Subsidie Kunststof Kozijnen Berekenen

Subsidie Kunststof Kozijnen Berekenen
Méér subsidie voor het verduurzamen van uw woning in 2022! – Nog meer goed nieuws: in 2022 is er namelijk meer subsidie beschikbaar dan in 2021! De overheid heeft niet alleen het totale budget van de ISDE verhoogd, ook de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn verhoogd voor 2022.

In totaal is er €228 miljoen beschikbaar voor de ISDE. Dit geld is beschikbaar voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen, de aanschaf van warmtepompen, de aanschaf van zonneboilers en aansluiting op het warmtenet. Voor het nemen van isolatiemaatregelen in 2022 zijn de subsidiebedragen per m² verhoogd.

Zo is het subsidiebedrag per m² voor HR++ glas in 2022 €53, terwijl het in 2021 nog €35 was. En voor kozijnpanelen is het subsidiebedrag per m² gestegen van €15 in 2021 naar €23 in 2022. Door deze verhoogde subsidie voor kunststof kozijnen in 2022 kunt u dus nog voordeliger kunststof kozijnen aanschaffen!

Subsidiebedrag per m² 2022
HR++ glas €53
Kozijnpanelen / panelen in kozijn €23
Isolerende deur €53
Triple glas €150
Kozijnpanelen / panelen in kozijn €115
Isolerende deur €150

Bron: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Hoeveel subsidie krijg je voor kunststof kozijnen 2023?

De ISDE subsidie in 2023 – De volgende maatregelen zullen weer onder de ISDE vallen: aansluiting op een warmtenet, 5 soorten isolatiemaatregelen (denk aan vloer- of dakisolatie) en het aanschaffen van een warmtepomp of zonneboiler. De subsidie is beschikbaar voor het nemen van twee maatregelen of het nemen van één isolatiemaatregel.

 1. Laat u uw woning bijvoorbeeld aansluiten op een warmtenet en koopt u isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas ? Dan kunt u tot 30% van de totale kosten als subsidie ontvangen.
 2. Iest u er alleen voor om isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas aan te schaffen? Dan kunt u tot 15% van de totale kosten als subsidie ontvangen.

TIP: u hoeft de twee maatregelen niet op hetzelfde moment te nemen. Als u binnen 24 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel óók een tweede maatregel neemt, heeft u ook recht op de verdubbelde subsidiebedragen. U kunt dan na het nemen van de eerste maatregel al subsidie aanvragen voor deze maatregel.

Hoe kom ik in aanmerking voor subsidie?

2. Schrijf uw subsidieaanvraag – De meeste subsidieregelingen hebben speciale aanvraagdocumenten. Die kunt u downloaden via de website van de overheidsorganisatie die de subsidie regelt. Soms heeft u hiervoor een eHerkenningsmiddel nodig. Dat is een veilige manier om in te loggen bij de overheidsorganisatie.

Heb ik recht op een subsidie?

Check je recht op toeslagen – Met BerekenUwRecht kun je nagaan voor welke toeslagen en regelingen je in aanmerking komt en om welk bedrag het gaat. Ook zie je direct waar je die kunt aanvragen. Als je alle gegevens bij de hand hebt, kost dit je 5-10 minuten. Je blijft anoniem. De berekende bedragen zijn een schatting. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hoe vraag je subsidie aan voor kozijnen?

Kan ik subsidie krijgen voor mijn nieuwe kozijnen? Nee, je kan geen subsidie krijgen voor nieuwe kozijnen. De overheid is hier onduidelijk over en niet alle glaspartijen geven hier de goede informatie over. Kort samengevat kan je alleen subsidie krijgen voor het isolerende triple of HR++ glas dat je laat plaatsen.

Je mag de m2 kozijn niet meetellen. In de subsidieregeling staat ook iets over kozijnpanelen, hierdoor ontstaat vaak verwarring. Let op kozijnpanelen zijn isolerende platen, niet de kozijnen zelf. Wil je een succesvolle subsidieaanvraag doen, zonder vertraging? Zorg er dan voor dat de glaspartij het netto m2 glas laat plaatsen en een meldcode van het glas noteert.

Zonder een meldcode kunnen wij niet helpen bij de subsidieaanvraag. Lees hier alles over hoe je een goede factuur voor glas laat opstellen. Hoe vraag ik subsidie aan voor triple glas? Subsidie aanvragen voor triple glas, hoe doe je dat op een goede manier? Allereerst is het belangrijk om te weten dat alleen de netto m2 glas in aanmerking komen voor de subsidie.

 1. Het is wel een voorwaarde dat een nieuw isolerend kozijn wordt geplaatst, maar het kozijn zelf komt niet in aanmerking voor subsidie.
 2. Daarnaast is een kozijnstaat verplicht.
 3. Dit is een document met de technische tekeningen van het glas.
 4. Stap voor stap weten hoe je goed een aanvraag doet? Lees dan dit blog,

Lees hier hoe een goede factuur voor triple glas eruit ziet, Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

 1. Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie.
 2. An ik subsidie krijgen voor energiezuinige ventilatie? Tot eind 2020 kon u subsidie aanvragen voor een energiezuinig ventilatiesysteem.
 3. Onder de ISDE subsidie 2021 is dit niet meer mogelijk.
 4. Weten voor welke isolatiemaatregelen u subsidie kan aanvragen? Bekijk dan onze isolatie subsidie tool,

Hoeveel subsidie op kunststof kozijnen kan ik krijgen? Veel mensen vragen ons hoeveel subsidie op kunsstof kozijnen je kan krijgen. Het is een grote investering. Het korte antwoord is dat je geen subsidie kan krijgen op de isolerende kozijnen zelf. Alleen het isolerende triple of HR++ glas komt in aanmerking.

Wel is het bij triple glas ook verplicht dat je isolerende kozijnen laat plaatsen. Ik ga mijn woning uitbreiden met een dakkapel, nieuwe uitbouw of opbouw. Kan ik daar subsidie voor krijgen? Nee, het is niet mogelijk om voor: vervangende nieuwbouw, uitbouw, opbouw of een dakkapel isolatie subsidie te ontvangen.

You might be interested:  Woz Waarde 2023 Berekenen

De uitbreiding van de woning of toevoeging van een bouwdeel komen niet in aanmerking. Alleen isolatiemaatregelen binnen de bestaande thermische schil komen in aanmerking voor subsidie. Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie. Kan ik warmtepomp subsidie krijgen voor mijn nieuwbouwwoning? U kan geen subsidie meer krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp voor uw nieuwbouwwoning. In 2020 was het nog mogelijk gebruik te maken van de overgangsregeling.

In 2021 zijn er geen mogelijkheden meer voor nieuwbouwsubsidie. U komt in aanmerking voor de warmtepomp subsidie wanneer uw woning gebouwd is met een omgevingsvergunning die is afgegeven voor 1 juli 2018. Kan ik subsidie krijgen voor mijn zonneboiler zelfbouw pakket? Nee, het is helaas niet (meer) mogelijk om zonneboiler subsidie te ontvangen als u dit apparaat zelf plaatst.

Vanaf 2021 moet een erkende installateur de apparatuur plaatsen om de subsidie te kunnne verzilveren. Kan ik isolatie subsidie aanvragen voor mijn nieuwbouwwoning Nee, het is niet mogelijk om isolatie subsidie ( ISDE subsidie ) aan te vragen voor uw nieuwbouwwoning. Daarnaast kan u ook geen subsidie ontvangen voor uw uitbouw.

Alleen de bestaande thermische schil komt in aanmerking voor de subsidieregeling. Kan ik subsidie krijgen voor aansluiten op het warmtenet? Ja, het is mogelijk subsidie te krijgen voor aansluiten op het warmtenet, Als u een particulier bent, dan kan u 3.325 euro subsidie krijgen wanneer u aansluit op het warmtenet.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor dubbel glas? Voor het plaatsen van dubbel glas (HR++) kan u 53 euro subsidie per m2 krijgen. U moet tenminste 8 m2 nieuw glas plaatsen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Voor de kozijnen kan u geen subsidie krijgen, alleen voor de netto geplaatste m2 glas.

Lees hier hoe een goede factuur voor glas eruit ziet! Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie. Kan ik subsidie krijgen voor isolatie toepassen in de spouwmuur? Ja, u kan subsidie krijgen voor het isoleren van de spouwmuur. Onder de ISDE subsidie kan u 8 euro per m2 spouwmuurisolatie krijgen. U moet minimaal 10 m2 vullen.

Kan ik subsidie krijgen voor de aanschaf van een thuisbatterij? Nee, u kan helaas als consument nog geen subsidie krijgen voor uw thuisbatterij. Als zakelijke partij kan u wel in aanmerking komen voor de EIA regeling. Dit geeft een netto voordeel van circa 10 procent op de aanschaf van uw batterij.

 • An ik isolatie subsidie aanvragen voor mijn garage? Ja, wanneer uw inpandinge garage deel uit gaat maken van de woning en een woonbestemming krijgt.
 • De garage moet verwarmd zijn en alleen de buitengevel komt in aanmerking voor de subsidie.
 • Een inpandige garage grenst aan de rest van uw woning door een zijgevel en het plafond.

Kan ik subsidie krijgen als ik mijn oude warmtepomp vervang? Ja, je kan subsidie krijgen als je je oude warmtepomp vervangt. Stel je oude hybride warmtepomp of volledige elektrische systeem werkt niet meer naar behoren of je hebt meer vermogen nodig, dan kan je ook ISDE subsidie aanvragen.

 1. An ik extra subsidie krijgen op mijn hybride warmtepomp in 2022? Ja, als je warmtepomp wordt geinstalleerd in 2022, dan kan je extra subsidie krijgen.
 2. Is de warmtepomp geplaatst in 2021, dan kom je alleen in aanmerking voor het subsidiebedrag uit 2021.
 3. Zorg ervoor dat de installateur op de factuur een datum van installeren zet om vragen vanuit de overheid te voorkomen.

Ik ben huurder, kan ik subsidie krijgen als ik mijn woning verduurzaam? Je kan als huurder helaas geen subsidie krijgen als je je woning isoleert of een warmtepomp/zonneboiler plaatst. Alleen de eigenaar én bewoner van de woning kan isolatie subsidie ontvangen.

Als verhuurder kan je wel zakelijk subsidie aanvragen voor een zonneboiler of warmtepomp. Kan ik subsidie krijgen bij herbouw van mijn woning? Wanneer u uw woning tot het fundament sloopt en heropbouwt kan u geen subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen. Alleen de originele schil/woning komt in aanmerking voor subsidie.

Blijven er bijvoorbeeld muren en vloeren staan en isoleert u die? Dan kan u daarvoor wel de subsidie krijgen. Laat uw aannemer duidelijk onderscheidt maken in de factuur tussen wat over de originele woning gaat en heropbouw, dat scheelt u vragen. Worden nieuwe kozijnen, glas en isolerende deur als twee maatregelen gezien? Vaak krijgen wij de vraag of isolerende kozijnen, deuren en glas gezien worden als twee apart isolerende maatregelen.

 • De regel is namelijk dat je voor tenminste twee isolatiemaatregelen subsidie moet aanvragen.
 • Het antwoord is dat de overheid al het glas en isolerende deuren samen als één maatregel ziet.
 • Ozijnen komen niet in aanmerking voor de ISDE subsidie.
 • Hoe kan ik isolatie subsidie krijgen voor een maatregel? Hoe kan je isolatie subsidie krijgen voor één isolatiemaatregel? De overheid wil 15 procent subsidie gaan geven in 2023 wanneer je één isolatiemaatregel of isolerend glas laat plaatsen.

Helaas is het niet zo dat je met terugwerkende kracht altijd subsidie kan aanvragen. De isolatie moet namelijk zijn geplaatst na 2 april 2022 om alsnog voor één maatregel subsidie aan te vragen. Je kan pas vanaf 2023 de subsidie bij ons aanvragen. Het loket van de overheid opent nog niet voor die tijd.

 1. Hou onze website in de gaten, waarschijnlijk hebben we binnen enkele maanden wel al meer informatie beschikbaar.
 2. An ik subsidie krijgen voor een lucht lucht warmtepomp? Nee, helaas is er geen subsidie beschikbaar voor een lucht lucht warmtepomp of airco.
 3. De overheid stimuleert wel andere technieken zoals de hybride warmtepomp.
You might be interested:  Afschrijving Auto Per Jaar Berekenen

Kan ik subsidie krijgen voor vloerverwarming Regelmatig krijgen wij de vraag of je ook subsidie kan krijgen voor vloerverwarming. Het korte antwoord is: Nee, je kan geen subsidie krijgen voor vloerverwarming. Je kan wel subsidie krijgen voor begane grond vloerisolatie.

An ik subsidie krijgen voor een zwembad warmtepomp? Nee, helaas kan u geen subsidie krijgen voor een zwembad warmtepomp. De subsidieregeling is alleen beschikbaar voor het duurzaam verwarmen van de woning. Ik heb een pelletkachel gekocht, kan ik daar subsidie op krijgen? Pelletkachel subsidie in 2021, is dat nog een mogelijkheid? Het is een van de meest voorkomende vragen.

Onder de ISDE subsidie 2021 is het helaas niet meer mogelijk pelletkachel subsidie te ontvangen. In 2020 was dat nog wel mogelijk onder specifieke condities. Kan ik nog biomassaketel subsidie krijgen? Biomassaketel subsidie in 2021, is dat nog mogelijk? Tot 2020 was het mogelijk onder de ISDE regeling een subsidie aan te vragen voor de biomassaketel.

Onder de nieuwe ISDE regeling is het niet meer mogelijk biomassaketel subsidie aan te vragen. We zijn de mogelijkheden voor de zonneboiler en warmtepomp blijven bestaan. Kan ik voor meerdere warmtepompen of zonneboilers subsidie aanvragen? Het is mogelijk om als particulier voor meerdere warmtepompen en/of zonneboilers ISDE subsidie aan te vragen.

U moet wel voldoen aan de voorwaarden. Die kan u altijd gratis checken via onze subsidietool. Hou er rekening mee dat een lucht/lucht warmtepomp niet in aanmerking komt voor subsidie. Kan ik isolatie subsidie aanvragen voor woningen die ik verhuur? Nee, het is niet mogelijk om voor woningen die u verhuurt isolatie ISDE subsidie aan te vragen.

De voorwaarde voor de subsidie is dat de isolatiemaatregelen worden uitgevoerd in de woning die uw hoofdverblijf wordt. U komt mogelijk wel mogelijk in aanmerking voor de SVOH subsidie. U kan wel als verhuurder subsidie ontvangen voor het plaatsen van zonneboilers of warmtepompen. Let wel op dat u dan een zakelijke ISDE aanvraag moet doen.

Kan ik subsidie krijgen bij het transformeren van een kantoorpand naar een woning?

Wie heeft recht op 4000 vergoeding?

Nieuwsbericht | 14-11-2022 | 10:31 Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat verlengt de subsidie Waardevermeerdering met zes maanden. Hierdoor loopt deze tot 1 juni 2023 in de huidige vorm door. De subsidie Waardevermeerdering bestaat sinds 2017 en is bedoeld als compensatie voor de (trage) afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg.

 • De subsidie is bedoeld voor inwoners die voor minstens € 1.000 schade geleden hebben.
 • Zij kunnen een subsidiebedrag van maximaal € 4.000 aanvragen voor energiebesparende of -verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen, (vloer)isolatie of een warmtepomp.
 • Met de verlenging in de huidige vorm komt staatssecretaris Hans Vijlbrief tegemoet aan de wensen van de regio.

Ook hoopt hij zo rust voor de inwoners van het aardbevingsgebied te creëren. Daarnaast blijft op deze manier het geld dat voor de Waardemeerderingsregeling is gereserveerd, behouden voor de Groningers. De verlenging tot 1 juni 2023 kost naar verwachting € 60 miljoen.

Wat zijn panelen in kozijn subsidie?

Voorwaarden isolerende deur –

U krijgt alleen subsidie voor een isolerende deur als u ook HR++-glas of Triple glas heeft laten aanbrengen. U kunt bij HR++ glas en Triple glas een isolerende deur toepassen met een lage isolatiewaarde (Ud-waarde) van maximaal 1.5 W/m 2 K of met een hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m 2 K. Past u een isolerende deur toe met de hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m 2 K dan moet u een verklaring van het bouwbedrijf meesturen om dit aan te tonen. U krijgt dan het hogere susidiebedrag voor het Triple glas. Als u heeft geïnvesteerd in HR++ glas, Triple glas, isolerende panelen en deuren dan geldt dit als één maatregel. De oppervlaktes worden bij elkaar opgeteld in ons aanvraagformulier om te bepalen of u aan de oppervlakte-eisen voldoet. Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m 2, Het oppervlak van de isolerende deur telt hierin mee. Als het geïsoleerde oppervlak, inclusief de deur, meer dan 45 m 2 is dan brengen we het subsidiebedrag automatisch terug tot het maximale aantal van 45 m 2 waarvoor u subsidie kunt krijgen. Zie hiervoor ook onderstaande tabel.

Hoeveel gas bespaar je met kunststof kozijnen?

Van oude kozijnen met dubbel glas naar kunststof kozijnen met HR++ glas. – Ook wanneer uw oude kozijnen al voorzien zijn van de eerste generatie dubbel glas, is energie besparen door het vervangen van uw kozijnen nog steeds mogelijk. Het oude dubbel glas bevatte namelijk geen isolerend gas tussen de twee glaslagen.

Wat is belangrijker huis of buurt?

Buurt belangrijker dan grootte van het huis Publicatiedatum: 7 juni 2018 Woningzoekenden zijn bereid om een kleiner en minder mooi huis te accepteren zodat zij in een betere buurt kunnen wonen. Hoe schoon en veilig een buurt is weegt voor de keuze van een huis het zwaarst. Dat blijkt uit onderzoek door woningplatform Pararius.

Wat verandert na 1 januari 2023?

Wat verandert er vanaf 1 januari 2023?

Pick-ups: fiscaal gunstregime afgeschaft

Vanaf 1 januari 2023 wordt het fiscaal gunstregime voor pick-ups voor particulieren afgeschaft. Pick-ups die voor 1 januari 2023 al waren ingeschreven, blijven onder het oude regime vallen. Ook pick-ups die beroepsmatig gebruikt worden, blijven genieten van het fiscaal gunstregime. Er is ook een overgangsmaatregel voorzien, Meer info vindt u op,

Oldtimers: verhoging jaarlijkse verkeersbelasting

Oldtimers zullen vanaf 1 januari 2023 meer jaarlijkse verkeersbelasting betalen. In plaats van de huidige 38,63 euro jaarlijkse verkeersbelasting betalen eigenaars van oldtimers vanaf volgend jaar 100 euro jaarlijkse verkeersbelasting. Aan de belasting op inverkeerstelling voor oldtimers (een forfaitair bedrag van 46,23 euro) verandert niets. Meer info vindt u op,

Automatische ontspanningstoestellen (AOT): nieuwe fiscale categorieën

Vanaf 1 januari 2023 worden automatische ontspanningstoestellen, zoals bijvoorbeeld grijpmachines om prijzen te winnen of gokmachines, ingedeeld in nieuwe fiscale categorieën waarop nieuwe belastingtarieven van toepassing zullen zijn. Deze fiscale hervorming heeft 3 doelstellingen:

 1. Gokverslaving tegengaan. Daarom werd de fiscale indeling beter afgestemd op de Kansspelwet.
 2. Administratieve vereenvoudiging.
 3. Folkloristische spelletjes die louter amusement zijn worden niet langer belast.
You might be interested:  Vermogen Warmtepomp Berekenen

Voor de exacte indeling en meer info kan u terecht op,

Co-ouderschap vermindering onroerende voorheffing

Het bedrag verandert van een stijgend bedrag volgens het aantal kinderen naar één uniform bedrag per kind, ongeacht hoeveel er in de woning gedomicilieerd zijn. Ouders die in co-ouderschap zorgen voor de huisvesting van hun kinderen kunnen vanaf 1 januari een opsplitsing van hun vermindering vragen volgens een percentage waarover ze beiden akkoord gaan.

Dit kan elk 50% zijn, maar het mag ook volgens de effectieve tijd dat de kinderen bij elk van hen verblijven, bijvoorbeeld 60/40 of 75/25.Omdat de Vlaamse Belastingdienst niet over gegevens van verblijfsregelingen beschikt, moet de aanvraag gebeuren voor 31/03/aanslagjaar. Zolang de verblijfsregeling niet wijzigt blijft de vermindering wel automatisch toegekend worden.

Als de regeling wel wijzigt, moet de aanvraag hernieuwd worden. Meer info vindt u op

Vrijstelling BIV gehandicaptenvervoer

Vanaf 1 januari 2023 kan een vrijstelling voor de belasting op inverkeerstelling aangevraagd worden voor voertuigen omgebouwd voor gehandicaptenvervoer (‘gemeenschappelijk rolstoelvervoer’). Meer info vindt u op,

Aanpassing voorwaarden voor vermindering OV voor energiezuinige gebouwen

Vanaf 1 januari 2023 wordt de vermindering voor onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen alleen nog toegekend voor (gedeeltelijke) herbouw, en niet meer voor nieuwbouw zonder voorafgaande sloop. Bij (gedeeltelijke) herbouw moet een E-peil van ten hoogste E20 gehaald worden voor 50% vermindering en een E-peil van ten hoogste E10 voor 100% vermindering.

Toevoeging tabel voor berekening jaarlijkse verkeersbelasting vrachtwagens

Voor de berekening van de jaarlijkse verkeersbelasting van vrachtwagens is een extra tabel met tarieven toegevoegd. Combinaties tussen het aantal assen en de Maximum Toegelaten Massa (MTM) die niet onder de eerder bestaande tarieven vielen, hebben vanaf 1 januari 2023 hun eigen tarief.

 • Controleer de schrijfwijze van uw zoekopdracht
 • Probeer uw zoekopdracht anders te verwoorden

: Wat verandert er vanaf 1 januari 2023?

Hoeveel subsidie zit er op kunststof kozijnen?

Méér subsidie voor het verduurzamen van uw woning in 2022! – Nog meer goed nieuws: in 2022 is er namelijk meer subsidie beschikbaar dan in 2021! De overheid heeft niet alleen het totale budget van de ISDE verhoogd, ook de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn verhoogd voor 2022.

 • In totaal is er €228 miljoen beschikbaar voor de ISDE.
 • Dit geld is beschikbaar voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen, de aanschaf van warmtepompen, de aanschaf van zonneboilers en aansluiting op het warmtenet.
 • Voor het nemen van isolatiemaatregelen in 2022 zijn de subsidiebedragen per m² verhoogd.

Zo is het subsidiebedrag per m² voor HR++ glas in 2022 €53, terwijl het in 2021 nog €35 was. En voor kozijnpanelen is het subsidiebedrag per m² gestegen van €15 in 2021 naar €23 in 2022. Door deze verhoogde subsidie voor kunststof kozijnen in 2022 kunt u dus nog voordeliger kunststof kozijnen aanschaffen!

Subsidiebedrag per m² 2022
HR++ glas €53
Kozijnpanelen / panelen in kozijn €23
Isolerende deur €53
Triple glas €150
Kozijnpanelen / panelen in kozijn €115
Isolerende deur €150

Bron: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Hoeveel zit er nog in de subsidiepot 2023?

Er is € 350 miljoen beschikbaar in 2023. Dit budget is er voor investeringen in isolatiemaatregelen, de elektrische kookvoorziening, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetaansluitingen. Voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen voor zakelijke gebruikers is er € 30 miljoen beschikbaar.

Wat zijn panelen in kozijn subsidie?

Voorwaarden isolerende deur –

U krijgt alleen subsidie voor een isolerende deur als u ook HR++-glas of Triple glas heeft laten aanbrengen. U kunt bij HR++ glas en Triple glas een isolerende deur toepassen met een lage isolatiewaarde (Ud-waarde) van maximaal 1.5 W/m 2 K of met een hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m 2 K. Past u een isolerende deur toe met de hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m 2 K dan moet u een verklaring van het bouwbedrijf meesturen om dit aan te tonen. U krijgt dan het hogere susidiebedrag voor het Triple glas. Als u heeft geïnvesteerd in HR++ glas, Triple glas, isolerende panelen en deuren dan geldt dit als één maatregel. De oppervlaktes worden bij elkaar opgeteld in ons aanvraagformulier om te bepalen of u aan de oppervlakte-eisen voldoet. Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m 2, Het oppervlak van de isolerende deur telt hierin mee. Als het geïsoleerde oppervlak, inclusief de deur, meer dan 45 m 2 is dan brengen we het subsidiebedrag automatisch terug tot het maximale aantal van 45 m 2 waarvoor u subsidie kunt krijgen. Zie hiervoor ook onderstaande tabel.

Hoe vraag ik subsidie aan voor HR ++ glas?

Helaas, er is geen subsidie meer voor dubbel glas – Per 31 december 2020 is de subsidieregeling SEEH stopgezet. Vervolgens zijn de isolatiemaatregelen over gezet naar de ISDE regeling. Hierbij zit helaas niet het dubbel glas. Wel kunt u subsidie ontvangen voor het plaatsen van HR++ glas of triple glas.

Spouwmuurisolatie Dakisolatie Vloer van de zolder isoleren Gevelisolatie (buiten of binnen) Vloerisolatie Bodemisolatie HR++ glas Triple glas (in combinatie met een isolerend kozijn)

Toch krijg je niet zomaar subsidie als je voor HR++ glas of triple glas zou kiezen. Je moet als eerste minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Dus bijvoorbeeld HR++ glas én spouwmuurisolatie. Naast de bovenstaande maatregelen mag dit ook een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting zijn.

Isolatiemaatregel Subsidiebedrag per m2 Minimale oppervlakte in m2 Maximale oppervlakte in m2 Minimale Rd-waarde (m2 K/W)
Spouwmuur isoleren €5 15 170 1,1
Dakisolatie €20 25 200 1,1
Vloerzolder isoleren €5 25 130 3,5
Gevelisolatie (binnen of buiten) €25 15 170 3,5
Vloerisolatie €7 25 130 3,5
Bodemisolatie €4 25 130 3,5
HR++ glas €35 10 45 Maximale U-waarde = 1,2
Triple glas (in combinatie met isolerend kozijn) €100 10 45 Maximale U-waarde = 0,7

Bron: rvo.nl,