Maximale Hypotheek Berekenen Nn
Hoeveel extra hypotheek bij nieuwbouw?
Extra lenen binnen uw hypotheek Koopt u een energiezuinige (nieuwbouw)woning? Dan kunt u soms tot € 9.000 extra lenen op uw maximale hypotheekbedrag. Hoeveel hangt af van uw persoonlijke situatie. Vraag uw adviseur naar de voorwaarden.
Kan ik mijn hypotheek meenemen NN?
Huidige hypotheek meenemen of nieuwe hypotheek afsluiten? – Je kunt je hypotheek van Nationale-Nederlanden mee verhuizen naar je nieuwe huis. Dit heet de meeneemregeling en betekent dat de rente voor de resterende rentevaste periode en het hypotheekbedrag gelijk blijven.
- Wil je een hogere hypotheek? Voor het bedrag dat je extra leent, gelden de actuele voorwaarden.
- Hypotheek meenemen Je kunt er ook voor kiezen om je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten.
- Bijvoorbeeld omdat de rente nu lager is of omdat er andere voorwaarden gelden.
- Zo kun je de hypotheek afsluiten die op dat moment het beste bij je past.
Heb je op dit moment een basis- of budgethypotheek? Dan is het mogelijk dat je bij verhuizen een vergoeding moet betalen als je kiest voor een andere hypotheek. Laat je hierover informeren door een adviseur. Ik wil advies
Welke hypotheek bij nieuwbouw?
De Nationale-Nederlanden Nieuwbouwhypotheek is geschikt voor projectmatige nieuwbouw, zelfbouw, vernieuwbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Met de nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden leg je een stevige basis onder de aankoop en bouw van je nieuwbouwhuis.
Hoeveel kosten bovenop nieuwbouw?
Bijkomende kosten nieuwbouwwoning – Je krijgt bij de aankoop van een nieuwbouwwoning te maken met allerlei bijkomende kosten, zoals voor de aanleg van de tuin en de erfafscheiding. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning bedragen de bijkomende kosten gemiddeld 9 procent van de koopprijs van je nieuwe woning.
Hierondervind je de extra kosten bij de aankoop van nieuwbouw opgesomd. Doordat de woning nog gebouwd moet worden kan het zijn dat de kosten gedurende de bouwperiode stijgen. Soms is materiaal schaars of niet verkrijgbaar en zal er naar andere oplossing gezocht moeten worden. Het inhuren van een stukadoor of loodgieter kan ook behoorlijk in de kosten snijden.
Hou dus rekening met extra kosten voor het afwerken van het nieuwbouwhuis.
Hoe financier je een nieuwbouwwoning?
1. Een nieuwbouw-hypotheek: hetzelfde principe als altijd? – Waar u normaalgesproken één bedrag leent waarmee u het huis in één keer betaalt, loopt dat bij het financieren van nieuwbouw anders. U leent namelijk een bedrag voor de grond en het huis, dat wordt in een bouwdepot gestort en vervolgens betaalt u vanuit dit depot in termijnen aan de aannemer die uw huis bouwt.
Hoe lang duurt acceptatie hypotheek NN?
Hoe lang duurt het om een hypotheek aan te vragen? – De duur van het aanvraagtraject verschilt per aanvraag. Gemiddeld duurt het proces zo’n zes tot acht weken, vanaf het moment dat je adviseur de daadwerkelijke aanvraag doet tot het tekenen van de hypotheekakte.
Afhankelijk van je wensen en je situatie kan het sneller gaan of langer duren. Voor een snelle afhandeling is het verstandig goed voorbereid te zijn. Bij Nationale-Nederlanden kun je het volledige traject online volgen in Mijn Hypotheekaanvraag, Hier zie je de status en de stappen van je aanvraag, maar ook hoe lang iedere stap duurt.
Het geeft inzicht in waar Nationale-Nederlanden als hypotheekverstrekker voor je mee bezig is en vertelt je wat je zelf met je adviseur kunt doen.
Is het verstandig om nieuwbouw te kopen?
Belangrijkste nadelen nieuwbouwwoning – Naast de vele voordelen van nieuwbouw, heb je te maken met de volgende nadelen: 1. Geen 100% controle Je hebt geen volledige controle over de bouw van jouw nieuwbouwwoning. Ook al is het huis theoretisch gezien van jou.
- Je moet vertrouwen op de projectontwikkelaar en aannemer, want je koopt de woning op basis van een tekening.
- Je weet dus pas hoe de woning er écht uitziet op het moment dat je zelf geen veranderingen meer kunt aanbrengen.
- Of je moet deze zelf voor eigen rekening aanpakken.2.
- Snelheid van oplevering Houd er rekening mee dat het opleveren van een nieuwbouwhuis niet altijd op de geplande datum gebeurt.
Heb je jouw woning verkocht? Of loopt je huurcontract nu al af? Zoek dan een tussenoplossing als de opleverdatum verschuift.3. Automatisch standaardvoorzieningen Hoewel je tijdens de bouw van het huis bepaalde elementen zelf mag kiezen, ben je beperkt in de keuze.
- Wil je toch gaan voor dat marmeren werkblad, vrijstaand bad of parketvloer? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk opnieuw in je buidel moeten tasten voor dit ‘meerwerk’.4.
- Beperkter aanbod woningen Nieuwbouwwoningen zijn moeilijker te vinden op populaire plaatsen, denk aan steden als Amsterdam of Utrecht.
- Naast het beperkte aanbod moet je er vroeg bij zijn.
De inschrijving voor de woning gaat ruim voor de opleverdatum open.5. Extra kosten Houd rekening met financieringskosten tijdens de bouw. Ondanks dat je er nog niet woont, heb je al wel kosten voor je hypotheek. Verder valt niet alles onder de oplevering, denk aan het aanleggen van de tuin.
- Voor de oplevering controleert de bouwer kosteloos de woning.
- Liever onafhankelijk advies? Dan maak je extra kosten voor een bouwexpert die zoekt naar zichtbare en verborgen gebreken.
- Bij het kopen van nieuwbouw heb je als voordeel dat je overdrachtsbelasting bespaart.
- Verder krijg je bij een nieuwbouw hypotheek een betere rente, dan bij het afsluiten van een hypotheek op een bestaande woning.
Er zijn echter ook enkele nadelen. Denk ook aan de hypotheekverstrekker die maandelijks bij je aanklopt voor hypotheekrente tijdens de bouw. Hierdoor heb je mogelijk dubbele lasten. Wil je meer weten over de verborgen kosten? Lees hier over de bijkomende kosten bij een nieuwbouwwoning,
Hoeveel eigen inbreng nieuwbouw?
Nieuwbouw kopen: vind een hypothecaire lening De kosten van een nieuwbouw kan je op verschillende manieren financieren. Of je nu een huis op plan koopt, een huis gaat bouwen of een al bestaande nieuwbouw koopt, je kan de aankoop ervan altijd financieren met een hypothecaire lening.
- Als je een woonlening nodig hebt, is het wel belangrijk om voldoende eigen inbreng te hebben.
- De meeste banken willen dat je minstens 10% van het aankoopbedrag zelf kan inbrengen en lenen je dus maximaal 90%.
- Die 10% eigen inbreng komt bovenop de notariskosten die je niet kan financieren met een hypothecaire lening.
Hiervoor kan je eventueel wel een persoonlijke lening aangaan. Als je al in het bezit bent van een woning met hypothecaire lening, dan kan je ook gewoon je hypothecaire lening overdragen op je nieuwbouw. Dat is vaak goedkoper dan het afkopen van je oude lening en een nieuwe lening aan te gaan.
- Als de rente echter veel lager ligt, kan een nieuwe woonlening voordeliger zijn.
- Het grote probleem bij een nog te bouwen woning of een huis op plan, is dat je waarschijnlijk met dubbele lasten komt te zitten.
- Je betaalt immers niet alleen voor de bouw, maar ook voor je huidige huur- of hypotheeklasten.
Je kan op verschillende manieren met die dubbele afbetaling omgaan. Zo kan je bijvoorbeeld eerst je huidige huis verkopen en vervolgens met de opbrengst je nieuwbouw kopen. Dan moet je natuurlijk wel tijdelijk bij bijvoorbeeld vrienden of familie intrekken.
- Als je in je huidige huis of appartement wilt blijven wonen, dan kan je eventueel voor je nieuwbouw kiezen voor een lening met aflossingsvrije periode.
- Je betaalt je woonlening dan pas terug wanneer je het volledige bedrag hebt opgenomen en je dus geen huur of lening van je oude woning moet betalen.
- Een andere oplossing om de periode tussen de intrek in je nieuwbouw en de verkoop van je woning te overbruggen is een,
Je leent dan geld voor een korte periode tot je met de opbrengst van de verkoop de rest van je nieuwbouw kan financieren. Bij zowel een lening met kapitaaluitstel als een overbruggingskrediet betaal je meestal wel maandelijks intresten. Op TopCompare kan je met onze simulatietools bijvoorbeeld eenvoudig berekenen of met je budget.