Rabobank Hypotheek Berekenen Zzp

Rabobank Hypotheek Berekenen Zzp

Hoe bereken je hypotheek ZZP?

Zo werkt hypotheek berekenen voor zzp’ers – Je hebt de jaarcijfers aangeleverd, hoe wordt dan je maximale hypotheek berekend? Het zit als volgt: de geldverstrekker neemt het gemiddelde van de nettowinst van die drie jaar als toetsinkomen. Je nettowinst is de winst nadat de belastingen eraf zijn gegaan en wordt op je aangifte inkomstenbelasting aangegeven als fiscale winstberekening.

Aan de hand daarvan wordt berekend hoeveel je kunt lenen. Is je winst in het laatste jaar lager dan het gemiddelde? Dan wordt dit laagste bedrag gezien als jouw toetsinkomen. Rekenvoorbeeld Stel, je hebt de afgelopen jaren flink wat winst gemaakt, namelijk: Jaar 1: € 75.000 Jaar 2: € 80.000 Jaar 3: € 70.000 Het gemiddelde is dan € 75.000.

Maar omdat je winst in het laatste jaar minder is dan de twee jaar ervoor wordt dat laagste bedrag, de € 70.000, als toetsinkomen gebruikt. Op basis van dit bedrag wordt dan je maximale hypotheek bepaald. Wil je weten hoeveel jij kunt lenen op basis van je inkomen van de laatste drie kalenderjaren? Bereken dan snel jouw maximale hypotheek,

Wat als je geen eigen geld hebt voor hypotheek?

Geen eigen geld, toch een huis kopen? – Toch zijn er wel mogelijkheden om een huis te kopen zonder eigen geld. Er zijn twee opties: je ouders kunnen je helpen met een schenking of je kunt (in sommige situaties) een lening afsluiten naast je hypotheek.

Hoeveel rekenen als ZZP er?

Wat is uw netto besteedbaar inkomen als zzp-er? Hoeveel houdt u netto over als ib-ondernemer? Bereken het netto besteedbaar inkomen als zzp-er of ib-ondernemer (ondernemer voor de inkomstenbelasting) op basis van uw declarabele uren en uw kosten. De berekening houdt rekening met de fiscale voordelen voor de ib-ondernemer, zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek, mkb-vrijstelling en t/m 2022 FOR (oudedagsreserve).

 1. NB De berekening gaat er van uit dat de belastingdienst u erkent als ondernemer.
 2. U kunt zelf opgeven of u voldoet aan het urencriterium.
 3. Uurtarief (exclusief btw) * Aantal declarabele uren per jaar * Het aantal declarabele uren is sterk afhankelijke van de activiteiten en de persoon.
 4. Normaal ligt dit tussen de 1.000 en 1.200, met uitschieters naar boven tot 1.500 of meer.
You might be interested:  Rc Waarde Spouwmuur Berekenen

Ga uit van 220 werkdagen, ofwel 44 volle werkweken en vermenigvuldig dit met het gemiddelde aantal declarabele uren per week. Eventuele andere bedrijfsinkomsten (excl. btw) Indien van toepassing: inkomsten anders dan uit gedeclareerde uren. Bijvoorbeeld winst of provisie bij verkoop van producten, royalties, etc.

 1. Bedrijfskosten (excl.
 2. Btw) Het totaal aan alle kosten: kantoorkosten (incl.
 3. Telefoon, internet, computer, etc.), verkoopkosten (incl.
 4. Advertentie-, representatie- en verteerkosten), auto (brandstof, onderhoud en afschrijving) en/of reiskosten, benk- en administratiekosten (bankkosten, boekhouding, accountant), bedrijfsverzekeringen, etc.

Premies AOV/pensioen/lijfrente, zie In box 1 aftrekbare premies voor wat de belastingdienst ‘andere inkomensvoorzieningen’ noemt, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), pensioen, lijfrente, etc. Toevoegen aan reserves of buffer Wilt u een deel van de winst opzij zetten als reserves of buffer (voor mindere tijden)? Zo ja, hoeveel geld wilt u daarvoor dan jaarlijks gebruiken? NB: Over dit geld betaalt u als IB-ondernemer dezelfde belastingen als bij sparen in privé.

U minimaal 1.225 uren besteedt aan uw onderneming(en). NB Onderbrak u uw werk als ondernemer door uw zwangerschap? Dan tellen de niet-gewerkte uren over totaal 16 weken toch mee als gewerkte uren.U meer tijd besteedt aan uw onderneming dan aan andere werkzaamheden, zoals arbeid in loondienst. NB Als u recht heeft op een startersaftrek, hoeft u hieraan niet te voldoen.

Als u niet voldoet aan het urencriterium, heeft u geen recht op zelfstandigenaftrek (en startersaftrek). Zie ook www.belastingdienst.nl, Heeft u recht op de startersaftrek U heeft normaal de eerste drie jaar recht op een startersaftrek. De formele voorwaarden zijn:

U heeft recht op de zelfstandigenaftrek.U had in de 5 voorafgaande jaren minimaal 1 jaar geen eigen onderneming.U heeft in de 5 voorafgaande jaren niet meer dan 2 maal gebruik gemaakt van de zelfstandigenaftrek.

You might be interested:  Verbruik Airco Verwarmen Berekenen

Deel van de winst toevoegen aan de FOR Wilt u een deel van de winst toevoegen aan de fiscale oudedagsreserve (FOR)? Over dit deel bent u dan vooralsnog geen inkomstenbelasting verschuldigd. Als u ‘ja’ kiest, zal in de berekening het fiscaal maximaal toegestane bedrag toegevoegd worden aan de FOR. * Invoer is nodig voor de berekening

Hoe bereken ik de hypotheek?

Gemiddelde woonlasten – In Nederland besteden huishoudens gemiddeld 1/3 van hun inkomen aan wonen, inclusief, Breng je (toekomstige) inkomsten en uitgaven in kaart met behulp van een digitaal huishoudboekje. Lees meer over de, In de berekening kun je aangeven wat de geschatte verkoopprijs van je oude woning is.

 1. We houden dan rekening met de overwaarde van je oude huis.
 2. Oop je een nieuw huis maar is je oude huis nog niet verkocht? Dan heb je een nodig.
 3. Ook dit staat in de berekening.
 4. De kosten voor een verbouwing (bijvoorbeeld een keuken of badkamer) kun je meefinancieren.
 5. Maar alleen voor het bedrag waarmee je woning in waarde stijgt.

Een deel van de verbouwing moet je dus sowieso zelf betalen. Ga je (bijvoorbeeld isoleren of een warmtepomp installeren) Dan mag je wel extra lenen voor, Je kunt dan maximaal 6% van de woningwaarde extra lenen. Je moet dan wel genoeg inkomen hebben om het totaalbedrag te kunnen lenen.

 • Wie een woning verhuurt, mag dit inkomen soms meerekenen bij de aanvraag van een hypotheek.
 • Voor particuliere verhuurders komen de inkomsten uit verhuur in box 3 terecht (inkomen uit sparen en beleggen).
 • Bij ongeveer de helft van de hypotheekaanbieders mag je huurinkomsten niet meetellen.
 • Aanbieders die dit wel toestaan, hanteren hiervoor verschillende regels.
You might be interested:  Inhoud Woning Berekenen Woz

Bij de ASN Bank mag je bijvoorbeeld 85% van de verhuurinkomsten meetellen. Bij Centraal Beheer is dit 80%. Voorwaarde is wel dat je permanent verhuurt. Het inkomen uit een een recreatiewoning of Airbnb telt dus niet mee. Ook kunnen geldverstrekkers aanvullende voorwaarden stellen.

Leeftijd. Ga je bijvoorbeeld binnen 10 jaar met pensioen? Dan heeft dit effect op hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Inkomen. De hypotheekverstrekker kijkt naar je bruto jaarinkomen. Meestal mag je hypotheek maximaal 4,25 keer zo hoog zijn als je bruto jaarinkomen. Verdienen jullie samen bruto €60.000 per jaar? Dan zou jullie maximale hypotheek zo’n €255.000 zijn. Dat is 4,25 x het inkomen. Het soort werk. Ben je startende ondernemer of al jaren ondernemer? Heb je een vast contract of een flexibel contract? Ook dat heeft invloed op de hoogte van je hypotheek. Je vaste maandlasten, zoals alimentatie of schulden. De bank moet namelijk een inschatting maken hoeveel je maandelijks kunt besteden. De waarde van de woning.

Gebruik onze tool en bereken zelf hoeveel je kunt lenen.

: Maximale hypotheek berekenen 2023