Rest Bpm Berekenen Export

Rest Bpm Berekenen Export

Hoe krijg ik BPM terug bij export?

Voorwaarden voor teruggaaf bpm – U kunt bpm terugkrijgen als het motorrijtuig voldoet aan alle volgende voorwaarden:

Het heeft op of na 16 oktober 2006 een Nederlands kenteken gekregen. Het is geen schadevoertuig. Het is rijwaardig. Het is met de status ‘Export’ geregistreerd bij de RDW. Het motorrijtuig is duurzaam geregistreerd in een andere EU-lidstaat of in IJsland, Liechtenstein of Noorwegen en het is of wordt naar het land van registratie gebracht. Uit documenten moet blijken dat het motorrijtuig is geregistreerd binnen 13 weken nadat het bij de RDW de status ‘Export’ heeft gekregen.

Hoe werkt BPM bij export?

Alleen mogelijk bij export naar een andere EU-lidstaat (of EER-land) – U krijgt alleen bpm terug als het voertuig aantoonbaar duurzaam geregistreerd wordt in een ander EER-land. Hierbij zijn de drie facetten ‘aantoonbaar’, ‘duurzaam’ en ‘EER’ van belang.

 1. Om het aan te kunnen tonen, dient u bewijs aan te leveren.
 2. In de praktijk houdt dit een kopie van het nieuwe kenteken van de auto in.
 3. Een duurzame registratie wil zeggen dat de nieuwe registratie (het kenteken) van de auto in ieder geval niet tijdelijk mag zijn.
 4. Een Kfz-Brief is een voorbeeld van een duurzame registratie.

Een Zollkennzeichen is een uitvoerkenteken met een einddatum, waardoor het een tijdelijk karakter heeft. Hierdoor wordt het niet geaccepteerd als bewijs van duurzame inschrijving. Of het voertuig opnieuw wordt ingeschreven in een EER-land, is gelukkig eenvoudiger te controleren.

Kan je BPM terug vragen?

Teruggaaf bpm aanvragen – De teruggave bpm kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Gebruik hiervoor het formulier Verzoek teruggaaf bpm voor een in Nederland geregistreerd motorrijtuig, Bij een buitenlands kenteken kunt u ook het formulier Teruggaaf bpm – export buitenlands kenteken gebruiken.

Waarom geen BPM teruggave?

Page 2 – Wanneer een nieuwe auto (of een gebruikte in geval van invoer) in Nederland op kenteken wordt gezet, dan moet er BPM afgedragen worden. Het was altijd zo dat deze belasting in de staatskas terecht kwam en daar bleef. Dat is echter in 2006 veranderd.

Auto’s die een 1e tenaamstelling hebben vanaf 16 oktober 2006 komen in aanmerking voor gedeeltelijke teruggaaf van de betaalde BPM. Voorwaarden teruggaaf Aan het verkrijgen van de teruggaaf zitten enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Als je aan die voorwaarden niet voldoet vervalt de mogelijkheid van teruggave.De auto moet een 1e tenaamstelling hebben van 16 oktober 2006 of nieuwer.

Een auto met als 1e tenaamstellingsdatum van 15 oktober 2006 komt dus NIET in aanmerking voor BPM teruggave.De auto moet geexporteerd worden naar een EU land of Noorwegen, Liechtenstein of Ijsland. Bij export naar bijvoorbeeld Canada is er geen mogelijkheid tot teruggave, aangezien Canada geen EU land is.De auto moet in het buitenland een registratie krijgen, welke bij de douane overlegd moet kunnen worden.

 1. Toch BPM terug bij export buiten EU
 2. Hoe bereken ik de teruggave?
 3. Wat moet ik doen voor teruggaaf
 4. Waarom zou ik exporteren?
You might be interested:  Km Berekenen Maps

Het kan voorkomen dat een auto geexporteerd wordt naar een land wat buiten de EU ligt. Dan zou er geen gebruik gemaakt kunnen worden van de teruggave regeling. Er is een klein achterdeurtje waardoor het toch mogelijk is een deel BPM terug te ontvangen.

Het is namelijk mogelijk om de auto eerst naar een EU land te exporteren (bijvoorbeeld Duitsland of Belgie) en vervolgens naar een ander land ver weg.Hiervoor kun je het beste onze BPM export calculator gebruiken. Daarmee bereken je de betaalde BPM van auto’s die nieuw in Nederland verkocht zijn. Voor auto’s die gebruikt ingevoerd zijn kun je het beste contact opnemen met de RDW.

De reden hiervoor is dat die BPM niet te berekenen is. Ook komt de werkelijk betaalde BPM dan niet overeen met wat op het kentekenbewijs staat.Allereerst moet de auto bij de RDW als geexporteerd worden aangemeld. Vervolgens moet het formulier ingevuld worden.

Dat dient binnen 13 weken na export te gebeuren.Het is allemaal leuk en aardig dat exporteren, maar waarom zou ik? Doordat er in Nederland de BPM betaald moet worden hebben we een andere manier van afschrijven dan in de land om ons heen. Het klinkt misschien raar, maar onze auto’s zijn goedkoop. Als voorbeeld een Volkswagen Phaeton (vooral auto’s met veel afschrijving zijn hiermee gebaat).

Deze auto kostte nieuw ongeveer 100.000 euro. Hier is oorspronkelijk 27.750 euro BPM voor betaald. Gezien de leeftijd wordt er 31% van de BPM afgeschreven. Daarmee bedraagt de teruggave ongeveer 19.000 euro. Aangezien deze auto te koop staat voor 50.000 euro, zou de auto zonder BPM slechts 31.000 euro kosten.

You might be interested:  Teruglevering Zonnepanelen Berekenen

Hoe lang duurt het voordat je BPM terug krijgt?

Wanneer keert de Belastingdienst de rest-bpm uit? De Belastingdienst is verplicht binnen 8 weken te reageren op uw verzoek tot restitutie van de rest-bpm. Deze reactie kan echter ook bestaan uit een verzoek tot uitstel van uitbetaling. In de praktijk moet u rekening houden met een wachttijd van ca.

 • Vijf tot negen weken tot uitbetaling, mits de aanvraag correct is ingevuld en de juiste bijlagen zijn aangeleverd.
 • Indien u kiest voor de van VDS (onderdeel van ), dan maken wij de rest-bpm binnen 24 uur aan u over.
 • Houd er overigens rekening mee dat de termijn tussen de aanvraag en het uitbetalen sterk kan variëren per regio.

Ook kan het dikwijls (tijdelijk) oplopen door storingen of personele onderbezetting op de betreffende afdeling van de Belastingdienst.

Hoe wordt bpm berekend bij import?

BPM bij import auto – Bij de import van een auto wordt het bruto BPM bedrag waar volgens de BPM tabel op afgeschreven mag worden berekend aan de hand van de netto catalogusprijs en/of de CO2-uitstoot (zie ook: CO2-heffing BPM ) die een vergelijkbare auto in Nederland gehad zou hebben ten tijde van de eerste ingebruikneming in het buitenland.

 1. Het berekenen van de rest-BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (BPM tabel) van de Belastingdienst Douane is in de basis heel simpel maar kan toch complex zijn doordat in veel gevallen bij invoer verschillende BPM regimes gehanteerd mogen worden voor het bepalen van de bruto-BPM.
 2. Het is daarom van belang om het voordeligste BPM regime te hanteren Doordat Das Import alle voornoemde factoren te allen tijde in acht neemt verdient ons consult zich in de meeste gevallen meer dan terug.

Wij werken met hetzelfde officiële aangifte calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze calculaties gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of vertraging. Laat onze ruim vijftien jaar ervaring voor u werken en betaal niet te veel BPM door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw rest-BPM te calculeren,

You might be interested:  Rente Tijdens De Bouw Berekenen

Wie moet de BPM betalen?

U moet bpm betalen als u zelf een personenauto of motor importeert die jonger is dan 17,5 jaar en u dit motorrijtuig bij de RDW inschrijft in het kentekenregister.

Hoe werkt BPM afschrijving?

Berekening afschrijvingspercentage De periode tussen 26 april 2021 en 8 juli 2022 is ruim 14 maanden. Over de 1e 9 maanden is de afschrijving 28%. Over de overige 5 hele maanden en de 6e gedeeltelijke maand is de afschrijving 6 x 1,444%.

Kan BPM 0 zijn?

Wanneer betaal je BPM bij import van een camper – Voor campers geldt dezelfde afschrijving als voor personenauto’s. Dit houdt dus in dat een camper na ongeveer 17 jaar en 6 maanden 100% BPM vrij is. Na 9 jaar en 6 maanden is de BPM echter al met 92% afgeschreven.

 • Ook voor een camper die 100% is afgeschreven dien je nog steeds een BPM aangifte in te dienen.
 • Voor campers berekenen we de BPM op basis van het voertuig dat gebruikt is voor de basis van de camper, oftewel het rijdend gedeelte.
 • Hier is vaak veel op te besparen en je doet er vaak goed aan deze berekening uit te besteden.

Ook voor campers zijn er namelijk diverse mogelijkheden om fors op de BPM te kunnen besparen. Zo kunnen bijvoorbeeld de nieuwwaardes in verschillende koerslijsten behoorlijk uiteenlopen. Wij beschikken over alle mogelijke koerslijsten en zijn goed op de hoogte van alle rekenmethodes om zo altijd tot de meest voordelige BPM te komen.

Hoe werkt BPM bij import?

Wanneer betaal je BPM voor een motor – Bij import van een motor dien je ook altijd een BPM aangifte in te dienen. Voor een motor bereken je de bruto BPM over de cataloguswaarde. De afschrijving van de BPM kunnen we vervolgens doen viel de afschrijvingstabel of over een van de mogelijke koerslijsten. Ook voor een motor geldt dat de BPM na 17.5 jaar volledig is afgeschreven.