Private Lease Kosten Berekenen

Private Lease Kosten Berekenen

Hoe wordt private lease berekend?

Elke maand betaalt u een vaste leaseprijs aan de leasemaatschappij. De leaseprijs wordt ook wel termijnbedrag, leasetarief of maandtermijn genoemd. Natuurlijk bepaalt de keuze van uw leaseauto hoeveel u straks betaalt. De leasemaatschappij maakt een persoonlijke offerte voor u op.

U kiest welk merk auto en welke uitvoering u graag wilt leasen. Ook geeft u aan welke extra diensten u wenst. Voorbeelden hiervan zijn winterbanden, een extra verzekering voor inzittenden of direct vervangend vervoer. Hoe hoog de leaseprijs is, wordt voor een belangrijk deel bepaald door het aantal kilometers dat u rijdt én hoe lang u de auto gaat leasen, bijvoorbeeld 2, 3 of 4 jaar.

Uw leasemaatschappij rekent de leaseprijs uit op basis van al uw wensen. Op het leasecontract staat deze leaseprijs. Het termijnbedrag (of: leaseprijs) geldt voor één kalendermaand. U start met betalen zodra u de leaseauto ontvangt. De betaling gaat dus in vanaf de dag dat u de leaseauto heeft.

 • U betaalt alleen voor dat deel van de maand waarop het leasecontract ingaat.
 • De leasemaatschappij berekent voor hoeveel dagen van de maand u moet betalen.
 • In de Aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij staat hoe u moet betalen.
 • De leaseprijs wordt meestal elke maand automatisch van uw bankrekening afgeschreven.

U machtigt de leasemaatschappij om dit te doen. U betaalt het leasebedrag altijd vooruit, dus over de volgende maand. Waar betaal ik voor? Naast een nieuwe leaseauto, mag u ook rekenen op verschillende services. In de leaseprijs is met deze kosten rekening gehouden; een deel wordt gebruikt voor de verzekering, een deel voor het onderhoud, voor schades, wegenbelasting e.d.

 1. De auto wordt nieuw gekocht (tenzij uitdrukkelijk anders met u is overeengekomen).
 2. Na de leaseperiode is de auto minder waard.
 3. Dit noemen we afschrijving en is ook in het termijnbedrag inbegrepen.
 4. Zoveel mogelijk risico’s zijn voor u afgedekt.
 5. De leasemaatschappij kan vooraf om een borg vragen.
 6. Deze betaalt u voordat de auto aan u wordt afgeleverd.
You might be interested:  Blg Hypotheek Berekenen

De hoogte van de waarborgsom staat op het leasecontract. Deze waarborgsom ontvangt u binnen 65 dagen terug als aan alle verplichtingen is voldaan. U betaalt de leaseprijs tot de leaseauto is ingeleverd en het contract is beëindigd. De kosten van brandstof, parkeren, wassen, updates van het navigatiesysteem (indien aanwezig in uw auto), bekeuringen en tolgeld komen voor uw eigen rekening.

 • An de leaseprijs nog wijzigen? Een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease zorgt voor zekerheid.
 • De leaseprijs mag alleen in afgesproken gevallen nog wijzigen.
 • Ook als u het leasecontract al ondertekend heeft.
 • Een voorbeeld is als de overheid belastingen verhoogt, zoals wegenbelasting, BTW of assurantiebelasting.

Het is mogelijk dat u veel extra kilometers gaat rijden dan is afgesproken. Dat kan over een langere periode voorkomen. In dat geval mag de leasemaatschappij deze meerkilometers als voorschot bij de leaseprijs rekenen. Bekijk goed hoeveel kilometers u elke maand rijdt en wat er gebeurt als u over uw kilometerbundel heen gaat.

Hoeveel kost private lease per maand?

Wat kost private lease per maand? De kosten van private lease betaal je middels een vast bedrag per maand. Dit kan variëren van 279 euro tot 3125 euro. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van het type auto dat je kiest.

Is private lease inclusief wegenbelasting?

Geen bijtelling bij privé lease auto – U betaalt geen bijtelling als u een auto privé leaset. Dit is alleen zo als u een leaseauto van de zaak heeft en deze ook privé gebruikt. : Ik ga privé een auto leasen. Welke belastingen moet ik betalen?

Is private lease beter dan kopen?

Voordelen van leasing zijn doorgaans lagere kosten vooraf, lagere maandelijkse betalingen in vergelijking met kopen en geen gedoe met doorverkopen. Voordelen van kopen zijn meestal autobezit, volledige controle over het aantal kilometers en een goed idee van de kosten. Experts zeggen over het algemeen dat het kopen van een auto een betere financiële beslissing is voor de lange termijn.

You might be interested:  Rf Waarde Berekenen

Wat kost een lease auto per kilometer?

Meerprijs – Dit hangt af van de meerprijs buiten de bundel, de ‘meerkilometerprijs’. Hiervoor rekenen de meeste leasemaatschappijen tussen de €0,05 en €0,16 per extra gereden kilometer. Dit bedrag hangt af van de grootte van de private leaseauto. Sommige bedrijven berekenen de leaseprijs opnieuw bij afwijkingen van 10%.