M2 Berekenen Vloer

M2 Berekenen Vloer

Hoe bereken je laminaat per m2?

Neem daarvoor eerst de afmetingen van betreffende ruimte(s) op of lees deze afmetingen van de bouwtekening af. Dit doet u vanzelfsprekend in meters, waarbij u vervolgens de berekening maakt: lengte x breedte = Totale vloeroppervlakte + 10% (x 1,1) = Het benodigde aantal m2 aan laminaat.

Hoeveel m2 is 1 laminaat plank?

De inhoud van een pak laminaat verschilt nogal eens. In de meeste pakken zit er rond de 1,5 m2 en sommige 4 m2 laminaat. Voor meer informatie kunt u naar het desbetreffende product toe gaan. Klik hier voor ons laminaat

Hoeveel extra laminaat nodig?

Snijverlies – Wanneer u laminaat op maat gaat snijden gaat er wat laminaat verloren. Dit wordt het snijverlies genoemd. Hierdoor moet u bij het bereken van het aantal vierkante meters laminaat, in het geval van een gewone woning, altijd 10% extra berekenen.

Hoe bereken je hoeveel tegels per m2?

Hoeveel tegels heb ik nodig? Het is eenvoudig om te bepalen hoeveel vierkante meter wand- of vloertegels u nodig heeft. Voor vloertegels geldt de lengte keer de breedte van de te betegelen ruimte. Voor wanden geldt de breedte keer de hoogte van de te betegelen wand.

  • Daarnaast moet je rekening houden met snij afval.
  • Voor kleinere ruimtes geldt circa 10% snij afval, voor de grotere ruimtes is vaak 5% snij afval genoeg.
  • Daarnaast is het altijd aan te raden om extra tegels te kopen.
  • Mocht er in de toekomst een tegel kapot gaan, dan heb je altijd reserve tegels achter de hand met hetzelfde productienummer.
You might be interested:  Pensioen Afkopen Berekenen

Twijfel je nog of heb je vragen? Neem dan gerust met ons op. : Hoeveel tegels heb ik nodig?