Private Lease Berekenen

Private Lease Berekenen

Hoeveel inkomen nodig bij private lease?

Goed om te weten: er is geen inkomenseis als je een auto privé wilt leasen. Er is dus niet een minimumbedrag aan salaris of inkomen dat je moet ontvangen elke maand. Ook met een laag inkomen kan je een private leasecontract afsluiten. Je kredietwaardigheid is wel belangrijk.

Wat is beter kopen of private lease?

Als je geld moet lenen om een auto te kopen dan is private lease bijna altijd een betere deal. De rente die je betaalt over een lening maakt het goedkoper om te leasen. Maar als je het spaargeld hebt om de auto direct aan te kopen, dan ben je bij een nieuwe auto bijna altijd goedkoper uit als je hem zelf aanschaft.

Is het slim om te leasen?

Private lease is vaak goedkoper dan kopen met geleend geld. Het voordeel is beperkt als je al veel schadevrije jaren hebt. In een enkel geval is private lease ook goedkoper dan een nieuwe auto kopen met eigen geld.

Waar kijken ze bij private lease naar?

De leasemaatschappij doet een financiële check voordat zij met u het leasecontract afsluit. De leasemaatschappij gebruikt hiervoor een draagkrachtnorm (ook wel ‘leennorm’ genoemd). De financiële check houdt kortgezegd in dat de leasemaatschappij beoordeelt of u de leaseprijs kunt betalen, nu en gedurende de leaseperiode.

You might be interested:  Tattoo Kosten Berekenen

Kopie loonstrook en werkgeversverklaring (als werknemer) Verklaring pensioen / aanvullend pensioen (als gepensioneerde)

Daarnaast wordt gevraagd naar:

Overzicht woonlasten Verklaring alimentatie (indien van toepassing) Kopie rijbewijs Kopie identiteitsbewijs Opgave DUO (in het geval van een studielening)

De leasemaatschappij zal ook een BKR-toets uitvoeren om inzicht te krijgen in uw eventuele financiële verplichtingen. Als de financiële check akkoord is, kunt u het leasecontract afsluiten. Registratie in BKR Tot 1 april 2022 werd de verplichting uit hoofde van een private leaseovereenkomst in het Centraal Krediet Informatiesysteem van Stichting BKR (CKI) geregistreerd op basis van 65% van de som van de maandtermijnen.

Nieuwe overeenkomsten vanaf 1 april 2022 worden geregistreerd op basis van 100%. Lees hier meer over deze wijziging in het BKR-reglement. De meeste mensen staan positief bij BKR geregistreerd. Ook een creditcard wordt gemeld. Een registratie bij BKR betekent namelijk niet automatisch dat je betalingsproblemen hebt.

Hiermee wordt juist voorkomen dat consumenten verplichtingen aangaan die zij financieel niet kunnen dragen. De keuze voor private lease kan dus gevolgen hebben voor het afsluiten van een hypotheek of een andere lening. Dat kan ook positief zijn: als een BKR-geregistreerde geen betalingsachterstanden heeft, is dat vaak gunstig voor de beoordeling van een nieuwe lening.

Hoe werkt een private lease?

Dit is Private Lease – Een Volkswagen leasen als particulier is met Private Lease zo geregeld. Je rijdt voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto, zonder dat je een grote aanbetaling doet. En omdat alle belastingen en verzekeringen ook al zijn inbegrepen, hoef jij alleen maar de brandstof te regelen. Wel zo makkelijk. Private Lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Je sluit een overeenkomst af voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst lever je de auto gewoon weer in. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons.