Met De Auto Naar Portugal Kosten Berekenen

Met De Auto Naar Portugal Kosten Berekenen
Handige informatie voor vertrek – De geschatte kosten zijn ongeveer 330 euro als je met de auto naar Lissabon rijdt. Dit is goedkoper dan een gemiddelde retourvlucht voor twee personen. In Frankrijk en Spanje kom je aantal tolwegen tegen. Ook in Portugal moet er op sommige wegen tol betaald worden.

Voor een aantal tolwegen kan er enkel elektronisch betaald worden. Als je niet elektronisch wilt betalen kun je deze wegen beter vermijden. Het is aan te raden om je van tevoren te verdiepen in de verkeersregels van Portugal. Deze zijn namelijk soms net even iets anders dan in Nederland. Hier vind je een handig overzicht.

Tanken kun je het beste in de buurt van grote supermarkten. Sinds begin 2015 zijn tankstations in Portugal verplicht goedkopere brandstof zonder toevoegingen ( Gasolina ) te leveren.

Wat kost de tol van Nederland naar Portugal?

Toltarieven hoofdroutes

wegnr. traject klasse 3
A1 Lissabon Sacavém – Porto (A28/A41) 53,00
A2 Lissabon Ponte 25 Abril – A22 (Algarve) 51,00
A3 Porto Salgueiros – Valença (grens Spanje) 23,00
A4 Porto Sendim (A28) – Quintanilha (grens Spanje) 19,00

Hoeveel uurtjes rijden naar Portugal?

Met de auto naar Portugal: wat is de best route? –

Wat de beste route naar Portugal is, hangt af van meerdere factoren, Niet alleen is het belangrijk om te weten waar je vertrekt maar ook naar welke bestemming je heen wilt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de eventuele wegwerkzaamheden en de files onderweg.

Hoeveel geld heb je nodig om in Portugal rond te komen?

Huurprijzen van appartementen – Wonen en werken in Portugal heeft veel voordelen. Zo geniet je in Portugal van een hoge levensstandaard en lage kosten van levensonderhoud. Je kunt in Portugal al een heel leuk leven hebben van slechts €750-€1000 per maand! Het huren van een appartement in Portugal is dan ook redelijk goedkoop.

 1. Wanneer jij besluit om in Porto of Coimbra te gaan wonen, ben je namelijk maar zo’n €400 per maand kwijt aan je appartement.
 2. Wil jij liever in de bruisende hoofdstad van Portugal gaan wonen? Ook geen probleem, want hier kun je al een appartement met één slaapkamer huren voor maar €650 per maand.
 3. Besluit je om een appartement in Lissabon te kopen, dan betaal je dus ook een relatief lage hypotheek.

In een aantal dorpjes in het binnenland van Portugal kun je zelfs een huis kopen voor de prijs van een nieuwe auto. Spotgoedkoop dus!

Hoe duur is Portugal?

Het totale budget: zo duur is Portugal

Wat? Kosten per persoon per dag
Eten en drinken € 37,76
Accommodaties € 29,00
Vervoer € 11,84
Excursies € 0,21

Heb je in Portugal een vignet nodig?

3-dagenvignet – Toeristen op doorreis kunnen een Toll Service-vignet kopen van 20,74 € dat onbeperkt geldig is gedurende drie opeenvolgende dagen (data te bepalen bij aankoop). Dit vignet is geldig op de snelwegen waar je niet manueel kunt betalen ( aangeduid in het rood op de autosnelwegenkaarten ).

 1. Deze vignetten zijn te koop op het internet, in de servicestations op de A24, in de luchthavens van Faro en Porto en in de Ikea-winkel in Matosinhos.
 2. Voor luchthaventrajecten bestaan er specifieke vignetten voor een zeer voordelig tarief, die via de webpagina van Toll Service geactiveerd kunnen worden,

Opgelet: maximaal 6 vignetten per jaar per voertuig.

Heb je in Portugal een milieusticker nodig?

Alles over milieuzones in Portugal ​In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezones te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Enkel in Lissabon is er op dit ogenblik een lage emissiezone, voluit, Je hebt een sticker nodig (als de zone actief is) om in de LEZ binnen te rijden. Als de zone niet actief is, moet je voldoen aan een minimum norm (zie verderop). De regels in Portugal gelden ook voor buitenlandse voertuigen. Concreet: in Lissabon heb je tussen 6:30 en 00:00 uur een sticker (Dístico) nodig om in de milieuzone () te rijden. Voertuigen > 7.5 ton mogen niet in de zone als de LEZ actief is. Er bestaan 3 verschillende stickers: De 3 verschillende stickers (Dístico). Beeld: © Lisboa Cãmara Municipal

Een groene sticker: met deze sticker mag je rijden en parkeren in de lage emissiezone. Bewoners, voertuigen van hulpdiensten, voertuigen van de nationale gezondheidsdienst en zorgverleners van de bewoners kunnen deze sticker verkrijgen;een rode sticker: met deze sticker mag je in de zone rijden maar parkeren kan enkel op specifieke locaties. Taxi’s, school drop-off, laden en lossen(handelaren), voertuigen met eigen parkeerplaatsen, motorfietsen en bromfietsen (euro 3), regelmatige toeristen en gehandicapten kunnen een rode sticker verkrijgen;een blauwe sticker: daarmee mag je in de zone rijden maar parkeren kan enkel op specifieke locaties. Eigenaars van garageplaatsen, elektrische voertuigen, gasten van de bewoners (maandelijkse limiet van 10) kunnen een blauwe sticker verkrijgen. Hotels binnen ZER Avenida Baixa Chiado (ABC) kunnen een aanvraag doen om hun gasten toegang tot de zone te verschaffen. Contacteer uw hotel en vraag hen naar de toegangs- en parkeermodaliteiten.

You might be interested:  Tol Berekenen Frankrijk 2022

Een milieuvignet voor Portugal kan je via de site van bestellen. Tussen 00:00 en 6:00 uur is de lage emissiezone niet actief, Op dat ogenblik worden enkel voertuigen van minimumnorm EURO 3 toegelaten. Men moet dan niet in het bezit zijn van een sticker. Je vindt ook inlichtingen over de milieuzones in alle landen van de Europese Unie op Zie ook: in de populairste reisbestemmingen

Hoe lang mag ik met mijn auto in Portugal rijden?

Buiten Nederland mag u meestal tussen de 3 en 6 maanden rijden in uw auto met Nederlands kenteken.

Kun je met de trein naar Portugal?

Met de trein van Amsterdam naar Lissabon – Met de trein reis je zonder zorgen van Amsterdam naar Lissabon. Je kunt de reis voor een deel maken met de Thalys, waarbij je een overstap maakt in het romantische Parijs. Je gaat daarna verder met de inOui en na een overstap in Hendaye maak je het laatste deel van de rit in de Renfe.

 • Tijdens je reis kun je genieten van het uitzicht en de beenruimte, zodat je lekker comfortabel zit.
 • Je hoeft je ook geen zorgen te maken over drukte bij de tolwegen of over het vinden van een parkeerplek, waardoor een treinreis een stuk relaxter kan aanvoelen dan een autorit.
 • Eenmaal aangekomen in Lissabon kun je meteen beginnen met het verkennen van deze Portugese hoofdstad,

Wandel door pittoreske wijken en zie de typerende gele trams de heuvelachtige straten oprijden. Natuurlijk kun je een bezoek aan de wijk Belém niet overslaan, waar je de lekkerste Pastel de nata kunt eten en van het uitzicht kunt genieten vanaf de Torre de Belém.

Heb je een auto nodig in Algarve?

Tips voor een auto huren in Portugal Portugal is een perfect land om een auto te huren en een kleine roadtrip te maken. Zeker in de Algarve is een auto huren zeker aan te raden. Je kunt zo alle mooie plekjes langs de kust bezoeken op je eigen tempo. Met een huurauto ervaar je alle vrijheid en kun je gaan en staan waar je wilt. Autorijden in Portugal is erg vergelijkbaar met autorijden in Nederland. De verkeersregels komen veelal overeen en de wegen zijn goed. Voor het gebruik van sommige snelwegen moet je tol betalen. Het is aan te raden om met Google Maps te navigeren want die geeft ook een alternatieve route aan zonder tolwegen.

Is uiteten in Portugal duur?

Uit eten in Portugal – Eten in een restaurant is in Portugal niet zo heel veel duurder dan zelf koken. Ook de Portugezen zelf gaan regelmatig uit eten. In veel restaurants kun je de prato do dia, het voordelige dagmenu, bestellen. Maar je kunt ook proeven van de heerlijke vis- en vleesgerechten waar de Portugese keuken bekend om staat, zoals de bij de lokale bewoners zo geliefde kabeljauw.

 1. Volgens de website Numbeo.com kost een driegangenmaaltijd voor twee personen in een gemiddeld restaurant momenteel 30 euro.
 2. Echter zijn in de typische Portuguese restaurants de “prato do dia” al verkrijgbaar vanaf € 7,50 voor een hoofdgerecht.
 3. Een drankje en een toetje erbij en je kunt voor een tientje heerlijk gegeten hebben.

Vergeet in Portugal de fooi niet: het is in Portugal gebruikelijk om bij het afrekenen een fooi van ongeveer 10 procent van de rekening te geven. : Wat kost het dagelijks leven in Portugal?

Wat is goedkoper Portugal of Spanje?

De levenskosten in Portugal en Spanje – Hoewel Portugal en Spanje beide relatief goedkoop zijn in vergelijking met andere West-Europese landen, zijn de levenskosten in Portugal lager dan in Spanje. De kosten van levensonderhoud in Spanje zijn ongeveer 8.57% hoger dan in Portugal.

Maandelijkse kosten nutsvoorzieningen voor een appartement van 85m2 (elektriciteit, water, verwarming): Portugal €109, Spanje €117Een driegangenmenu voor 2 personen: Portugal €35, Spanje €45Maandelijkse kosten internetabonnement: Portugal €33, Spanje €37

Kan je in Portugal gewoon pinnen?

Geldzaken / valuta in Portugal – In Portugal betaalt u met de euro. Pinpassen van Nederlandse banken zijn te gebruiken om te pinnen (zonder kosten) en om te betalen in de meeste winkels. Ook creditcards worden breed geaccepteerd. Pinnen met een creditcard is relatief duur.

Wat kost een kop koffie in Portugal?

Is eten en drinken duur in Lissabon? – In Portugal zijn de kosten voor overnachting en verblijf veel lager dan in Nederland. Een kopje espresso kost bijvoorbeeld maar 70 cent. Over het algemeen is eten in een restaurant in Lissabon ongeveer 30% goedkoper dan thuis. Gratis rondleidingen Uitgaan in Lissabon Goedkoop ontbijten : Wat Kost Een Glas Bier In Portugal?

Hoeveel is Portugal goedkoper dan Nederland?

Vergelijking kosten levensonderhoud Nederland en Portugal • Grenzenloos Werkt u ook steeds harder voor steeds minder en is uw portemonnee ook steeds sneller leeg? Dan toch maar eens in Portugal kijken Afgelopen jaren zal iedereen wel gemerkt hebben, dat we steeds harder moeten werken voor steeds minder en dat er ook van de AOW en het pensioen steeds minder overblijft.

De economie (Bruto Nationaal Product) groeit jaar op jaar (uitgezonderd 2020, vanwege de coronacrisis), maar werkenden en pensioengerechtigden zien dit nauwelijks terug in hun portemonnee. De zogenaamde fantoom groei. Inflatie Lonen, AOW, pensioenen stijgen nauwelijks, terwijl alles steeds duurder wordt (kosten van levensonderhoud, energie, benzine, abonnementen, lokale heffingen, etc).

Daarboven op komt ook nog eens de recente inflatie, die flink hoger is dan de afgelopen jaren. Europese consumentenprijsindex (HICP) september 2021: Nederland + 3.0 % en Portugal + 1.3 % Vergelijking Misschien is het toch een idee om toch maar eens in Portugal kijken, waar de kosten van levensonderhoud beduidend lager liggen.

Ter vergelijking: Consumentenprijzen (zonder huur): Portugal 35,55 % lager dan in Nederland Consumentenprijzen (met huur):Portugal 37,56 % lager dan in NederlandHuurprijzen: Portugal 42,28% lager dan in NederlandRestaurantprijzen: Portugal 47,31% lager dan in NederlandPrijzen boodschappen: Portugal 39,34 % lager dan in Nederland( Bron: NUMBEO, de wereldwijde database van consumentenprijzen, nov 2021 ) Een vereenvoudigd rekenvoorbeeld: Een gemiddeld modaal huishouden van drie of meer personen geeft in Nederland zo’n €1500 tot €2000 per maand uit.

You might be interested:  Belastingdienst Bruto Netto Berekenen

Op basis van bovenstaande consumentenprijzen, is het leven in Portugal ca.35% goedkoper dan in Nederland. Dit betekent, dat u tussen de € 525 en € 700 goedkoper uit bent in Portugal dan in Nederland. Bovendien krijgt u de Portugese zon en het Portugese leven er gratis bij. : Vergelijking kosten levensonderhoud Nederland en Portugal • Grenzenloos

Wat kost een biertje in Porto?

Geld – In Porto en de rest van Portugal betaal je net als in Nederland met de euro. De gemiddelde prijs in Porto ligt wat lager dan dat wij in Nederland gewend zijn. Mede hierdoor is Porto een leuke stad als budgetbestemming. Gemiddeld ben je als je gaat eten met twee personen niet meer dan vijftig euro kwijt inclusief een fles wijn.

Voor een biertje betaal je ergens tussen de één en de twee euro. Dit is sterk afhankelijk van waar je je in de stad begeeft. In het gebied rond de rivier waar de meeste toeristen te vinden zijn ligt de gemiddelde prijs iets hoger dan in andere delen van de stad. Er zijn door de stad heen genoeg pinautomaten te vinden.

In een groot deel van de winkels, restaurants en bars is het mogelijk om met een creditcard of pinpas te betalen. Jammer genoeg is dat nog niet overal het geval dus zorg ervoor dat je altijd voldoende contant geld op zak hebt.

Hoe moet ik tol betalen in Portugal?

Portugal beschikt over een goed wegennet van autosnelwegen (AE), hoofdroutes (IP), complementaire routes (IC), nationale wegen (EN) en gemeentelijke wegen. Op de autosnelwegen betaal je tol. In Portugal zijn er twee soorten tolwegen: de tolwegen waar je op de traditionele manier aan tolpoortjes betaalt en de tolwegen waar je uitsluitend elektronisch kunt betalen.

Aan de tolpoortjes kan je contant betalen of met een bankpas. Er bestaat ook nog een andere manier om te betalen, namelijk Via Verde, Dat is een elektronisch betalingssysteem waarbij het bedrag automatisch wordt afgeschreven van je rekening. Het is alleen bestemd voor houders van een elektronisch kastje dat te verkrijgen is in een van de verkooppunten ( www.viaverde.pt ).

Dit systeem is ook beschikbaar voor in het buitenland geregistreerde voertuigen via de Via Verde Visitors (Via Verde-bezoekers), een toestel dat, bij huren, circulatie en betaling in alle weginfrastructuren toestaat met een tolgeld-verzamelingssysteem (inclusief elektronische tolgeldlanen en bruggen).

Er is geen klantenpas of vervaldatum voor dit type van lidmaatschap en de identificator is gegarandeerd voor het leven. Meer informatie en abonnement is beschikbaar via https://visitors.viaverde.pt/en/, met betaling uitgevoerd via een internationale creditcard en enkel voor de maanden waarin de dienst gebruikt wordt.

Elektronische tolheffing De wegen met elektronische tolheffing zijn goed aangegeven. Op die wegen zijn er geen tolpoortjes en kan er uitsluitend elektronisch worden betaald. Het systeem herkent bij het passeren van de tolpoorten automatisch het kenteken van het voertuig.

Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat kunnen de betaalwijzen gebruiken die vermeld staan op www.portugaltolls.com, Er zijn een aantal betaalwijzen die specifiek bedoeld zijn voor wegen met een elektronisch tolheffingsysteem en die ook online toegankelijk zijn: – Easytoll – koppelt de bankpas aan de kentekenplaat van het voertuig, waardoor de tol automatisch van de rekening wordt afgeschreven.

Is 30 dagen geldig. – Tollcard – vooraf opladen met vaste bedragen (van 5, 10, 20 of 40 euro) en te besteden naargelang het gebruik. Geldig gedurende één jaar na activering. – 3-dagen virtuele kaart – heeft een vaste prijs en is geldig voor 3 dagen met een onbeperkt aantal ritten.

Alleen beschikbaar voor voertuigen van klasse 1 (incl. motorfietsen) en klasse 2. – Virtuele multi-reiskaart – heeft een vaste kostprijs en is enkel geldig op vooraf bepaalde routes met vertrek van of met bestemming van de luchthavens van Porto en Faro. Het is ook mogelijk om de tijdelijke CTT-tolbadge te gebruiken.

Deze tolbadge is, nadat deze vooraf is opgeladen, alleen geldig op snelwegen met een exclusief elektronisch inningssysteem voor tol. Via Verde-badges zijn geldig op alle tolwegen, zowel elektronisch als niet-elektronisch, en op bruggen. Ook te gebruiken met de systemen van andere landen Momenteel worden alle Via-T-tolbadges (Spanje) en een aantal Franse tolbadges geaccepteerd op het nationale wegennet, zowel op wegen met uitsluitend elektronische systemen als op wegen met traditionele slagbomen, waar de voor Via Verde-klanten bestemde rijstroken kunnen worden gebruikt.

 • Het gebruik van deze dienst is afhankelijk van de organisatie die jouw apparaat uitgeeft.
 • Wij raden je daarom aan om, alvorens de dienst op Portugese snelwegen te gebruiken, contact op te nemen met de uitgevende organisatie, zodat kan worden bevestigd dat de dienst is geactiveerd.
 • Voertuigen met een Portugees kenteken Wat betreft voertuigen met een Portugees kenteken en ook ingeval van huurauto’s zonder chauffeur, heeft een aantal autoverhuurbedrijven zijn auto’s uitgerust met een kastje voor de registratie van de tolgelden, die vervolgens met de klant worden verrekend.

Als je een huurauto meekrijgt die geen uitrusting heeft voor registratie van de tolgelden, kun je de kosten achteraf betalen in een postkantoor (CTT) of in een winkel met het bordje Payshop, vanaf de 2e dag na het passeren van het tolpoortje en gedurende 15 werkdagen.

Welke kant rijden in Portugal?

Autorijden in Portugal lijkt veel op wat je gewend bent tijdens het rijden in Nederland. In Portugal rijd je aan de rechterkant en haal je aan de linkerkant in. Houd er rekening mee dat Portugezen regelmatig bumperkleven. Wanneer ze je willen inhalen, zullen ze vaak met hun lichten knipperen.

Heeft een benzine auto een milieusticker nodig?

Een volledig overzicht van uitlaatgasnorm euro –

Emissienorm Toegepast op nieuwe goedkeuringen voor personenauto’s van: Toegepast op de meeste nieuwe registraties van:
Euro 1 1 juli 1992 31 december 1992
Euro 2 1 januari 1996 1 januari 1997
Euro 3 1 januari 2000 1 januari 2001
Euro 4 1 januari 2005 1 januari 2006
Euro 5 1 september 2009 1 januari 2011
Euro 6 1 september 2014 1 september 2015 – maar zie belangrijke opmerking op ons blog over de,
You might be interested:  Waarde Van Mijn Huis Berekenen

Over het algemeen kun je stellen dat dat benzineauto’s met een kenteken na 1993 en dieselvoertuigen die geproduceerd zijn na 2006 altijd aan de ‘groene sticker-norm’ voldoen.

Wat als ik geen milieusticker hebt?

Geen milieusticker? Boete! – De Duitse politie controleert op de aanwezigheid van de sticker Heb je geen milieusticker, heb je een oude rode sticker of rijdt je met een gele sticker in een Umweltzone waar de groene sticker verplicht is? Dan riskeer je een boete van €100. Soms krijg je als toerist met een niet-Duits nummerbord eerst een waarschuwing, maar ook dan zul je alsnog de Umweltzone moeten verlaten.

Hoeveel tol in Portugal?

Lissabon – Faro (Zuid- Portugal ) : 24,40 € Lissabon – Porto: van 22,20 € tot 23,15 € Porto – Lissabon: van 22,20 € tot 23,15 € Porto – grens met Spanje naar Vigo (Spanje): van 2,30 € tot 8,90 €

Wat betaal je aan tol van Nederland naar Spanje?

Tolwegen in Spanje – Je hebt geen autovignet nodig in Spanje, maar je moet wel tol betalen op autosnelwegen.

 • In Spanje betaal je 16 euro om vanaf de grens naar Barcelona te rijden,
 • Wie naar Valencia rijdt, moet rekenen op ongeveer 47 euro tol,
 • Reizigers naar Madrid moeten ongeveer 27 euro tol betalen om vanaf het Baskenland naar de hoofdstad te rijden.

Wie de tolwegen wil vermijden, kan ook de kleinere autovías nemen, Die lopen vaak parallel met de autosnelwegen. Je bent dus meestal bijna even snel op je bestemming, maar hoeft geen tol te betalen.

Hoe betaal je de tol in Portugal?

Portugal beschikt over een goed wegennet van autosnelwegen (AE), hoofdroutes (IP), complementaire routes (IC), nationale wegen (EN) en gemeentelijke wegen. Op de autosnelwegen betaal je tol. In Portugal zijn er twee soorten tolwegen: de tolwegen waar je op de traditionele manier aan tolpoortjes betaalt en de tolwegen waar je uitsluitend elektronisch kunt betalen.

 1. Aan de tolpoortjes kan je contant betalen of met een bankpas.
 2. Er bestaat ook nog een andere manier om te betalen, namelijk Via Verde,
 3. Dat is een elektronisch betalingssysteem waarbij het bedrag automatisch wordt afgeschreven van je rekening.
 4. Het is alleen bestemd voor houders van een elektronisch kastje dat te verkrijgen is in een van de verkooppunten ( www.viaverde.pt ).

Dit systeem is ook beschikbaar voor in het buitenland geregistreerde voertuigen via de Via Verde Visitors (Via Verde-bezoekers), een toestel dat, bij huren, circulatie en betaling in alle weginfrastructuren toestaat met een tolgeld-verzamelingssysteem (inclusief elektronische tolgeldlanen en bruggen).

 • Er is geen klantenpas of vervaldatum voor dit type van lidmaatschap en de identificator is gegarandeerd voor het leven.
 • Meer informatie en abonnement is beschikbaar via https://visitors.viaverde.pt/en/, met betaling uitgevoerd via een internationale creditcard en enkel voor de maanden waarin de dienst gebruikt wordt.

Elektronische tolheffing De wegen met elektronische tolheffing zijn goed aangegeven. Op die wegen zijn er geen tolpoortjes en kan er uitsluitend elektronisch worden betaald. Het systeem herkent bij het passeren van de tolpoorten automatisch het kenteken van het voertuig.

Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat kunnen de betaalwijzen gebruiken die vermeld staan op www.portugaltolls.com, Er zijn een aantal betaalwijzen die specifiek bedoeld zijn voor wegen met een elektronisch tolheffingsysteem en die ook online toegankelijk zijn: – Easytoll – koppelt de bankpas aan de kentekenplaat van het voertuig, waardoor de tol automatisch van de rekening wordt afgeschreven.

Is 30 dagen geldig. – Tollcard – vooraf opladen met vaste bedragen (van 5, 10, 20 of 40 euro) en te besteden naargelang het gebruik. Geldig gedurende één jaar na activering. – 3-dagen virtuele kaart – heeft een vaste prijs en is geldig voor 3 dagen met een onbeperkt aantal ritten.

Alleen beschikbaar voor voertuigen van klasse 1 (incl. motorfietsen) en klasse 2. – Virtuele multi-reiskaart – heeft een vaste kostprijs en is enkel geldig op vooraf bepaalde routes met vertrek van of met bestemming van de luchthavens van Porto en Faro. Het is ook mogelijk om de tijdelijke CTT-tolbadge te gebruiken.

Deze tolbadge is, nadat deze vooraf is opgeladen, alleen geldig op snelwegen met een exclusief elektronisch inningssysteem voor tol. Via Verde-badges zijn geldig op alle tolwegen, zowel elektronisch als niet-elektronisch, en op bruggen. Ook te gebruiken met de systemen van andere landen Momenteel worden alle Via-T-tolbadges (Spanje) en een aantal Franse tolbadges geaccepteerd op het nationale wegennet, zowel op wegen met uitsluitend elektronische systemen als op wegen met traditionele slagbomen, waar de voor Via Verde-klanten bestemde rijstroken kunnen worden gebruikt.

 • Het gebruik van deze dienst is afhankelijk van de organisatie die jouw apparaat uitgeeft.
 • Wij raden je daarom aan om, alvorens de dienst op Portugese snelwegen te gebruiken, contact op te nemen met de uitgevende organisatie, zodat kan worden bevestigd dat de dienst is geactiveerd.
 • Voertuigen met een Portugees kenteken Wat betreft voertuigen met een Portugees kenteken en ook ingeval van huurauto’s zonder chauffeur, heeft een aantal autoverhuurbedrijven zijn auto’s uitgerust met een kastje voor de registratie van de tolgelden, die vervolgens met de klant worden verrekend.

Als je een huurauto meekrijgt die geen uitrusting heeft voor registratie van de tolgelden, kun je de kosten achteraf betalen in een postkantoor (CTT) of in een winkel met het bordje Payshop, vanaf de 2e dag na het passeren van het tolpoortje en gedurende 15 werkdagen.

Kan ik met de bus naar Portugal?

De beste manier om van Amsterdam naar Lissabon te reizen is met de bus. De bus is een betaalbare, veilige en gemakkelijke manier om tussen de twee steden te reizen en je kunt achterover leunen en ontspannen terwijl iemand anders rijdt.