Maximale Private Lease Berekenen

Maximale Private Lease Berekenen

Hoe zwaar telt private lease mee voor hypotheek?

Private Lease en Hypotheek Wil je een huis kopen? Een private leaseauto zorgt er mogelijk voor dat je veel minder kunt lenen voor je hypotheek. Net als onder andere een (studie)schuld, telefoonabonnement en alimentatie heeft een private leasecontract namelijk direct impact op je maximale leencapaciteit.

 1. Private lease of privé een auto leasen, is een vorm van huren.
 2. De leaseauto blijft namelijk eigendom van de leasemaatschappij.
 3. Je huurt als particulier als het ware een nieuwe auto tegen een vast maandelijks leasebedrag.
 4. Je kunt vaak kiezen uit verschillende looptijden.
 5. Na de looptijd lever je de leaseauto weer in.

Het maandbedrag hangt af van de looptijd van je contract en van het aantal kilometers dat je rijdt. Je hebt geen omkijken naar wegenbelasting, onderhoud, reparatie en de autoverzekering. Deze vallen binnen het maandbedrag. De brandstofkosten zijn wél voor eigen rekening.

Bij een hypotheekaanvraag bepaalt de geldverstrekker aan de hand van je inkomsten en financiële verplichtingen of je de aangevraagde lening krijgt. Veel consumenten weten niet dat een private leasecontract wordt geregistreerd bij het BKR (het Bureau Krediet Registratie) en daarom invloed heeft op wat je maximaal kunt lenen.

Je betaalt gedurende 36 maanden 250 euro per maand voor de private-leaseauto. Bij een inkomen van 40.000 euro en een rente van 2%, kun je in deze situatie 31.000 euro minder lenen voor een hypotheek (144.000 euro i.p.v.175.000 euro). Grofweg kun je ervan uit gaan dat private lease de leencapaciteit op basis van het inkomen met één of tot anderhalf keer de cataloguswaarde van de auto verlaagt.

Dit is afhankelijk van de duur van het contract en het afgesproken aantal kilometers per jaar. Consumenten begrijpen vaak niet waarom de leencapaciteit fors lager uitvalt door autolease. Ze zijn vaak zeer teleurgesteld als hun private leaseauto de aanschaf van een woning in de weg staat. Mocht er in de praktijk noodgedwongen worden besloten het lopende leasecontract voortijdig te beëindigen, dan zit de consument vast aan een boete.

Deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd en het type auto, en bedraagt al gauw 1.000 euro of meer. Ben je benieuwd welke impact jouw vaste lasten en financiële verplichtingen hebben op je leencapaciteit? We rekenen het graag voor je uit.

Is private lease BKR geregistreerd?

Zolang je een private leaseauto hebt, is die bekend bij ons. Zodra je voor de laatste keer je maandbedrag en je eindafrekening hebt betaald, laat de leasemaatschappij ons dat weten. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan.

Kan je met private lease een huis kopen?

Private lease regels per 1 april! – De Hypotheekshop Het houdt de financiële gezondheid van Nederlanders in de gaten. Dit doet de stichting onder meer door alle kredietgegevens in Nederland te verzamelen. Een krediet van €250,- of meer dat langer dan één maand loopt, wordt geregistreerd.

En er wordt ook bijgehouden of je op tijd betaald. Eventuele betalingsachterstanden komen zo vroegtijdig in beeld. Dat betekent dat wanneer je een contract afsluit voor bijvoorbeeld een telefoon, dit wordt opgenomen in het register. Ook het krediet op je creditcard en een persoonlijke lening worden bijgehouden.

Heb je iets boven €250,- op afbetaling gekocht? Ook dat wordt genoteerd! Evenals jouw private lease contract dus. Heb je jouw contract afbetaald? Of je creditcard afgesloten? Dan wordt dit doorgegeven aan het BKR. Je gegevens blijven daarna nog vijf jaar staan.

Sluit je een hypotheek af, dan wilt jouw geldverstrekker je een lening aanbieden die verantwoord is. Voor jou, maar ook voor hen. Zo leent een geldverstrekker liever geen geld uit aan iemand die in het verleden vaker een betalingsachterstand heeft laten ontstaan. Daarom checken zij via het BKR-register of je leningen hebt openstaan en of je het krediet van de afgelopen vijf jaar netjes op tijd hebt afbetaald.

Hoe meer krediet je hebt openstaan, hoe minder je overhoudt voor je maandelijkse woonlasten. Zo betekent een BKR-registratie dus een lager maximaal hypotheekbedrag. Lease je een privé auto, dan betaal je maandelijks een bedrag voor service enerzijds en rente en afschrijving anderzijds.

 • Voorheen werd alleen het financiële component door het BKR geregistreerd.
 • Dat ging om 65%.
 • Vanaf 1 april registreert het BKR 100% van je leasecontract.
 • Dat betekent dus dat een private leasecontract vanaf 1 april méér impact heeft op het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor een huis.
 • Zo kan jouw leasecontract je tienduizenden euro’s schelen op je maximale hypotheek.
You might be interested:  Interest Coverage Ratio Berekenen

Geldverstrekkers rekenen ofwel met het daadwerkelijk bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan je leasecontract. Ofwel met 2% van het totale leasebedrag als maandelijkse aflossing. Rekenvoorbeeld Je least privé een auto voor vier jaar tegen € 400 per maand.Het contract heeft dus een waarde van 48 maanden x € 400 = € 19.200.Hiermee valt je maximale hypotheek vanaf 1 april 2022 € 115.000 lager uit! Tot 1 april 2022 zou je maximale hypotheek met hetzelfde lease contract € 75.000 lager zijn geweest.

Een aanzienlijk verschil. Heb je een BKR-registratie vanwege je privé leasecontract, dan kun je dus minder lenen. Dit hoeft een huis kopen niet onmogelijk te maken! Je kunt de druk van de BKR-registratie bijvoorbeeld mogelijk verlichten door je leasecontract af te kopen. Houd er wel rekening mee dat dit niet gratis is: je betaalt dan een boete.

Is dat verstandig? Bekijk het samen met een van onze hypotheekadviseurs. Zij adviseren je graag op jouw mogelijkheden en rekenen voor je uit hoe zwaar jouw vaste lasten en financiële verplichtingen wegen op je hypotheekmogelijkheden. Maak gerust een bij een van onze ! Het eerste gesprek is altijd kosteloos : Private lease regels per 1 april! – De Hypotheekshop

Is private lease een schuld?

Private lease hypotheek omzeilen – Als je een private leasecontract op je naam hebt staan, kun je dus minder lenen. We krijgen daarom regelmatig de vraag: is er een manier om de invloed van je private leasecontract op je hypotheek te omzeilen? Dat is helaas niet toegestaan.

 1. En het is ook niet mogelijk, want een private lease contract staat altijd geregistreerd bij het BKR.
 2. Bij een hypotheekaanvraag kijkt een geldverstrekker altijd of je een BKR-registratie hebt.
 3. Wat kun je dan wel doen? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij het aangaan van het leasecontract alvast een deel vooruit te betalen.
You might be interested:  Stroom En Gas Verbruik Berekenen

Zo is de schuld die je hebt openstaan minder groot en het effect op je maximale hypotheek dus kleiner. Helaas kan dit niet bij elke leasemaatschappij. Een andere mogelijkheid is om op het moment dat je een huis wilt gaan kopen, het bestaande leasecontract af te kopen.

 • Maar let op: check eerst je leasecontract om te zien wat de voorwaarden hiervoor zijn.
 • Vaak moet je namelijk een paar termijnen als afkoopsom betalen of bijvoorbeeld een boete van 40% van de resterende leasetermijnen.
 • Het is vaak de vraag of je daarmee echt voordeliger uit bent.
 • Ja, private lease heeft invloed op de maximale hoogte van je hypotheek.

Een private leasecontract zorgt er namelijk voor dat je een BKR-registratie krijgt. Door deze registratie kun je minder geld lenen. Ja, het privé leasen van een auto wordt gezien als een schuld. Het is een betalingsverplichting die je aangaat voor een langere periode.

 • Dit betekent overigens ook dat je deze schuld moet opgeven bij de Belastingdienst bij je aangifte inkomstenbelasting.
 • Bekijk voor meer informatie de website van de Belastingdienst,
 • Nee, een zakelijke leaseauto heeft geen invloed op de hoogte van je maximale hypotheek.
 • Dit geldt alleen voor een privé leaseauto.

De hoogte van je hypotheek die je kunt krijgen met een leasecontract hangt af van hoe zwaar de hypotheekaanbieder je private lease laat meetellen. Veel hypotheekverstrekkers laten deze voor 100 procent meetellen, waardoor je mogelijke hypotheek lager wordt.

Wat je maandelijks betaalt aan je leasecontract, kun je immers niet meer uitgeven aan hypotheek. Heb je een zakelijke leaseauto? Dan heeft dat geen gevolgen voor de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Je leasecontract is in dit geval geen persoonlijke lening, maar wordt betaald door je werkgever. Je moet over je zakelijke leaseauto wel bijtelling betalen.

Dit is een soort belasting die je betaalt wanneer je een auto van de zaak krijgt. Deze bijtelling wordt bij je bruto inkomen opgeteld. Als je een hypotheek gaat afsluiten, moet je een werkgeversverklaring afleveren waarin je bruto jaarinkomen wordt genoemd.

Is 15000 km per jaar veel?

15.000 km per jaar – 15.000 kilometer per jaar is een geschikte bundel voor veel Nederlanders. Een Nederlandse auto rijdt namelijk gemiddeld per jaar ongeveer 13.000 privé kilometers. Rekening houden met een veiligheidsmarge van enkele duizenden kilometers is een bundel van 15.000 kilometer per jaar dan een goede keuze.

Is bij private lease de auto van jou?

Nadelen van Private Lease –

Je gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren. Niet bij iedere aanbieder kun je daar even gemakkelijk onder uit. Als je meer kilometers rijdt moet je daar logischerwijs voor betalen. Hoe die betaling geschiedt verschilt ook per leasemaatschappij. De auto wordt nooit jouw eigendom, de restwaarde is dus niet voor jou. Je reeds opgebouwde schadevrije jaren blijven behouden, maar de no-claim korting kan komen te vervallen. Dat hangt van de verzekeraar af.

You might be interested:  Belasting Bonus 2022 Berekenen

Er zijn een aantal vormen van lease in de omloop die qua naam lijken op private lease, maar toch heel verschillend zijn. Bijvoorbeeld financial lease en short lease. Zo zijn er nog een aantal varianten van lease op de markt. Een korte uitleg van deze verschillende vormen:

Hoe bereken ik mijn lease bedrag?

Bijtelling berekenen: wat is het en hoe kun je bijtelling berekenen? Lees hier alles over bijtelling Als je een lease auto via je werkgever heb moet je, zodra je meer dan 500 privé kilometers per jaar rijdt, rekenen op een extra bijtelling van de belastingdienst. Bijtelling zijn de fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de werkgever en zijn een percentage van de catalogusprijs van de auto.

De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van jouw auto. De overheid wil milieuvriendelijk rijden stimuleren, daarom is een ‘schonere’ auto goedkoper om in te rijden. Het bijtellingspercentage kan 16% voor een100% elektrische auto met een fiscale waarde van € 30.000,- en voor elk bedrag daarboven is de bijtelling 22%.

Voor een auto met een verbrandingsmotor geldt ook een bijtellingspercentage van 22%. Jouw werkgever telt per loontijdvak (bijvoorbeeld per maand als je je loon per maand krijgt) een evenredig deel van het voordeel bij jouw loon. De bijtelling voor jouw lease auto wordt als volgt berekend: percentage bijtelling x cataloguswaarde van de auto.

Voor de netto bijtelling wordt dit bedrag vervolgens vermenigvuldigd met het tarief inkomstenbelasting dat van toepassing is voor jou. Een voorbeeld: Jouw auto heeft een cataloguswaarde van €35.000. De auto van in de 22% procent categorie, wat betekent dat er een bij te tellen bruto bedrag is van €7.700 per jaar.

Om het netto bedrag te bepalen moet je kijken in welke belastingschijf jouw inkomen valt. Stel, je zou 37,07% belasting (eerste schijf 2022) betalen, dan zorgt dat tot voor een netto bijtelling van €2.854,39 per jaar. Maandelijks betaal je dan €237,87 om privé te kunnen rijden met jouw auto van de zaak.

Is er een leeftijdsgrens bij private lease?

Alle informatie die bij de voorwaarden van een Private Lease auto horen. Meest gestelde vragen

Acceptatie Borg Documenten Voorwaarden Cashback Voorwaarden Private Lease

Iedereen in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B en woonachtig op een Nederlands adres, kan een overeenkomst aanvragen. Er is dus geen minimum of maximum leeftijdsgrens voor het leasen van een auto.

Kan je private lease zonder vast contract?

Wil je een private leaseauto rijden zonder vast contract? Het is mogelijk om met een tijdelijk contract een private leaseaanvraag te doen, als jouw dienstverband nog minstens drie maanden doorloopt.