Route Berekenen Hardlopen

Route Berekenen Hardlopen

Hoe werkt RunnerMaps?

RunnerMaps – Met RunnerMaps kun je online zelf een route uitstippelen. Je selecteert op de kaart je beginpunt en klikt vervolgens op de punten waar je voorbij wilt lopen. Je kunt ervoor kiezen om te eindigen bij je beginpunt, maar het is ook mogelijk om een ander eindpunt opgeven.

Hoeveel kilometer loop ik app?

Wandelen met Strava – De blaren staan op je voeten en je broek en schoenen zitten onder de modder. Zo, dat was een flinke tocht! Voor iedereen die graag ver wandelt én dit bij wil houden, is daar Strava. In deze wandel app kun je precies zien welke route je op een dag gelopen hebt.

Zie hoe lang je onderweg bent geweest en hoeveel kilometer je afgelegd hebt. Ideaal als je van afstand meten houdt en het bijhouden ervan leuk vindt. Na het wandelen, zie je op een kaartje zelfs het rondje dat je gelopen hebt. Trots op je prestatie? Met één klik deel jij je route zo op social. Ideaal voor de kilometertellers en liefhebbers van een loopafstand inzien.

Tijd om die friends van hun sokken te blazen. Track your active life in one place and share the journey with friends. Stap je liever je stalen ros op? Check dan deze fiets apps voor Android en de iPhone.

You might be interested:  Rente Per Dag Berekenen

Hoe route maken op strava?

Routes maken Met een betaald Strava-lidmaatschap maak je nieuwe routes via de knop Nieuwe route creëren linksbovenin de pagina Mijn routes. Gebruik de instellingen links om jouw voorkeuren in te stellen, zoals overwegend verharde of onverharde wegen.

Hoe werkt eRoutes?

eRoutes – De app van eRoutes biedt verrassende routes voor wandelaars en hardlopers. Selecteer de door jou gewenste afstand en krijg diverse routes die je vanaf je huidige GPS locatie kunt lopen. Met beeld- en stemnavigatie word je gedurende de hele route over wandelvriendelijke wegen en paden geleid.

Hoe lang loop je normaal over 5 km?

Hoe lang doe je erover om 5 km te kunnen hardlopen? – Nu je weet hoe je begint en hoe je voor de 5 km traint, wil je natuurlijk ook weten hoe lang je moet trainen om 5 kilometer onafgebroken achter elkaar te kunnen lopen. Dat is afhankelijk van je basisconditie en hoeveel ervaring je al hebt met hardlopen.

  • Als je net bent begonnen met hardlopen dan is in 12 weken trainen 5 km kunnen hardlopen een mooi streven.
  • Train in ieder geval minimaal 2 keer per week en zorg voor voldoende rust tussendoor.
  • Daardoor voorkom je blessures en zie je progressie.
  • Ook kun je als beginner één keer in de week een andere sport beoefenen waarbij je hartslag omhoog gaat, bijvoorbeeld fietsen, zwemmen of skaten.

Hierbij belast je niet dezelfde spieren als tijdens het hardlopen, maar train je wel je conditie. Met ons hardloopschema voor de 5 km train je 3 keer per week voor 12 weken. Heb je al wat meer ervaring of is je conditie goed op peil, dan kan je de afstand ook in een kortere trainingstijd behalen.

Door regelmatig te trainen zal je in ieder geval steeds sneller worden. En als je nu eenmaal getraind bent, aan welke tijd moet je dan denken? Kortom: hoe lang loop je over 5 km? Als beginnend hardloper loop je ongeveer 10 km per uur, wat betekent dat je een half uur doet over 5 km. Een geoefend hardloper zal tussen de 20 en 25 minuten lopen over 5 km, met een training van 3 keer in de week.

Sneller kan ook, maar dit is wel een flinke uitdaging. Kijk maar eens mee met de tijden van professionele atleten bij wegwedstrijden. Het Nederlandse record op de 5 km staat nu op 13 minuten en 27 seconden, gelopen door Richard Douma in februari 2021. En het wereldrecord 5 km hardlopen? Die staat op naam van de Oegandese atleet Joshua Cheptegei: 12 minuten en 51 seconden.

You might be interested:  Bruto Netto Uitkering 2023 Berekenen

Wat is de beste Wandelapp?

ViewRanger – Deze wandel app is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die graag de natuur in trekt. ViewRanger biedt namelijk meer dan 150.000 hiking routes in binnen- en buitenland. Ook kun je met deze app zelf routes maken. Ga je liever gelijk op avontuur, dan kun je gedetailleerde kaarten van specifieke gebieden downloaden, die je vervolgens op de meest afgelegen plekken probleemloos kunt gebruiken.

  • Met de GPS-functie van deze hiking app weet je zeker dat je niet zult verdwalen.
  • En na afloop van je hike-avontuur kun je de wandeling nog eens terugkijken en delen met vrienden en andere gebruikers.
  • Beschikbaar voor: Android en iOS.
  • Prijs: Gratis, maar voor het downloaden van kaarten betaal je wel een klein bedrag.

Meest geschikt voor: Het opzoeken van mooie, nieuwe wandelroutes.