Rente Financial Lease Berekenen

Rente Financial Lease Berekenen

Hoeveel rente betaal je bij financial lease?

Rekenvoorbeeld financial lease

Leasebedrag Looptijd (maanden) Rente
€ 25.000 48 5,5%
€ 25.000 48 5,5%
€ 25.000 60 5,5%
€ 25.000 48 5,5%

Heeft financial lease rente?

Als je een financial lease afsluit, betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit maandbedrag bestaat uit aflossing en rente. Bij Rabo Lease betaal je een vast rentepercentage gedurende de looptijd van het leasecontract. Lees hoe het precies zit met je rente bij financial lease.

Wat is beter private lease of financial lease?

Conclusie: private lease of financial lease? – Het grootste verschil tussen private en financial lease is dus dat je bij de eerste voor een relatief lage all-in prijs kunt rijden in een nieuwe auto. Deze auto blijft echter eigendom van de leasemaatschappij.

  • Bij financial lease is de auto van jou en betaal je een vast maandbedrag om de auto af te lossen.
  • Omdat jij de eigenaar bent, moet je ook zelf alle bijkomende kosten dragen.
  • Voor consumenten is het daarom veel voordeliger om te kiezen voor private lease.
  • Ben je bijvoorbeeld zzper, dan kan financial lease wel een stuk aantrekkelijker zijn vanwege de fiscale voordelen.

© 2019 – 2023 Willem85, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.

Wat is het verschil tussen lease en financial lease?

Het grootste verschil zit in het eigenaarschap van de auto. Je kunt het vergelijken met het kopen en het huren van een huis. Als je een huis koopt ben je eigenaar en los je iedere maand hypotheek af waarna het huis van jou wordt. Als je een huis huurt betaal je iedere maand huur, maar je wordt nooit de eigenaar.

Het huis blijft altijd van de verhuurder. Bij operational lease betaal je een vaste maandtermijn waarin alle kosten verwerkt zijn, maar je wordt nooit eigenaar van de auto. Bij financial lease betaal je een maandtermijn waar extra kosten nog bij komen, maar aan het eind van de looptijd ben je eigenaar van de auto.

Daarnaast profiteer je van fiscale voordelen omdat de auto op de balans van je onderneming komt te staan.

You might be interested:  Winstmarge Berekenen Formule

Welke kosten zijn aftrekbaar bij financial lease?

4. Aftrekbare kosten zakelijke auto bij privé gebruik – Er zijn een aantal uitzonderingen waarin je de kosten zakelijk mag verrekenen met je bedrijfswinst. Wanneer je je zakelijke auto privé gebruikt en meer dan 500 privékilometers rijdt, krijg je te maken met bijtelling,

De waarde van de auto De CO2-uitstoot Wanneer de auto voor het eerst is toegelaten op de weg

En stel je de leaseauto beschikbaar voor iemand anders of rijd je zelf privékilometers? Vergeet dan niet de bijtelling. Bij meer dan 500 privékilometers per jaar dien je bijtelling te betalen. Rijd je minder dan 500 kilometer privé met je zakelijk voertuig? Dan kun je een verklaring, geen privégebruik auto aanvragen.

  • Heb je een elektrische bedrijfswagen op je balans staan? Dan zijn de aanschaf- en plaatsingskosten van de laadpaal belastingtechnisch aftrekbaar.
  • Deze behoren tot het vermogen van je bedrijf.
  • Ort samengevat: bij financial lease zijn alle zakelijk gerelateerde kosten fiscaal aftrekbaar.
  • Denk hierbij aan kosten zoals de betaalde rente op de leasetermijnen, onderhoudskosten en reparatiekosten.

Daarentegen zijn bij operational lease niet alle kosten aftrekbaar. Hieronder geven wij je een helder overzicht van welke kosten aftrekbaar zijn bij het leasen van een auto.

Aftrekbare kosten Financial lease Operational lease
Betaalde rente tijdens leasetermijnen Ja Ja
Onderhoudskosten Ja Ja
Reparatiekosten Ja Ja
Jaarlijkse afschrijvingen Ja Nee
Brandstofkosten Ja Nee
Verzekeringen Ja Zit vaak in de maandelijkse leasetermijn
Motorrijtuigenbelasting Ja Zit vaak in de maandelijkse leasetermijn
Btw terugvorderen Ja Ja
Investeringsaftrek Ja (onder voorwaarden) Nee

In het algemeen mag je alle zakelijke kosten van je onderneming in mindering brengen van je opbrengsten. Dit zijn kosten die je maakt die binnen redelijke grenzen nodig zijn voor het uitoefenen van je onderneming. Bij het (financial) leasen van een auto is het belangrijk om vooraf te bepalen waar je het voor gaat gebruiken, hoeveel je het gaat gebruiken en in welke mate de leasevorm in jouw behoeften als ondernemer voorziet.

Hoeveel invloed heeft financial lease op hypotheek?

2. Heeft Financial Lease invloed op je hypotheek? – Als je privé aansprakelijk bent voor je bedrijf (zoals een zzp’er), dan kan een Financial Lease dus als een persoonlijke lening worden beoordeeld. Dit betekent dat de openstaande schuld in mindering wordt gebracht op je hypotheekruimte.

Hoe bereken je rente op rekenmachine?

Voorbeeld rente op rente berekenen – Je zet € 10.000 euro op een spaarrekening waarbij je 1,5 procent rente per jaar ontvangt en je laat dit bedrag 10 jaar renderen. De formule is dan: €10.000 (1 + 0,015)^10= € 11.605,41. Zo’n formule ziet er behoorlijk ingewikkeld uit. Daarom zie je in onderstaande tabel nog een keer precies hoe het renteverloop is in die 10 jaar.

Periode Saldo
Inleg € 10.000
Na jaar 1 € 10.150
Na jaar 2 € 10.302,25
Na jaar 3 € 10.456,78
Na jaar 4 €10.613,64
Na jaar 5 € 10.772,84
Na jaar 6 € 10.934,43
Na jaar 7 € 11.098,45
Na jaar 8 € 11.264,93
Na jaar 9 € 11.433,90
Na jaar 10 € 11.605,41

Na 10 jaar heb je dankzij rente op rente een bedrag van € 11.605,41 op je spaarrekening staan en dus ruim € 1.605 euro aan rente ontvangen. Zou je elk jaar de ontvangen rente weer opnemen, dan had je 10 keer € 150 rente ontvangen. In totaal dus € 1.500.

Het rente op rente effect heeft je dus € 105 euro extra aan rente opgeleverd. Let op! We gaan er in dit voorbeeld vanuit dat je tijdens de 10 jaar niets opneemt van de spaarrekening en ook geen geld bijstort. In het echt zul je dat waarschijnlijk wel af en toe. Daarnaast blijft de rente op je spaarrekening waarschijnlijk niet 10 jaar lang hetzelfde.

In al deze gevallen verloopt het rente op rente effect en je spaarsaldo dus heel anders.

Is financial lease duur?

Nee, financial lease hoeft niet duur te zijn. Met financial lease investeer je niet in 1 keer een groot bedrag voor het kopen van een auto. Hierdoor heb je blijvend ruimte om te ondernemen. Doordat je iedere maand een vast leasebedrag betaalt, weet je precies waar je aan toe bent.

Hoeveel invloed heeft financial lease op hypotheek?

2. Heeft Financial Lease invloed op je hypotheek? – Als je privé aansprakelijk bent voor je bedrijf (zoals een zzp’er), dan kan een Financial Lease dus als een persoonlijke lening worden beoordeeld. Dit betekent dat de openstaande schuld in mindering wordt gebracht op je hypotheekruimte.

Is financial lease duur?

Nee, financial lease hoeft niet duur te zijn. Met financial lease investeer je niet in 1 keer een groot bedrag voor het kopen van een auto. Hierdoor heb je blijvend ruimte om te ondernemen. Doordat je iedere maand een vast leasebedrag betaalt, weet je precies waar je aan toe bent.

Welke lease is zonder rente?

Zo geldt dat bijvoorbeeld ook voor het rentevrij leasen. Voor de lease zonder rente hebben wij diverse interessante constructies beschikbaar via onze lease partners. De beste en meest voorkomende rentevrije lease oplossing is dan ook operational lease.

  • Hierbij heb je een vaste maandtermijn (zonder rente!) waar alle zaken in de maandtermijn verwerkt (kunnen) zijn die met de auto van doen hebben.
  • De wegenbelasting, verzekering van de auto maar ook het onderhoud en zelfs een winterbanden regeling behoren tot de mogelijkheden binnen de vaste maandtermijn, die rentevrij is.

En je rijdt daarbij altijd in een nieuwe of zeer jonggebruikte (tot circa 1 jaar oud) auto! – Je kunt het offerte aanvraagformulier invullen op deze pagina of je kunt zoeken op voertuig/merk/model of op maandtermijn Klik dan op de navolgende link: Let op: WIJ WERKEN ALLEEN VOOR ONDERNEMERS/ONDERNEMINGEN! NIET VOOR PARTICULIEREN (alleen met EBIKE lease wel).