Subsidie Isolatie 2022 Berekenen

Subsidie Isolatie 2022 Berekenen
Lager bedrag voor 1 isolatiemaatregel – Je kan vanaf 2 april 2022 ook subsidie krijgen voor 1 isolatiemaatregel. Het bedrag per vierkante meter is de helft van dat voor 2 maatregelen. Een voorbeeld: als je 2 maatregelen neemt, is het bedrag voor dakisolatie 30 euro per vierkante meter.

Hoeveel subsidie op isolatie 2022?

U bevindt zich hier: Home Actueel Nieuws Vanaf 1 januari 2022 meer subsidie voor isolatie en warmtepomp Nieuwsbericht | 30-12-2021 | 16:48 Per 1 januari gelden nieuwe subsidieregels als je je woning wilt verduurzamen. Vanaf dan krijg je, als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt, niet 20% van de kosten vergoed, maar 30%.

Onder verduurzamingsmaatregelen worden isolatie gerekend (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp. In 2050 willen we onze woningen niet meer verwarmen met aardgas. De Rijksoverheid helpt woningeigenaren om de komende jaren minder energie te verbruiken en hun woning zo te verduurzamen dat ze straks zonder aardgas verwarmd kunnen worden.

De subsidie is een onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. De subsidie kan worden aangevraagd bij minimaal twee isolatiemaatregelen, of bij combinatie van één isolatiemaatregel met een (hybride) warmtepomp.

Hoeveel m2 glas voor subsidie 2023?

Subsidie HR++ en triple glas (bij 1 maatregel) – Je kunt subsidie aanvragen voor HR++-glas, voor triple glas en voor een combinatie van HR++ en triple glas, De subsidie geldt voor minimaal 8 en maximaal 45 m 2 en de beglazing moet voldoende isoleren. De zogeheten U-waarde mag daarom niet te groot zijn:

 • HR++-glas: € 23 subsidie per m 2 (max. U-waarde van 1,2 W/m 2 K)
 • Triple glas: € 65,50 subsidie per m 2 (max. U-waarde van 0,7 W/m 2 K)

Let op: je komt alleen in aanmerking voor de subsidie op dubbelglas als je bestaande beglazing vervangt. En als je kiest voor triple glas moet je ook de kozijnen vervangen door isolerende kozijnen met een maximale U-waarde van 1,5 W/m 2 K.

Hoeveel subsidie krijg ik terug?

Vrijstaande woning

Maatregel Kosten Subsidie
Isoleren schuin dak € 7.500 € 2.700
Isoleren vloer € 4.500 € 1.000
Isoleren spouwmuur € 3.200 € 1.000
HR++ glas € 5.500 € 1.600

Hoeveel subsidie krijg ik isolatie?

Hoeveel bedraagt de ISDE subsidie voor isolatie?

Type isolatie Subsidie bedrag per m² voor werken uitgevoerd in 2023 Max. m²
Gevelisolatie € 19 170
Spouwmuurisolatie € 4 170
Dakisolatie € 15 200
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 4 130

Hoeveel m2 voor subsidie?

Om aanspraak te maken op de subsidie gelden er een aantal regels. Zo moet de isolatie aan een aanzienlijke isolatiewaarde voldoen. Voor het dak geldt een minimale isolatiewaarde, of Rd-waarde, van 3,5 m2 K/W. Daarnaast is er ook een minimale oppervlakte-eis per woningtype.

Wat heb ik nodig om subsidie aan te vragen?

2. Schrijf uw subsidieaanvraag – De meeste subsidieregelingen hebben speciale aanvraagdocumenten. Die kunt u downloaden via de website van de overheidsorganisatie die de subsidie regelt. Soms heeft u hiervoor een eHerkenningsmiddel nodig. Dat is een veilige manier om in te loggen bij de overheidsorganisatie.

Hoe lang duurt het voordat je subsidieaanvraag isolatie?

Hoelang duurt het voor dat ik goedkeuring krijg op mijn subsidie aanvraag? Na het indienen van de subsidie aanvraag krijgt u uiterlijk binnen 13 weken bericht van de RVO betreffende uw aanvraag.

Hoeveel subsidie voor HR ++ glas?

Hoeveel subsidie krijgt u op HR ++ glas? Voor HR++ glas krijgt u €46 subsidie per m2. Hiervoor dient u HR++ glas te combineren met één andere isolatiemaatregel. Daarnaast is de minimale oppervlakte 8m2 en een maximum oppervlakte van 45 m2.

Kun je subsidie krijgen voor HR ++ glas?

Voorwaarden isolerende deur –

U krijgt alleen subsidie voor een isolerende deur als u ook HR++-glas of Triple glas heeft laten aanbrengen. U kunt bij HR++ glas en Triple glas een isolerende deur toepassen met een lage isolatiewaarde (Ud-waarde) van maximaal 1.5 W/m 2 K of met een hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m 2 K. Past u een isolerende deur toe met de hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m 2 K dan moet u een verklaring van het bouwbedrijf meesturen om dit aan te tonen. U krijgt dan het hogere susidiebedrag voor het Triple glas. Als u heeft geïnvesteerd in HR++ glas, Triple glas, isolerende panelen en deuren dan geldt dit als één maatregel. De oppervlaktes worden bij elkaar opgeteld in ons aanvraagformulier om te bepalen of u aan de oppervlakte-eisen voldoet. Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m 2, Het oppervlak van de isolerende deur telt hierin mee. Als het geïsoleerde oppervlak, inclusief de deur, meer dan 45 m 2 is dan brengen we het subsidiebedrag automatisch terug tot het maximale aantal van 45 m 2 waarvoor u subsidie kunt krijgen. Zie hiervoor ook onderstaande tabel.

Welke dakisolatie komt in aanmerking voor subsidie?

Subsidie voor isolatie koophuis – Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals:

spouwmuurisolatie ; dakisolatie ; HR++ glas en triple glas ; en vloerisolatie,

Of voor een duurzame warmtetechniek zoals een:

nieuwe warmtepomp ; nieuwe zonneboiler ; aansluiting op een warmtenet,

Bekijk alle voorwaarden en het subsidiebedrag, Als u vragen heeft over ISDE, kunt u contact opnemen met RVO,

Kan je 2 keer subsidie aanvragen?

Ik heb twee isolatiemaatregelen genomen in verschillende jaren, kan ik subsidie aanvragen? Het is geen probleem als u bijvoorbeeld in 2021 één isolatiemaatregel heeft genomen en in 2022 de tweede isolatiemaatregel. Belangrijk is wel dat u uiterlijk 12 maanden na uitvoeren van de eerste maatregel de subsidie aanvraagt.

Mag ik subsidie aanvragen voor meer dan twee maatregelen? Voor de isolatie subsidie moet je tenministe twee maatregelen hebben genomen. Bijvoorbeeld vloer- en dakisolatie. Wij krijgen ook regelmatig de vraag of je meer dan twee maatregelen mag aanmelden voor de subsidie. Ja, dat mag. Je mag altijd voor meer dan twee maatregelen subsidie aanvragen.

You might be interested:  Gemiddeld Totaal Vermogen Berekenen

Let wel op dat je niet twee keer voor dezelfde maatregel subsidie mag aanvragen. Dus heb je dit jaar isolatieglas laten plaatsen, dan mag je daar niet nog een keer subsidie voor aanvragen. Kan ik isolatie subsidie aanvragen voor mijn garage? Ja, wanneer uw inpandinge garage deel uit gaat maken van de woning en een woonbestemming krijgt.

De garage moet verwarmd zijn en alleen de buitengevel komt in aanmerking voor de subsidie. Een inpandige garage grenst aan de rest van uw woning door een zijgevel en het plafond. Ik heb in 2021 een isolerende maatregel uitgevoerd, kan ik in 2022 ISDE subsidie aanvragen? Als u in 2021 één isolerende maatregel had uitgevoerd dan kwam u niet in aanmerking voor de ISDE subsidie.

Gelukkig is de ISDE subsidie in 2022 versoepeld waardoor u mogelijk toch een kans maakt. Wanneer u in 2022 uiterlijk 12 maanden ná het toepassen van uw eerste isolatiemaatregel nog een isolatiemaatregel toepast, aansluit op een warmtenet dan komt u in aanmerking voor subsidie.

 1. Dit klinkt ingewikkeld, maar via onze subsidietool kan u gemakkelijk checken of u in aanmerking komt.
 2. Lees hier hoe een goede factuur van isolatie of glas eruit ziet, daarmee voorkomt u vertraging bij de subsidieaanvraag.
 3. Rijg ik subsidie als ik mijn zonnepanelen combineer met één isolatiemaatregel? Nee, helaas kan je geen subsidie krijgen voor één isolatiemaatregel wanneer je dit combineert met zonnepanelen.

Je moet altijd twee isolerende maatregelen uitvoeren of deze combineren met de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler om subsidie te krijgen. Kan ik isolatie subsidie aanvragen voor mijn nieuwbouwwoning Nee, het is niet mogelijk om isolatie subsidie ( ISDE subsidie ) aan te vragen voor uw nieuwbouwwoning.

 • Daarnaast kan u ook geen subsidie ontvangen voor uw uitbouw.
 • Alleen de bestaande thermische schil komt in aanmerking voor de subsidieregeling.
 • An ik isolatie subsidie aanvragen voor woningen die ik verhuur? Nee, het is niet mogelijk om voor woningen die u verhuurt isolatie ISDE subsidie aan te vragen.

De voorwaarde voor de subsidie is dat de isolatiemaatregelen worden uitgevoerd in de woning die uw hoofdverblijf wordt. U komt mogelijk wel mogelijk in aanmerking voor de SVOH subsidie. U kan wel als verhuurder subsidie ontvangen voor het plaatsen van zonneboilers of warmtepompen.

 • Let wel op dat u dan een zakelijke ISDE aanvraag moet doen.
 • Ik heb geen isolatie meldcode, kan ik toch subsidie aanvragen? Wanneer het isolatiemateriaal dat u gebruikt heeft nog geen meldcode heeft gekregen van RVO, dan kan u alsnog zelf subsidie aanvragen.
 • Het is wel belangrijk dat het materiaal aan de voorwaarden voldoet.

Zo moet uw spouwmuurisolatie aan te minste 1,1 Rd-waarde voldoen en de rest van uw maatregelen aan tenminste 3,5 Rd-waarde. Zorg ervoor dat u voldoende informatie ontvangt van de aannemer. Denk bijvoorbeeld aan een productbeschrijving van het isolatiemateriaal en foto’s.

 • Wij nemen alleen subsidieaanvragen in behandeling met een meldcode, omdat u zonder een meldcode 2 tot 3 maanden langer moet wachten op een antwoord van de overheid.
 • Lees hier hoe een goede factuur van isolatie of glas eruit ziet, daarmee voorkomt u vertraging bij de subsidieaanvraag.
 • Ik heb een eigen bouwbedrijf (ZZP).

Kan ik subsidie aanvragen voor isolatie of een warmtepomp? Ja, je kan subsidie aanvragen als je een eigen bouwbedrijf hebt en zelf de isolatie plaatst bij je thuis. Van belang is wel dat er een verklaring vanuit je bedrijf is. Hierop moet je zetten wat voor isolatie er geplaatst is en de gegevens van je bedrijf.

An ik twee keer ISDE subsidie aanvragen? Kan ik twee keer ISDE subsidie aanvragen? Het korte antwoord is: Ja, dat kan, maar je moet op een aantal dingen letten. Je mag niet twee keer subsidie aanvragen voor dezelfde isolatiemaatregel. Dus bijvoorbeeld dit jaar spouwmuurisolatie en volgend jaar weer. Als je bijvoorbeeld dit jaar dak en vloerisolatie hebt aangevraagd, mag je bijvoorbeeld wel voor gevel en glasisolatie subsidie aanvragen.

Je mag altijd wel voor een tweede keer subsidie voor een nieuwe warmtepomp of zonneboiler aanvragen. Kan ik subsidie krijgen voor energiezuinige ventilatie? Tot eind 2020 kon u subsidie aanvragen voor een energiezuinig ventilatiesysteem. Onder de ISDE subsidie 2021 is dit niet meer mogelijk.

Weten voor welke isolatiemaatregelen u subsidie kan aanvragen? Bekijk dan onze isolatie subsidie tool, Kan ik subsidie krijgen voor isolatie toepassen in de spouwmuur? Ja, u kan subsidie krijgen voor het isoleren van de spouwmuur. Onder de ISDE subsidie kan u 8 euro per m2 spouwmuurisolatie krijgen. U moet minimaal 10 m2 vullen.

Ik ga mijn woning uitbreiden met een dakkapel, nieuwe uitbouw of opbouw. Kan ik daar subsidie voor krijgen? Nee, het is niet mogelijk om voor: vervangende nieuwbouw, uitbouw, opbouw of een dakkapel isolatie subsidie te ontvangen. De uitbreiding van de woning of toevoeging van een bouwdeel komen niet in aanmerking.

 • Alleen isolatiemaatregelen binnen de bestaande thermische schil komen in aanmerking voor subsidie.
 • Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie. Kan ik subsidie krijgen bij het transformeren van een kantoorpand naar een woning?

Hoeveel subsidie op dakisolatie 2023?

Versoepeling subsidieaanvraag isolerende maatregelen – Tot nu toe konden woningeigenaren via de ISDE alleen subsidie aanvragen voor isolatie vanaf 2 of meer maatregelen. Vanaf 1 januari 2023 kan dat ook voor 1 isolatiemaatregel. Huishoudens kunnen gemiddeld 15% van de kosten die ze hebben gemaakt terugkrijgen.

Hoeveel subsidie isolatieglas 2023?

Subsidie voor elektrische kookvoorziening – Woningeigenaren kunnen vanaf 2023 subsidie aanvragen voor een elektrische kookvoorziening. Dat is een vast subsidiebedrag van € 400. Dit zijn de voorwaarden:

de woning is aangesloten op een warmtenet na 1 april 2022 is de gasmeter definitief verwijderd u heeft geen ISDE-subsidie gehad voor aansluiting op een warmtenet na 1 april 2022 is de elektrische kookvoorziening aangeschaft en de elektrische kookvoorziening is nieuw en niet eerder gebruikt

You might be interested:  Notariskosten Aankoop Huis Berekenen

De elektrische kookvoorziening geldt niet als 2 e maatregel. Installeert u bijvoorbeeld een kookvoorziening nadat u glasisolatie heeft laten aanbrengen, dan blijft voor de glasisolatie het lagere subsidiebedrag gelden.

Welke 2 maatregelen voor subsidie?

Subsidie bij 2 maatregelen Om in aanmerking te komen voor de hogere subsidie, moet je binnen twee jaar: ten minste 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren. óf 1 isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Hoeveel subsidie krijg je voor dubbel glas?

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor dubbel glas? Voor het plaatsen van dubbel glas (HR++) kan u 53 euro subsidie per m2 krijgen. U moet tenminste 8 m2 nieuw glas plaatsen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Voor de kozijnen kan u geen subsidie krijgen, alleen voor de netto geplaatste m2 glas.

Lees hier hoe een goede factuur voor glas eruit ziet! Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking. Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie.

Kan ik subsidie krijgen voor energiezuinige ventilatie? Tot eind 2020 kon u subsidie aanvragen voor een energiezuinig ventilatiesysteem. Onder de ISDE subsidie 2021 is dit niet meer mogelijk. Weten voor welke isolatiemaatregelen u subsidie kan aanvragen? Bekijk dan onze isolatie subsidie tool,

 1. An ik subsidie krijgen voor mijn nieuwe kozijnen? Nee, je kan geen subsidie krijgen voor nieuwe kozijnen.
 2. De overheid is hier onduidelijk over en niet alle glaspartijen geven hier de goede informatie over.
 3. Ort samengevat kan je alleen subsidie krijgen voor het isolerende triple of HR++ glas dat je laat plaatsen.

Je mag de m2 kozijn niet meetellen. In de subsidieregeling staat ook iets over kozijnpanelen, hierdoor ontstaat vaak verwarring. Let op kozijnpanelen zijn isolerende platen, niet de kozijnen zelf. Wil je een succesvolle subsidieaanvraag doen, zonder vertraging? Zorg er dan voor dat de glaspartij het netto m2 glas laat plaatsen en een meldcode van het glas noteert.

Zonder een meldcode kunnen wij niet helpen bij de subsidieaanvraag. Lees hier alles over hoe je een goede factuur voor glas laat opstellen. Hoeveel subsidie op kunststof kozijnen kan ik krijgen? Veel mensen vragen ons hoeveel subsidie op kunsstof kozijnen je kan krijgen. Het is een grote investering. Het korte antwoord is dat je geen subsidie kan krijgen op de isolerende kozijnen zelf.

ISDE subsidie aanvragen in 2022, compleet stappenplan

Alleen het isolerende triple of HR++ glas komt in aanmerking. Wel is het bij triple glas ook verplicht dat je isolerende kozijnen laat plaatsen. Wanneer hoor ik hoeveel subsidie ik krijg? Wanneer u via onze subsidietool de subsidieaanvraag heeft gedaan krijgt u van ons een indicatie van het subsidiebedrag.

 • Dit bedrag komt in veel gevallen overeen met het exacte subsidiebedrag dat u ontvangt.
 • Wanneer RVO uw aanvraag heeft afgerond dan ontvangt u van ons een bericht met uw definitieve subsidiebedrag.
 • Mijn aannemer of glaspartij wil de factuur niet aanpassen, hoe vraag ik dan subsidie aan? Vaak zijn facturen van verbouwingen of isolerend glas onvoldoende duidelijk om subsidie mee aan te vragen.

En na het betalen van de facturen, dan is het lastig om de aannemer of glaspartij om extra informatie te vragen. Het aanpassen van een factuur zou dan ook niet mogen volgens ‘accountants’. Dit is niet correct. Het aanpassen van een factuur is mogelijk, maar deze moet dan gecrediteerd worden.

 • Een gemakkelijkere optie is de aannemer of glasleverancier te laten verklaren per e-mail of in een officieel document: Hoeveel m2 glas/isolatie er is geplaatst, wat de meldcodes zijn.
 • Het best is van te voren te eisen dat deze informatie op de factuur komt om gedoe aan de achterkant te voorkomen.
 • Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie.1. Hoe krijg je een goede factuur voor isolerend glas 2. Hoe krijg je een goede factuur voor isolatie Hoe subsidie dubbel glas aanvragen? Hoe subsidie voor dubbel glas aanvragen? Belangrijk is dat je aan een aantal voorwaarden voldoet.

 1. Je moet tenministe 8 m2 dubbel glas laten vervangen.
 2. Het glas mag niet geplaatst zijn in een uitbouw, nieuwe dakkapel of aanbouw.
 3. Je kan altijd je subsidie voor dubbel glas berekenen op onze website en de andere voorwaarden bekijken.
 4. Hoeveel subsidie krijg ik op isolatie? Hoeveel isolatie subsidie kan je nou krijgen? We krijgen die vraag best vaak.

Gemiddeld kan u tot 30 procent subsidie krijgen op de investering in de isolatie. De overheid berekent dit uiteindelijk door te zien hoeveel m2 isolatie u heeft geplaatst. Per m2 krijgt u dan een bedrag aan subsidie. Voor glas is dat bijvoorbeeld 53 euro per m2 en voor spouwmuurisolatie 8 euro per m2.

An ik warmtepomp subsidie krijgen voor mijn nieuwbouwwoning? U kan geen subsidie meer krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp voor uw nieuwbouwwoning. In 2020 was het nog mogelijk gebruik te maken van de overgangsregeling. In 2021 zijn er geen mogelijkheden meer voor nieuwbouwsubsidie. U komt in aanmerking voor de warmtepomp subsidie wanneer uw woning gebouwd is met een omgevingsvergunning die is afgegeven voor 1 juli 2018.

Kan ik subsidie krijgen voor aansluiten op het warmtenet? Ja, het is mogelijk subsidie te krijgen voor aansluiten op het warmtenet, Als u een particulier bent, dan kan u 3.325 euro subsidie krijgen wanneer u aansluit op het warmtenet. Wat bepaalt hoeveel warmtepomp of zonneboiler subsidie ik kan krijgen? De hoeveelheid warmtepomp of zonneboiler subsidie die u kan ontvangen hangt af van het vermogen van uw apparaat.

De warmtepomp subsidie is altijd minimaal 500 euro. Hoe hoger het vermogen (kW) van de warmtepomp hoe hoger het subsidiebedrag. Het maximale subsidiebedrag voor de warmtepomp is 8.500 euro, dit komt neer op 67 kW vermogen. Voor de zonneboiler werkt het hetzelfde. In de apparatenlijst wordt dit uitgedrukt in de hoeveelheid kWh jaaropbrengst de zonneboiler produceert.

You might be interested:  Hypotheek Berekenen Centraal Beheer

Kan ik subsidie krijgen voor isolatie toepassen in de spouwmuur? Ja, u kan subsidie krijgen voor het isoleren van de spouwmuur. Onder de ISDE subsidie kan u 8 euro per m2 spouwmuurisolatie krijgen. U moet minimaal 10 m2 vullen. Kan ik subsidie krijgen voor mijn zonneboiler zelfbouw pakket? Nee, het is helaas niet (meer) mogelijk om zonneboiler subsidie te ontvangen als u dit apparaat zelf plaatst.

 • Vanaf 2021 moet een erkende installateur de apparatuur plaatsen om de subsidie te kunnne verzilveren.
 • An ik subsidie krijgen voor de aanschaf van een thuisbatterij? Nee, u kan helaas als consument nog geen subsidie krijgen voor uw thuisbatterij.
 • Als zakelijke partij kan u wel in aanmerking komen voor de EIA regeling.

Dit geeft een netto voordeel van circa 10 procent op de aanschaf van uw batterij. Ik ga mijn woning uitbreiden met een dakkapel, nieuwe uitbouw of opbouw. Kan ik daar subsidie voor krijgen? Nee, het is niet mogelijk om voor: vervangende nieuwbouw, uitbouw, opbouw of een dakkapel isolatie subsidie te ontvangen.

 1. De uitbreiding van de woning of toevoeging van een bouwdeel komen niet in aanmerking.
 2. Alleen isolatiemaatregelen binnen de bestaande thermische schil komen in aanmerking voor subsidie.
 3. Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie. Komt mijn schuifpui in aanmerking voor subsidie? Wanneer u uw bestaande schuifpui gaat vervangen en daar komt HR++ of triple glas in, dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Wanneer u in de bestaande gevel een hele nieuwe schuifpui plaatst, dan komt deze uitbreiding niet in aanmerking voor de isolatie subsidie, Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie. Hoeveel isolatie subsidie kan ik krijgen in 2022? Je kan in 2022 ook isolatie subsidie krijgen.

Deze subsidie valt onder de ISDE regeling en levert tot wel 30 procent subsidie op. In dit blog kan je hier alles over lezen en de voorwaarden. Krijg ik subsidie op een nieuwe schuifpui Je kan subsidie krijgen als je een nieuwe glazen schuifpui laat plaatsen.

Van belang is dat er op dezelfde plek al een schuifpui zat. De overheid geeft alleen subsidie op glas wat vervangen wordt, niet vergrotingen van het oppervlak. Hoe kan ik isolatie subsidie krijgen voor een maatregel? Hoe kan je isolatie subsidie krijgen voor één isolatiemaatregel? De overheid wil 15 procent subsidie gaan geven in 2023 wanneer je één isolatiemaatregel of isolerend glas laat plaatsen.

Helaas is het niet zo dat je met terugwerkende kracht altijd subsidie kan aanvragen. De isolatie moet namelijk zijn geplaatst na 2 april 2022 om alsnog voor één maatregel subsidie aan te vragen. Je kan pas vanaf 2023 de subsidie bij ons aanvragen. Het loket van de overheid opent nog niet voor die tijd.

Hou onze website in de gaten, waarschijnlijk hebben we binnen enkele maanden wel al meer informatie beschikbaar. Kan ik subsidie krijgen voor een lucht lucht warmtepomp? Nee, helaas is er geen subsidie beschikbaar voor een lucht lucht warmtepomp of airco. De overheid stimuleert wel andere technieken zoals de hybride warmtepomp.

Kan ik subsidie krijgen voor vloerverwarming Regelmatig krijgen wij de vraag of je ook subsidie kan krijgen voor vloerverwarming. Het korte antwoord is: Nee, je kan geen subsidie krijgen voor vloerverwarming. Je kan wel subsidie krijgen voor begane grond vloerisolatie.

 • An ik subsidie krijgen voor een zwembad warmtepomp? Nee, helaas kan u geen subsidie krijgen voor een zwembad warmtepomp.
 • De subsidieregeling is alleen beschikbaar voor het duurzaam verwarmen van de woning.
 • Ik heb een pelletkachel gekocht, kan ik daar subsidie op krijgen? Pelletkachel subsidie in 2021, is dat nog een mogelijkheid? Het is een van de meest voorkomende vragen.

Onder de ISDE subsidie 2021 is het helaas niet meer mogelijk pelletkachel subsidie te ontvangen. In 2020 was dat nog wel mogelijk onder specifieke condities. Kan ik nog biomassaketel subsidie krijgen? Biomassaketel subsidie in 2021, is dat nog mogelijk? Tot 2020 was het mogelijk onder de ISDE regeling een subsidie aan te vragen voor de biomassaketel.

 1. Onder de nieuwe ISDE regeling is het niet meer mogelijk biomassaketel subsidie aan te vragen.
 2. We zijn de mogelijkheden voor de zonneboiler en warmtepomp blijven bestaan.
 3. An ik isolatie subsidie aanvragen voor mijn nieuwbouwwoning Nee, het is niet mogelijk om isolatie subsidie ( ISDE subsidie ) aan te vragen voor uw nieuwbouwwoning.

Daarnaast kan u ook geen subsidie ontvangen voor uw uitbouw. Alleen de bestaande thermische schil komt in aanmerking voor de subsidieregeling. Hoeveel budget voor de ISDE subsidie is er beschikbaar Er is 164 miljoen euro ISDE subsidie beschikbaar in 2021.

Dit budget is zowel voor eigenaar bewoners als zakelijke partijen. U kan het budget in de gaten houden op de website van RVO, Kan ik isolatie subsidie aanvragen voor mijn garage? Ja, wanneer uw inpandinge garage deel uit gaat maken van de woning en een woonbestemming krijgt. De garage moet verwarmd zijn en alleen de buitengevel komt in aanmerking voor de subsidie.

Een inpandige garage grenst aan de rest van uw woning door een zijgevel en het plafond. Kan ik voor meerdere warmtepompen of zonneboilers subsidie aanvragen? Het is mogelijk om als particulier voor meerdere warmtepompen en/of zonneboilers ISDE subsidie aan te vragen.

U moet wel voldoen aan de voorwaarden. Die kan u altijd gratis checken via onze subsidietool. Hou er rekening mee dat een lucht/lucht warmtepomp niet in aanmerking komt voor subsidie. Kan ik isolatie subsidie aanvragen voor woningen die ik verhuur? Nee, het is niet mogelijk om voor woningen die u verhuurt isolatie ISDE subsidie aan te vragen.

De voorwaarde voor de subsidie is dat de isolatiemaatregelen worden uitgevoerd in de woning die uw hoofdverblijf wordt. U komt mogelijk wel mogelijk in aanmerking voor de SVOH subsidie. U kan wel als verhuurder subsidie ontvangen voor het plaatsen van zonneboilers of warmtepompen.