Tol Berekenen Frankrijk 2022

Tol Berekenen Frankrijk 2022
Verhoging – In 2021 stijgen de prijzen van de tolwegen al met 0,44 procent. Daar komt in 2022 nog eens 2 procent bij. Was u in 2020 voor een traject 20 euro kwijt, dan kost u dat nu gemiddeld 20,50 euro. Het betalen van de tolwegen kan met contant geld, de gewone bankpas, een creditcard of een tolbadge. : Met de auto naar Frankrijk in 2022? Houd rekening met duurdere tolwegen

Hoe wordt de tol berekend in Frankrijk?

Tol in Frankrijk In Frankrijk wordt op de meeste autosnelwegen tol geheven. Maar wat is de makkelijkste manier om te betalen en hoe worden de bedragen berekend? De toltarieven worden berekend op basis van de werkelijk afgelegde kilometers op de tolwegen en de categorie van het voertuig.

Hoeveel tol betaal je Frankrijk?

Tolwegen en tolgeld in Frankrijk – Er zijn meerdere tolmaatschappijen in Frankrijk (Vinci, Sanef, ASF), die elk een deel van het autosnelwegennet beheren. Op de SANEF-website kun je het tolgeld voor de Franse autoroutes opvragen. Ook met een online routeplanner kun je de kosten van de tolwegen tevoren calculeren.

 1. Viamichelin geeft behalve de snelste of kortste reisroute ook het te betalen tolbedrag (zonder of met caravan) en de exacte locaties waar de tol betaald moet worden.
 2. Deze Michelin-routeplanner geeft daarnaast voor Frankrijk ook de wegwerkzaamheden aan.
 3. Gemiddeld bedraagt het toltarief in Frankrijk circa € 7 per 100 km.

Het tolgeld voor enkele bekende Franse vakantieroutes bedraagt per februari 2023 voor een personenauto (tussen haakjes het tarief met caravan) :

Amsterdam – Bordeaux via Parijs: € 77,20 (116,70) (naar Biarritz € 89,70 (135,70). Amsterdam – Lyon via Luxemburg: € 35,00 (54,10). Amsterdam – Lyon via Reims: € 47,00 (70,50). Amsterdam – Clermont-Ferrand via Parijs: € 60,30 (91,80) Amsterdam – Nice via Luxemburg en Lyon (Autoroute du Soleil): € 82,10 (128,40). Amsterdam – Nice via Duitsland, Zwitserland en Italië): € 31,50 (50,50) plus vignet Zwitserland ca. € 42 (84). Amsterdam – Perpignan via Luxemburg en Autoroute du Soleil: 81,90 (€ 121,80). Amsterdam – Perpignan via Parijs en tolbrug Millau (A71/A75) € 80,40 (€ 122,20). Het viaduct van Millau kost van 15 juni tot 15 september € 12,50 (€ 18,10 met caravan) per passage, de overige maanden € 10,10 (€ 15,10). De Duplex-tunnel aan de westkant van de A86, de buitenste ringweg rond Parijs, heeft een variabel toltarief van € 1 tot € 11, afhankelijk van het tijdstip, en is alleen toegankelijk voor voertuigen lager dan 2 meter die niet op LPG rijden. Vanuit Nederland is deze tunnel voor de meeste bestemmingen in Frankrijk geen voor de hand liggende optie. De Pont de Normandie bij Le Havre kost € 5,80 (€ 6,70) en de Pont de Tancarville 15 km landinwaarts daarvan € 2,70 (€ 3,40). De passage over de Seine in Rouen is gratis. Voor de brug naar l’île de Ré betaal je per auto met of zonder caravan en per motor € 8, van 20 jun tot 11 september € 16. De terugweg is inbegrepen.

Wat kost tol van Nederland naar Zuid Frankrijk?

Hoeveel kost de péage? –

De tolkosten verschillen per traject en er is dus geen standaardprijs die je bij een tolpoort moet betalen. Zo beginnen de prijzen op de A26 van Calais naar Lens voor personenauto’s bij 7,60 euro terwijl je voor de A10 van Parijs naar Orléans al 10,90 euro betaalt.

 • Klasse 1: Personenauto’s, busjes en campers tot 2 meter hoog. Dakkoffers en dergelijke worden daarbij niet meegerekend, het gaat enkel om de hoogte van het voertuig zelf.
 • Klasse 2: Mobilhomes, auto’s met een aanhangwagen en voertuigen tussen de 2 tot 3 meter hoog.
 • Klasse 3: Vrachtwagens en bussen met 2 assen
 • Klasse 4: Vrachtwagens en bussen met 3 of meer assen
 • Klasse 5: Motoren

Om een beeld te krijgen van de totale kosten van je reis kan je op de website van de ASFA uitrekenen wat je tolkosten zullen zijn.

 1. Hoeveel tolpoorten op Route du Soleil?

  Hoeveel tol je in Frankrijk moet betalen, is afhankelijk van het traject en het vervoersmiddel waar je deze afstand mee aflegt. Wie met een personenauto de volledige ‘Route du Soleil’ (Parijs-Marseille) aflegt, betaalt ongeveer € 80,-.

  Wat betekent de T bij tolwegen Frankrijk?

  Oranje letter ‘t’ Dit loket is bedoeld voor bestuurders met een abonnement op de tolwegen, ook wel ‘Télépéage’ of een ‘Liber-t abonnement’ genoemd.

  Kun je pinnen bij tolwegen?

  Betalen –

   Betalen is mogelijk bij bemande tolpoortjes met contant geld of met de bekende creditcards, waaronder de ANWB Visa Card,Betalen is eveneens mogelijk bij pinautomaten. Deze accepteren contant geld (munten en biljetten tot € 20) en de bekende creditcards.Naast deze mogelijkheden zijn op de A13 (Brenner), A10 (Tauern) en A9 (Pyhrn) ook automaten waar uitsluitend met creditcard betaald kan worden en niet met contant geld. De rijstroken die langs deze automaten voeren, zijn gemarkeerd met een opvallende oranje kleur.Bij problemen is het bij alle toldoorgangen mogelijk via een intercom ondersteuning te krijgen bij het aanwezige personeel.

  Voor wat betreft Kroatie,

   Contante betaling is mogelijk in kuna’s of euro’s. Kies hiervoor de bemande tolpoortjes.Alle bekende creditcards worden geaccepteerd, waaronder de ANWB Visa Card,Er is een prepaidkaartsysteem te krijgen onder de naam ENC ( Elektronicka Naplata Cestarine ; Engels Electronic toll collection, ETC). Dit systeem biedt ongeveer 20% korting op de toltarieven en je hoeft bij drukte niet in lange rijen te wachten. De tolbadge die hiervoor nodig is, is verkrijgbaar bij de tolstations. Meer informatie op deze pagina, Voor zover bekend is het systeem niet ingevoerd op de A2.

  Voor wat betreft Italie,

   Contant betalen kan bij alle bemande tolhokjes.De bekende creditcards worden geaccepteerd, waaronder de ANWB Visa Card, In Italië worden deze doorgaans aangeduid met Cartasi : kies de tolpoortjes met het opschrift Carte,Betalen kan bij veel tolstations in Italië ook met een Nederlandse bankpas, zonder het ingeven van de pincode. Dit is doorgaans herkenbaar aan borden met het Maestrologo. De mogelijkheid om op deze wijze te betalen kan echter sterk verschillen per tolmaatschappij. Het is dan ook aan te raden altijd contant geld of een creditcard achter de hand te hebben.Voor mislukte betalingen, kaarten en vragen over de tolwegen zijn servicecentra beschikbaar langs de autostrada met aanduiding Punto Blu (blauwe stip).Wie in Italië de tol niet heeft betaald, kan hiervoor achteraf ook in Nederland nog een rekening, aangevuld met een boete, thuisgestuurd krijgen. Soms maanden later. Veelal wordt deze geïnd door het European Municipality Outsourcing (EMO), een afdeling van Nivi Credit, Dit is een incassobureau ingeschakeld door de Italiaanse overheid. De verjaringstermijn van de schuld is tien jaar. De rekening kan betaald worden via de website emo.nivi.it, Daar kan eventueel ook bezwaar worden aangetekend. Bezwaar maken kan ook met een modelbrief van de ANWB, te vinden op deze pagina,

  Voor wat betreft Frankrijk,

   Contant betalen kan in een automaat bij de meeste tolpoortjes. Bij sommige automaten is het mogelijk munten in een mand te werpen. Let op de blauwe bordjes met muntstukken erop, hier is contant betalen mogelijk. Let op: sommige tolmaatschappijen accepteren alleen munten vanaf 10 cent en biljetten tot € 20.Bij poortjes waar zowel een oranje ‘t’ als een groene pijl staan aangegeven, kan iedereen terecht.Bemande tolpoorten komen steeds minder voor, maar als er iets misgaat, kun je via een knop altijd om hulp vragen.Met een creditcard (pincode is niet nodig) kan bij alle poortjes worden betaald, behalve die exclusief bestemd zijn voor télépéage (aangegeven met alleen een oranje ‘t’). Geaccepteerd worden onder andere Visa en Mastercard (bijvoorbeeld de anwb.nl/creditcard ). Neem voor de zekerheid contant geld mee voor het geval een creditcard niet werkt.Betalen met een prepaidcreditcard ( carte de crédit prépayée ) is niet mogelijk. Met een Nederlandse bankpas betalen zonder het ingeven van de pincode is slechts in beperkte mate mogelijk. Dit wordt meestal aangegeven met het Maestrologo. De mogelijkheid op deze wijze te betalen verschilt per tolmaatschappij en geldt vooralsnog met name voor de wegen van tolmaatschappij SANEF, in de driehoek tussen Calais, Caen en Straatsburg. Het is dan ook aan te raden altijd contant geld of een creditcard achter de hand te hebben.Op een (nog) zeer beperkt aantal trajecten kan bij de automaten uitsluitend betaald worden met creditcard of via télépéage, dus niet contant of met een Nederlandse bankpas. Dat is bijvoorbeeld het geval op een stuk van de A63 van Irun richting Bordeaux. Mocht dit tot problemen leiden omdat bijvoorbeeld uitsluitend contant geld bij de hand is, dan kan assistentie worden gevraagd via de intercom.Er bestaan plannen om ter bevordering van de doorstroming over te gaan op elektronische tolbetaling zonder tolpoorten. Verdere gegevens zijn nog niet bekend. Let op: In de praktijk blijkt bij automatische tolpoorten de categorie-indeling van campers soms mis te gaan. Kies daarom waar mogelijk voor een bemand tolpoortje. Indien niet aanwezig, is het mogelijk bedrag en categorie te controleren bij de poort en wanneer nodig via de intercom iemand erbij te roepen als het niet klopt.

  Bij ieder land staat aangegeven of u met creditcard kunt betalen.

  Kun je pinnen bij de tolwegen in Frankrijk?

  Je koopt de tolbadge in de ANWB-winkel – Met de ANWB Routeplanner kun je gemakkelijk zien welke tolkosten je maakt op je geplande route.

  1. Vul jouw route in
  2. Onder het kopje ‘reiskosten’ geeft de ANWB Routeplanner de tolkosten op dit traject met een personenauto
  3. Vink aan of je een caravan of aanhangwagen achter de auto hebt hangen voor specifiekere tolkosten.

  In Frankrijk moet je voor de meeste wegen te herkennen aan de letter “A” gevolgd door een nummer tol betalen, op een enkele uitzondering na. Voor sommige bruggen en tunnels moet je ook tol betalen. Dit zijn wegen die beginnen met de “A” waar je geen tol hoeft te betalen:

  • A16 van Boulogne-sur-Mer tot de grens met België
  • A20 van Vierzon tot afslag 54 ten zuiden van Brive-la-Gaillarde
  • A28 van Abbeville tot Isneauville bij Rouen; het tolvrije deel sluit niet aan op het toltraject naar Tours
  • A31 van Toul tot de grens met Luxemburg
  • A75 (met uitzondering van het viaduct van Millau)

  Slagbomen verdwijnen (péage en flux libre) Ter bevordering van de doorstroming zullen de tolstations met slagbomen op termijn gaan verdwijnen en komen er alleen open tolpoorten boven de weg ( péage en flux libre ). De tolpoorten registreren het kenteken, de tolbadge of het tolvignet.

  1. Voor zover bekend zijn de alleen op de A4 (bij afrit 36 Boulay) en op de nieuwe A79 geen tolhuisjes meer.
  2. Meer informatie bij,
  3. Bij tolpoorten kun je betalen met een tolbadge, een creditcard of contant geld.
  4. Betalen met een Nederlandse bankpas is op sommige wegen mogelijk, maar het is aan te raden om achter de hand te hebben voor als je bankpas niet geaccepteerd wordt.

  Met een elektronisch kastje (tolbadge) achter de voorruit kun je in Frankrijk automatisch tol betalen. Je hoeft dan niet meer te stoppen bij de tolpoort om af te rekenen, maar kunt rustig doorrijden. Je mag met de tolbadge door de speciale télépéagepoorten (Liber-t, de poortjes met de oranje ‘t’), waarmee je in het hoogseizoen lange wachttijden kunt besparen.

  • Je kunt de tolbadge kopen voor vertek in de ANWB-winkels voor de landen Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.
  • Met de tolbadge kun je ook betalen bij enkele honderden parkeerterreinen en parkeergarages in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.
  • Met een creditcard (pincode niet nodig) kun je bij alle poortjes betalen, behalve als ze gereserveerd zijn voor ‘télépéage’ (aangegeven met alleen een oranje ‘t’).

  Neem voor de zekerheid contant geld mee voor het geval de creditcard niet werkt. Betalen met een prepaid creditcard (carte de crédit prépayée) is niet mogelijk. ANWB Creditcard aanvragen Contant betalen kan in een automaat bij de meeste tolpoortjes met een blauw bord met muntstukken erop.

  • Let op: sommige tolmaatschappijen accepteren alleen munten vanaf tien cent en biljetten tot € 20.
  • Op een (nog) zeer beperkt aantal trajecten kan bij de automaten uitsluitend betaald worden met creditcard of tolbadge, dus niet contant of met een Nederlandse bankpas.
  • Met een Nederlandse bankpas betalen (pincode niet nodig) is mogelijk op een aantal wegen van de tolmaatschappijen ALBEA, Atlandes, SANEF en VINCI.

  Dit wordt meestal aangegeven met het Maestrologo. Het kan dus niet overal, daarom raden we aan contant geld of een creditcard achter de hand te hebben voor als je niet met je Nederlandse bankpas kunt betalen. ANWB Creditcard aanvragen

  Hoeveel tol betaal je van Nederland naar Parijs?

  Toltarieven berekenen kan via onlinerouteplanners of via de website van de snelwegbeheerder. Deze tabel met tariefvorken (2023) voor enkele bestemmingen in Frankrijk vanuit België via snel- en autowegen helpt je op weg bij de vergelijking. – Via autoroutes.fr, de website van de snelwegmaatschappijen, kan je de prijs van een rit tussen twee Franse steden berekenen.

  Bestemming vanuit België* Tarieven (2023) op basis van de afstand op de snelweg*
  Annecy Van € 53,10 tot € 88,00
  Avignon Van € 57,10 tot € 87,60
  Biarritz Van € 92,30 tot € 127,40
  Bordeaux Van € 74,50 tot € 109,60
  Dijon Van € 15,60 tot € 50,60 (via E411: € 15,60)
  Grenoble Van € 50,30 tot € 80,80
  Lyon Van € 35,00 tot € 65,50
  Marseille Van € 61,90 tot € 92,40
  Montpellier Van € 65,30 tot € 95,80
  Nice Van € 82,10 tot € 112,60 (alleen via Frankrijk)
  Parijs Van € 11,60 tot € 26,00 Via Rijsel-A1 : € 18,10 – gemiddelde koers, kan variëren van € 13,50 tot € 22,10 afhankelijk van het tijdstip
  Perpignan Van € 70,30 (via A75) / € 72,90 tot € 97,70
  Poitiers Van € 52,60 tot € 87,70
  Reims Van € 0 tot € 17,40 (via Couvin-E420: € 0)
  Rennes Van € 29,30 tot € 75,80
  Rouen Van € 8,90 tot € 17,50 (via A1-A29: € 16,30 )
  Straatsburg Van € 14,60 tot € 49,40 (via E411: € 14,60 )
  Westelijke ringweg Straatsburg (A355) Van € 2,40 tot € 5,20 – prijslijst
  Toulouse Van € 55,40 tot € 94,60

  Richtprijzen voor 2023 die kunnen variëren afhankelijk van het vertrekpunt in België, de gebruikte wegen en het tijdstip. Deze zijn louter informatief en kunnen verschillen van de bedragen die de snelwegmaatschappijen vragen. Terug naar het menu Tolwegen (péage) in Frankrijk

  Hoeveel kost naar Zuid Frankrijk rijden?

  Met de auto op vakantie: wat betaalt u aan de pomp en op de tolwegen naar het zuiden? De vakantie komt eraan en voor velen betekent dat de wagen volladen en naar het zuiden vertrekken. Maar wat kost dat? De prijs van de trip wordt vooral bepaald door de brandstof die uw auto verbruikt en de “péage” die u betaalt om de snelwegen te gebruiken.

  We helpen u op weg met dit overzicht. Charlotte Van Driessche, Robbe De Graeve, Rony Van Gastel, Joris Truyts Een tussenstop maken in Luxemburg om de tank te vullen, het is een vast gebruik op de “route du soleil”. En het maakt wel degelijk een verschil. Benzine is er 25 cent per liter goedkoper dan in ons land en 30 cent in vergelijking met over de grens in Frankrijk.

  Bij onze zuiderburen liggen de prijzen niet ver van die in ons land. In Duitsland is vooral diesel voordeliger en als u langs Oostenrijk rijdt, is het interessant om daar even de tank te vullen. Voorts zijn de echt lage prijzen te vinden in het oosten van Europa.

  Op het onderstaande kaartje krijgt u de gemiddelde brandstofprijzen te zien als u op het land klikt (voor benzine gaat het om de prijs voor Euro 95). Hoeveel uw brandstoffactuur in totaal zal bedragen, hangt natuurlijk van verschillende factoren. Maar “De inspecteur” (Radio 2) en Autogids berekenden dat u voor een rit van 1.000 km (de afstand naar het zuiden van Frankrijk) mag rekenen op zo’n 80 euro voor diesel en 100 euro voor benzine (en 60 euro voor een elektrische wagen).

  U kunt de brandstofkosten (en tolkosten) natuurlijk helemaal vermijden door te kiezen voor meer ecologische alternatieven zoals de bus of de trein, want ook die brengen u naar het zuiden. (Lees voort onder het kaartje.) De autosnelwegen naar het zuiden zijn duur, en ze worden elk jaar (in februari) wat duurder. Wie slim is, kan besparen. Om te beginnen is het tarief op een paar trajecten afhankelijk van het tijdstip. Dat is bijvoorbeeld het geval als u naar Parijs rijdt vanuit Rijsel (Lille). Op de daluren betaalt u 25 procent minder – zondag, in de vroege namiddag of ‘s avonds.

  Anderzijds betaalt u net 25 procent extra op de piekmomenten. Daarnaast kan het voordeliger zijn om af en toe de snelweg op en af te gaan in plaats van het hele traject in één keer te rijden, maar dan spreken we over enkele euro’s. Wie verdient aan de péage? Het overgrote deel van de Franse autowegen is in handen van privégroepen.

  Zij hebben een concessie van de overheid gekregen. Bijna alle autowegen zijn “vergund” voor tientallen jaren, vaak tot 2050 of nog later. De privé-eigenaars zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en de veiligheid van de wegen en ze hebben ook duizenden werknemers in dienst.

  Toch maken ze flinke winsten. Niet de Franse staat maar de aandeelhouders worden er dus rijk van. Betalen kan je overigens in heel Frankrijk met cash (opgelet, niet alle uitritten zijn bemand, vaak gaat het om een automaat) of met de kredietkaart. De Fransen zijn lang niet de enigen die laten betalen voor de autowegen.

  In pakweg Italië of Spanje betaal je ook per traject, terwijl je in Zwitserland en Oostenrijk dan weer een vignet moet kopen dat geldig is voor alle autowegen. Het Zwitserse vignet bestaat alleen in jaarvorm en kost zo’n 35 euro. In Oostenrijk kan je kiezen tussen een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar.

  • Je betaalt tussen 9 en 87 euro.
  • Zo’n vignet zou er ook in Duitsland komen, je zal dus in de toekomst ook voor de “autobahn” moeten betalen.
  • Maar vanaf wanneer is nog onduidelijk.
  • Tot slot: denk eraan dat ook bruggen of tunnels extra kunnen kosten.
  • Wil u door het centrum van Frankrijk naar het zuiden, dan kost de spectaculaire 300 meter hoge brug over de Tarn bij Millau u 10 euro.

  En gaat u de Alpentunnels door naar Italië (de Fréjus of de Mont-Blanc), dan bent u zo’n 45 euro kwijt. : Met de auto op vakantie: wat betaalt u aan de pomp en op de tolwegen naar het zuiden?

  Waar begint péage Route du Soleil?

  De Autoroute du Soleil Je kunt natuurlijk ook in Parijs beginnen. Vanuit Nederland kun je via Gent en Lille over de E17/A1 naar Parijs rijden, of via Brussel en Valenciennes over de E19/A2.

  Waar begint tolweg Route du Soleil?

  6 augustus, 2019 | Update: 16 juni, 2022 Ben jij van plan om dit jaar naar het zuiden van Frankrijk of Spanje af te reizen? Dan is de kans groot dat je over de Route du Soleil gaat. Je hebt heel wat uurtjes rijden voor de boeg, daarom geven we je wat tips voor je reis over deze bekende autosnelweg dwars door Frankrijk. De beroemde Route du Soleil van Noord- naar Zuid-Frankrijk Om de Route du Soleil te bereiken rijden veel vakantiegangers via de A2 naar Maastricht en Luxemburg. Je vermijdt dan de drukte rondom Parijs en je betaalt pas tol vanaf Toul, net voorbij Nancy.

  Welke snelwegen in Frankrijk zijn tolvrij?

  Peago – Welke afslagen je precies moet hebben om te besparen, kan je opzoeken op de website Autoroute-eco, Dat moet je wel thuis doen en de route uitprinten. Printen is niet zo mijn ding en er is een nog betere manier. Die heet Peago en het is een app.

  • De app is gratis maar voor de besparingsoptie moet 3,99 euro betalen.
  • Dat maakt het allemaal veel gemakkelijker.
  • Volgens de eigenaar heb je hem met één rit naar Parijs er uit en maak je dus op de terugweg al winst.
  • Helaas bestaat de app niet meer.
  • Naast deze toch wat ingewikkelde manier van besparen, kan je trouwens ook flink wat geld in je zak houden door je route goed te plannen.

  Er zijn grote stukken autoroute waar je niet voor hoeft te betalen. Bekend is natuurlijk de A31 vanaf Luxemburg, daar begin je pas te betalen na Nancy en als je naar de Elzas rijdt betaal je helemaal geen tol. Ook de A20 bij Limoges is voor een groot deel tolvrij.

  De autoroute is niet de enige weg in Frankrijk en je kan natuurlijk ook kiezen om de Route National te nemen en die is gratis. Dit vereist wel wat kennis of enige studie waarbij de wegenatlas van Frankrijk eigenlijk niet kan ontbreken. Vaak is de Route National een prima alternatief. Op weg naar huis reden wij vlak na Bordeaux op de A10 in op een enorme bouchon waarbij de N10 via Angoulême helemaal leeg was.

  Gewoon een goede tweebaansweg waar je 110 mag maar er was geen file te zien. Ook de oude weg N7 naar het zuiden via Moulins is een goed te doen op een hete zwarte zaterdag. Daarbij heb je het voordeel dat je goedkoper tankt dan op de péage én, niet geheel onbelangrijk, veel beter kan eten dan in de Autogrill.

  Hoe tol vermijden Frankrijk?

  U kunt ze vermijden door de nationale wegen te gebruiken. Die zijn tolvrij en leiden u doorheen Franse dorpjes en langs nationale natuurparken. Een klassieke oplossing is om Frankrijk binnen te rijden via Luxemburg. Zo kan u in Nice geraken zonder enige tol te betalen, via de A30, de E23 en de E712.

  Wat kost Telepeage?

  De kosten op een rij –

  Aanschafkosten tolbadge De tolbadge voor Frankrijk, Spanje en Portugal kost €17,95 voor leden (€19,95 voor niet-leden). Wil je de tolbadge ook in Italië gebruiken? Dan betaal je €21,95 voor leden (€23,95 voor niet-leden). De vaste toltarieven per land Raadpleeg de ANWB Routeplanner voor de hoogte van de tolkosten op jouw route. De gebruikskosten Deze zijn € 3 per maand dat je de tolbadge gebruikt. Als je kiest voor een e-factuur krijg je € 0,50 korting per factuur. Administratiekosten Er worden € 10 administratiekosten in rekening gebracht als je de badge langer dan 24 maanden niet gebruikt

  Lees alle : Hoe werkt de tolbadge? | ANWB

  Welke Tolbadge is de beste?

  Doorrijden op de Franse tolwegen met een tolbadge – Bip&Go heeft 2 formules: – Als je minstens 1x per maand over de tolwegen rijdt (omdat je een tweede huis in Frankrijk hebt bijvoorbeeld) dan kun je het beste kiezen voor een FREQUENT-abonnement van €16 per jaar.

  – Voor wie alleen voor de zomervakantie of een paar keer per jaar door Frankrijk reist, is de ADHOC-formule de beste optie. Dan betaal je eenmaal voor de aanschaf van de badge (€10 of €14 voor de badge + €10 verzendkosten) en dan wordt er €1,90* maandkosten berekend voor alleen die maanden waarin je de badge onderweg in Frankrijk gebruikt hebt.

  Tol- en parkeergeld wordt bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch van je rekening afgeschreven. SPECIALE LEZERSAANBIEDING – zie onder

  Heb ik een Tolbadge nodig?

  Wanneer heb ik een tolbadge nodig? Als je door het tolpoortje met de oranje letter ‘t’ wilt rijden zonder te stoppen heb je een tolbadge nodig. De tolbadge is niet verplicht. Tol betalen is wel verplicht als je op tolwegen rijdt.

  Kan je betalen met Maestro in Frankrijk?

  Je kunt met Maestro overal ter wereld betalen bij zo’n 15 miljoen winkels én geld opnemen bij geldautomaten met ons logo.

  Waar moet je tol betalen?

  P – Tol in Portugal – Portugal vraagt tol bij het op- of afrijden van autosnelwegen of snelwegen. De prijzen zijn afhankelijk van de lengte van de gereden afstand en het type en de grootte van het voertuig. Het duurste traject is Lissabon-Faro met ca.17 euro.

  Voor het traject Lissabon-Estoril hoef je slechts 40 cent te betalen. Wel kan er speciale tol worden geheven voor het gebruik van bruggen of tunnels. De tol in Portugal kun je ofwel contant of met creditcard betalen bij de tolstations of je maakt gebruik van het elektronische betaalsysteem. Op enkele (delen) van autosnelwegen kun je alleen elektronisch betalen.

  Deze trajecten hebben het bordje “electronic toll only”. De betaling voor niet-Portugese auto’s gebeurt vooraf of met behulp van de creditcard. Voor het betalen van de elektronische tol voor voertuigen met een buitenlands kenteken is voor alle systemen registratie vooraf noodzakelijk.

  ESAYToll: voor verblijf tot 30 dagen TOLLService: Prepaidkaart voor 3 dagen – voor de voertuigklassen 1 en 2 TOLLCard: 1 jaar geldig, alleen geldig bij autosnelwegen zonder betaalmogelijkheid Via Verde visitors: 90 dagen geldig, Via-Verde strook bruikbaar

  Op de “Welcome Points” die zich op elektronische tolsnelwegen bij de grens (A28 – Viana do Castelo; A24 – Chaves; A25 – Vilar Formoso; A22 – Vila Real de Santo António) kunnen je de tol voldoen met creditcard bij de betaalterminal. Hier wordt het kenteken van de auto aan de creditcard gekoppeld.

  Kun je pinnen bij de tolwegen in Frankrijk?

  Je koopt de tolbadge in de ANWB-winkel – Met de ANWB Routeplanner kun je gemakkelijk zien welke tolkosten je maakt op je geplande route.

  1. Vul jouw route in
  2. Onder het kopje ‘reiskosten’ geeft de ANWB Routeplanner de tolkosten op dit traject met een personenauto
  3. Vink aan of je een caravan of aanhangwagen achter de auto hebt hangen voor specifiekere tolkosten.

  In Frankrijk moet je voor de meeste wegen te herkennen aan de letter “A” gevolgd door een nummer tol betalen, op een enkele uitzondering na. Voor sommige bruggen en tunnels moet je ook tol betalen. Dit zijn wegen die beginnen met de “A” waar je geen tol hoeft te betalen:

  • A16 van Boulogne-sur-Mer tot de grens met België
  • A20 van Vierzon tot afslag 54 ten zuiden van Brive-la-Gaillarde
  • A28 van Abbeville tot Isneauville bij Rouen; het tolvrije deel sluit niet aan op het toltraject naar Tours
  • A31 van Toul tot de grens met Luxemburg
  • A75 (met uitzondering van het viaduct van Millau)

  Slagbomen verdwijnen (péage en flux libre) Ter bevordering van de doorstroming zullen de tolstations met slagbomen op termijn gaan verdwijnen en komen er alleen open tolpoorten boven de weg ( péage en flux libre ). De tolpoorten registreren het kenteken, de tolbadge of het tolvignet.

  1. Voor zover bekend zijn de alleen op de A4 (bij afrit 36 Boulay) en op de nieuwe A79 geen tolhuisjes meer.
  2. Meer informatie bij,
  3. Bij tolpoorten kun je betalen met een tolbadge, een creditcard of contant geld.
  4. Betalen met een Nederlandse bankpas is op sommige wegen mogelijk, maar het is aan te raden om achter de hand te hebben voor als je bankpas niet geaccepteerd wordt.

  Met een elektronisch kastje (tolbadge) achter de voorruit kun je in Frankrijk automatisch tol betalen. Je hoeft dan niet meer te stoppen bij de tolpoort om af te rekenen, maar kunt rustig doorrijden. Je mag met de tolbadge door de speciale télépéagepoorten (Liber-t, de poortjes met de oranje ‘t’), waarmee je in het hoogseizoen lange wachttijden kunt besparen.

  Je kunt de tolbadge kopen voor vertek in de ANWB-winkels voor de landen Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Met de tolbadge kun je ook betalen bij enkele honderden parkeerterreinen en parkeergarages in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Met een creditcard (pincode niet nodig) kun je bij alle poortjes betalen, behalve als ze gereserveerd zijn voor ‘télépéage’ (aangegeven met alleen een oranje ‘t’).

  Neem voor de zekerheid contant geld mee voor het geval de creditcard niet werkt. Betalen met een prepaid creditcard (carte de crédit prépayée) is niet mogelijk. ANWB Creditcard aanvragen Contant betalen kan in een automaat bij de meeste tolpoortjes met een blauw bord met muntstukken erop.

  Let op: sommige tolmaatschappijen accepteren alleen munten vanaf tien cent en biljetten tot € 20. Op een (nog) zeer beperkt aantal trajecten kan bij de automaten uitsluitend betaald worden met creditcard of tolbadge, dus niet contant of met een Nederlandse bankpas. Met een Nederlandse bankpas betalen (pincode niet nodig) is mogelijk op een aantal wegen van de tolmaatschappijen ALBEA, Atlandes, SANEF en VINCI.

  Dit wordt meestal aangegeven met het Maestrologo. Het kan dus niet overal, daarom raden we aan contant geld of een creditcard achter de hand te hebben voor als je niet met je Nederlandse bankpas kunt betalen. ANWB Creditcard aanvragen

  Hoe tol vermijden Frankrijk?

  U kunt ze vermijden door de nationale wegen te gebruiken. Die zijn tolvrij en leiden u doorheen Franse dorpjes en langs nationale natuurparken. Een klassieke oplossing is om Frankrijk binnen te rijden via Luxemburg. Zo kan u in Nice geraken zonder enige tol te betalen, via de A30, de E23 en de E712.

  Hoeveel tol betaal je van Nederland naar Parijs?

  Toltarieven berekenen kan via onlinerouteplanners of via de website van de snelwegbeheerder. Deze tabel met tariefvorken (2023) voor enkele bestemmingen in Frankrijk vanuit België via snel- en autowegen helpt je op weg bij de vergelijking. – Via autoroutes.fr, de website van de snelwegmaatschappijen, kan je de prijs van een rit tussen twee Franse steden berekenen.

  Bestemming vanuit België* Tarieven (2023) op basis van de afstand op de snelweg*
  Annecy Van € 53,10 tot € 88,00
  Avignon Van € 57,10 tot € 87,60
  Biarritz Van € 92,30 tot € 127,40
  Bordeaux Van € 74,50 tot € 109,60
  Dijon Van € 15,60 tot € 50,60 (via E411: € 15,60)
  Grenoble Van € 50,30 tot € 80,80
  Lyon Van € 35,00 tot € 65,50
  Marseille Van € 61,90 tot € 92,40
  Montpellier Van € 65,30 tot € 95,80
  Nice Van € 82,10 tot € 112,60 (alleen via Frankrijk)
  Parijs Van € 11,60 tot € 26,00 Via Rijsel-A1 : € 18,10 – gemiddelde koers, kan variëren van € 13,50 tot € 22,10 afhankelijk van het tijdstip
  Perpignan Van € 70,30 (via A75) / € 72,90 tot € 97,70
  Poitiers Van € 52,60 tot € 87,70
  Reims Van € 0 tot € 17,40 (via Couvin-E420: € 0)
  Rennes Van € 29,30 tot € 75,80
  Rouen Van € 8,90 tot € 17,50 (via A1-A29: € 16,30 )
  Straatsburg Van € 14,60 tot € 49,40 (via E411: € 14,60 )
  Westelijke ringweg Straatsburg (A355) Van € 2,40 tot € 5,20 – prijslijst
  Toulouse Van € 55,40 tot € 94,60

  Richtprijzen voor 2023 die kunnen variëren afhankelijk van het vertrekpunt in België, de gebruikte wegen en het tijdstip. Deze zijn louter informatief en kunnen verschillen van de bedragen die de snelwegmaatschappijen vragen. Terug naar het menu Tolwegen (péage) in Frankrijk

  Hoe betaal je de tol?

  Welke mogelijkheden zijn er om de péage te betalen? –

Je kan de tol op meerdere manieren betalen. Je kan contant, met een creditcard of met een tolbadge betalen. Bij de grote tolpoorten zijn er altijd wel poorten die bemand zijn, maar er zijn ook steeds meer tolpoorten volledig geautomatiseerd, Onze tip : de wachtrijen voor de tolpoorten kunnen behoorlijk oplopen en het is aan te raden om zowel contant geld als een creditcard bij de hand te hebben zodat je voor de kortere rij kan kiezen.