Prijs Per Liter Berekenen

Prijs Per Liter Berekenen
Handmatig brandstofkosten berekenen – Liever handmatig de brandstofkosten berekenen? Ook dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als je de afstand weet – of via een navigatieapp opzoekt – en je kent het gemiddelde brandstofverbruik van je auto, dan is het niet zo moeilijk om op basis van de literprijs de brandstofkosten te berekenen.

 • Neem bijvoorbeeld de reis van Zaandam naar Utrecht, een afstand van 60 kilometer.
 • Stel dat je auto een verbruik heeft van 1 liter op 15 km en de Euro 95 kost € 1,83* per liter.
 • Dan ziet de rekensom er als volgt uit: Eerst deel je de afstand door het verbruik per kilometer.
 • Deze uitkomst vermenigvuldig je met de brandstofprijs en dat levert de totale kosten per rit op.

In cijfers: 60:15 = 4 liter verbruikte brandstof. Dit vermenigvuldig je met de literprijs, € 1,83 in ons geval. Dan kom je uit op € 7,32 aan brandstofkosten. Het verbruik van je auto kun je ondere andere terugvinden in de technische gegevens, bijvoorbeeld door je auto op te zoeken op onze Test & Specificatie-pagina’s,

Hoe reken je een kiloprijs uit?

Rekenen met bedragen via omrekenen met gewicht De leerlingen leren rekenen met bedragen via omrekenen met gewicht. Bespreek met de leerlingen dat het belangrijk is om met bedragen te kunnen rekenen via omrekenen met gewicht, zodat je kunt uitrekenen hoeveel je moet betalen voor een bepaald gewicht.

 1. Laat de leerlingen de gewichten omrekenen naar gram en kilo’s.
 2. Bespreek met de leerlingen hoe je kan rekenen met bedragen via omrekenen met gewicht aan de hand van het voorbeeld met de kaas.
 3. Leg uit dat het handig is om de getallen in een tabel te zetten bij het omrekenen.
 4. Wanneer de getallen in de tabel staan, is het handig om eerst om te rekenen van een kilogram naar 100 gram.

Om van een kilogram naar 100 gram te gaan deel je het getal door 10, dus deel je de prijs € 5,10 ook door 10. Dat is € 0,51. Om van 100 gram 300 gram te maken vermenigvuldig je het getal met 3. Dat doe je ook met € 0,51. Dan kom je uit op € 1,53.300 gram kaas kost dus € 1,53.

 1. Bespreek samen het voorbeeld met de kilogram rozijnen en laat de leerlingen daarna de twee sommen zelfstandig maken.
 2. Doorloop hierna de stappen voor het rekenen met tabellen.
 3. Leg uit dat er eigenlijk verschillende sommen staan in zo’n tabel en dat je moet kijken welke je het handigst eerst kunt oplossen.

Je kan zien dat je om van € 0,90 naar € 0,30 te komen je het getal deelt door 3, dus doe je dat ook met 600 g, dat wordt dan 200 g. Om vervolgens een kg uit te rekenen kun je de 200 g vermenigvuldigen met 5, en doe je dat dus ook met de € 0,30, dan kom je uit op € 1,50.

 1. Ten slotte kun je aan de getallen in de tabel zien hoeveel kg € 2,40 is, want € 0,90 + € 1,50 = € 2,40.
 2. Dus is € 2,40 de prijs van 600 g + 1 kg = 1,6 kg.
 3. Vraag eventueel aan de leerlingen hoe ze dit nog anders hadden kunnen oplossen (bijvoorbeeld door € 0,30 te vermenigvuldigen met 8).
 4. Vul samen met de leerlingen de volgende tabel in.

Laat ze eerst bepalen welke informatie ze al hebben en daarna wat ze daarmee al uit kunnen rekenen. Je hebt bijvoorbeeld de informatie van 900 g, en je weet dat om 300 g te krijgen je dit moet delen door 3, dus kun je 300 g al uitrekenen. Dat is € 1,50.

You might be interested:  13 De Maand Berekenen

Je weet daarna dat € 3 het dubbele is van € 1,50, dus kun je weer makkelijk uitrekenen hoeveel gram je krijgt voor € 3. Laat de leerlingen vervolgens een tabel zelfstandig invullen. Doorloop vervolgens samen de stappen voor het oplossen van een verhaalsom. Laat de leerlingen de getallen uit het verhaal halen en de som oplossen.

Laat de leerlingen daarna de verhaalsommen zelfstandig maken. Leg ten slotte uit dat wanneer je prijzen wilt vergelijken je het gewicht gelijk moet maken en bespreek samen bij welke boer de bosbessen het goedkoopst zijn. Laat ten slotte de leerlingen de sommen zelfstandig maken.Controleer of de leerlingen kunnen rekenen met bedragen via omrekenen met gewicht door de volgende vraag te stellen:- 300 gram perziken kost € 1,25.

Hoe zou jij uitrekenen hoeveel 1,2 kilogram perziken kost? !-Inoefening De leerlingen oefenen eerst met het invullen van een tabel en daarna met twee verhaalsommen. Bespreek met de leerlingen nogmaals het belang van het kunnen rekenen met bedragen via omrekenen met gewicht. Als afsluiting laat je de leerlingen een gewicht en product kiezen en uitrekenen hoeveel ze moeten betalen.

Oefen met leerlingen die moeite hebben met het rekenen met bedragen via omrekenen met gewicht het delen van hele bedragen door een aantal met als uitkomst een kommabedrag. Oefen ook het omrekenen van gram en kilogram en andersom. Laat de leerlingen een tabel tekenen en bepalen welke getallen ze handig kunnen delen of vermenigvuldigen om tot de uitkomst te komen.

Hoe bereken je prijs product?

Kostprijs + marge = verkoopprijs Hierbij zet je je kosten onder elkaar en kun je zien welke prijs je product moet hebben zodat je er voldoende aan verdient. Al je verkopen bij elkaar zullen dus hoger moeten zijn dan je kosten.

Hoeveel euro betaal je voor 1 kilogram appels?

De fruitboeren trokken vandaag met hun tractor naar Brussel om bij de handelsfederatie Comeos een betere verdeling van de winstmarge te eisen. ‘De boer moet meer ondernemer worden.’ 1 Waarom zijn de fruitboeren boos? Ze krijgen te weinig voor hun product. Voor één kilo appels krijgen de boeren op de veiling een kleine 40 cent. Diezelfde appelen worden door de supermarkten verkocht,

Hoe reken je van iets uit?

Hoe bereken je 20 procent van een bedrag? – Een percentage van een bedrag berekenen – percentage : 100 x bedrag Voorbeeld: Hoeveel is 20% van 500 euro? Deel eerst het percentage door 100.20 : 100 = 0,2. Vermenigvuldig dit getal met het bedrag.0,2 x 500 = 100 Het antwoord is 100 euro.

Hoe bereken je van iets uit?

Methode – Het percentage van iets berekenen we door het gevraagde deel van het totaal door het totaal te delen. $$\bf } \frac }} }} \bf $$ Je kunt met deze formule ook het totaal berekenen als het percentage gegeven is. Je moet de formule dan omschrijven.

$$\newcommand\T } \begin 15\% & 100\% \T \\\hline 24 \T & \mbox \end $$$$\mbox = \frac ·100} }\frac = 160 \mbox $$Er is ook een kortere manier om dit uit te rekenen:$$\mbox = \frac } } = \frac =160 $$

: Slimleren.nl

Hoe bereken je verkopen?

Percentage winst over de inkoopprijs – Stel dat de inkoopprijs van jouw product (een broek) € 100 bedraagt. Je wilt een percentage winst van 30% hanteren. Wanneer je dit percentage over de inkoopprijs berekent, dan is jouw verkoopprijs € 100 + 30% = € 130.

Welke verhouding hoort bij 40 %?

De tabellen

percentage 10% 40%
kommagetal 0,1 0,4
breuk 1/10 2/5
verhouding 1 : 10 2 : 5

Hoeveel liter is een kilo appels?

Ga naar inhoud Veelgestelde Vragen 2021-08-24T19:40:11+02:00 Zuurstof in het persproces leidt tot oxidatie en breekt vitamines en fenolen in fruit en groente af. Met onze spiraalfilterpers blijven vitamines maximaal behouden, is het sap puur van smaak en verkleurt het nagenoeg niet.

Nee. Wij werken alleen met 100% puur sap, dit betekent dat er helemaal niets aan het sap wordt toegevoegd. In troebel sap zitten meer voedingsvezels en vitamines dan in helder sap. Het proces om sap helder te maken, leidt tot sap van mindere kwaliteit. Op speciaal verzoek kunnen we met een fijner filter nagenoeg heldere sappen produceren.

You might be interested:  Hoeveel Watt Radiator Berekenen

Helaas blijven er dan meer gezonde voedingsvezels en vitamines in de perskoek achter. Omdat wij het sap niet chemisch behandelen, kan er een klein beetje bezinksel in het sap zitten. Door het pasteuriseren (kort verhitten tot boven 80° C) is sap op basis van appels in een gesloten verpakking 1 jaar houdbaar.

Na opening is het 6 tot 8 weken houdbaar, ook buiten de koelkast. Zorg er wel voor dat het sap altijd tegen het kraantje van de tap aanligt, dan kan er geen zuurstof bij komen. Voor sap waar geen appel in zit, gelden andere bewaartermijnen. Uit 1 kilo appels komt ongeveer 0,75 liter sap. Het percentage sap is afhankelijk van de soort fruit of groente, en is het hoogst als u het zo kort mogelijk na de oogst laat persen.

Ja. Onze stelregel? Als u de appel lekker vindt, dan smaakt het sap ook goed. Zorg ervoor dat u geen rotte of beschimmelde appels aflevert. Valfruit, beschadigd fruit of fruit met een wormgaatje is wel geschikt. Melige of te rijpe appels geven vaak troebeler sap van mindere kwaliteit.

Het sap wordt rijker van smaak als u meerdere rassen mengt. Dat komt omdat er meerdere factoren van invloed zijn op de kleur zoals het ras en de rijpheid. Appels, peren en ander hard fruit worden voor het persen gewassen. Echter, het fruit moet vrij zijn van zand en klei. In zand en klei zitten namelijk micro-organismen die de houdbaarheid nadelig beïnvloeden.

Groente moet schoon aangeleverd worden. Bag-in-box verpakkingen zorgen voor weinig uitstoot van CO2 vergeleken met andere verpakkingen voor vloeistoffen. De bag-in-box is bovendien milieuvriendelijk; de zak en doos zijn eenvoudig te scheiden en kunnen gerecycled worden.

Tijdens de persdagen op locatie is er een PIN apparaat en er kan gepind worden, uiteraard kunt u ook contant betalen. Ja. Sorteer uw fruit grondig! Houd als regel aan: wat u eet, kunt u laten persen. Beschimmeld fruit moet u uitsorteren. Rot en/of overrijp fruit beïnvloedt de smaak nadelig. Een vlekje of wormgaatje op het fruit is geen bezwaar.

Wij kunnen bijna alle soorten fruit en groente persen. In verband met de houdbaarheid van het sap zijn er wel beperkingen. Bij iedere persdag staat van tevoren vast wat we gaan persen. Omdat wij niets toevoegen, verandert de smaak niet. Het door u aangeleverde fruit en/of groente bepaalt de smaak van het sap.

 • Behalve sap is het ook mogelijk smoothies of appelmoes te laten maken.
 • Ja, maar alleen als deze volledig van pit zijn ontdaan.
 • Heeft u grote hoeveelheden vruchten die van pit ontdaan moeten worden? Neem dan contact op, samen vinden we een oplossing.
 • Jazeker! Als u zich aanmeldt, kunt u zien op welke dag welke combinaties van fruit en groente geperst kunnen worden.

Enkele aan te raden verhoudingen: appel-bietjes 90-10% appel-wortel 90-10% appel-bessen 90-10% appel-bramen 90-10% appel-frambozen 90-10% appel-rabarber 90-10% appel-aardbei 85-15% appel-vlierbes 85-15% appel-druif 85-15% appel-kers (ontpit) 85-15% appel-morel (ontpit) 85-15% appel-(stoof)peer of kweepeer 80-20% Heeft u andere voorkeuren? Geef het door en wij bekijken wat mogelijk is! Wij raden in de meeste gevallen 80% appel en 20% peer aan.

De peren moeten nog hard zijn. Als ze zacht zijn, bevatten ze te veel suiker, waardoor het sap kan gaan gisten. Dat verkort de houdbaarheid. Nee, peren hebben een hoger suikergehalte dan appels waardoor puur perensap gaat gisten. Peren worden altijd in combinatie met minstens 75% appels geperst. Door het zuurgehalte van de appels, blijft het appel-perensap houdbaar.

Ja, maar het is handig om dit van tevoren aan ons door te geven. Wij vullen het sap dan ongepasteuriseerd af in de door u meegebrachte verpakking. Ja, dat kan. Als u minimaal 3.500 kilo fruit heeft, verzorgen wij een persdag bij u op locatie. Die plek moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

You might be interested:  Inkomstenbelasting 2023 Zzp Berekenen

Verharde ondergrond (min.8 x 6 mtr.) Drinkwateraansluiting Afvoerput voor het gebruikte water Krachtstroom 380V (5-puntsaansluiting) minimaal 20A (32 amp. stekkers/stopcontact) Afvoermogelijkheid voor pulp

Weet u niet zeker of uw locatie aan de eisen voldoet? Neem dan contact op. Houd er wel rekening mee dat het persen van fruit weersafhankelijk is. Zo is het niet mogelijk om te persen wanneer het vriest of te hard regent.

Appels wegen gemiddeld zo’n 30 kilo per hectoliter. Een fruitkratje van 50 liter bevat ongeveer 15 kilo appels. Een grote wasmand van 80 liter bevat ongeveer 24 kilo appels. Een gevulde kuubskist bevat circa 300 kilo appels. Een grote vrijstaande hoogstam appelboom kan tot 350 kilo appels dragen. Een Elstar laagstam appelboom draagt in optimale toestand 100 tot 110 vruchten, samen goed voor 16,5 kilo. Opbrengst volgroeide hoogstambomen is 100 tot 350 kilo Opbrengst laagstambomen is 5 tot 20 kilo.

Wij doen ons best om wachttijden tot een minimum te beperken. U kunt daarbij helpen door nauwkeurig het aantal kilo’s door te geven. Wilt u toch meer fruit meenemen dan eerder opgegeven? Laat het ons even weten, dan kunnen wij ons beter voorbereiden. Page load link Ga naar de bovenkant

Hoeveel kg weegt 1 appel?

Hoeveel weeg appel? – Dé nieuwssite voor diëtisten, studenten diëtetiek en professionals in de voedingszorg. En krijg elke week het nieuws gratis in je mailbox! – Portie-online is een nieuwe website met informatie over gangbare maten en gewichten van een groot aantal in Nederland verkrijgbare voedingsmiddelen.

Nog niet alle voedingsmiddelen staan erin: Portie-online wordt aangevuld zodra meer informatie beschikbaar is. De gegevens zijn verzameld door Wageningen University & Research, het Voedingscentrum en RIVM. Voedingsmiddelengroepen Op Portie-online kun je onder meer zoeken op voedingsmiddelengroep, productnaam en NEVO-code.

In de huidige versie (1.1) zijn 13 van de 23 voedingsmiddelengroepen uit de NEVO opgenomen. Voorbeelden van groepen die al gevuld zijn: groenten, fruit, brood, melk(producten), vlees(waren), noten en peulvruchten. Voedingsmiddelengroepen die nog ontbreken zijn onder meer graanproducten, vis, vetten, oliën en hartige sauzen en gebak en koek.

 1. Zo weegt een kleine appel 85 gram, een middelgrote appel 150 gram en een grote appel 180 gram.
 2. In Portie-online staan ook de gewichten van een appel zonder klokhuis (respectievelijk 76, 135 en 162 gram).
 3. Bij eieren is er niet alleen een gewicht weergegeven voor small, medium en large (respectievelijk 40, 50 en 60 gram) maar bijvoorbeeld ook voor de hoeveelheid ei op een plakje bladerdeeg (3 gram).

Huishoudelijke maten Naast gegevens per voedingsmiddel is er ook een aparte lijst beschikbaar met standaard huishoudelijke maten, Denk aan de inhoud van een kopje, glas, schaaltje of lepel. Zo kan er in een eetlepel 12 ml en in een dessertschaaltje 150 ml.

Hoe zwaar is een ton?

Massa (gewicht) Eenheden – Meer: Het Metrisch Maatsysteem gebruikt de massa-eenheden gram (g), kilogram (kg) en ton (t)

1000 g = 1 kg
1000 kg = 1 tonne

Door prefixen van het Internationale Eenhedensysteem (SI) toe te voegen kan gewicht in veelvouden of fracties van 1 gram uitgedrukt worden:

1 gigaton (Gt) =1 000 000 000 000 000 g
1 megaton (Mt) =1 000 000 000 000 g
1 ton (t) =1 000 000 g
1 kilogram (kg) =1 000 g
1 gram (g) =1 g
1 milligram (mg) =0.001 g
1 microgram (µg) =0.000 001 g
1 nanogram (ng) =0.000 000 001 g
1 picogram (pg) =0.000 000 000 001g

De Massa Eenheden van het Engels en Amerikaans systeem kunnen ook als metrische eenheden uitgedrukt worden:

Metrische eenheden
1 US ton (ton) =0.907 ton
1 UK ton (ton) =1.016 ton
1 lb (pond) =453.59 g
1 oz (ons) =28.35g

Meer uitgebreide informatie over het Internationale Eenhedensysteem (SI) wordt verstrekt door het International Bureau of Weights and Measures (BIPM) www.bipm.org/en/si/ Vertalingen: Deutsch: Massen-/Gewichtseinheiten English: Mass (weight) Units Español: Unidades de Masa (peso) Français: Unités de masse (poids) Verwante publicaties:

Klimaatverandering (2007) Visserij Gefluoreerde gassen

ABC – DEF – GHI – JKL – MNO – PQRS – TUV – WXYZ Thema’s