Pvc Vloer Prijs Berekenen

Pvc Vloer Prijs Berekenen
De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een pvc vloer liggen tussen de € 18,- en € 35,- per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. Het kan ook zijn dat de vloerspecialist rekent met een uurtarief. Het uurtarief van deze vakmannen ligt tussen de € 45,- en € 65,- per uur.

Wat kost 100 m2 PVC vloer?

Uw nieuwe pvc vloer zelf leggen of laten leggen? – Bent u een echte klusser en legt u uw PVC vloer graag zelf? Dan bespaart u uiteraard op de kosten van uw nieuwe vloer. In het assortiment van Luxury Floors vindt u zowel klik als plak PVC. De kosten van klik PVC vloeren variëren tussen de €18,95 en €51,95 per m2.

Voor plak PVC betaalt u tussen de €19,95 en €44,95 per vierkante meter. Wilt u liever uw vloer laten leggen, dan valt het totale kostenplaatje hoger uit. De specialisten van Luxury Floors ontzorgen u graag bij het leggen van uw vloer. De prijs van het leggen van PVC hangt af van de grootte van de ruimte en het patroon waarin u uw vloer wilt hebben.

Een PVC vloer gelegd in visgraatpatroon geeft een luxueuze uitstraling aan uw woonruimte. Het leggen van een dergelijke vloer is echter arbeidsintensiever en duurder, dan een PVC vloer gelegd in rechte stroken.

Hoeveel kost PVC inclusief leggen?

De legprijs van PVC – Het laten leggen van een PVC vloer kan verschillen. De redenen hiervan zijn dat elk patroon een andere legwijze heeft. Zo heeft een visgraat vloer langer de tijd nodig om te laten leggen dan een normale rechte plank. Gemiddeld kost het laten verlijmen van een PVC vloer tussen de €18 en €35 per vierkante meter.

Is PVC vloer duurder dan laminaat?

Vijf redenen om voor laminaat of PVC vloeren te kiezen – Bouw Magazine – Kennis maken, kennis delen Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je huis? Kijk dan eens naar of een, Deze vloeren lijken namelijk steeds meer op echte houten of stenen vloeren en ze hebben verschillende voordelen.

Lees daarom snel verder voor de vijf redenen om ofwel voor een PVC ofwel voor een laminaat vloer te kiezen in plaats van een echte stenen of houten vloer. Reden 1: Gemakkelijk te plaatsen Laminaat en PVC zijn eenvoudig te leggen. Ze zijn meestal voorzien van een kliksysteem, waardoor je de vloer gerust zelf kunt leggen, ook als je daar geen ervaring mee hebt.

Het enige wat je nodig hebt is een goede, vlakke ondervloer. Een echte stenen vloer of een houten vloer vereist vakmanschap om te kunnen leggen. Een PVC of laminaat vloer bespaart je dus ook veel geld, omdat je geen vakman hoeft in te huren voor het leggen.

Reden 2: Goedkoper Met een PVC of laminaat vloer bespaar je niet alleen veel geld, omdat je de vloer zelf kunt leggen, het materiaal zelf is ook veel goedkoper. PVC vloeren zijn wel iets duurder dan een laminaat vloer, maar ze gaan dan ook veel langer mee. Een laminaat vloer heb je al vanaf een tientje per vierkante meter, maar als je voor een vloer kiest die meer lijkt op echt hout, ben je wel iets meer kwijt.

Maar ook dan is laminaat veel goedkoper dan echt hout. Reden 3: Onderhoudsvriendelijk Laminaat en PVC vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Een echte houten vloer moet je regelmatig behandelen of lakken om te zorgen dat hij mooi blijft. Ook sommige steensoorten vereisen speciale behandelingen om mooi te blijven.

Bij PVC en laminaat vloeren is dat niet nodig, stofzuigen en regelmatig dweilen is voldoende om je vloer jarenlang mooi te houden. Reden 4: Het voelt warm aan PVC vloeren voelen aan je voeten veel warmer aan dan stenen vloeren. Dat is vooral fijn als je graag op blote voeten of sokken loopt. Bovendien kun je onder je PVC vloer een goed leggen.

Dit helpt je aanzienlijk te besparen op stookkosten. Voor extra warme voeten kun je natuurlijk ook vloerverwarming aanleggen. Reden 5: Waterbestendig PVC vloeren zijn waterbestendig en kunnen ook in een vochtige ruimte worden geplaatst. Ze zijn dus een uitstekend alternatief voor een stenen vloer in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer.

 • Een laminaat vloer is niet geschikt voor een vochtige ruimte, omdat het dan kan gaan krullen aan de randen, maar het kan wel beter tegen water als een houten vloer.
 • Een laminaat vloer kun je gewoon dweilen, terwijl dat bij de meeste echte houten vloeren wordt afgeraden.
 • Conclusie Laminaat en PVC vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van een houten of stenen vloer.
You might be interested:  Hr++ Glas Kosten Berekenen

Bovendien heb je ruime keuze in design en uitvoering, zodat je altijd een vloer kunt kiezen, die perfect bij jou en bij jouw stijl past. is tenslotte een bepalend onderdeel van de inrichting van je huis. Bovendien ben je weinig tijd kwijt aan onderhoud en blijven de vloeren lang mooi.

Wat kost een vloer inclusief leggen?

Gemiddelde prijzen vloer inclusief leggen per m²

Soort vloer Prijs per m²
Parket € 50- 150
Grindvloer € 30- 100
Gietvloer € 60 – 130
Betonvloer € 50- 120

Wat kost een PVC vloer per m2 inclusief leggen?

De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een pvc vloer liggen tussen de € 18,- en € 35,- per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. Het kan ook zijn dat de vloerspecialist rekent met een uurtarief. Het uurtarief van deze vakmannen ligt tussen de € 45,- en € 65,- per uur.

Wat kost PVC visgraat per m2 inclusief leggen?

Kosten visgraat vloer per m² – De kosten voor een visgraat vloer hangen van verschillende onderdelen af. We zullen hieronder daar verder op ingaan. Toch kan er wel een schatting worden gegeven voor de prijs per vierkante meter gebaseerd op het materiaal van de vloer.

Type visgraat vloer Kosten per m²
Vinyl vloer 15-60 euro
Laminaat vloer 25-60 euro
PVC vloer 30-70 euro
Massief houten vloer 40-80 euro

Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Wat kost egaliseren per m2?

De kosten voor het laten egaliseren van een vloer varieert per situatie. Het egaliseren van een betonvloer kost tussen de € 12 tot € 30 per m2. De kosten voor het egaliseren van een anhydrietvloer kost tussen de € 15 tot € 35 per m2. Het egaliseren van een houten vloer kan variëren van de € 40 tot € 80 per m2.

You might be interested:  Af Te Dragen Btw Berekenen

Zullen de PVC-prijzen dalen?

De Amerikaanse markt voor polyvinylchloride (pvc) zou in 2023 prijsherstel kunnen vinden na maanden van dalende maandelijkse contractprijzen, zelfs als inflatie en stijgende rentetarieven de woningbouw onder druk zetten.

Wat kost PVC vloer Kwantum?

Kosten PVC vloer laten leggen – Bij Kwantum regelen we het graag voor je. Onze vakkundige medewerkers komen graag bij je langs om alles voor je te regelen: van het inmeten tot het laten leggen van je PVC vloer. Vanaf €11,00 per m2 komen onze monteurs jouw PVC click rigid of vloer plaatsen.

Wat krast sneller PVC of laminaat?

3. Kans op beschadigingen – Op een PVC vloer ontstaan sneller krassen dan op laminaat, bijvoorbeeld door steentjes, zand of de nagels van een huisdier. Wanneer u geen schoenen draagt in huis zal dit niet zo snel gebeuren. Ook is de kans op naden en kieren bij een PVC vloer hoger.

 1. Door bovenstaande punten is er één keer in de twee jaar onderhoud van de vloer nodig.
 2. Tip: met onze reinigingsmiddelen kunt u uw vloer reinigen, maar tegelijkertijd ook onderhouden.
 3. Daarnaast is een PVC vloer alleen watervast als er ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van een watervaste lijm.
 4. Gebeurt dit niet, dan lost de lijm op als het in aanraking komt met water, bijvoorbeeld bij het dweilen.

Verder is de temperatuur een belangrijk aspect. Ligt uw PVC op een plek waar veel temperatuurswisselingen plaatsvinden? Zorg dan voor een lijm die hiertegen kan, bijvoorbeeld de F49 van F-ball. Ten slotte kan een PVC vloer ook schadelijke stoffen bevatten.

Wat voelt warmer aan PVC of laminaat?

Vloerverwarming – Wil je graag vloerverwarming aanleggen? Dan hoef je niet te twijfelen tussen PVC of laminaat. Van deze 2 opties is er eigenlijk maar 1 keuze, en dat is de PVC vloer. De PVC vloer heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en de vloerverwarming is dan ook te gebruiken als het primaire verwarmingssysteem in je woning! Kies je voor vloerverwarming, dan voelt een PVC vloer dus warmer aan dan een laminaatvloer omdat de warmte een stuk beter geleidt wordt door de dunne PVC vloer.

 1. Je kunt bij ons niet alleen terecht voor het leggen en de aanschaf van je PVC vloer, maar ook voor de installatie van je vloerverwarming.
 2. Je hebt dan 1 aanspreekpunt tijdens en na het project, wel zo makkelijk! Ook wanneer het gaat om service of garantie vragen.
 3. Wij leveren zowel elektrische vloerverwarming en ingefreesde vloerverwarming is in combinatie met een nieuwe PVC vloer.

Ook zonder vloerverwarming zijn zowel PVC als laminaat prima keuzes. Deze vloeren voelen bijvoorbeeld een stuk warmer en comfortabeler aan dan tegels.

Wat is het nadeel van een PVC vloer?

Nadelen van een click PVC vloer – Het enige nadeel is dat de warmte-isolatie hoger is dan bij een plak PVC vloer. De warmte wordt dus iets minder goed doorgelaten dan bij plak PVC. Daarentegen kunt u een click PVC vloer gemakkelijk zelf leggen.

Wat is een goede prijs voor een vloer?

Hoeveel kost een vloer laten leggen? – Een vloer laten leggen bespaart tijd en levert een professioneel gelegde vloer op waar je jarenlang plezier van hebt. Sommige vloeren zijn te ingewikkeld of te bewerkelijk om zelf te leggen. Denk bijvoorbeeld aan pvc vloeren of gietvloeren, waar speciale apparatuur voor nodig is.

 • Als de ruimte een afwijkende vorm heeft met bijvoorbeeld veel hoeken, ook dan kan het lastig zijn om zelf een vloer te leggen.
 • Uitbesteden van het leggen van de vloer kan dan een bewuste keuze zijn.
 • Hoeveel kost het leggen van een vloer? In onderstaande tabel zie je van een paar populaire vloersoorten de prijs per vierkante meter.
You might be interested:  Diesel Kosten Berekenen Route

Deze prijs is inclusief materiaal en arbeidskosten. Dit zijn de 2 grootste kostenposten bij het professioneel laten leggen van een vloer.

Soort vloer Prijs/m2 Soort vloer Prijs/m2
Parketvloer 50-150 euro Laminaatvloer 15-50 euro
Grindvloer 30-100 euro Tapijt, 4 m breed 35-125 euro (per m)
Gietvloer 60-130 euro Keramische tegelvloer 35-120 euro
Betonvloer 50-120 euro Natuurstenen tegelvloer 35-150 euro
Pvc vloer 28-100 euro Granieten vloer 120-280 euro

Hoeveel vraagt een vloerder per vierkante meter?

Wat is de prijs van een vloerder per m²?

Prijs vloerwerken Gemiddelde prijs per vierkante meter
Standaard tegels plaatsen 30-40 euro
Complexe tegels (bijvoorbeeld mozaïek) plaatsen 45-60 euro
Laminaat plaatsen 15-30 euro
Parket plaatsen 20-50 euro

Wat kost een PVC vloer per m2 inclusief leggen?

De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een pvc vloer liggen tussen de € 18,- en € 35,- per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. Het kan ook zijn dat de vloerspecialist rekent met een uurtarief. Het uurtarief van deze vakmannen ligt tussen de € 45,- en € 65,- per uur.

Wat kost PVC visgraat per m2 inclusief leggen?

Kosten visgraat vloer per m² – De kosten voor een visgraat vloer hangen van verschillende onderdelen af. We zullen hieronder daar verder op ingaan. Toch kan er wel een schatting worden gegeven voor de prijs per vierkante meter gebaseerd op het materiaal van de vloer.

Type visgraat vloer Kosten per m²
Vinyl vloer 15-60 euro
Laminaat vloer 25-60 euro
PVC vloer 30-70 euro
Massief houten vloer 40-80 euro

Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Wat kost egaliseren per m2?

Wil je zelf jouw vloer egaliseren? – Ben je overtuigd en wil je zelf aan de slag met het egaliseren van jouw vloer? Lees dan ook ons stappenplan voor het egaliseren van een vloer, Hierin geven wij je handige tips en beschrijven we vrijwel elke situatie! Egaline kopen ? Bij Afbouwbaas bestel je de topkwaliteit egaline tegen de beste prijs.

Wat kost vinyl per m2 inclusief leggen?

Wat zijn de kosten van een vinyl vloer? – Vinyl vloeren zijn redelijk goedkoop om te leggen in vergelijking met andere vloertypen. De kosten van een vinyl vloer laten leggen zijn o.a. afhankelijk van:

de kwaliteit van de het gebruikte vinyl; meerprijs kleine ruimtes (bv. badkamer, toilet, etc.); egalisatie/voorbereiding van de ondervloer; uurloon en reiskosten (bij professioneel laten leggen); materiaalkosten (lijm, messen e.d.).

Wat kost een vinyl vloer per m 2 ? Om je een beetje een idee te geven, hebben we de gemiddelde kosten voor het professioneel laten leggen van een kunststof vloer in onderstaande tabel gezet.

Manier van leggen Gemiddelde prijs per m²
Vinyl vloer los leggen incl. materiaal € 18 tot € 21
Vinyl vloer verlijmd leggen incl. materiaal € 21 tot € 28
Vinyl stroken leggen € 7 tot € 10
Inmeten €70 tot €100 (eenmalig)
Meerprijs kleine ruimtes €25 (ook bij alleen leggen)