Salaris Indicatie Berekenen

Salaris Indicatie Berekenen

Hoe bepaal je je salarisindicatie?

Bij het bepalen van een salarisindicatie kijk je goed naar de factoren die van invloed zijn op je salaris : functie, opleidingsniveau, leeftijd, ervaring, branche, cao, arbeidsmarkt, regio. Je kan ook een salarischeck doen. Daarmee kijk je naar de gemiddelde salarissen van mensen in vergelijkbare functies.

Welke salarisgroep zit ik?

Hoe weet ik hoeveel loon ik krijg? – Als je bedrijf onder een cao valt, vind je in de loontabel (in het cao-boekje) de afspraken over je loon. Als jij weet in welke schaal je functie is ingedeeld, kun je direct de bijbehorende loonschaal opzoeken. Ook kun je zien of salaris doorgroeit, als je meer ervaring hebt (functiejaren), of als een goede beoordeling krijgt.

Wat is je salarisindicatie?

Wat is een salarisindicatie? – Een salarisindicatie geeft jou een beeld van wat je ongeveer gaat verdienen. Ongeveer, want het is vaak afhankelijk van onder andere jouw leeftijd, kennis en werkervaring. Een salarisindicatie wordt geschat op basis van het gemiddeld salaris van werknemers in jouw situatie.

Wat is een eerlijk salaris?

Wat is een marktconform salaris? – Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat mensen verdienen wanneer ze dezelfde functie hebben als jij en over een soortgelijke opleiding en werkervaring beschikken. Stel dat je in de IT werkt, een hbo-opleiding Informatica op zak hebt en twee jaar hebt gewerkt als junior, dan is jouw salaris gelijk aan mensen met ongeveer hetzelfde profiel.

Wat is je salarisindicatie bruto per uur?

Je uurloon berekenen met de rekenhulp – Het berekenen van je uurloon kan op verschillende manieren, afhankelijk van de informatie die je hebt. Dit is voor werkend Nederland de meest gebruikelijke manier om het bruto uurloon te berekenen:

Stap 1: Zet je bruto maandsalaris op papier Dit is het salaris dat je verdient voordat er loonheffing en sociale premies worden ingehouden. Als je bijvoorbeeld €2.500 bruto per maand verdient, is dit je bruto maandsalaris. Stap 2: Bepaal het aantal uur dat je per maand werkt De gemiddelde fulltime werkweek bestaat uit 40 uur. Werk je dus fulltime, dan werk je meestal 40 uur per week en dus 160 uur per maand. Stap 3: Bereken je bruto uurloon Om je bruto salaris te berekenen, deel je je bruto maandsalaris door het aantal uren dat je per maand werkt. In het voorbeeld van €2.500 bruto per maand en 160 uur per maand is het bruto uurloon €15,63 (€2.500/160). Stap 4: Het netto uurloon berekenen Het nettoloon is het bedrag dat je daadwerkelijk op je bankrekening ontvangt. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke situatie. Om je netto loon te berekenen, kun je gebruik maken van online rekenhulpen of een loonstrookje.

In sommige situaties, bijvoorbeeld als je als freelancer werkt of betaald wordt op basis van stukloon, kan de berekening van je uurloon anders zijn. Liever aan de slag met een handige tool om het uurloon te berekenen? Dan zijn er verschillende tools die je kunt raadplegen!

Wat is je bruto salarisindicatie op basis van 40 uur?

Voorbeelden van uurloon omrekenen naar maandloon – Om het nog makkelijker voor je te maken, hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet van uurlonen omgerekend naar maandlonen, maandlonen naar uurlonen en 4 weken salaris naar maand salaris. Van bruto uurloon naar bruto maandloon

Uurloon (Bruto) Maandloon op basis van 40 uur (Bruto)
11 euro per uur 1.906 euro per maand
12 euro per uur 2.079 euro per maand
13 euro per uur 2.253 euro per maand
14 euro per uur 2.426 euro per maand
You might be interested:  Eneco Maandbedrag Berekenen

Van maandloon naar uurloon

Maandloon op basis van 32 uur (Bruto) Uurloon (Bruto)
1.000 euro per maand 7,21 euro per uur
1.500 euro per maand 10,82 euro per uur
2.000 euro per maand 14,42 euro per uur
2.500 euro per maand 18,03 euro per uur

Van 4 weken salaris naar maandsalaris

4 weken salaris (Bruto) Maandsalaris op basis van 38 uur (Bruto)
1.500 euro per 4 weken 1.625 euro per maand
2.000 euro per 4 weken 2.166 euro per maand
2.500 euro per 4 weken 2.708 euro per maand
3.000 euro per 4 weken 3.250 euro per maand

Van 4 weken salaris naar uurloon

4 weken salaris op basis van 36 uur (Bruto) Uurloon (Bruto)
2.000 euro per 4 weken 13,89 euro per uur
2.500 euro per 4 weken 17,36 euro per uur
3.000 euro per 4 weken 20,83 euro per uur
3.500 euro per 4 weken 24,31 euro per uur

Zoek jij een leuke baan waarbij je een lekker uurloon of een fijn maandsalaris verdient? Dan ben je bij Jobbird aan het juiste adres. Neem eens een kijkje bij onze diverse vacatures en laat je verrassen door het aanbod.

Hoe ga je omhoog in loonschaal?

Hoe werken salarisschalen? – Als je net start, begin je dus meestal onderaan het loongebouw. Overstappen naar een hogere schaal is alleen mogelijk als je promotie maakt of als je in je huidige functie groeit, van bijvoorbeeld een junior naar een senior.

 • Binnen een schaal kun je ook groeien, omdat zo’n schaal weer uit treden bestaat.
 • Functioneer je goed? Dan ontvang je meestal elk jaar een salarisverhoging.
 • Je gaat dan één trede omhoog.
 • Op een gegeven moment kom je bij de max van de salarisschaal en kun je niet meer gaan verdienen.
 • Behalve, zoals we hierboven beschreven, als je promotie maakt.

Als je gaat over je salaris bij een nieuwe functie, onderhandel je over de trede waarop je bent ingedeeld. Hierbij wordt gekeken naar jouw kennis, vaardigheden en werkervaring.

Hoeveel salaris erbij vragen?

Hoeveel salarisverhoging kan je vragen? – Over het algemeen is het normaal om 5 tot 10% opslag te vragen. Hoeveel procent je precies vraagt, heeft te maken met een aantal dingen. Ga bijvoorbeeld na wat de financiële situatie van je bedrijf is, hoe de arbeidsmarkt erbij staat en ontdek wat het gemiddelde salaris voor jouw functie is.

Ook werken bedrijven vaak met een salarishuis of salaristabel. Bepaal op basis daarvan of er ruimte is om salarisverhoging te vragen en voor welk percentage je dan gaat. Let’s go! 👉 Werk je via Tempo-Team? Dan is het goed om te weten dat je salaris bepaald wordt door de beloningsregeling van het bedrijf waar jij werkt.

Daarin staat wanneer jij salarisverhoging krijgt en hoeveel! 👉 Extra tip: Zet iets hoger in dan je eigenlijk wilt verdienen. De kans is namelijk groot dat je baas met een tegenbod komt. Doet-ie dat niet? Dat is alleen maar mooi meegenomen. Cashennn!

Is mijn loon competitief?

Een competitief loon: wat betekent dat precies? In bijna alle vacatures wordt vermeld dat de werkgever een ‘competitief salaris’ biedt met ‘aantrekkelijke voordelen’. Wat betekent dat precies, een competitief loon? En hoe weet je of je werkgever je effectief een marktconform salaris biedt? Het komt erop aan je goed voor te bereiden voor je naar een loonsonderhandeling gaat.

 • Ijk ook verder dan het brutobedrag.
 • Wat is een competitief loon? Een competitief loon heeft – gelukkig maar – niks te maken met een wedstrijd.
 • Het is een loon dat tegemoetkomt aan de eisen van de sector en wat iemand met een vergelijkbaar opleidingsniveau, met dezelfde ervaring en skillset in een soortgelijke functie en in een soortgelijke sector de dag van vandaag verdient.

Lonen zijn echter een dynamisch gegeven en gebaseerd op vraag en aanbod. Wat vandaag een marktconform loon is, kan dat over 6 maanden alweer niet meer zijn. Biedt mijn werkgever écht een marktconform loon? Starten in een nieuwe job betekent ook een nieuw loon.

Jouw opleidingsniveau Jouw aantal jaren relevante ervaring De sector waarin het bedrijf actief is Het beleid en de waarden van de organisatie Het aantal kandidaten voor de job: hoe meer sollicitanten, hoe doorslaggevender jouw ervaring/profiel

You might be interested:  Bijtelling Berekenen Kenteken Zzp

Zorg dat je voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat. Door je goed te informeren, krijg je een correct beeld van je ‘waarde’ in de sector of voor het bedrijf waar je solliciteert. In onze kan je de huidige lonen raadplegen voor verschillende specialisaties en verschillende functies.

 • Zo weet je wat een gangbaar loon is voor de functie waarvoor je solliciteert.
 • Onderhandelen over een beter loon Als je een aanbod krijgt en je bent niet helemaal tevreden met het salaris dat op tafel ligt, kan je altijd proberen te onderhandelen.
 • Doe dit altijd geïnformeerd en blijf realistisch en professioneel.

Overleg met je nieuwe werkgever welk loon gepast is voor jouw functie en jouw ervaring, met het oog op jouw toekomst in het bedrijf. Kijk ook naar extralegale voordelen Een mooi loon is belangrijk, maar staar je niet blind op het brutobedrag. Naast een competitief salaris bieden veel bedrijven aantrekkelijke extralegale voordelen om geschikte kandidaten aan te trekken.

Denk aan een dertiende maand, maaltijd- of ecocheques, hospitalisatieverzekering, jaarlijkse bonus, groepsverzekering Daarnaast krijg je bij sommige bedrijven andere voordelen zoals opleidingsmogelijkheden en educatief verlof, flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken Hou rekening met het volledige plaatje wanneer je onderhandelt over je loon.

Extralegale voordelen zijn financieel interessant, zeker nu het leven duurder wordt. : Een competitief loon: wat betekent dat precies?

Hoeveel is 4500 bruto salaris netto?

Hoeveel netto loon hou je in 2023 over van € 4500 bruto per maand? – In 2023 ligt je netto salaris rond de €3267,- per maand wanneer je €4500 bruto verdient. Dit bedrag wordt lager als je bijvoorbeeld een auto van de zaak hebt of een hoge pensioenbijdrage.

Wat moet je zeggen als ze vragen naar salarisindicatie?

Hoe beantwoord je tactisch de vraag “Wat is je gewenste salaris?” in een sollicitatiegesprek? Je kent het wel. Je zit tegenover een corporate recruiter in een sollicitatiegesprek en doet je uiterste best om je van je beste kant te laten zien. Maar dan komt ineens de vraag : “Wat voor salaris-indicatie had je in gedachten?” of “Wat is je gewenste salaris?”.

 • Hoe beantwoord je deze zonder te goedkoop of te duur over te komen en de salarisonderhandelingen tactisch aan te pakken? Het korte antwoord hierop is: Je moet deze vraag niet direct beantwoorden.
 • Laat eerst de werkgever zijn kaarten open spelen voordat je aangeeft wat je wilt.
 • Ik zal dit met een frequent voorkomend scenario illustreren Een interviewer vraagt ​​om uw gewenst salaris, dus u zegt: ‘Ik prefereer deze vraag op dit moment niet te beantwoorden’ of iets in die generale richting.

De interviewer vraagt dan waarschijnlijk diezelfde vraag in een aantal iets subtielere of genuanceerde varianten om te zorgen dat je je gedwongen voelt een salaris nummer te geven. Echter dit zou een domme zet zijn! Probeer consistent te blijven en deze vraag niet direct te beantwoorden.

 • De sterkste regel van het onderhandelingsspel is dat de eerste salaris-indicatie eerst vanuit de werkgever moet komen.
 • Nooit vanuit de kandidaat.
 • Laten we doorgaan met het scenario.
 • Nadat u zei: “Ik beantwoord deze vraag liever niet op dit moment,” reageert de interviewer met: “Het zit zo, ik moet echt een nummer op dit contract zetten om verder te kunnen gaan.

Het is simpelweg standaardprocedure,” De meeste mensen zullen zich ondertussen ongemakkelijk voelen en toch een nummer uitbrengen. Niemand wil tegen een “standaard procedure” ingaan. Maar, laat je niet misleiden, zoiets als een standaard procedure voor het recruiteren van nieuwe werknemers bestaat niet, Wees dus zelfverzekerd wanneer je te maken krijgt met het ‘standaard procedure’ praatje en ga hier op in door te reageren met een antwoord dat sympathie creëert en je positie duidelijk maakt, Met als achterliggend standpunt dat je de salaris-indicatie niet kan geven.

Op deze manier maak je duidelijk dat je je niet te bescheiden of begerig positioneert en je dus professioneel opstelt. Zo kun je hier op reageren: ‘Ik begrijp en respecteer absoluut de standaardprocedure. Alleen moet ik mijn positie eerst wat beter begrijpen voordat ik een nauwkeurige indicatie kan geven, door bijvoorbeeld even te praten met een paar werknemers in dit bedrijf.’ Idealiter heb je al kort geconverseerd met werknemers in eenzelfde positie als waar je voor solliciteert en ben je je bewust van wat je maximaal zou kunnen vragen, maar ook dan geld: Noem niet als eerst een nummer, wacht op de recruiter om een indicatie te geven en onderhandel vanuit daar.

De interviewer zegt dan: “Oke Maar wat is het minimum dat je zou willen hebben?” Of “Oke Wat is je salaris in je huidige baan?” Even tussendoor: Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek en wil je zeker weten goed voorbereid zijn? Laat dan je e-mail achter en wij zorgen dat jij gegarandeerd het maximale uit je gesprek kan halen! Zoals je ziet, doet de interviewer alles in zijn vermogen je over te halen je gewenste salaris te onthullen.

Maar blijf sterk; houd alle nummers netjes in je bovenkamer en flap ze niet naar buiten. Op dit moment is het belangrijk te blijven lachen en zelfvertrouwen uit te stralen. Houd je overtuiging vast en reageer met: “Ik begrijp waarom je mijn salaris-indicatie graag zou willen hebben. En ik geloof dat mijn huidige salaris irrelevant is voor het salaris van de functie die ik bij jullie kan vervullen, simpelweg omdat deze positie net even anders is dan wat ik momenteel doe.

Zoals ik al zei, ik moet eerst de bedrijfsbehoeftes wat beter leren begrijpen voordat ik mij kan uitspreken over salaris-bedragen. Wat is het salaris dat je bereid bent te bieden?” Zoals je ziet moet je (als de kandidaat) altijd kalm en zelfverzekerd blijven en nooit tegenstrijdige dingen uitbrengen.

You might be interested:  Ww En Werken Berekenen

Begin je zinnen altijd door empathie en begrip te tonen, met woorden zoals “ik begrijp” of “ik waardeer” of “ik snap” opgevolgd door een korte herhaling van wat er gezegd is. Hiermee erken je wat de interviewer zojuist heeft gezegd en laat je zien dat je aandachtig luistert en volledig aanwezig bent.

En uiteindelijk, als je het goed doet, ligt de bal in hoek van de recruiter omdat je voet bij stuk houdt. Echter, een korte notitie die wel gemaakt moet worden, is als je jouw CV online zet (LinkedIn) en je op zoek bent naar een baan, maar alleen met een bepaald minimum-salaris.

 1. Geef dit dan aan.
 2. Zodat de potentiële recruiter geen contact met je op hoeft te nemen als de salaris-specificaties niet behaald kunnen worden aan hun zijde.
 3. Dit voorkomt onenigheden verderop in het proces.
 4. Al om al, probeer het gesprek om te draaien en vraag de interviewer wat voor salaris het bedrijf zou kunnen bieden.

Hierdoor is je onderhandelingspositie vele malen sterker. Ik hoop dat je met de tips uit de voeten kunt. Succes met je sollicitatie! : Hoe beantwoord je tactisch de vraag “Wat is je gewenste salaris?” in een sollicitatiegesprek?

Hoeveel salaris erbij vragen?

Hoeveel salarisverhoging kan je vragen? – Over het algemeen is het normaal om 5 tot 10% opslag te vragen. Hoeveel procent je precies vraagt, heeft te maken met een aantal dingen. Ga bijvoorbeeld na wat de financiële situatie van je bedrijf is, hoe de arbeidsmarkt erbij staat en ontdek wat het gemiddelde salaris voor jouw functie is.

Ook werken bedrijven vaak met een salarishuis of salaristabel. Bepaal op basis daarvan of er ruimte is om salarisverhoging te vragen en voor welk percentage je dan gaat. Let’s go! 👉 Werk je via Tempo-Team? Dan is het goed om te weten dat je salaris bepaald wordt door de beloningsregeling van het bedrijf waar jij werkt.

Daarin staat wanneer jij salarisverhoging krijgt en hoeveel! 👉 Extra tip: Zet iets hoger in dan je eigenlijk wilt verdienen. De kans is namelijk groot dat je baas met een tegenbod komt. Doet-ie dat niet? Dat is alleen maar mooi meegenomen. Cashennn!