Reistijd Berekenen Elektrische Fiets

Reistijd Berekenen Elektrische Fiets

Hoeveel tijdwinst elektrische fiets?

3. Met de elektrische fiets ben u sneller op uw werk – Uit eigen onderzoek blijkt dat een e-bike niet alleen sneller is dan een gewone fiets, maar op sommige trajecten ook dan u auto. Wat blijkt? Voor 27 procent van het woon-werkverkeer is een e-bike sneller dan u vertrouwde bolide.

Woont u binnen tien kilometer van uw werk, dan brengt een fiets met trapondersteuning u in 56 procent van de gevallen sneller waar u zijn moet. De tijdwinst? Die bedraagt gemiddeld 39 procent. Woont u verder weg, tussen de tien en twintig kilometer van kantoor, dan is een elektrische fiets in 29 procent van de gevallen nog steeds sneller.

In veel gevallen bent u dus met een e-bike een stuk sneller op kantoor én een stuk sneller weer thuis. Ook weet u met een fiets voor woon-werkverkeer vaak beter wat u reistijd is. Waar u met een auto of OV risico op vertraging hebt door files en storingen, is dit met een fiets als vervoermiddel vaak minder het geval.

Hoe lang doe je over 12 km met de elektrische fiets?

De route is berekend door Wielersportinfo. Bij een fietsroute wordt een gemiddelde snelheid van 21,8 km/h aangehouden. De totale fietstijd over 12,8 km is 35 minuten.

Hoe hard denk Google Maps dat je fietst?

Help ons versnellen De routeplanner Google Maps rekent met een gemiddelde fietssnelheid van 16 km/u. Op een elektrische fiets ben je een stuk sneller.

Hoe lang doe je over 5 km met elektrische fiets?

Hoe lang duurt het als ik 5 km moet fietsen ? Dat hangt van heel veel factoren af, waaronder de grootte van jouw fietswielen, jouw beenkracht, of er te gebruiken versnellingen op de fiets zitten, en de hoeveelheid wind die je mee of tegen hebt. Maar laat ik een gemiddelde nemen: 15 kilometer per uur, dan doe je 20 minuten over vijf kilometer.

 1. Verwijderde gebruiker 6 jaar geleden @Amadea: snap niet wat de wielmaat (grootte)hiermee van doen heeft.
 2. Dan heb jij nooit met een kinderfietsje naast een grote herenfiets gefietst.
 3. Verwijderde gebruiker 6 jaar geleden Dat bedoelde ik juist.
 4. Ik denk meer in de relatie van: afgelegde weg = snelheid maal tijd.

Dat is natuurlijk volkomen afhankelijk van je snelheid.stel je fiets 10 km per uur wat langzaam dan fiets je over 5 km dus een half uurBeter is het trouwens om de afstand in meters te zetten en de snelheid in meter/secje krijgt dan het volgendesnelheid = 10000 / 3600 = 2,7777 m/safstand = 5000 meterbenodigde tijd = 5000 / 2,7777 = 1800 seconden = 30 minutenOmslachtig zul je denken, maar niet als je dit in excel gaat zetten en dan de snelheid gaat veranderenbij 15 km per uur kom je dan op 20 minutenbij 20 km per uur op 15 minuten etc Verwijderde gebruiker 6 jaar geleden Precies Theo15Dit is een uitleg volgens de formule S=V*T.

Hoe snel verdien je een elektrische fiets terug?

Gemiddelde terugverdientijd elektrische fiets: 2 jaar.

Hoe lang duurt het om 10 km te fietsen?

Voordelen – Fietsen is gezond en niet allleen voor getrainde mensen die wielrennen of het echt voor de sport doen. Fietsen kan iedereen ook als je niet sportief bent, iedereen kan op de fiiets stappen en ermee naar je werk rijden, als de afstand niet te groot is.

 • Maar tot 10 km afstand is het heel goed te doen op de fiets, u zult er ongeveer een half uur over doen, maar als u elke dag gaat fietsen zult u zien dat u er steeds minder tijd nodig hebt voor dezelfde afstand.
 • Het is ook aanbevolen om minimaal een half uur per dag extra te bewegen, vooral voor mensen die een zittend beroep hebben.

Fietsen naar uw werk of een paar boodschappen doen op de fiets, het is een goed alternatief voor extra sporten bij een sportschool of fittnescentrum, en het kost u weinig extra tijd en het is ook nog goedkoop. Het heeft voordelen voor het millieu en het parkeerprobleem wat ook vaak niet gratis is.

Welke elektrische fiets gaat 30 km per uur?

Waarom een speed pedelec elektrische fiets? – In vele gevallen kiezen klanten voor een speedpedelec omdat ze 25km/h te weinig vinden. Zoals eerder aangegeven: met een speed pedelec model kan je 25km/h fietsen, met een 25km/h kan niet sneller dan 25km/h fietsen.

You might be interested:  Rechtsherstel Box 3 Berekenen

Vergis u echter niet. Een speedpedelec is geen bromfiets en je kiest dus zelf hoe snel of hoe traag je rijdt. Deze elektrische fietsen zijn veilig en erg intuitief te besturen. Om 45km/h te halen moet een inspanning geleverd worden. De speed pedelec moet in hoofdzaak het gevoel van een fiets geven. De gemiddelde berijder zal vlot en comfortabel snelheden van 30 tot 38km/h halen.

Voor 80% van onze klanten is dit dan ook het hoofddoel om voor dit soort ebike te kiezen. – Sneller op je bestemming. – Waardig alternatief voor de wagen. – In alle comfort een hogere snelheid. – Geen onveilig gevoel maar intuitief rijgedrag waar jij bepaald wat de fiets doet.

Hoeveel km per dag met elektrische fiets?

Hoe ver met volle accu? De meestgestelde vraag over e-bikes: hoe ver kom ik met een volle accu? Een simpel rekenhulpje kan je inzicht geven. Voordat je kunt bepalen hoe ver je met een elektrische fiets kunt komen, moet je eerst weten hoeveel energie in de accu past.

 1. De prestaties worden uitgedrukt in de hoeveelheid watt die in één uur geleverd kan worden.
 2. Een accu met 500 wattuur (dat is nu zo’n beetje de standaard) kan een uur lang 500 watt of vijf uur 100 watt aan vermogen leveren.
 3. De vraag is hoe ver je daarmee kunt fietsen.
 4. Uit een test van TestKees blijkt dat je gemiddeld per 100 wattuur 12 à 14 kilometer kunt fietsen.

Hij heeft voor deze test de accu’s van veertien elektrische fietsen helemaal leeg laten rijden op een parcours van 5 kilometer met een flink viaduct, bij 7 graden en met windkracht 4. De fietsers reden met een matige inspanning een snelheid van 25 kilometer per uur.

Onder deze omstandigheden zijn de accu’s snel leeg. Gemiddeld kun je dus met 100 wattuur zo’n 12 à 14 km fietsen. Natuurlijk kun je ook de motor minder gebruiken en zelf meer doen. Maar meer dan 30 kilometer per 100 wattuur is niet realistisch. Als je toch meer kilometers haalt, heb je de motor nauwelijks gebruikt.

‘Als je weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoe ver je daarmee komt. Een fiets met een 500 wattuur-accu heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 60 tot 70 kilometer. Met weinig ondersteuning haal je zo’n 150 kilometer.

 1. De actieradius hangt niet alleen af van de accu en eigen inspanning, maar ook van de luchtweerstand en rolweerstand.
 2. Let vooral op de bandenspanning.
 3. Het is altijd handig om een beetje marge te hebben.
 4. Als je 100 km wilt rijden met één lading en het kan net, dan is de accu eigenlijk te klein.
 5. De accu gaat achteruit, zo’n 10 procent per jaar, en in de winter kom je altijd minder ver.

Dan zit namelijk alles tegen. De accu presteert minder goed en door de kou is de rol- en luchtweerstand hoger. Je komt dan dus een stuk minder ver.’ : Hoe ver met volle accu?

Hoeveel kilometer is 30 min fietsen?

Fietsen is een geweldige manier om fit te blijven en je gezondheid te verbeteren. Het is een activiteit die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Veel mensen vragen zich af hoeveel kilometer per dag fietsen goed is voor je gezondheid. Er is geen vaste hoeveelheid kilometers die iedereen per dag zou moeten fietsen.

 1. Het hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, algemene gezondheid en fitheid, en persoonlijke doelen.
 2. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassenen minimaal 30 minuten per dag lichaamsbeweging krijgen, zoals wandelen of fietsen.
 3. Die 30 minuten staat gelijk aan ongeveer 3-5 kilometer per dag fietsen, afhankelijk van de snelheid en intensiteit van de fietstocht.

Fietsen kan vele gezondheidsvoordelen opleveren. Het is een activiteit die gemakkelijk is voor de gewrichten en geschikt is voor mensen met verschillende niveaus van fitheid. Fietsen kan ook helpen om de conditie van het hart en de longen te verbeteren en de bloeddruk te verlagen.

Hoeveel km per uur Google Maps?

Met Google kunt u makkelijk een routebeschrijving van A naar B opvragen, waarbij Google er gemakshalve vanuit gaat dat u altijd de auto pakt. Daar komt nu verandering in: bij korte afstanden kunt u ook een wandelroute opvragen. Zodra u een route opvraagt met een afstand van minder dan 10 kilometer, dan verschijnt er voortaan een linkje ‘Lopen’.

Met Google kunt u makkelijk een routebeschrijving van A naar B opvragen, waarbij Google er gemakshalve vanuit gaat dat u altijd de auto pakt. Daar komt nu verandering in: bij korte afstanden kunt u ook een wandelroute opvragen.Zodra u een route opvraagt met een afstand van minder dan 10 kilometer, dan verschijnt er voortaan een linkje ‘Lopen’.

Hiermee kunt u een wandelroute opvragen, waarbij Google er vanuit gaat dat u stevig doorstapt. De berekeningen gaan uit van een snelheid van iets meer dan 4 kilometer per uur. Bij het plannen van wandelroutes zal Google u langs eventuele wandelpaden sturen en niet langer laten omlopen bij straten met eenrichtingsverkeer.

You might be interested:  Loopafstand Berekenen Google Maps

De wandelfunctie is nog in beta en is voorzien van een waarschuwing dat u voorzichting moet zijn in buurten die u niet kent. Eén minpunt is er echter wel: Google weet niet altijd of er een trottoir is langs grotere doorgaande wegen en weet ook nog niet of er een voetgangersbrug is als u een snelweg moet kruisen.

Dat zal in de loop van de tijd verbeteren, zo schrijft Google op haar bedrijfsblog,

Hoeveel km met 625 Wh accu?

Accutabel Bosch Active Line Plus

Zilver Diamant
wattuur 300 Wh 625 Wh
Ampères 8,3 Ah 16,7 Ah
Max. Eco 86 km 176 km
Max. Tour 48 km 105 km

Hoeveel km met 600 Wh accu?

Actieradius 600Wh accu → 72 tot 84 Kilometer. Actieradius 700Wh accu → 84 tot 98 Kilometer.

Hoe hard fiets je met 250 Watt?

Snelheid 5 verschillende type fietsen vergeleken Hoe snel is een fiets? Daar hoor je altijd allerlei getallen bij. Om een praktisch realistisch beeld te geven heb ik het traject Utrecht-Breukelen met 5 verschillende fietsen gereden. Hierbij zijn de fietsen voorzien van een SRM-vermogensmeter.

Type fiets Wind mee Wind tegen Wind km/h Windrichting Windkracht
Stadsfiets 22,4 16,9 16 N 3
Sportieve fiets 24,7 18,2 15 N 3
Racefiets 26,3 20,7 11 WNW 2
Lage ligfiets 27,5 26,5 9 WZW 2
Elektrische fiets 26,7 24,7 12 W 3
Racefiets 200watt 35,1 27,2 11 WNW 2

Gemeten snelheid (km/h) bij 100watt. Fietser is 78kg, 188cm, temperatuur is 18 graden. De route die ik heb gereden is de vanaf de spoorbrug. De windgegevens zijn van het KNMi-station in de Bilt. De gemiddelde windsnelheid over een jaar is daar 14,4 km/h.

 • De snelheid is de gemiddelde snelheid over het traject.
 • Omdat ik daar gewoon door kon rijden is deze snelheid een goede indicatie voor de kruissnelheid die je op de fiets met een matige inspanning kunt halen als je gewoon door kunt rijden op goed wegdek.
 • De menselijke motor Het traject heb ik gefiets met een gemiddeld vermogen van 100 watt.

Voor een volwassenen van 78 kg zoals ik is dit een matig intensieve inspanning. Met een half uur per dag fietsen met deze inspanning voldoe ik aan de, Deze inspanning is goed voor je gezondheid. Het is echter een inspanning waarbij je niet moe wordt en niet gaat zweten.100 watt is een inspanning die elke fitte volwasen en jongeren probleemloos een uur kan volhouden.75 watt is een inspanning waarmee ouderen aan de norm gezond bewegen voldoen en voor fitte jongeren en volwassen een rustige inspanning.150 watt is een inspanning die een getrainde fietser goed elke dag een uur kan volhouden. De gewone stadsfiets was een fiets van de Aldi met nexus 8 versnellingsnaaf, een hele rechte zit en Vredestein Scarab banden met een bandenspanning van 4 bar. Geen snelle fiets, maar een door slechtere banden, te zachte banden en een slechter rendement van de versnellingsnaaf. De sportieve fiets was een singlespeed met (een aanrader voor als je snelle, comfortabele banden zoekt) op 6 bar en het stuur net wat lager dan het zadel. De fiets is duidelijk sneller door de lagere rolweerstand door het type band en de iets hogere bandenspanning, het hogere rendement van de aandrijving en de iets lagere luchtweerstand door de diepere zit. Nog sneller op het vlakke kan alleen door de luchtweerstand te verlagen. Op het meettraject heb ik dat gedaan door de sportieve fiets te voorzien van een ligstuur. De zit is dan vergelijkbaar met de diepe zit op een racefiets. De luchtweerstand kan nog lager door te gaan liggen op een ligfiets. Het meettraject heb ik gefiets met een Optima Baron lage racer. Ter vergelijking heb ik het traject ook gereden met een elektrische fiets, de Koga Tesla. Met die fiets rij ik keurig de maximale toegestaande snelheid voor elektrische fietsen. Wat mij opviel is dat het verschilt tussen wind mee en wind tegen erg klein was en dat het mentaal veel moeite kosten om 100 watt te blijven trappen omdat met minder inspanning de snelheid niet omlaag gaat (de motor werkt dan gewoon harder). Wil je een nog snellere fiets dan moet je de fiets voorzien van een stroomlijn om de luchtweerstand verder te verlagen. De snelste fiets, bruikbaar in het verkeer, is de Hiermee rij je bijna 31 km/h met een matige inspanning van 100 watt. Natuurlijk kun je ook zelf meer inspanning leveren.

 1. Het traject heb ik ook gefietst met een inspanning van 200 watt op de fiets met ligstuur.
 2. Dan rij ik wind mee 35,1 km/h en wind tegen 27,2 km/h.
 3. Zelf berekenen Op kun je zelf berekenen hoe snel je kruissnelheid ongeveer kan zijn.
 4. Ook kun je er een schatting mee maken hoeveel vermogen je kunt leveren.
 5. In onderstaande tabel staan de berekende waardes voor de gebruikte fietsen en de Quest.

Kruissnelheid verschilende type fietsen

Vermogen 75 100 150 200 250
Stadsfiets 16,5 18,8 22,4 25,2 27,6
Sportieve fiets 19,4 21,9 25,9 29,0 31,6
Racefiets 21,8 24,8 29,4 33,1 36,2
Lage ligfiets 24,3 28,4 34,6 39,5 43,6
Quest 24,9 30,3 38,9 45,5 51,2

Snelheid in km/h. Fietser is 78kg, 188cm, temperatuur is 20 graden en geen wind. Conclusie De belangrijkste conclusie is dat met een matige inspanning al redelijke snelheden op de fiets te halen zijn. Onder gunstige omstandigheden zou een kruissnelheid van18 km/h op een gewone fiets voor de meeste fietsers geen probleem moeten zijn.

You might be interested:  Bass Reflex Poort Berekenen

Veel fietsen zijn slecht (o.a. te zachte banden!) Veel fietsers rijden lui. (niet zo gek want met meer inspanning fietsen op het vlakke levert nauwelijks snelheidswinst op) Veel fietsers hebben een slechte conditie. Matig intensief fietsen is dan al te zwaar.

Wat ook opvalt is dat de snelheid van de gewone fiets hoger ligt dan vaak in publicaties wordt vermeld. In de norm gezond bewegen bijvoorbeeld wordt 5 a 6km/h wandelen gelijkgesteld aan 15 km/h fietsen.6 km/h wandelen is stevig doorlopen en zeker meer dan 100 watt inspanning.15 km/h op een gewone stadsfiets is lui fietsen. : Snelheid 5 verschillende type fietsen vergeleken

Hoe bereken je de dagwaarde van een fiets?

De dagwaarde is de huidige nieuwwaarde van de spullen minus een bedrag door waardevermindering. Die waardevermindering komt bijvoorbeeld door veroudering, slijtage of gebreken.

Hoeveel schrijft een e-bike af?

Afschrijving – Bij auto’s en dus ook bij fietsen kijken we ook altijd naar de afschrijving. Ofwel: hoeveel word je bezit minder waard naarmate je er meer mee rijdt en de fiets ouder wordt. Ook op een e-bike zijn de gewone regels voor afschrijving van toepassing, dus maximaal 20% per jaar. Een e-bike van €2000,- is dan na een jaar nog maar €1600,- waard. De afschrijving kost dus per maand €33,20,

Is 3000 km veel voor een elektrische fiets?

Hoeveel kilometer heeft de fiets gereden? – Dat is te zien op de kilometerteller. Hoe meer kilometers ermee gereden is, hoe groter de kans op slijtage van de tandwielen, ketting en assen. Een fiets die tussen de 3000 en 7000 kilometer heeft gereden, is op zich nog redelijk goed.

Hoeveel km fietsen per dag is gezond?

Hoeveel km fietsen per dag is gezond? – Gemiddeld is 10 tot 20 kilometer fietsen per dag gezond. Als beginnende fietser kunt u beginnen met 5 tot 7 km per dag. En die afstand kunt u geleidelijk opvoeren. Maar, hoeveel km fietsen per dag gezond is, hangt af van verschillende factoren, zoals:

Uw dagelijkse, fysieke activiteiten. Uw dagelijkse routine. Uw dieet.

Hoelang duurt het tot je elektrische fiets is opgeladen?

Alles over accu’s bij e-bikes – Wil je echt alles weten over accu’s? Surf dan naar onze speciale, Hier vind je alle informatie over verschillende soorten accu’s, de locatie op de fiets, de actieradius, onderhoudstips en nog veel meer. Hoewel de accu en het correct opladen ervan enorm belangrijk zijn, is een elektrische fiets nog zoveel meer dan alleen een accu.

Hoe sportief is een elektrische fiets?

Conclusie – Elektrisch fietsen is een matig fysieke inspanning en is beter voor je conditie dan niet bewegen. In vergelijking met gewoon fietsen verbrand je echter minder calorieën en bouw je minder snel conditie op. Op een gewone fiets lever je een grotere inspanning op hetzelfde traject.

Welke elektrische fiets kan 30 km per uur?

Nieuwe Koga E-Xtension-S rijdt 35km/u De Nederlandse fietsfabrikant Koga heeft een elektrische fiets ontwikkeld die trapondersteuning biedt tot 35 km/u. Deze is volledig in-house ontwikkeld op basis van de fluisterstille ION technologie van Accell. Algemeen directeur Wouter Jager: “Met deze E-Xtension-S bieden we een gezond, sportief en milieubewust alternatief voor het autogebruik, met name voor woon-werkverkeer voor afstanden tot zo’n 25 km.

 • Uitvoerige testen bij Koga hebben aangetoond dat deze E-bike zeer goed en veilig hanteerbaar is met een snelheid van 30 tot 35 km/u.
 • Met een dergelijke snelheid voldoen we bovendien ruimschoots aan de wens van de consument voor een comfortabele, veilige en snelle E-bike.” Voor dit type E-bike geldt de verplichte typegoedkeuring en deze zal dus voorzien worden van de in Nederland noodzakelijke blauwe kentekenregistratie.

Wat betreft de Nederlandse verkeersregels dient de gebruiker dezelfde regels te volgen die gelden voor snorfietsen. Helmgebruik is niet verplicht maar Koga zal in haar informatievoorziening wel aanbevelen om een fietshelm te dragen. Wouter Jager: “We hebben dit concept al twee jaar geleden naar volle tevredenheid geïntroduceerd in Zwitserland en daarmee veel ervaring opgebouwd bij gebruik onder zware omstandigheden.

Daaruit kwam onder andere naar voren dat de combinatie van een trapondersteuning tot 35 km/u en een batterij-inhoud van 500 Wh de fietser voldoende power en actieradius biedt. De E-Xtension-S is voorzien van schijfremmen voor een optimale remcontrole.” Jager vervolgt: “We hebben gewacht met deze introductie aangezien we eerst meer duidelijkheid wilden over de wet- en regelgeving.

Hoewel er andere producten zijn die nog harder kunnen, is uit ervaring gebleken dat een cruisesnelheid tussen 30 en 35 km/u het meest optimaal is voor de sportieve forens. De KOGA E-Xtension-S zal tijdens de Eurobike 2013 (eind augustus) aan het publiek getoond worden.” : Nieuwe Koga E-Xtension-S rijdt 35km/u

Hoe lang doe je over 20 km fietsen?

Andere antwoorden (5) Meeste mensen fietsen ongeveer rond de 20KM per uur, dus je zal er dan zo’n 3 kwartier over doen.