Prijs Dubbel Glas Berekenen

Prijs Dubbel Glas Berekenen
Dubbel glas kosten voor jouw huis – Wil je weten wat de kosten van dubbel glas zijn voor jouw huis? Vraag dan meerdere offertes aan. Dat kan met een aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de dubbel glas kosten, adviezen en garantie vergelijken. Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd.

Hoe duur is dubbel glas per m2?

De ene glaszetter is de andere niet – Zaken die de kosten van dubbel glas bepalen zijn het aantal ramen, de grootte van de ramen en of een glaszetter bijvoorbeeld een steiger nodig heeft om je dubbel glas te plaatsen. Ook is de ene glaszetter de andere niet. Let goed op of het prijsvoorstel compleet is en of je niet bepaalde toeslagen moet betalen.

Wat kost HR ++ glas vervangen per m2?

Kosten HR++ glas inclusief plaatsen – In onderstaande tabel zie je wat de kosten HR++glas inclusief plaatsen bedragen.

Soort HR++ glas Gemiddelde prijs voor 5 á 6 m² Gemiddelde prijs per m²
HR++ € 400 tot 55 € 80 tot € 90
HR++ extra zonwerend € 550 tot € 700 € 110 tot € 130
HR++veiligheidsglas € 500 tot € 650 € 100 tot € 120

Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Hoe duur is HR +++ glas?

Veelgestelde vragen – Wat is HR++ glas? HR++ glas bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte gevuld met argongas. Hierdoor isoleert het beter dan met normale lucht gevuld dubbel glas en bespaar je op je energierekening, Vergelijk gratis offertes voor HR++ glas.

Hoe snel verdien je HR ++ glas terug?

Berekening van de besparing dubbel glas – In de berekeningen van dubbel glas wordt meestal een vergelijking gemaakt met enkel glas. Misschien heeft jouw huis al standaard isolatieglas en denk je er aan om dit te vervangen door HR++ glas of HR+++ glas.

Standaard dubbel glas is € 15 per m2 goedkoper dan HR++. Maar HR++ isoleert veel beter, waardoor je met HR++ tot wel € 400 per jaar kunt besparen. Het prijsverschil tussen standaard en HR++ glas verdien je al binnen 2,5 jaar terug. Als je de hogere dubbel glas prijs vergelijkt met de extra besparing van dubbel glas HR++, dan is het een goede investering.

Hoe kies je het beste HR glas? Vergelijk de besparing per soort dubbel glas. In Kijk & Vergelijk kun je goed de besparing in geld en gas vergelijken van soorten dubbel glas. Kijk & Vergelijk dubbel glas

Is HR ++ glas duurder geworden?

Aandachtspunten hr-glas –

Bij de keuze voor hr+- of hr++-glas speelt de dikte en het gewicht van het glas een belangrijke rol. Soms past het dikkere hr++-glas niet in de bestaande kozijnen. Controleer het raamhout en de scharnieren van de kozijnen. Is er voldoende ruimte (sponningsdiepte)? Anders moet je het raamhout vervangen. Doordat hr-glas zo goed isoleert, ontstaat bij bepaalde weersomstandigheden weleens condens op het glas aan de buitenkant, met name in de ochtend. In de loop van de dag verdwijnt die vanzelf als de temperatuur buiten stijgt. Besteed je de klus uit, check van tevoren of een gespecialiseerd bedrijf is aangesloten bij de Glas Branche Organisatie,

Hoeveel subsidie krijg ik op HR ++ glas?

Hoeveel subsidie krijgt u op HR ++ glas? Voor HR++ glas krijgt u €46 subsidie per m2. Hiervoor dient u HR++ glas te combineren met één andere isolatiemaatregel. Daarnaast is de minimale oppervlakte 8m2 en een maximum oppervlakte van 45 m2.

Hoeveel subsidie op HR ++ glas 2023?

De subsidiebedragen voor 2023 –

Subsidiebedrag per m2 (uitgevoerd tussen 02-04-2022 & 01-01-2023) Subsidiebedrag per m2 (uitgevoerd in 2023)
HR++ glas €26,50 €23,00
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij HR++ glas €11,50 €10,00
Triple glas €75,00 €65,50
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij triple glas €57,50 €45,00

Bron: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde-wat-wijzigt-er-vanaf-2023 Neemt u twee of meer maatregelen die onder de ISDE vallen? Dan verdubbelen de bedragen.

Wat kost 8 m2 HR ++ glas?

Hoe duur is glas per m2? – Veelgestelde vragen – Wat kost glas per vierkante meter? De kosten van glas per vierkante meter hangen af van het type glas dat je kiest. Enkel glas kost € 40 – € 60 per m². Dubbel glas kost € 70 – € 120 per m². HR ++ glas kost € 120 – € 170 per m².

 1. Vergelijk gratis glas offertes.
 2. Wat kost HR ++ glas per m2 inclusief montage? De prijs voor HR++ glas ligt tussen de € 80 – € 120 per m², inclusief plaatsing.
 3. De prijs hangt onder andere af van de extra opties die je kiest, zoals extra zonwering of veiligheidsglas.
 4. Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR glas? Zowel dubbel glas als HR glas bestaan uit twee lagen glas.
You might be interested:  Pensioengrondslag Berekenen 2022

Het verschil zit in het isolerende gas tussen de platen van HR glas, waardoor dit glas een stuk beter isoleert dan dubbel glas.

Kan er HR ++ glas in oude kozijnen?

Is mijn woning geschikt? – Check hier welk isolatieglas in jouw ramen mogelijk is.

 • In de meeste bestaande kozijnen kun je HR++ glas plaatsen, maar niet altijd triple glas. Vacuümglas is wel mogelijk.
 • In nieuwe kozijnen is triple glas wel mogelijk.
 • Voor monumenten is er speciaal isolatieglas. Dan is HR++ glas of triple glas vaak niet mogelijk of niet toegestaan. Vacuümglas kan wel.

Bij appartementen is het plaatsen van HR++ glas of triple glas een verantwoordelijkheid voor de VvE. Lees tips over hoe je dit als appartementseigenaar bij je VvE kunt aankaarten. Heb je een huurhuis? Dan is je verhuurder verantwoordelijk voor grote verbeteringen aan je huis. Lees hoe je je verhuurder kunt aansporen om te isoleren.

Is dubbel glas vervangen rendabel?

Is dubbel glas vervangen rendabel? – Voor de meeste woningen is het vervangen van oud dubbel glas voor HR++ of triple glas zeker rendabel. De warmtevraag neemt stevig af en het comfort gaat omhoog. Per woning is de terugverdientijd anders en het hangt ook andere factoren zoals staat van onderhoud.

Hoe zie je het verschil tussen HR en HR ++ glas?

HR++-glas heeft een extra isolerende folie, maar deze is onzichtbaar. Je kan erachter komen welk soort dubbel glas je hebt door te kijken op de aluminium strip tussen de glasplaten. Zie je de letters HR: dan is het HR++-glas. Staan er geen letters, of wel letters maar geen HR: dan is het meestal dubbel glas.

Hoeveel graden scheelt HR ++ glas?

In de afbeelding zie je het verschil in dikte al. Dat komt voornamelijk door de ruimte tussen de twee glasplaten. Dit is de spouw. Bij gewoon dubbel glas zit hier gewone lucht in. Tussen de glasplaten van HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht.

Aan de binnenzijde van alle HR-glassoorten zit ook een onzichtbare coating (laagje), die de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk warmte; zonlicht laten ze grotendeels door. Er is ook glas met een zonwerende coating, die minder zonlicht doorlaat. Daardoor wordt het minder warm in de zomer, maar in de winter blijft het dus kouder.

Beter is het dus om in de zomer zonwering te plaatsen. Om te bepalen hoeveel warmte een ruit doorlaat kijk je naar de U-waarde, Die geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Op een warmtebeeldfoto is het verschil goed te zien. de ramen in het midden (HR++) van de foto zijn groen, terwijl de ramen aan de zijkanten (enkelglas en dubbelglas) rood tot wit zijn. Bij een normaal rijtjeshuis heb je al snel 12 m2 ruitoppervlakte. Als je normaal dubbel glas vervangt door HR++ glas scheelt dat bij een temperatuurverschil van 30 graden (binnen 20, buiten -10) 828 W (12 x 30 x 2.3 = 828 W).

Heeft het zin om dubbelglas te vervangen door HR ++?

Ik heb dubbel glas. Het zit er ongeveer 20 à 25 jaar in. Heeft het zin om dat te vervangen voor HR++ glas? – Dit artikel is gepubliceerd op 11-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie. Ja, dat heeft zin. HR++ glas isoleert bijna drie keer zo goed als oud dubbel glas.

 • Dit betekent energiebesparing, hoger comfort en beter voor het milieu.
 • Bovendien gaat dubbel glas ongeveer 20 tot 25 jaar mee en kan daarna lek raken.
 • Bij lekke ramen loopt de isolatiewaarde terug en neemt soms ook de doorzichtigheid wat af.
 • Als een ruit stuk is, worden bij voorkeur alle ramen tegelijk vervangen om kleurverschillen te voorkomen.

De energiebesparing en de comfortverbetering zijn bij het vervangen van dubbel glas natuurlijk minder dan wanneer enkel glas wordt vervangen. Dit betekent dat de terugverdientijd lang is en je het niet voor het financiële gewin op de korte termijn doet.

Hoeveel warmte verlies je door de ramen?

Warmteverlies beperken in de praktijk – Wat kan je concreet doen? Er zijn heel wat mogelijkheden om het warmteverlies in je woning te beperken,

Dakisolatie: in de meeste woningen de belangrijkste oorzaak van hoge verwarmingskosten. Isolatie van muren: buitenmuren zijn goed voor 20% van de warmteverliezen. Isolatie ramen en deuren : in een doorsnee woning bedraagt het warmteverlies via ramen en deuren ongeveer 15% van het totaal. Isolatie vloeren: goed voor ongeveer 10% van het totaal warmteverlies. Ventilatie: kan oplopen tot 20% van het totale warmteverlies.

You might be interested:  Dakkapel Kosten Berekenen

Hoeveel bespaart HR ++ glas ten opzichte van dubbel glas?

Het ene dubbel glas is het andere niet – Veel Nederlanders hebben nog gewoon dubbel glas; zeg maar de eerste versie die rond de jaren zeventig gangbaar werd. Maar er zijn sindsdien steeds beter isolerende soorten glas op de markt gekomen. HR++ glas houdt bijvoorbeeld 75 procent meer warmte binnen dan gewoon dubbel glas.

Hoe lang kan dubbel glas mee?

20-05-2021 – Na verloop van tijd wordt uw ruit ouder en dus ook de kans op lekkage. Uw glas kan op een gegeven moment gebreken gaan vertonen. Er kan condens tussen de twee lagen glas ontstaan. Misschien heeft u vaak last van vocht aan de buitenkant van de ruit? Denk ook aan een verminderende isolatie van uw woning.

Dan kan het zijn dat het glas aan vervanging toe is. Bij oudere woningen kom je ook nog wel eens enkel glas tegen. De levensduur van dubbelglas is ongeveer 20 tot 25 jaar. Aan de binnenkant van het dubbelglas staat de productiedatum, zodat u kunt zien hoelang de ruit al meegaat. Als uw ruit ouder dan 20 jaar is, dan is de kans groot dat u het oude dubbelglas heeft.

Dit kunt u vervangen door beter isolerend dubbelglas (HR++). Hiermee heeft u lang woonplezier zonder vocht/condens bij de ramen of kou in huis. Met het plaatsen van nieuw dubbelglas kunt u op de lange termijn veel besparen op de energie, omdat de warmte lekker in huis blijft.

Wat is het beste dubbel glas?

Moet ik enkel glas ook vervangen in. –

 1. 01 onverwarmde ruimtes? Ja, zelfs in ruimtes die je niet verwarmt is het de moeite waard om enkel glas te vervangen. Je huis verliest namelijk veel warmte via deze ruimtes, zeker als ze grenzen aan kamers die je wel verwarmt.
 2. 02 de serre? Niet als je een onverwarmde serre hebt die grotendeels uit glas bestaat, die je af kan sluiten van de rest van het huis en die aan de zonkant van het huis ligt. Door het grote glasoppervlak is het beter om in de serre enkel glas te plaatsen. Anders wordt de temperatuur te hoog in de zomer. Plaats wél HR++ glas in de ramen en deuren tussen het huis en de serre. Als je de serre verwarmt, is het wél slim om het enkele glas te vervangen.

Heb je nu ‘gewoon’ dubbel glas, dus zonder een of meer plussen? Het is zinvol om dat te vervangen door HR++ of triple glas in ruimtes die je regelmatig verwarmt, zoals de woonkamer, keuken en een werkkamer die je veel gebruikt. Dat levert meer comfort op en bespaart energie.

 • In onverwarmde ruimtes is het financieel alleen de moeite waard om dubbel glas te vervangen als je de kozijnen gaat vernieuwen.
 • Je kan ook kiezen voor, maar dat is wel een stuk duurder.
 • Gewoon dubbel glas wordt ook wel thermopane glas genoemd.
 • Wist je dat Er is geen prijsverschil tussen HR++ glas en gewoon dubbel glas.

Zijn je kozijnen nog goed? Dan hoef je in principe alleen het glas te vervangen. Kies voor het glas met de hoogste isolatiewaarde. Voor bestaande kozijnen is dat HR++ glas. Triple glas isoleert nog iets beter, maar daarvoor moet je ook je kozijnen vervangen.

Is HR ++ verplicht?

HR++ glas herkennen Vraag: Met het recent uitv oeren van planmatig onderhoud in onze buurt is er bij verschillende woni ngen gefigureerd HR++ Delta Mat veiligheidsglas geplaatst. Het gaat hierbij om voordeuren en voordeurkozijnen. In HR++ glas zit een coating.

 • Aan welke zijde hoort dit te zitten en hoe kunnen we dit controleren? We vragen ons namelijk af of er wel HR++ glas is toegepast.
 • Antwoord: HR++ beglazing is Hoog Rendements beglazing waarbij de isolatiewaarde van het isolerend dubbelglas kleiner of gelijk is aan 1,2 W/m²K.
 • De eisen voor de HR++ aanduiding komen voort uit de Beoordelingsrichtlijn BRL 2202 en gelden voor producenten die hun glas onder het Kiwa KOMO-productcertificaat ‘Warmtereflecterend isolerend dubbelglas voor thermische isolatie’ leveren.

Volgens de beoordelingsrichtlijn BRL 2202 moet de aanduiding HR++ op deugdelijke en op duidelijke wijze op het glasproduct worden aangebracht. Bij voorkeur op de afstandhouder, maar dat is niet verplicht. Het mag ook op een sticker op het glas worden vermeld.

Maar over het algemeen brengen glasproducenten de aanduiding HR++ op de afstandhouder in de spouw van het glas aan. Wanneer het op een sticker is vermeld, is in de praktijk de sticker bij de oplevering al verwijderd door de glaszetter. Vaak staat er dan wel een (productie)code op de afstandhouder. Aan de hand van die code kan de producent aangeven om welk type glas het gaat.

Maar ook kan je als opdrachtgever gewoon vragen naar het bij het glas behorend KOMO-certificaat. Het glaszetbedrijf hoort dat bij vraag aan te leveren. Wanneer er niks op de afstandhouder staat en het glaszetbedrijf kan geen KOMO-certificaat leveren, dan is het lastig om te controleren op er daadwerkelijk HR++ glas geleverd is Het is wel mogelijk om te controleren of er een coating op het glas is aangebracht.

 1. Bij HR++ glas moet dit namelijk het geval zijn.
 2. Je kan dit doen met specialistische apparatuur zoals een optische coatingmeter, maar het kan ook eenvoudig.
 3. Door simpel een vlammetje bij de ruit te houden wordt de weerspiegeling van vier vlammetjes duidelijk.
 4. Elke zijde van beide glasbladen weerspiegelt namelijk het vlammetje.
You might be interested:  Hypotheek Berekenen 3 Personen

Van de vier weerspiegelde vlammetjes moet één van de vlammetjes een afwijkende kleur hebben. Dit duidt op de aanwezigheid van een coating. Echter de aanwezigheid van een coating zegt helaas nog niet of de isolatiewaarde van het isolerend dubbelglas daadwerkelijk overeen komt met die van HR++ beglazing.

Hoeveel subsidie isolatie 2023?

Versoepeling subsidieaanvraag isolerende maatregelen – Tot nu toe konden woningeigenaren via de ISDE alleen subsidie aanvragen voor isolatie vanaf 2 of meer maatregelen. Vanaf 1 januari 2023 kan dat ook voor 1 isolatiemaatregel. Huishoudens kunnen gemiddeld 15% van de kosten die ze hebben gemaakt terugkrijgen.

Wat kost een m2 glas?

Veelgestelde vragen – Wat kost glas per vierkante meter? De kosten van glas per vierkante meter hangen af van het type glas dat je kiest. Enkel glas kost € 40 – € 60 per m². Dubbel glas kost € 70 – € 120 per m². HR ++ glas kost € 120 – € 170 per m². Vergelijk gratis glas offertes.

Wat kost HR ++ glas per m2 inclusief montage? De prijs voor HR++ glas ligt tussen de € 80 – € 120 per m², inclusief plaatsing. De prijs hangt onder andere af van de extra opties die je kiest, zoals extra zonwering of veiligheidsglas. Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR glas? Zowel dubbel glas als HR glas bestaan uit twee lagen glas.

Het verschil zit in het isolerende gas tussen de platen van HR glas, waardoor dit glas een stuk beter isoleert dan dubbel glas.

Hoeveel m2 glas in een woning?

Hoeveel geld bespaart u met dubbel glas? – Zoals u wellicht al weet zijn er allerlei verschillende soorten glas. Je hebt natuurlijk enkel glas en dubbel glas, maar ook dubbel glas kent allerlei verschillende soorten. Dubbel glas kent de standaard dubbel glas, maar ook HR+ dubbel glas, HR++ en HR+++ dubbel glas.

de (1) gasprijs (2) energiebelastingen en (3) BTW.

De kale gasprijs ligt op dit moment ongeveer rond €0,26 per m3. Daarnaast betaalt u ook €0,25 energiebelasting en ongeveer €0,11 BTW. Dit betekent dat één m3 gas in 2017 ongeveer €0,62 kost. Voor uw beeldvorming; een tussenwoning verbruikt gemiddeld 1.350 m3 gas per jaar.

 • En een vrijstaande woning zit ongeveer op de 2.200 m3 gasverbruik per jaar.
 • Jaarlijkse besparing in m3 gas Met HR++ glas bespaart u ongeveer 24 m3 gas per 1 m2 glas op uw jaarlijkse stookkosten.
 • Om te berekenen hoeveel u bespaart met HR++ glas dient u te weten uit hoeveel m2 glas uw woning bestaat.
 • Bereken raamoppervalk woning Om u een idee te geven; een tussenwoning telt gemiddeld 20 m2 raamoppervlak en een vrijstaande woning gemiddeld 50 m2.

Voorbeeld In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat u een tussenwoning heeft met een gemiddeld gasverbruik van 1.350 m3 per jaar. Uw raamoppervlak is 20 m2. Wanneer u kiest voor HR++ dubbel glas dan bespaart u dus jaarlijks(!) 480 m3 gas, want zoals zojuist hierboven is aangegeven bespaart HR++ dubbel glas 24 m3 gas per 1 m2 glas.

 1. De rekensom die hiervoor gemaakt is: 20 m2 raamoppervlak * 24 m3 gasbesparing per 1 m2 glas = 480 m3 gas besparing.
 2. Conclusie rekenvoorbeeld Of anders gezegd, met een tussenwoning bespaart u 480 m3 gas per jaar en dit betekent dat u €297,60 op jaarbasis verdient! U hoeft namelijk €297,60 minder te betalen aan uw energieleverancier! En het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het (laten) plaatsen van HR++ dubbel glas.

Interessant deal, toch?

Hoeveel glas per m2?

Hoeveel weegt glas? | Glashandelonline.com Glas weegt 2.5kg per vierkante meter en dat per mm dikte glas. Allereerst moet de oppervlakte van het glas berekend worden, dat moet vermenigvuldigd worden met de dikte in millimeters en de uitkomst moet worden vermenigvuldigd met 2.5.

 • Hieronder staan een aantal voorbeeld die in de praktijk vaak voorkomen.
 • A = De oppervlakte van het glas (Lengte x Breedte in meters)
 • B = Dikte van het glas in millimeters
 • De formule is dan: (A x B) x 2,5
 • Voorbeeld berekenen glazen deur
 • Een glazen binnendeur van 200 cm x 80 cm ( 2 meter x 0,8 meter) en 8mm dik weegt dan:
 • A= 2 meter x 0,8 meter = 1,6 vierkante meter
 • B= 8mm dikte van het glas
 • A x B = 12.8

12.8 x 2,5 = 32.00 Kg Voorbeeld berekenen dubbel glas Een ruit van dubbel glas met de afmetingen 90 cm x 90 cm (0,9 meter x 0,9 meter) waarvan één ruit 4mm dik is en één ruit 6mm dik, weegt dan: A = 0.9 meter x 0.9 meter = 0.81 vierkante meter

 1. B = (4mm + 6mm) = 10mm totale dikte
 2. A x B = 8.10
 3. Voorbeeld berekenen glazen douchedeur
 4. Een glazen douchedeur kan voorkomen met afmetingen 195 cm x 85 cm (1,95 meter x 0,85 meter) en met de glasdikte 6mm, weegt dan:
 5. A= 1,95 meter x 0,85 meter = 1,66 vierkante meter
 6. B= 6mm dikte van het glas
 7. A x B = 9.96

9.96 x 2,5 = 24.9 Kg : Hoeveel weegt glas? | Glashandelonline.com

Hoeveel gas bespaar je met HR ++ glas?

Het ene dubbel glas is het andere niet – Veel Nederlanders hebben nog gewoon dubbel glas; zeg maar de eerste versie die rond de jaren zeventig gangbaar werd. Maar er zijn sindsdien steeds beter isolerende soorten glas op de markt gekomen. HR++ glas houdt bijvoorbeeld 75 procent meer warmte binnen dan gewoon dubbel glas.