Route Berekenen Elektrische Fiets
Contents
Welke snelheid rekent Google Maps met fiets?
De routeplanner Google Maps rekent met een gemiddelde fietssnelheid van 16 km/u. Op een elektrische fiets ben je een stuk sneller. En op een speed pedelec bijna drie keer zo snel.
Wat is een goede routeplanner voor de fiets?
Komoot: De mooiste routes delen en bekijken – Komoot is na Strava de grootste fietsrouteplanner app en is te downloaden via de Apple store en Android store, Komoot heeft ook tientallen miljoenen gebruikers. Bij Strava kun je kiezen tussen twee voorkeurssporten: fietsen en hardlopen.
- Bij Komoot daarentegen kun je tussen meer versies van deze sporten kiezen.
- Denk aan toerfietsen, mountainbiken, bikepacken, wielrennen, wandelen en hardlopen.
- Omoot bevat eigenlijk alle functies die Strava ook heeft, alleen ligt de focus elders.
- Bij Komoot staan vooral routes centraal, zodat jij het maximale uit je rit kunt halen.
Zo kunnen gebruikers foto’s van bezienswaardigheden tijdens de rit delen. Dit kunnen andere gebruikers ter inspiratie zien en er op reageren. Je kunt ook heel eenvoudig een route plannen door adresgegevens te zoeken of door een begin- en eindpunt op de kaart te pinnen.
- Hiertussen kun je nog checkpoints toevoegen, plekken waar je tussen de start en eindbestemming langs wilt komen.
- De Komoot app is compatibel met fietscomputers.
- Wat Komoot uniek maakt is dat je tijdens deze route direct ziet wat voor bezienswaardigheden, e-bike oplaadpunten, restaurants, parkeerplekken, schuilplekken, zwembaden, restaurants etc.
je tijdens de rit tegenkomt. Hier kun je jouw route van tevoren ook op aanpassen. Verder kun je voor de geplande of gekozen route aangeven of je een makkelijke, gemiddelde of zware route wilt. Daarbij kun je direct zien of de wegen bijvoorbeeld verhard zijn en of het gebied heuvelachtig is.
- Over deze faciliteiten beschikt Strava niet, die app richt zich meer op persoonlijke voortgang en statistieken.
- Mensen kunnen je profiel volgen op Komoot, maar zien niet jouw exacte trainingsstatistieken.
- De persoonlijke profielen zijn wederom gericht op de routes.
- Op zo’n profielen kun je geplande en voltooide routes zien, maar ook toegevoegde highlights.
Dit zijn hoogtepunten uitgedrukt in foto’s die jij tijdens je rit hebt gemaakt en wilt delen met jouw volgers.
Hoeveel km fietsen met 500 Watt accu?
Hoe ver met volle accu? De meestgestelde vraag over e-bikes: hoe ver kom ik met een volle accu? Een simpel rekenhulpje kan je inzicht geven. Voordat je kunt bepalen hoe ver je met een elektrische fiets kunt komen, moet je eerst weten hoeveel energie in de accu past.
De prestaties worden uitgedrukt in de hoeveelheid watt die in één uur geleverd kan worden. Een accu met 500 wattuur (dat is nu zo’n beetje de standaard) kan een uur lang 500 watt of vijf uur 100 watt aan vermogen leveren. De vraag is hoe ver je daarmee kunt fietsen. Uit een test van TestKees blijkt dat je gemiddeld per 100 wattuur 12 à 14 kilometer kunt fietsen.
Hij heeft voor deze test de accu’s van veertien elektrische fietsen helemaal leeg laten rijden op een parcours van 5 kilometer met een flink viaduct, bij 7 graden en met windkracht 4. De fietsers reden met een matige inspanning een snelheid van 25 kilometer per uur.
- Onder deze omstandigheden zijn de accu’s snel leeg.
- Gemiddeld kun je dus met 100 wattuur zo’n 12 à 14 km fietsen.
- Natuurlijk kun je ook de motor minder gebruiken en zelf meer doen.
- Maar meer dan 30 kilometer per 100 wattuur is niet realistisch.
- Als je toch meer kilometers haalt, heb je de motor nauwelijks gebruikt.
‘Als je weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoe ver je daarmee komt. Een fiets met een 500 wattuur-accu heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 60 tot 70 kilometer. Met weinig ondersteuning haal je zo’n 150 kilometer.
- De actieradius hangt niet alleen af van de accu en eigen inspanning, maar ook van de luchtweerstand en rolweerstand.
- Let vooral op de bandenspanning.
- Het is altijd handig om een beetje marge te hebben.
- Als je 100 km wilt rijden met één lading en het kan net, dan is de accu eigenlijk te klein.
- De accu gaat achteruit, zo’n 10 procent per jaar, en in de winter kom je altijd minder ver.
Dan zit namelijk alles tegen. De accu presteert minder goed en door de kou is de rol- en luchtweerstand hoger. Je komt dan dus een stuk minder ver.’ : Hoe ver met volle accu?
Wat is de gemiddelde snelheid van een elektrische fiets?
De gemiddelde snelheid van een elektrische fiets is 25 km/h. De trapondersteuning stopt namelijk automatisch wanneer je deze snelheid hebt bereikt. Dit is wettelijk vastgelegd voor alle e-bike motorsystemen.
Hoe werkt GPS op de fiets?
Waypoints en knooppunten – De standaard manier om routes bij fietsnavigatie aan te geven is met behulp van zogenaamde waypoints. Dit zijn punten die gewoonlijk bij afslagen en kruispunten op een route worden geplaatst. Je wordt bij het volgen van zo’n route dan van waypoint naar waypoint gestuurd.
Daarbij geeft de navigatie aan welke kant je op moet fietsen. Dit systeem wordt ook gebruikt bij het vastleggen en delen van routes. Fietsen aan de hand van waypoints werkt prima, maar veel fietsers maken liever gebruik van het knooppuntnetwerk in Nederland en België. Bij het kopen van een fietsnavigatiesysteem is het dan wel belangrijk dat je erop let dat het apparaat ook met knooppunten overweg kan.
Dat geldt namelijk niet voor alle fietsnavigatiesystemen, in het bijzonder niet de systemen voor sportieve fietsers. Bij systemen gericht op recreatieve fietsers kun je vaker wel aan de hand van knooppunten navigeren. Ook rijden veel mensen liever een rondje dan van A naar B.
Hoe zelf een fietsroute uitstippelen?
Fietsknooppunten: een handig spinnenweb voor wie op ontdekking wil – Met het uitgebreide knooppuntennetwerk zijn we als fietsers in Vlaanderen (en Nederland) echt met ons gat in de boter gevallen. Waar je ook wil fietsen: je kan de fietsknooppunten altijd als jouw leidraad gebruiken. Het knooppuntennetwerk brengt je automatisch langs autoluwe wegen, jaagpaden, mooie plekjes en bezienswaardigheden in elke regio,
Soms pik je ook een stukje aardeweg of kasseien mee. En ook Wallonië krijgt er jaar na jaar een heleboel knooppunten bij, wat het extra makkelijk maakt om ook over de taalgrens eens op ontdekking te gaan. Grote delen van Henegouwen, Waals-Brabant en Luik zijn intussen van een netwerk voorzien. Een route stippel je makkelijk zelf uit online op één van de vele knooppuntensites.
Je tikt een paar knooppunten aan, schrijft de te volgen nummers op een papiertje en neemt dat mee op je fiets. In een handige ‘ Knooppunter ‘, bijvoorbeeld. Dat is een waterdicht houdertje dat je op je stuur monteert. De knooppunten zelf herken je dan aan de wit-groene genummerde bordjes onderweg.
- Heb je een app zoals ‘ Vlaanderen Fietsland ‘ of ‘ Fietsknoop ‘ op je smartphone? Dan ga je op dezelfde manier te werk, maar hoef je de nummers niet per se op te schrijven.
- Je installeert een smartphone-houdertje op je stuur en bent vertrokken.
- En met een fiets-gps maak je het jezelf pas echt supermakkelijk: download de gpx-file van je knooppuntenroute en sla die op in je gps.
Zo hoef je onderweg in feite niet meer op de bordjes te letten én moet je je geen zorgen maken dat je hier of daar een nummer mist. Puur genieten dus! Op knooppunter.com kan je trouwens niet alleen zelf een route uitstippelen, maar ook kiezen uit 850 bestaande routes langs knooppunten.
Is komoot gratis te gebruiken?
Maak met komoot een avontuur van je volgende fietstocht, hike of hardlooproute. Laat je inspireren door de kennis en aanbevelingen van andere outdoorliefhebbers en breng je avonturen tot leven met de gebruiksvriendelijke routeplanner. PLAN JE PERFECTE WANDEL-, MOUNTAINBIKE-, OF WIELRENAVONTUUR De perfecte route voor jouw sport – of je nou glad asfalt voor je racefiets, singletracks voor je mountainbike, rustige fietspaden om te toeren, of kronkelende wandelpaden voor je hikes wilt.
- Plan je route tot in de details met eenvoudig toegankelijke informatie over ondergrond, moeilijkheidsgraad, afstand en hoogte.
- TURN-BY-TURN SPRAAKNAVIGATIE Houd je ogen altijd op de weg voor je met turn-by-turn spraaknavigatie: jouw op de centimer nauwkeurige verbale navigator die je niet afleidt van je omgeving.
Blijf gefocust op het avontuur dat voor je ligt en navigeer met gemak, zelfs op smalle paden of in het bos. OFFLINE KAARTEN VOOR OUTDOORAVONTUREN Download je geplande outdooravonturen en sla topografische kaarten simpel op. Navigeer je routes zelfs als je geen internetverbinding hebt.
Zie in een oogopslag het verschil tussen wandelpaden, MTB-singletracks, verharde wegen en verschillende soorten ondergrond. BEKIJK HIGHLIGHTS: DE FAVORIETE PLEKKEN VAN KOMOOT-GEBRUIKERS Bekijk Highlights om snel te kunnen besluiten wat de bestemming van je volgende avontuur wordt. Van bergtoppen, parken en andere interessante plekken tot singletracks en leuke koffietentjes, deze plekken of segmenten, die als rode stip in de planner getoond worden, zijn de plekken waarvan andere gebruikers vinden dat ze de moeite waard zijn.
En als je goed op de hoogte bent, kun jij ook je eigen aan de community aanbevelen om anderen te inspireren om jouw favoriete plekken ook te bezoeken. VERTEL JOUW VERHAAL Track je ritten en wandelingen met GPS. Voeg foto’s, Highlights en tips toe en bouw een persoonlijk logboek van je avonturen op waarin je favoriete ervaringen worden bewaard – voor altijd.
Sla ze op voor privégebruik of deel ze met de komoot community om likes en reacties te krijgen en om mede outdoorliefhebbers te inspireren. Volg je vrienden en gelijkgestemde avonturiers om op de hoogte te blijven van hun avonturen. NAADLOOS SYNCHRONISEREN TUSSEN ELK APPARAAT Het maakt niet of jij je voorbereidt als een pro op je desktop of onderweg een route plant, komoot synchroniseert automatisch je routes, geregistreerde avonturen en foto’s tussen al je apparaten, inclusief je smartphone, desktop, iPad en Apple Watch.
Gebruik je een Garmin of Wahoo? Download de komoot for Garmin app in de IQ Store en synchroniseer je profielen via Garmin Connect, of koppel je komoot- en Wahoo-accounts om Tours te delen met de ELEMNT en ELEMNT BOLT. ERVAAR KOMOOT GRATIS Als je komoot downloadt is je eerste regio gratis – voor altijd.
- Om het gebied waar je komoot aan je zijde hebt uit te breiden, kun je eenvoudig kiezen tussen enkele regio’s, regiopakketten of het Wereldpakket om overal toegang te hebben tot offline kaarten en turn-by-turn spraaknavigatie.
- APPLE WATCH Werp een snelle blik op je Apple Watch om vanaf je pols live route-aanwijzingen en info over afstand en snelheid te krijgen.
APPLE HEALTH Je kunt komoot met Health koppelen om je data altijd up-to-date te houden. Deel de tijd- en afstandgegevens van komoot wandel-, fiets- en hardloopactiviteiten automatisch met Health. Voor support en tips, ga naar help.komoot.de MEER INFORMATIE Komoot gebruikt background audio service voor spraaknavigatie-berichten.
- Omoot heeft een GPS-signaal nodig voor route-aanwijzingen, het registreren van Tours en live snelheid.
- Terms of Use: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/dev/stdeula/ 13 jun.2023 Versie 2023.24.0 In deze nieuwste versie van komoot hebben we enkele bugs gefixt en daarmee de algemene performance van de app verbeterd.
Je zult niet veel visuele verschillen zien met de voorgaande versie, omdat de update vooral dingen achter de schermen heeft aangepakt. Maar het belangrijkste is, je merkt de verbeteringen wanneer je komoot gebruikt op je volgende avontuur.
Hoeveel kilometer per uur ga ik?
Maar hoe kun je hier precies mee rekenen? – De snelheid van voorwerpen wordt in m/s of in km/h berekend. Om uit te kunnen rekenen wat de snelheid van een voorwerp is, moet je weten hoever de auto gereden heeft en hoelang hij daar over gedaan heeft. Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld: Een auto rijdt 180 kilometer. Als je de snelheid in meters per seconde wil berekenen, dan doe je precies hetzelfde. Het is dan belangrijk dat de afstand in meters wordt gemeten en de tijd in seconden. Omrekenen Soms heb je nog niet de juiste eenheden om de snelheid in m/s of km/h uit te kunnen rekenen. Van m/s naar km/h en van km/h naar m/s Het is niet heel erg lastig om van m/s naar km/h te gaan en weer terug, maar je moet wel even weten hoe dit moet natuurlijk. Om van kilometer per uur naar meter per seconde te gaan, heb je eigenlijk twee stapjes. Je kunt dus van kilometer per uur naar meter per seconde door te delen door 3,6. Om van m/s naar km/h te gaan doe je het omgekeerde, dus dan vermenigvuldig je met 3,6. Oefenen
10 km/h = m/s Een auto rijdt 600 meter in 4 minuten. Hoeveel m/s rijdt hij?
Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar: Hoe stel je de formule van de raaklijn op? Liters berekenen Hoe reken je eenheden om?
Hoe kun je afstanden meten op Google Maps?
Op je Android-telefoon of -tablet. Tik op een willekeurige plek op de kaart (maar niet op het icoon of de naam van een plaats) en houd je vinger daar. Je ziet nu een rode speld. Selecteer Afstand meten.
Kun je met een elektrische fiets harder dan 25 km?
Op een e-bike kun je zo’n 25 km/u fietsen. De trapondersteuning stopt namelijk automatisch wanneer je een snelheid van 25 km/h heeft bereikt. Dit is wettelijk vastgelegd voor alle elektrische fietsen motorsystemen.
Hoe snel fiets je 10 km met elektrische fiets?
Hoeveel sneller ben je met een elektrische fiets dan een normale fiets?
Afstand | Normale fiets (17 km/u) | Speed pedelec (45 km/u) |
---|---|---|
10 kilometer | 35 minuten | 15 minuten |
15 kilometer | 55 minuten | 20 minuten |
30 kilometer | 1 uur en 45 minuten | 40 minuten |
50 kilometer | 2 uur en 50 minuten | 1 uur en 5 minuten |
Hoe kan ik mijn elektrische fiets harder laten rijden?
Elektrische fietsen zijn standaard voorzien van een snelheidsbegrenzer. Wanneer je jouw elektrische fiets wilt opvoeren, zal de begrenzer dus moeten worden aangepast. Dat is dan ook samengevat wat de SpeedBox em badassBox doen. Dit is geen handmatige klus, maar gebeurt door middel van een chip of box.
Hoe kun je zien hoe hard je mag rijden?
Maximumsnelheid autowegen (N-wegen) – Op onze autowegen geldt een maximumsnelheid van 80 of 100 km/h. Een autoweg wordt aangeduid door een blauw bord met een auto. Een N-weg waar 100 km/h gereden mag worden is herkenbaar aan een dubbele doorgetrokken streep met een groene vulling.
N-weg met doorgetrokken streep en zonder groene vulling waar 80 km/h gereden mag worden, hier de N57 in Zeeland Foto: © Paul van Baardwijk – Studio Retouched N-weg met een doorgetrokken streep en groene vulling waar 100 km/h gereden mag worden, hier de N48 bij Ommen Foto: © Thomas Fasting Verkeersborden langs of boven de weg geven de maximumsnelheid aan.
Houd de borden in de gaten als je wilt weten hoe hard je ergens mag. Omdat de maximumsnelheid in de avond en nacht hoger is dan overdag, hebben veel borden een zogeheten tijdvenster. Dit tijdvenster geeft aan welke snelheid binnen welke uren geldt. Bijvoorbeeld: een limiet van 100 km/h met daaronder het tijdvenster 06.00 tot 19.00 uur betekent dat je in die periode 100 km/h mag rijden en na 19.00 uur de wettelijke maximumsnelheid van 130 km/h geldt.
Wat is de gemiddelde loopsnelheid?
Hoeveel km per uur hardlopen is normaal? – Een gemiddelde hardloper loopt 11 kilometer per uur. Maar als je begint met hardlopen dan is het normaal dat jouw tempo rond de 10 kilometer per uur ligt. Als doorgewinterde hardloper zal je al snel de 14 a 15 km per uur aantikken.
Eliud Kipchoge van het NN Running Team, de snelste marathonloper ter wereld, verbrak in 2019 het record en liep de marathon in gemiddeld 21 km per uur. Dit is natuurlijk uitmuntend, en voor bijna niemand haalbaar. Het belangrijkste tijdens het hardlopen is dat je het goed voelt in de eerste weken. Als het lekker gaat dan bouw je een basisconditie op, en je raakt gewend aan het hardlopen.
De tijd die je loopt dat is voor later een zorg. Als je op gegeven moment wat makkelijker loopt dan kun je de gemiddelde tijd gaan verbeteren.
Hoe hard mag een speed Pedelec?
Maximumsnelheid speedpedelec Voor een speedpedelec gelden de volgende snelheden: Op de rijbaan maximaal 45 kilometer per uur. Op het fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom maximaal 40 kilometer per uur. Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom maximaal 30 kilometer per uur.