Radiator Berekenen Warmteservice

Radiator Berekenen Warmteservice

Hoe bereken je warmtevermogen?

Vermogen berekenen Elke warmtebron geeft een bepaalde hoeveelheid warmte af, deze hoeveelheid warmte wordt aangeduid met “watt” Als u wilt weten hoeveel “watt” u nodig heeft om een bepaalde ruimte te verwarmen kunt u de volgende vuistregel gebruiken.

Benodigde vermogen = Inhoud (m³) x 75 watt. U rekent eerst de inhoud uit van de ruimte die u wilt verwarmen, dus lengte x breedte x hoogte. Als u de ruimte wilt verwarmen tot 20 graden Celsius dan vermenigvuldigd u de inhoud van deze ruimte (in kubieke meters) met 75 watt, u heeft namelijk voor elke kubieke meter 75 watt nodig.

Voor een ruimtetemperatuur van 18 graden Celsius rekent u 65 watt per kubieke meter en voor 22 graden Celsius 85 watt per kubieke meter. LET OP. Dit is een vuistregel. In nieuwbouwwoningen heeft u vaak minder vermogen nodig omdat deze goed geïsoleerd zijn, en in slecht geïsoleerde ruimtes heeft u natuurlijk weer meer vermogen nodig.

Als er al een andere radiator in deze ruimte aanwezig is, dan kunt het vermogen van deze radiator natuurlijk van het totaal benodigde vermogen aftrekken. Als u wilt weten hoeveel vermogen een bestaande radiator heeft vergelijk deze dan met een Thermrad Super 8 radiator met ongeveer dezelfde afmetingen.

Voorbeeld: U heeft een ruimte van 80 m³ (kubieke meter) en deze wilt u verwarmen tot 18 graden Celsius. Er is een radiator aanwezig van 400 x 1000 type 22. De berekening gaat als volgt: 80 m³ X 65 watt = 5200 watt – 1600 watt van de aanwezige radiator = 3600 watt.

Kan radiatorfolie achter elke radiator?

Misverstanden – ( Bekijk het meest recente onderzoek: Wat is beter? Radiatorfolie op de muur of op de radiator? En welke radiatorfolie is het beste? ) Er zijn veel misverstanden over de werking van radiatorfolie op de muur of op de radiator. Er bestaan ook meerdere vormen van radiatorfolie die weer een andere werking hebben.

You might be interested:  Wettelijke Handelsrente Berekenen 2022

Welke radiator voor welke ruimte?

De gewenste temperatuur van de kamer

Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigd aantal watts per m3
Slaapkamer 18 °C 60 W
Toilet 18 °C 60 W
Gang 18 °C 60 W
Keuken 20 °C 65 W

Hoe groot radiator woonkamer?

Woonkamer en bureau: 22 °C / 85 Watt. slaapkamer : 18 °C / 70 Watt. keuken: 20 °C / 77 Watt.