Parttime Bruto Salaris Berekenen

Parttime Bruto Salaris Berekenen
In deze formule zie je allereerst het bedrag dat je bruto per maand verdient. Dat deel je door het aantal uren dat je fulltime werkt (40 uren), waardoor je weet wat je per uur verdient. Dat bedrag doe je vervolgens maal 32 uren, want dit is het aantal uren dat je parttime wilt werken.

Hoe bereken je wat je per dag verdient?

Dagloon – Een jaar heeft 260, 261 of 262 loondagen. Daarnaast zijn er maanden met 20, 21, 22 en 23 loondagen. U kunt daarom het dagloon op de volgende manieren berekenen: Dagloon op basis van loondagen per jaar Formule: dagloon = maandloon x 12 : loondagen per jaar.

Daarbij kan loondagen per jaar 260, 261 of 262 zijn. Dit lijkt een eenvoudige en goede berekeningswijze maar hier kan het vreselijk mis gaan. Stel u kiest voor 261 dagen, dat is de gemiddelde methode. Stel het maandloon is 3000. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld een dag onbetaald verlof neemt in een maand met 23 dagen.

Dan wordt de berekening van het maandloon: Loon = 3000 x 12 : 261 x 22 = 3034,28. U ziet: de werknemer neemt een dag onbetaald verlof en het loon stijgt. Dat komt natuurlijk omdat we hier uitgaan van een maand met 23 dagen en een werknemer die er 22 werkt.

Dit zal zelden voorkomen maar u ziet op deze manier wel de consequenties. Dagloon op basis van loondagen per maand Formule: Dagloon = maandloon : loondagen deze maand. Dit is naar onze mening de beste methode om het dagloon te berekenen. Maar het nadeel is ook hier dat het dagloon elke maand anders is.

You might be interested:  Bso Uren Per Maand Berekenen

U kunt rekenen op de wijze die u wilt. U kunt dit instellen in LogiSal bij Werkgever tab Diversen.

Hoe kun je brutoloon berekenen?

Nettoloon = belastbaar inkomen – loonheffing + heffingskortingen + sociale uitkeringen + subsidies en toeslagen. Nettoloon = brutoloon – aftrekposten + eigenwoningforfait – loonheffing + heffingskortingen + sociale uitkeringen + subsidies en toeslagen.

Wat is bruto uur?

Het bruto uurloon staat voor het bedrag dat je bij je werkgever verdient, al is dat wat anders dan het bedrag dat je per uur ontvangt. Dat heeft te maken met het verschil tussen het netto en het bruto uurloon. Het bruto uurloon bestaat uit zowel het bedrag dat je op je rekening ontvangt als het bedrag dat de werkgever in zal houden aan loonheffing.

Die loonheffing vormt de inkomstenbelasting die je betaalt over het inkomen dat je verdient. De werkgever maakt dat direct over naar de Belastingdienst, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt. Heb je een leaseauto met bijtelling of een eigen woning met hypotheekrenteaftrek? Dit is verder van invloed op je bruto uurloon, waardoor je netto loon er anders uit zal komen te zien.

Het bruto loon in combinatie met de vergoeding voor de Zorgverzekeringswet vormt het fiscale loon.

Hoe werkt bruto loon?

Bruto netto verschil – Het brutoloon is altijd hoger dan het nettoloon. Het brutoloon is het basisbedrag dat je iedere maand aan je werknemer beloofd hebt. Als je het nettoloon gaat berekenen trek je alle ingehouden bedragen en loonheffingen af van het brutoloon. Het bedrag dat overblijft is dus het nettoloon. Dit geldbedrag maak je over naar je werknemer.