Spouwmuurisolatie Kosten Berekenen

Spouwmuurisolatie Kosten Berekenen
Spouwmuurisolatie kosten berekenen

Gemiddeld m2 geveloppervlak: Indicatie spouwmuurisolatie kosten :
2-onder-1 kap huis 100 m2 € 1.500
Hoekwoning 90 m2 € 1.350
Tussenwoning 60 m2 € 900
Appartement/ Flat 25 m2 € 850

Nog 1 rij

Hoe duur is spouwmuurisolatie per m2?

Wat kost spouwmuurisolatie per m2? – De kosten voor spouwmuurisolatie bedragen per vierkante meter gemiddeld tussen 20 en 30 euro. Het minimumtarief voor spouwisolatie varieert van 850 tot 1200 euro.

Wat kost het om een spouwmuur te isoleren?

Veelgestelde vragen –

 • Wat kost spouwmuurisolatie voor een rijwoning? De prijs om de spouwmuren te isoleren is afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal. Gaan we uit van een rijwoning met een oppervlakte van gemiddeld 97 m², dan kan je rekenen op volgende prijzen:
  • PUR-spuitisolatie : € 2.425 – € 2.910
  • EPS-parels : € 1.940 – € 2.425
  • Minerale wol : € 1.455 – € 1.940
 • Wat kost spouwmuurisolatie voor een halfopen bebouwing? Hoeveel spouwmuurisolatie kost voor een halfopen bebouwing is vooral afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal. Gaan we uit van een halfopen woning met een oppervlakte van gemiddeld 107 m², dan kan je rekenen op volgende prijzen:
  • PUR-spuitisolatie : € 2.675 – € 3.210
  • EPS-parels : € 2.140 – € 2.675
  • Minerale wol : € 1.605 – € 2.140
 • Wat kost spouwmuurisolatie voor een open bebouwing? Dat is afhankelijk van het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Als we uitgaan van een open bebouwing met een gemiddelde oppervlakte van 140 m², dan kan je rekenen op volgende richtprijzen:
  • PUR-spuitisolatie : € 3.500 – € 4.200
  • EPS-parels : € 2.800 – € 3.500
  • Minerale wol : € 2.100 – € 2.800

Hoeveel graden scheelt muurisolatie?

FAQ: Veelgestelde vragen over isolatie van de spouwmuur –

  • Wat als spouwisolatie niet mogelijk is? Is na-isolatie van de spouwmuur niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je geen spouwmuur hebt of hij niet voldoet aan de voorwaarden. Overweeg dan een van deze twee alternatieve manieren van muurisolatie:
   • Muren isoleren langs buiten : van de twee alternatieven is deze methode het meest aangeraden. Het grote voordeel van de muren langs buiten te isoleren is dat je binnen in huis geen ruimte verliest. Doordat de isolatie op de bestaande buitenmuur wordt aangebracht, moet je wel nieuwe gevelbekleding plaatsen. Lees hier meer over buitenmuren isoleren.
   • Muren isoleren langs binnen : isoleer je de muren langs binnen, dan verlies je wel plaats binnen. Het grote voordeel aan deze methode is dan weer dat er niet geraakt wordt aan je buitenmuur en je dus geen nieuwe gevelbekleding moet plaatsen. Lees hier meer over binnenmuren isoleren,
  • Hoeveel graden scheelt spouwmuurisolatie? Door spouwisolatie aan te brengen gaat er heel wat minder warmte uit huis verloren. Hoeveel graden dat precies scheelt is moeilijk vast te leggen. Alles is afhankelijk van de staat van het gebouw, de mate van isolatie, je stookgedrag, de temperatuur buiten, Je kan ervan uitgaan dat zonder isolatie ongeveer 20% à 25% van de warmte verloren gaat via de spouwmuur. Spouwmuurisolatie aanbrengen zorgt dus hoe dan ook voor een mooie energiebesparing.
  • Heeft spouwisolatie zin? Ja! Spouwisolatie aanbrengen zorgt niet alleen voor meer warmtecomfort in huis. Doordat er minder warmte uit huis verloren gaat, moet je ook minder stoken. Zo kan je tot wel 25% besparen op je energiefactuur. Dat is bovendien niet enkel financieel voordelig maar is ook goed voor het milieu. Een energiezuinige woning is ook meer waard en dankzij het beter energielabel ook aantrekkelijker voor eventuele kopers.
  • Wat is een goede isolatiewaarde (Rc-waarde) voor de spouwmuur? De Rc-waarde van de spouwmuur (m 2 K/W) geeft weer wat de totale isolatiewaarde van de spouwmuur is, incl. spouw isolatie. Hoe hoger de waarde, hoe beter de spouwmuur geïsoleerd is. De ideale isolatiewaarde voor de spouwmuur is 1,7 à 2 m 2 K/W. Een goede isolatiewaarde behaal je door het spouwmuur isolatiemateriaal goed af te stemmen op de dikte en mate van vervuiling van de spouw, de staat van de gevel en dikte van de voegen. Verder is het ook belangrijk dat de isolatiewaarde van je spouwmuur voldoet aan de geldende isolatie-eisen en voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op subsidies. TIP : een vakman weet waarmee hij rekening moet houden en verzekert je van een optimaal geïsoleerde spouwmuur die voldoet aan de eisen. Lees meer over de ideale isolatiewaarde voor de spouwmuur,
  • Kan ik zelf mijn spouwmuur isoleren? In theorie is het mogelijk om zelf je spouwmuur te isoleren, Hoewel je er arbeidskosten mee uitspaart, wordt dit toch sterk afgeraden. Om je spouwmuur te isoleren, heb je namelijk gespecialiseerde apparatuur nodig die je zal moeten huren. Daarnaast vereist het isoleren van de spouwmuur heel wat kennis van zaken. Ga je zelf je spouwmuur isoleren, dan kan er dus heel wat fout lopen. In dat geval is er ook geen garantieregeling waarop je een beroep kan doen. Tot slot heb je als doe-het-zelver ook geen recht op de ISDE. Zelf je spouwmuur isoleren komt je dus vaak duurder te staan dan wanneer je de klus overlaat aan een vakman.
  • Wat is de goedkoopste spouwmuurisolatie? De goedkoopste spouwmuurisolatie is minerale wol. Hiervoor betaal je € 15 à 20 per m² (excl. btw). Dit isolatiemateriaal wordt in de vorm van vlokken ingespoten in de muur. De duurste spouwmuurisolatie is dan weer PUR-schuim, wat gemiddeld € 25 à 30 per m² kost (excl. btw). Dankzij zijn hoge isolatiewaarde biedt PUR-schuim wel de beste thermische isolatie.
  • Wat is de beste spouwmuurisolatie? Wat de beste spouwmuurisolatie is, hangt voornamelijk af van wat jij belangrijk vindt. Wil je de best isolerende isolatie? Dan is PUR-schuim de beste spouwisolatie. Wil je de goedkoopste isolatie? Dan is glaswol het beste isolatiemateriaal. Hecht je veel waarde aan ecologisch verantwoorde isolatie? Dan kies je best voor glaswol of EPS-parels. De beste spouwmuurisolatie is dus vooral persoonsgebonden. Wat voor jou de beste isolatie voor de spouwmuur is, is dat voor iemand anders misschien niet.
  • Wat zijn de grootste fouten bij spouwmuurisolatie? Er zijn 6 veelgemaakte fouten bij spouwmuurisolatie: geen vooronderzoek laten uitvoeren, een ongeschikte gevel laten na-isoleren met spouwmuurisolatie, een vervuilde spouw isoleren, de spouw isoleren met een verkeerd isolatiemateriaal (bv. glaswol bij een dunne spouw), onvoldoende gaten boren in het voegwerk waardoor de isolatie niet goed aansluit en onvoldoende ventileren na spouwmuurisolatie. Om al deze fouten te vermijden, laat je de werken best uitvoeren door een isolatiespecialist met ervaring,
  • Is spouwmuurisolatie de beste isolatiemethode? Spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste isolatiemethodes. Ga je je woning isoleren, dan is isolatie van de spouw een eerste logische keuze. Voor een optimale isolatie van je woning is isolatie van de spouwmuur alleen niet voldoende. Ook dakisolatie en vloerisolatie zijn belangrijke stappen naar een energiezuinigere woonst.
  • Ziet mijn gevel er na het isoleren van de spouw hetzelfde uit? Jazeker. Nadat de specialist de spouw geïsoleerd heeft, zal hij de gaten in het voegwerk herstellen en je gevel naar zijn oorspronkelijke staat terugbrengen.
You might be interested:  Totaal Vermogen Berekenen

Hoeveel scheelt spouwmuur isolatie?

Kostprijs van spouwmuurisolatie – Om een goed zicht te krijgen op de terugverdientijd van spouwmuurisolatie, moet je eerst weten wat spouwmuurisolatie gemiddeld kost. De hangt af van het materiaal dat je kiest. Spouwmuurisolatie vraagt een relatief beperkte investering van gemiddeld 1.750 euro, maar levert 20 tot 25% besparing op je jaarlijkse energiefactuur.

: € 15 – 20 : € 20 – 25 : € 25 – 30

Om een realistische schatting van de kostprijs te berekenen, kan je gebruik maken van onderstaande richtlijnen wat betreft gemiddelde oppervlakte per type bebouwing:

Open bebouwing: 120 m² Halfopen bebouwing: 90 m² Rijwoning: 50 m² Appartement: 25 m²

Dat geeft ons dit overzicht van de gemiddelde investeringskost voor spouwmuurisolatie.

Vrijstaand 2 onder 1 kap Tussenwoning Appartement
Glaswol € 2.100 € 1.575 € 875 € 437,5
EPS-parels € 2.700 € 2.025 € 1.125 € 562,5
PUR-schuim € 3.300 € 2.475 € 1.375 € 687,5

Bovenstaande prijzen zijn gemiddelde richtprijzen. Wens je een offerte op maat? Maak dan gebruik van onze offertedienst.

Kan ik zelf mijn spouwmuur isoleren?

Tips spouwmuur isoleren –

 1. 01 Spouwmuurisolatie kun je niet zelf aanbrengen. Je moet het altijd laten doen door een gespecialiseerd spouwmuurisolatiebedrijf.
 2. 02 Je hebt geen omgevingsvergunning nodig voor spouwmuurisolatie, omdat je huis aan de buitenkant niet verandert.
 3. 03 Maak je ook naden en kieren in huis dicht? Zorg dan dat er nog steeds genoeg verse lucht het huis binnenkomt. Op lees je waarom verse lucht belangrijk is voor je gezondheid. Op lees je hoe je ventilatie op een slimme manier kunt regelen.
 4. 04 Woon je in een monument met houtskeletbouw ? Vraag dan advies aan de afdeling monumenten van de gemeente of de,

Gaten boren in de voegen Gaten vullen met isolatiemateriaal Vulmateriaal gaat door lange slangen naar de muur Een vlokje isolatiemateriaal puilt nog uit de muur Gaten opvullen met cement En de afwerking Het na-isoleren van spouwmuren is begonnen in de jaren 70 en 80.

 1. De technieken waren toen nog niet perfect.
 2. Isolatiemateriaal dat in die periode is aangebracht kan in de loop der jaren naar beneden zakken, waardoor de spouw niet meer goed isoleert.
 3. Je kunt dit zien op een van je huis.
 4. Soms is het mogelijk om je spouwmuur met hetzelfde (of soortgelijk) materiaal bij te vullen, soms is het beter om de spouw eerst te laten schoonmaken.

Laat je hierover adviseren door een vakkundig bedrijf voor spouwmuurisolatie, Niet alle bedrijven willen de spouwmuur bijvullen of schoonmaken, dus het is de moeite waard om te zoeken naar een bedrijf dat dit wel kan. Het kan ook zijn dat er bij de bouw dunne isolatieplaten in de spouw zijn aangebracht, waarbij er nog een luchtspouw zit tussen de isolatieplaat en de buitenste muur.

Dit gebeurde vooral in de jaren 70 en 80. Als de luchtspouw breed genoeg is (minstens 4 cm bij EPS-platen, minstens 5 cm bij glas-of steenwol), kan er extra isolatiemateriaal in de muur geblazen worden. Ook hierover kan een vakkundig na-isolatiebedrijf advies geven. Aan de slag? Zoek een vakkundig, Hoe goed is jouw huis al geïsoleerd? Wil jij weten of jouw huis al klaar is voor een warmtepomp? Zet de cv-ketel volgende winter op 50 graden en ontdek: blijft het warm in huis of wordt het bibberen? Meld je nu alvast aan voor de test van 2023-2024.

Je kunt de spouw laten vullen met een aantal soorten isolatiemateriaal. De verschillen tussen de materialen zijn klein: alle materialen isoleren ongeveer even goed. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol of EPS-parels (bolletjes van piepschuim).

 • Minder vaak gebruikt zijn PUR-schuim, UF-schuim of gesiliconiseerde perlietkorrels.
 • In sommige situaties (bijvoorbeeld bij een smalle spouw) zijn niet alle materialen geschikt.
 • Vraag in dat geval welk materiaal wel geschikt is.
 • Als het isolatiebedrijf niet met dat materiaal werkt, dan kun je beter voor een ander bedrijf kiezen.

Meer weten over de verschillende materialen? Check:

Hoeveel kost het om je huis volledig te isoleren?

Kosten isoleren verschillende huizen – Het isoleren van een vrijstaand huis is het duurst. Het isoleren van een hoekwoning of een twee-onder-een-kap-woning is goedkoper en het isoleren van een tussenwoning het goedkoopst. Uitzondering daargelaten. De reden is simpel; een tussenwoning is aan weerszijden verbonden aan andere huizen en heeft dus de minste buitenmuren.

 • Hoekwoningen en twee-onder-een-kap woningen zijn deels verbonden aan andere huizen en een vrijstaand huis is helemaal niet verbonden aan andere huizen.
 • Daarnaast speelt het woonoppervlak een rol in de kosten voor het isoleren van een huis.
 • Hoe groter het woonoppervlak is, hoe meer isolatiemateriaal er nodig is.

Houd rekening met de volgende kosten voor het volledig isoleren van een huis. Maar je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te doen. Je kan dit ook prima in stappen doen.

Soort huis Gemiddelde kosten (volledig) isoleren huis)
Tussenwoning € 6.000
Hoekwoning € 7.000
Twee-onder-een-kap € 8.000
Vrijstaand huis € 9.000

De leeftijd van een huis kan ook veel invloed hebben op de kosten voor isoleren. Zo is het isoleren van een oud huis doorgaans duurder dan het isoleren van en nieuwer huis. Dat komt omdat de isolatie van oude huizen (gebouwd voor 1975) over het algemeen erg slecht is.

Hoelang duurt spouwmuur isoleren?

Hoelang duurt het isoleren van de spouwmuur? – Het aanbrengen van de spouwmuurisolatie duurt enkele uren. U heeft dus nooit meerdere dagen last van het isoleren.

Hoelang blijft muurisolatie goed?

Isolatiewaarde en goed aanbrengen belangrijk – De voorkeursvolgorde is niet absoluut, maar verschilt per toepassing, per constructie en zelfs per fabrikant. Daarom is het belangrijker om te letten op een hoge isolatiewaarde en te zorgen dat het materiaal goed wordt aangebracht (als dat niet goed gebeurt kan het materiaal achteruit gaan en minder goed gaan isoleren).

 1. Ies daarom voor een gecertificeerd na-isolatiebedrijf als je de klus laat uitvoeren.
 2. Ga je zelf aan de slag? Volg de aanwijzingen van de leverancier van het isolatiemateriaal dan goed op.
 3. Breng materialen zo aan dat ze in de toekomst makkelijk te scheiden zijn voor hergebruik of recycling.
 4. De meeste isolatiematerialen gaan 75 tot 100 jaar mee, als ze op de juiste manier toegepast zijn.

Alleen cellulose en vlasplaten gaan minstens 50 jaar mee. Deze volgorde is gebaseerd op de milieu-classificatie (indeling) van NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie). Van de meeste isolatiematerialen en de bijbehorende materialen voor montage en afwerking zijn voor de winning van de grondstoffen, productie, transport, gebruik, onderhoud en afvalverwerking 17 milieu-aspecten beoordeeld.

Denk aan de uitstoot van broeikasgassen en andere schadelijke stoffen, het opraken van grondstoffen en schade aan de natuur (ecosystemen). Sommige milieu-aspecten worden nog niet beoordeeld: landgebruik (natuur of landbouwgrond voor voedsel die voortaan wordt gebruikt om biobased bouwmaterialen te verbouwen), opslag van CO2 in biobased bouwmaterialen (tijdens de groei vastgelegd), uitstoot van microplastics, circulariteit (in hoeverre blijven materialen hoogwaardig in de kringloop of zijn ze hernieuwbaar).

Verder is niet meegenomen in de vergelijking: hoeveel kan er van worden gemaakt (je kan bijvoorbeeld niet de hele aarde vol zetten met vlas, dus er is een grens aan de hoeveelheid vlasplaten die gemaakt kan worden), en hoeveel energie en CO2-uitstoot bespaar je door het isolatiemateriaal.

 1. Voor plat dak zijn er andere materialen geschikt.
 2. Het isoleren van een plat dak kan je het beste overlaten aan een isolatiebedrijf.
 3. Bespreek met het bedrijf welk materiaal geschikt is.
 4. Er zijn 2 echte afraders als isolatiemateriaal: schapenwol en gespoten purschuim met HFK’s als blaasmiddel.
 5. Die materialen kan je dus beter niet nemen.

Waarom is dat?

Hoe snel verdien je spouwmuurisolatie terug?

Het is een snelle, makkelijke en goedkope manier van isoleren, en u bespaart een hoop energie. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is dan ook relatief kort; voor een tussenwoning betaalt u eenmalig zo’n € 1.199,- waarna u gemiddeld €320,- per jaar* bespaart. De investering is dus in 3,5 jaar terugverdiend.

Hoeveel m3 gas besparen door isolatie?

Besparing door isolatie – En hoeveel bespaar je door te isoleren? Dat hangt van een aantal dingen af, bijvoorbeeld hoe je het huis verwarmt. We zetten voor een gemiddelde hoekwoning op een rij wat je bespaart als je van geen naar goede isolatie gaat.

Maatregel Je bespaart elk jaar aan gas Besparing per jaar bij gasprijs 3 euro/m3 Besparing per jaar bij gasprijs 1,20 euro/m3
Isoleren schuin dak, verwarmde zolder 420 m3 € 1.250 € 500
Isoleren onderkant vloer begane grond 130 m3 € 390 € 160
Isoleren spouwmuren 400 m3 € 1.200 € 480
Vervangen enkel glas door HR++ glas 260 m3 € 770 € 310

De gasbesparing is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van hoe je huis nu al geïsoleerd is. Als je nu nog helemaal geen isolatie hebt, dan ga je meer besparen dan wanneer je huis al een beetje geïsoleerd is.

 1. Hoeveel je gaat besparen, hangt ook af van hoe veel je je huis verwarmt.
 2. Als je bijna nooit thuis bent en de verwarming nauwelijks aan hebt, merk je minder verschil dan wanneer je elke dag thuis bent en de verwarming altijd hoog zet.
 3. We gaan uit van de volgende isolatiewaardes (Rc-waarde): dakisolatie Rc 4, vloerisolatie Rc 3,5, spouwmuurisolatie Rc 1,7.

Voor HR++ glas is de U-waarde 1,2. De besparingen in euro zijn berekend met 2 gasprijzen: 1,20 euro en 3 euro. De gasprijs van 1,20 euro geldt voor de lange termijn, en is gebaseerd op een prognose voor 2030. De huidige gasprijs is voor veel mensen hoger: 1,50 tot 3,00 euro.

Hoeveel Gaten boren voor spouwmuurisolatie?

Materiaal – Bij het isoleren van de spouwmuur worden er langs de buitenkant in je woning gaten geboord van 16 tot 23 millimeter. Dit is afhankelijk van het materiaal waarbij de kleinste gaatjes gemaakt worden bij polyurethaan en de grootste bij het gebruik van glaswol, De gaatjes worden geboord op de kruising van een voeg en volgens een vast patroon van boren. Elke m2 wordt voorzien van een gaatje, zodat elk stukje van de spouw kan worden gevuld. Met een spuit wordt het isolatiemateriaal via de gaatjes in de muur geblazen voor een optimale verdeling van de isolatie. Wat kost spouwmuurisolatie precies? Vraag meerdere offertes aan bij erkende isolatiebedrijven om de prijzen te achterhalen. Deze specialisten zullen vrijblijvend contact met je opnemen voor deskundig advies. Ga naar pagina spouwmuurisolatie offertes, > Spouwmuurisolatie > Muren impregneren > Kwaliteit > Werking > Aandachtspunten > Isolatie prijzen > Spouwmuurisolatie offertes

Welke huizen hebben geen spouwmuur?

Spouwmuur herkennen door –

Bouwjaar vanaf 1920 Een van de indicaties voor het hebben van een spouwmuur is het bouwjaar van jouw woning, Dateert jouw woning van voor 1920 dan heeft deze in principe geen spouw. Voor woningen tussen 1920 en 1975 is de kans 90% dat ze beschikken over een spouw en in veel gevallen ook nog niet geïsoleerd. Nieuwe woningen beschikken vaak wel al over spouwmuurisolatie. Bouwplannen Daarnaast is het ook handig om de plannen van jouw woning van dichterbij te bekijken. Zie je een open ruimte tussen de gevel en de binnenmuur dan is de kans groot dat je spouwmuren hebt. Dikte van de muur Ook de dikte van de muur is een goede indicatie om te achterhalen of er al dan niet een spouw aanwezig is. Deze kan je gemakkelijk meten ter hoogt van de voor- of achterdeur. Is de muur dikker dan 24 cm dan bestaat de kans dat er een spouw aanwezig is. Muren dunner dan 20 cm kunnen geen spouw hebben. Zelf een gaatje boren Je kan ook zelf proberen om een gaatje te boren in de voegen van de gevel. Merk je dat de boor na 5 cm plots naar binnen schiet dan zit je in de spouw. Verluchtingsrooster of open voegen Zitten er verluchtingsroosters of zichtbaar open voegen in de gevel dan wil dit zeggen dat er een luchtruimte, en dus een spouw, achter de gevel zit.

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee?

Levensduur spouwmuur isolatie – In principe gaat spouwmuur isolatie levenslang mee, zeker gezien de huidige isolatiematerialen die er tegenwoordig zijn. Ook al zijn de huidige materialen goed, moet er nog steeds het beste isolatie materiaal gekozen worden.

Hoeveel geld bespaar je met spouwmuurisolatie?

De spouwmuurisolatie van Sylvia Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die ruimte kun je laten vullen met isolatiemateriaal. Maar niet ieder huis heeft een spouwmuur: huizen die voor 1920 zijn gebouwd, hebben vaak alleen enkelsteens muren.

Kun je zelf je spouwmuur isoleren?

Kan ik spouwmuurisolatie zelf aanbrengen? – Om met de deur in huis te vallen: het is niet verstandig zelf de spouwmuur te isoleren, hoe eenvoudig dit ook lijkt. Voor het isoleren van spouwmuren is speciale apparatuur en kennis nodig. Een niet goed gevulde muur kan vervelende vochtproblemen veroorzaken.

Spouwmuurisolatie materiaal moet goed bestand zijn tegen vocht. Ook uw muur moet in de juiste staat zijn om deze überhaupt te kunnen isoleren. Zelf spouwmuurisolatie aanbrengen, met de juiste temperatuur, in theorie kunnen. U kunt echter problemen krijgen wanneer u dit doet in een spouw van een geschilderde muur, een muur met geglazuurde stenen, een vervuilde spouw, een muur met vochtdoorslag of een kruipruimte die niet via de spouw ventileert.

Dit zijn slechts een handvol van de oorzaken van problemen die we tegenkomen. Vrijwel altijd is zelf spouwisolatie aanbrengen zonder inspectie de oorzaak geweest.

Hoe lang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Het hangt van de grootte van de woning, de bereikbaarheid en de hoogte van het gebouw af hoe lang onze uitvoerders bezig zijn met de uitvoering van spouwmuurisolatie, Het plaatsen van spouwmuurisolatie duurt vaak helemaal niet zo lang. In de meeste gevallen is een woning binnen een halve werkdag tot een gehele werkdag geïsoleerd.