Oppervlakte Muur Berekenen Verf

Oppervlakte Muur Berekenen Verf
Hoe bereken je hoeveel liter muurverf je nodig hebt? – Hoeveel liter verf je nodig hebt is afhankelijk van het aantal lagen verf dat je wilt gebruiken en het type verf. Als je een donkere kleur verf gebruikt, kan 1 laag vaak voldoende dekkend zijn. Bij lichtere soorten verf moet je soms wel twee tot drie lagen aanbrengen.

Bereken de oppervlakte van je muur door de hoogte en breedte op te meten en met elkaar te vermenigvuldigen. Meet de ramen en deuren en trek dit van het totaal aantal vierkante meters af. Vermenigvuldig het oppervlak met 2, zo heb je genoeg voor twee lagen verf. Check op de verfpot hoeveel vierkante meters je kunt schilderen met één pot.

Hoe bereken je m2 voor schilderen?

Hoe weet je hoeveel liter verf je nodig hebt? – Meten = weten! Om uit te rekenen hoeveel verf nodig is, heb je de vierkante meters nodig van het te schilderen oppervlak. Berekenen is heel eenvoudig. Het aantal vierkante meters reken je eenvoudig uit door de hoogte/lengte van de ondergrond x de breedte te doen.

Vervolgens bereken je op deze manier ook de oppervlakte van de aanwezige deuren en ramen. Die trek je van het totaal van de ondergrond af. Op deze manier weet je hoeveel vierkante meter je wil gaan schilderen en kun je de juiste hoeveelheid verf bestellen. Bij onderhoudswerk is 1 laag meestal voldoende, mocht je toch meer lagen willen schilderen, houd dan rekening met de hoeveelheid verf die je nodig hebt.

Vermenigvuldig het eerder berekende oppervlakte met het aantal lagen dat je wilt gaan schilderen. Op deze manier kom je bij het totaal aantal vierkante meters uit dat je wilt gaan schilderen. Je kunt ook andersom het aantal liters verf berekenen door te kijken hoeveel m² je nodig hebt voor een emmer van 10 liter verf.

 1. Dat deel je weer door het verbruik dat bij het product hoort dat je gekozen hebt.
 2. Dit staat op Verfwinkel.nl bij het product vermeld of op het blik dat je al in huis hebt.
 3. Nu weet je hoeveel liter verf je nodig hebt.
 4. In het kort: Lengte/Hoogte x breedte van het te schilderen oppervlak = A A minus (oppervlakte ramen/deuren) = B B vermenigvuldigd met het aantal lagen dat je wil gaan schilderen = C C gedeeld door het verbruik van het gewenste product = D D = het aantal liter verf dat je in totaal nodig hebt.

Ga je aan de slag met muurverf? Bereken met onze rekentool hieronder het gemiddeld aantal liters muurverf per m².

Hoe bereken je hoeveel muurverf je nodig hebt?

Benodigdheden – Stap 1 Meet de breedte en hoogte op van de muur die je wilt verven. Stap 2 Vermenigvuldig de getallen met elkaar. TIP Op het verfblik staat vaak hoeveel m2 je kunt schilderen met een liter verf. Heb je nog geen verf in huis? Ga dan uit van 8m2 per liter verf.

Hoeveel m2 verf je met 1 liter latex?

Gemiddeld genomen verf je met 1 liter lak tussen de 12 en 16 m2. Met 1 liter latex/muurverf verf je 6-8 m2 per liter.

Hoeveel muurverf per m2 Sigma?

Hoeveel m2 schilder ik met 1 ltr? Het theoretische rendement is per product verschillend. Deze vind je in de technische kenmerkbladen van het product, die weer te vinden zijn op onze website. Het praktische rendement kan wel altijd iets afwijken, dit komt onder andere door verschillende ondergronden en verwerkingsmethodes. Kleurenkiezer Online verf kopen Het uitkiezen van verf voor uw schilderklus kan lastig zijn. In onze online verfwinkel helpen we u graag met het maken van de juiste keuze. Kijk bij de productinformatie om verschillende verven met elkaar te vergelijken. We bieden onze producten tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan.

Hoeveel m2 voor verf?

Gemiddeld verbruik per verfsoort – Het kan ook zo zijn dat je nog niet weet met welk product je aan de slag gaat. Om je toch een indruk te geven hoeveel liter verf per m² nodig is, hebben we onderstaande tabel voor je opgesteld.

Verfsoort Gemiddeld verbruik per liter verf
Transparante voorstrijk 14 tot 18 m²
Dekkende voorstrijk 8 tot 10 m²
Muurverf 8 tot 10 m²
Grondverf 10 tot 14 m²
Lakverf 10 tot 14 m²
Transparante beits 13 tot 15 m²
Dekkende beits 11 tot 13 m²

In bovenstaande tabel zie je dus onder andere dat je met één liter zo’n 8 tot 10 m² kunt schilderen. Dit betekent dus dat je met 10 liter muurverf zo’n 80 tot 100 m² kunt doen. Voor een gemiddelde woonkamer is 10 liter muurverf genoeg voor zeker één laag muurverf.

Let wel op: bovenstaande tabel betreft een gemiddeld verbruik, het werkelijke verbruik van een product kan hier dus van afwijken. Heb je nu nog vragen over hoeveel liter verf per m² je nodig hebt? Stel ze gerust aan onze verfspecialisten. Dit doe je door te bellen of een e-mail te sturen naar onze klantenservice.

You might be interested:  Bv Of Eenmanszaak Berekenen

We kunnen je tot in de puntjes adviseren over het verbruik van onze producten, zodat jij altijd een passende verf bij je klus ontvangt. : Hoeveel liter verf per m2?

Hoeveel m2 kan ik verven met 750 ml?

Hoeveel m2 kan je verven met 750 ml?

Type verf Hoeveelheden Geschat oppervlak
Zijdeglans muurverf 750 ml, 2,5 liter, 5 liter 60m2 per 5 liter
Vloer/betonverf 750 ml, 2,5 liter, 5 liter 60m2 per 5 liter
HMB acryl hoogglans 750 ml, 2,5 liter 30m2 per 2,5 liter
HMB acryl mat 750 ml, 2,5 liter, 5 liter 60m2 per 5 liter

Hoeveel verf voor 100 m2?

Hoeveel verf per m2 nodig? In ieder van ons schuilt een klusser. Voor je start met het verven van een muur, zijn er uiteraard een aantal zaken waarmee je best rekening houdt. Over het algemeen kan je met 1 liter verf ongeveer 6 tot 10 m2 verven. Een emmer van 10 liter is goed voor ongeveer 70 m².

Hoeveel lagen verf op muur?

4. Hoeveel verflagen moet ik aanbrengen? – Hoeveel lagen verf je nodig hebt, ligt aan het soort verf dat je gekocht hebt. Er zijn bijvoorbeeld verschillen in dekking. Je hebt superdek, die er in 1x al vrij goed op zit, maar verf je de muur in een donkere kleur dan heb je vaak minimaal drie lagen nodig en soms wel vijf! We adviseren eigenlijk altijd om muren twee keer te schilderen voor een langdurig, mooi resultaat.

 1. Donkere kleuren kunnen dus nog wat extra lagen nodig hebben.
 2. TIP: stop niet halverwege de muur voor een koffiepauze.
 3. Verf kan al vrij snel, lichtelijk drogen en dan krijg je strepen en vlekken.
 4. Ga altijd van links naar rechts, boven naar beneden en gebruik -als je kunt- voor hoge muren een lange stok.
 5. Op deze manier strijk je alle banen in een vloeiende beweging op de muur en heb je de mooiste overgangen.

LET OP: Heb je de hele muur geschilderd en kom je halverwege een oneffenheid tegen? Ga er niet plaatselijk nog even snel overheen, maar pak de hele muur toch nog een keertje mee. Heb je een ander klein foutje gemaakt? Wellicht kunnen deze tips je dan verder helpen!

Welke muurverf is beter Sigma of Sikkens?

Twee verfmerken van topkwaliteit – Je kiest met de verf van Sikkens en Sigma voor absolute topkwaliteit. Dat blijkt uit de bovenstaande eigenschappen. Het zorgt er in de praktijk voor dat je de verf makkelijk aan kunt brengen, dat deze lang mooi blijft en dat het goede bescherming biedt op bijvoorbeeld de kozijnen buiten.

 1. Sigma en Sikkens ontlopen elkaar op dat vlak niet veel, dus je maakt met beide een goede keuze.
 2. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar het type verf dat je kiest.
 3. Wij zorgen er als online speciaalzaak voor dat je gebruik maakt van de verf waar ook vakschilders mee schilderen.
 4. In veel bouwmarkten zijn de merken wel beschikbaar, maar schilder je met producten voor huis-, tuin- en keukengebruik.

Die verf is minder goed van kwaliteit, iets dat je herkent aan bijvoorbeeld de kortere duurzaamheid.

Hoeveel liter verf per m2 Sigma?

Hoogste rendement – De is een halfglanzende lakverf voor schilderwerk binnenshuis. Deze verf heeft een hoog rendement van maar liefst meer dan 10 m2 per liter. De verf is makkelijk verwerkbaar waardoor er geen lelijke kwaststrepen achterblijven. Daarnaast is de verf kras- en en slijtvast, is reukarm en droogt hij snel. Dankzij de LTA+™ technologie is hij ook nog eens bestand tegen vuil en vetten. : Hoeveel liter verf per m2?

Wat is de beste Sigma muurverf?

De beste muurverf voor binnen is de Sikkens Alphacryl Pure Mat. Tenminste, als je een ultra matte, goed afneembare muurverf zoekt die goed dekt. Heb je liever muurverf van het merk Sigma? De beste muurverf voor binnen van dat merk is de Sigma Perfect Matt.

Hoeveel verf per m2 2 lagen?

Hoeveel lagen verf schilderen? – Schilder je 1 laag, dan heb je verf nodig voor het aantal vierkante meters van het te schilderen oppervlak. Schilder je 2 lagen, dan vermenigvuldig je het aantal vierkante meters met 2.

Wat is de beste roller voor muurverf?

Muren met structuur of oneffenheden – Voor het schilderen met muurverf is een vachtroller het meest geschikt. Deze rollers hebben een dikke vacht waardoor ze verf goed kunnen aanbrengen op een muur met structuur of oneffenheden. Zoals bijvoorbeeld met de Progold Verfrol Proflor Flex voor grovere muren.

Wat heb je nodig om een muur te verven?

Muren schilderen: 15 handige verftips | Bosch DIY Wil je een muur schilderen, maar weet je niet hoe? Wij geven je 15 handige verftips. Wil je meer kleur in huis, maar heb je nog nooit een muur geverfd? Wij vertellen je stap voor stap wat je moet doen, welke kleur bij je past en hoe je leert schilderen als een pro. Ben je er klaar voor? Aan de slag dan! Hier zijn 15 verftips om je huis op te vrolijken. Naast verf heb je ook een kwast, verfroller of verfspuitsysteem nodig, iets om gemorste verf mee weg te vegen en materiaal om de vloer en meubels af te dekken. Afhankelijk van welk deel van de muur je wilt verven, heb je de volgende materialen nodig:

You might be interested:  Private Lease Berekenen

De juiste verf voor je kamer make-over en de juiste hoeveelheid. Hoekkwast, verfroller, verfbak en verfrooster, evenals iets om de verf mee door te roeren. Om grote oppervlakken te verven kun je een verfspuitsysteem gebruiken. Voldoende schildersvlies en afdekfolie om de vloer en meubels tegen verfspatten te beschermen. Schilderstape om wandcontactdozen en dergelijke mee af te plakken. Een ladder als je hoge plafonds hebt. Een schets of patroon (als je schilderproject wat complexer wordt). Een liniaal en potlood of een kruislijnlaser om een patroon op de muur uit te lijnen.

Heb je alles wat je nodig hebt? Dan kun je aan de slag. Als je tegen een muur klopt en deze klinkt hol, kan het zijn dat de pleister vochtig/nat is. Voor je gaat schilderen moet je de muur controleren: welk materiaal tref je aan? In veel huurwoningen zijn de muren tegenwoordig bedekt met rauhfaserbehang. Dit kan heel goed geschilderd worden, behalve als het oud of al vaak overgeschilderd is.

Veeg met je hand over de muur, Als er verf of kalk aan je hand blijft plakken, moet je de muur in ieder geval voorstrijken zodat de verf beter pakt. Krab met je nagels over de muur, Als je de oude verf er makkelijk af kunt krabben, moet je deze laag verwijderen voor je gaat schilderen. De nieuwe verf gaat anders bladderen. Klop op de muur. Klinkt de muur hol of brokkelt er kalk af, dan moet je de kalk op deze plek eerst verwijderen en een nieuw laag aanbrengen. De kalk is of oud of vochtig geworden – bijvoorbeeld door schimmel.

Behang kun je snel en makkelijk verwijderen als je het eerst nat maakt – bijvoorbeeld met behulp van een verfspuitsysteem – en dan afsteekt Volledig geschilderde muren kun je gewoon overschilderen, maar als slechts delen van de muur zijn geverfd, moet je de verf eerst verwijderen. Gaten en scheuren in de muur vul je op met behulp van plamuur en een plamuurmes. © istock Zie je scheuren in de muur of heb je een gat geboord op een plek waar je wilt schilderen? Vul alles op met plamuur en strijk het glad met een plamuurmes.

Met een doek verwijder je voor je gaat schilderen het stof van Met een accuhandstofzuiger maak je de muur snel schoon en stofvrij.

Als de muur sterk absorberend is, bespaar je minstens één verflaag als je de muur eerst voorbehandelt met een primer, zoals diepgrond. Laat de muur goed drogen en veeg voor je gaat schilderen het oppervlak schoon en stofvrij met een droge doek of gebruik hiervoor een accuhandstofzuiger. Lak, dispersieverf, latex welke soort verf het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Sta jij ook weleens in de bouwmarkt tussen al die soorten verf en al die kleuren, en heb je geen idee wat je moet kiezen? In de regel is een dispersieverf de beste keus.

 • Deze kun je gemakkelijk aanbrengen, is goed te mengen en over te schilderen.
 • Als je de keuken of badkamer gaat verven, is latex de beste keus.
 • Latex is afneembaar en waterbestendig – maar moet wel eerst verwijderd worden voordat je het kunt overschilderen.
 • Met lijmverf kun je de muren op milieuvriendelijke wijze schilderen, maar ook hiervoor geldt dat je er geen andere verfsoort overheen kunt zetten.

Je moet de lijmverf dan eerst verwijderen. Op dit moment is krijtverf heel trendy: met deze reukarme verf kun je vooral pasteltinten op de muur aanbrengen. Het nadeel van krijtverf is dat het snel slijt. Voor hoogglans kun je met lak werken. Zet de lak dun op, want het sluit de poriën van de muur af en het ruikt – afhankelijk van het product – nogal sterk. Bereken voor je gaat schilderen hoeveel verf je precies nodig hebt. Hoeveel verf je nodig hebt hangt van de grootte van de muur af, de ondergrond en de kwaliteit van de verf. Meet voor je naar de bouwmarkt gaat de muur op, en gebruik de informatie op het verfblik om uit te rekenen hoeveel verf je nodig hebt. Hoe groter het te schilderen oppervlak, hoe groter de verfroller moet zijn. Als je een volledige muur schildert, kun je het beste een grote verfroller of een verfspuitsysteem gebruiken. Hiermee kun je grote oppervlakken in korte tijd gelijkmatig schilderen.

 1. Vergeet niet eerst de vloeren, meubels en dergelijke af te dekken.
 2. Als je een verfroller gebruikt, kies dan voor muren met behang voor een polyester roller, en een zachtere roller voor als je direct over het pleisterwerk verft.
 3. Hoekjes zijn makkelijk bereikbaar met een hoekkwast.
 4. Je schilderset maak je compleet met een verfbak met rooster, zodat de verf tijdens het schilderen minder drupt.

Spoel je schildersspullen na gebruik goed af, dan kun je ze nog een keer gebruiken. Gebruik een roerhoutje of een mengopzetstuk voor de accuschroefboormachine, om voor je gaat schilderen de verf door te roeren. Donkere pigmenten zakken vaak naar de bodem van het verfblik.

 1. Om de juiste kleur op de muur te krijgen, moet je de verf voor je begint daarom eerst goed doorroeren.
 2. Dit doe je met een houten roerstokje of met een mengopzetstuk voor de boormachine (vooral geschikt voor grote hoeveelheden).
 3. Met afdekfolie, schildersvlies en schilderstape bescherm je je huis tegen ongewenste verfspatten.
You might be interested:  Lening Auto Berekenen

Voor je aan de slag gaat, dek je meubels af met folie en bescherm je de vloer met schildersvlies. Stekkerdozen, kozijnen en dergelijke bescherm je met schilderstape tegen ongewenste verfvlekken. Om ervoor te zorgen dat je schilderwerk mooi strak wordt langs de randen, gebruik je FrogTape die je met behulp van een kruislijnlaser op de muur plakt.

Als je een bepaald patroon op de muur wilt aanbrengen, moet je de randen en hoeken eerst afmeten en met schilderstape afplakken. Daarbij kun je handig gebruikmaken van een kruislijnlaser. Om schone, strakke randen te krijgen kun je FrogTape gebruiken, of je probeert het met de volgende truc: Plak de randen/hoeken af met schilderstape.

Schilder vervolgens met de onderliggende kleur (meestal wit) langs de taperanden en laat dit drogen. Schilder er dan de gewenste kleur overheen. Laat de verf licht opdrogen en trek de tape er voorzichtig af. De tape is het makkelijkste te verwijderen als de verf nog niet helemaal droog is, zodat je niet per ongeluk opgedroogde verfdeeltjes van de muur trekt.

Verf eerst het plafond, dan de muur – en eerst de hoeken en randen. Schilder altijd eerst het plafond voor je aan de muren begint. Zo voorkom je dat er verfspatten op de pas geschilderde muur komen. Schilder vervolgens met een kwast de hoeken en pak dan een roller voor de rest. Schilder snel, zodat je nooit over opgedroogde verf schildert.

Ervaren schilders schilderen ‘nat-in-nat’. Dit betekent dat je steeds over een al geschilderd, nog nat stuk heen schildert. Zo voorkom je streepvorming. Bij rauhfaserbehang, dat een sterke structuur heeft, moet je eerst waaiervormig schilderen om de verf goed te verdelen.

 • Zorg ervoor dat je altijd van boven naar beneden schildert zodat de verf gelijkmatig wordt aangebracht.
 • Begin bij voorkeur bij een raam of andere lichtbron, dan zie je beter waar je al hebt geschilderd.
 • Verwijder schilderstape zodra de verf licht is opgedroogd.
 • Laat de eerste verflaag goed drogen voor je er een tweede keer overheen gaat, dan kun je zien of je gelijkmatig hebt geschilderd.

Hoe lang het duurt voor de verf droog is hangt af van het type verf. Dispersieverf is in de regel na 12 uur volledig droog, maar bij koud of vochtig weer kan het langer duren. Ventileer de kamer goed en slaap minstens één nacht niet in een pas geverfde slaapkamer.

Als je bent uitgeschoten zijn er een paar trucjes om dit te corrigeren. Verfspatten op de grond kun je wegvegen zolang de verf nog nat is. Als er per ongeluk ergens op de muur verf terecht is gekomen, wacht je tot de verf droog is en schilder je eroverheen. Als je ondanks de schilderstape toch slordige randen hebt, kun je de overtollige verf na het drogen met een breekmesje voorzichtig afkrabben.

MUUR VERVEN zonder strepen: tips en stappenplan | GAMMA

Zorg dat je niet in het behang of de kalk snijdt en trek handschoenen aan. : Muren schilderen: 15 handige verftips | Bosch DIY

Hoeveel euro per m2 schilderen?

Wat kost een schilder per m² in België? – Om het uurtarief van een schilder te bepalen zal men zich meestal baseren op diens ervaring en de tijd die nodig is om de schilderwerken uit te voeren. Elke vakman heeft andere tarieven, maar de gemiddelde prijs van een schilder in België s chommelt tussen 30 en 50 euro per uur,

 1. Weinig schilders bieden echter een uurtarief aan.
 2. Over het algemeen wordt de prijs van een professionele schilder in België geschat op basis van de oppervlakte die geschilderd moet worden.
 3. En daarom zullen wij het eerder hebben over het tarief van een schilder per m².
 4. Elke schilder kan verschillende tarieven hanteren.

Deze fluctuatie in de kosten hangt af van verschillende factoren:

Hoe hoger de prijs van de gebruikte verf, hoe hoger de kosten van de schilderwerken en omgekeerd Het soort oppervlak dat geschilderd moet worden, de voorbereidingsfase en de schildertechnieken verschillen naargelang het te behandelen oppervlak De specificiteit van de uit te voeren schilderwerken

Gemiddeld kan een schilder tussen 15 en 30 euro per vierkante meter aanrekenen voor eenvoudig binnenschilderwerk en tussen de 15 en 50 euro per vierkante meter voor speciaal binnenschilderwerk. Voor buitenoppervlakken kan een professionele schilder tussen 30 en 80 euro per vierkante meter tellen voor eenvoudig schilderwerk en tussen 30 en 100 euro per vierkante meter voor speciaal schilderwerk zoals deuren of ramen.

Wat kost schilderen per m2?

Kosten binnenschilderwerk per m² –

Werkzaamheden Kosten per m²
Muren 1 laag 6 tot 12 euro per vierkante meter
Muren 2 lagen 6,50 tot 13 euro per vierkante meter
Muren 3 lagen 7 tot 15 euro per vierkante meter
Plafond 1 laag 7 tot 13 euro per vierkante meter
Plafond 2 lagen 8 tot 15 euro per vierkante meter

Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Wat kost een m2 schilderen?

Voor het schilderen van muren betaal je vaak per vierkante meter. Deze kosten variëren tussen de € 6,- en € 15,- voor binnen en € 20,- en € 35,- voor buiten.

Hoe bereken je schilderwerk?

Ontdek de beste meetmethode voor schilderwerk – De standaard meetmethode voor schilderwerk betekent dat je de strekkende en vierkante meters uitrekent met de juiste bewerkingstijden en materiaalkosten. In de regel geldt dat iedere bewerking op basis van een vierkante meter uitgerekend wordt.