Tol Frankrijk Berekenen Anwb

Tol Frankrijk Berekenen Anwb

Waar begint de tol in Frankrijk?

De Autoroute du Soleil De A31 uit Metz en Nancy komt hier samen met de A6, die in Parijs begint. Je kunt natuurlijk ook in Parijs beginnen. Vanuit Nederland kun je via Gent en Lille over de E17/A1 naar Parijs rijden, of via Brussel en Valenciennes over de E19/A2.

Is Zuid-Frankrijk duur?

Je budget voor Zuid-Frankrijk – De Cote d’Azur staat bekend om haar mooie, maar dure, hotels en restaurants. Er zijn echter manieren waarop jij je vakantie kunt budgetteren. Reis bijvoorbeeld in het laagseizoen wanneer de prijzen lager zijn en het minder druk is.

Hotel: 65 – 265 euro / nacht Hostel: 18 – 62 euro / nacht Prijs per maaltijd: 12 – 45 euro Vervoer: 18 euro per dag

Waar koop je vignet Frankrijk?

De milieusticker kan alléén online besteld worden op de officiële website van Crit’Air (Externe link). Dit is de enige officiële website om het vignet te bestellen! Er bestaan andere aanbieders, maar die vragen een veelvoud van de prijs. Houd bij de bestelling je creditcard en kentekenbewijs bij de hand.

Welk vignet nodig in Frankrijk?

Wanneer geldt het? – De regels hangen af van stad tot stad. De vermelde Euronormen gelden voor personenwagens. Voor vrachtwagens en motorfietsen gelden anderen voorwaarden. Parijs: Algemeen is het vignet enkel verplicht als je de zone inrijdt tussen 8 uur ‘s morgens en 8 uur ‘s avonds van maandag tot en met vrijdag.

 • Tijdens het weekend (startende vanaf vrijdagavond 8 uur) heb je dus geen vignet nodig om in de zone te mogen rijden.
 • De milieuzone in Parijs omvat het gebied binnen de A86 en een paar gebieden net buiten de A86 (klik hier voor een kaartje).
 • De A86 zelf valt buiten de zone.
 • Dieselvoertuigen met Euronorm 3 of minder mogen niet in de zone rijden.

Vanaf juli 2023 mogen enkel nog wagens met vignet categorie 0, 1 en 2 in de zone rijden. Dieselvoertuigen met Euronorm 4 of minder en benzinevoertuigen met Euronorm 3 of minder mogen dan niet meer in de zone rijden. Reims: Vignet verplicht in het stadscentrum en twee grote toegangswegen (klik hier voor een kaartje).

Dieselvoertuigen met Euronorm 3 of minder mogen niet in de zone rijden. Vanaf 2024 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 4 en benzinevoertuigen met Euronorm 3 of minder niet meer welkom. Straatsburg (Strasbourg): Vignet verplicht in de milieuzone die 33 gemeenten omvat (klik hier voor een kaartje). De snelwegen A4 en A35 behoren niet tot de zone.

Dieselvoertuigen met Euronorm 2 of lager mogen niet in de zone rijden. Vanaf 2024 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 3 niet meer welkom. Rouen: Vignet verplicht in Rouen en 12 omliggende gemeenten (klik hier voor een kaartje). Dieselvoertuigen met Euronorm 3 of minder mogen niet in de zone rijden.

Lyon: Vignet verplicht in de hele stad, inclusief voorstad Villeurbanne en Caluire-et-cuire (klik hier voor een kaartje). De doorgaande snelwegen vallen buiten de zone. Dieselvoertuigen met Euronorm 2 of lager mogen niet in de zone rijden. Vanaf 2024 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 3 niet meer welkom.

Montpellier: Vignet verplicht in het stadscentrum en 10 aangrenzende gemeentes (klik hier voor een kaartje). Dieselvoertuigen met Euronorm 2 of lager mogen niet in de zone rijden. Vanaf 2024 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 3 niet meer welkom. Toulouse: Vignet verplicht in de milieuzone die valt binnen de périphérique van Toulouse die gevormd wordt door de snelwegen A61, A62 en A620.

Deze snelwegen zelf vallen buiten de zone (klik hier voor een kaartje). Dieselvoertuigen met Euronorm 3 of minder mogen niet in de zone rijden. Vanaf 2024 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 4 en benzinevoertuigen met Euronorm 3 of minder niet meer welkom. Marseille: Vignet verplicht in een deel van het centrum van Marseille (klik hier voor een kaartje).

Dieselvoertuigen met Euronorm 2 of lager mogen niet in de zone rijden. Vanaf 1 september 2023 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 3 niet meer welkom. Nice: Vignet verplicht in een deel van het centrum van Nice, inclusief de Promenade des Anglais (klik hier voor een kaartje).

 • Dieselvoertuigen met Euronorm 2 of lager mogen niet in de zone rijden.
 • Vanaf 2024 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 3 niet meer welkom.
 • Grenoble: Vignet verplicht vanaf juli 2023 in Grenoble en 12 omliggende gemeenten (klik hier voor een kaartje).
 • De doorgaande snelwegen vallen buiten de zone.
 • Dieselvoertuigen met Euronorm 2 of lager mogen niet in de zone rijden.
You might be interested:  Vakantie Uren Berekenen

Vanaf 2024 zijn ook dieselvoertuigen met Euronorm 3 niet meer welkom. Rijsel (Lille): Vignet verplicht bij extreme luchtvervuiling in Lille, Hellemmes, Lomme, Lambersart, La Madeleine, Lezennes, Marcq en Baroeul, Marquette-lez-Lille, Mons-en-Baroeul, Ronchin, Saint André-lez-Lille en Sequedin.

Alleen voertuigen met vignet 0, 1, 2 of 3 mogen dan in deze zone rijden. In gevallen van hoge luchtverontreiniging gelden er verkeersbeperkingen, inclusief het centrum van Lille. Enkele doorgaande snelwegen (A1, A25, A22) vallen buiten de zone. Vanaf 2025 komt er een vaste milieuzone. Valence: Vignet verplicht bij extreme luchtvervuiling.

Duurt de vervuiling langer dan twee dagen, dan mogen alleen voertuigen met een vignet 0, 1, 2 en 3 de zone in. De zone kan het hele departement Drôme beslaan en ook de snelweg A7 kan tot de zone behoren. Clermont-Ferrand: In eerste instantie wordt de snelheid verlaagd.

 1. Blijft de vervuiling lange tijd aanhouden, dan mogen enkel nog wagens met een vignet in de zone rijden.
 2. De zone kan het hele departement Puy-de-Dôme beslaan.
 3. Rennes: Vignet verplicht bij extreme luchtvervuiling.
 4. Alleen voertuigen met een vignet 0, 1, 2 en 3 mogen dan de zone binnen de ring van Rennes in.

VAB raadt aan om een vignet aan te schaffen. Het kost niet veel, blijft geldig zo lang je je wagen bezit en zo kom je niet voor verrassingen te staan indien er plots in deze steden een milieu-alarm van kracht is.

Heb je een creditcard nodig in Frankrijk?

Betalen met pin in Frankrijk – In Frankrijk kun je op de meeste plaatsen met pin betalen. Jouw gewone pinpas wordt bij de meeste winkels, restaurants en hotels geaccepteerd. Je hebt dus geen creditcard nodig om jouw restaurantrekening, boodschappen of souvenirs te betalen.

 1. Het is wel handig om voor de zekerheid ook wat contant geld mee te nemen.
 2. Er zijn namelijk zo hier en daar in Frankrijk nog plekken waar het niet mogelijk is om te pinnen.
 3. Bij onbemande tankstations is het bijvoorbeeld zo dat (Nederlandse) bankpassen niet altijd worden geaccepteerd is betaalmiddel.
 4. Als je met de auto op vakantie bent en gaat tanken, is het dus verstandig om contant geld bij je te hebben.
You might be interested:  Rc Waarde Berekenen Kingspan

Je vindt in Frankrijk op veel plekken geldautomaten waar je contant geld kunt opnemen. Deze worden in het Frans DAB (distributeur automatique de billets) of GAB (guichet automatique bancaire) genoemd. Deze vind je zeker in de grotere steden in zo’n beetje elke straat.

Wat is de beste Tolbadge?

Doorrijden op de Franse tolwegen met een tolbadge – Bip&Go heeft 2 formules: – Als je minstens 1x per maand over de tolwegen rijdt (omdat je een tweede huis in Frankrijk hebt bijvoorbeeld) dan kun je het beste kiezen voor een FREQUENT-abonnement van €16 per jaar.

– Voor wie alleen voor de zomervakantie of een paar keer per jaar door Frankrijk reist, is de ADHOC-formule de beste optie. Dan betaal je eenmaal voor de aanschaf van de badge (€10 of €14 voor de badge + €10 verzendkosten) en dan wordt er €1,90* maandkosten berekend voor alleen die maanden waarin je de badge onderweg in Frankrijk gebruikt hebt.

Tol- en parkeergeld wordt bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch van je rekening afgeschreven. SPECIALE LEZERSAANBIEDING – zie onder

Hoeveel tol betaal je als je naar Parijs gaat?

Toltarieven berekenen kan via onlinerouteplanners of via de website van de snelwegbeheerder. Deze tabel met tariefvorken (2023) voor enkele bestemmingen in Frankrijk vanuit België via snel- en autowegen helpt je op weg bij de vergelijking. – Via autoroutes.fr, de website van de snelwegmaatschappijen, kan je de prijs van een rit tussen twee Franse steden berekenen.

Bestemming vanuit België* Tarieven (2023) op basis van de afstand op de snelweg*
Annecy Van € 53,10 tot € 88,00
Avignon Van € 57,10 tot € 87,60
Biarritz Van € 92,30 tot € 127,40
Bordeaux Van € 74,50 tot € 109,60
Dijon Van € 15,60 tot € 50,60 (via E411: € 15,60)
Grenoble Van € 50,30 tot € 80,80
Lyon Van € 35,00 tot € 65,50
Marseille Van € 61,90 tot € 92,40
Montpellier Van € 65,30 tot € 95,80
Nice Van € 82,10 tot € 112,60 (alleen via Frankrijk)
Parijs Van € 11,60 tot € 26,00 Via Rijsel-A1 : € 18,10 – gemiddelde koers, kan variëren van € 13,50 tot € 22,10 afhankelijk van het tijdstip
Perpignan Van € 70,30 (via A75) / € 72,90 tot € 97,70
Poitiers Van € 52,60 tot € 87,70
Reims Van € 0 tot € 17,40 (via Couvin-E420: € 0)
Rennes Van € 29,30 tot € 75,80
Rouen Van € 8,90 tot € 17,50 (via A1-A29: € 16,30 )
Straatsburg Van € 14,60 tot € 49,40 (via E411: € 14,60 )
Westelijke ringweg Straatsburg (A355) Van € 2,40 tot € 5,20 – prijslijst
Toulouse Van € 55,40 tot € 94,60
You might be interested:  Variabele Kosten Per Product Berekenen

Richtprijzen voor 2023 die kunnen variëren afhankelijk van het vertrekpunt in België, de gebruikte wegen en het tijdstip. Deze zijn louter informatief en kunnen verschillen van de bedragen die de snelwegmaatschappijen vragen. Terug naar het menu Tolwegen (péage) in Frankrijk

Hoeveel tol betalen van Nederland naar Parijs?

Tips Franse tolwegen – Meer lezen over rijden op de Franse tolwegen? Lees onze tips en adviezen.

Frankrijk Corona – Reizen naar Frankrijk is toegestaan Laatst bijgewerkt 1 januari 2023 – Sinds 1 augustus 2022 gelden er geen Covid-19-gerelateerde beperkingen meer in Frankrijk. U hoeft niet een bewijs van vaccinatie, Lees verder Frankrijk Corona Verplicht in auto in Frankrijk – Er gelden in elk land specifieke regels welke items of spullen je mee moet hebben in je auto. Let daar goed op als je op vakantie naar het buitenland gaat. Lees verder Verplicht in auto in Frankrijk Milieusticker in Franse steden verplicht – Een milieuvignet is sinds 1 januari 2017 ook in Franse steden verplicht (!). Het gaat op dit moment om Parijs – binnen de Boulevard Péripherique – en Lyon, Lille en Lees verder Milieusticker in Franse steden verplicht Maximum snelheid in Frankrijk – In Frankrijk geldt op de meeste tolwegen over de langere afstanden een maximum snelheid van 130 km/h bij normaal weer, en 110 km/h bij regen en/of slecht weer. Op diverse Lees verder Maximum snelheid in Frankrijk Frankrijk tolwegen – Tol op snelwegen Frankrijk In Frankrijk geldt voor veel snelwegen dat er tol (peage) betaald moet worden. U betaalt deze zomer 2023 in Frankrijk maximaal € 106,60 per reis. Het Lees verder Frankrijk tolwegen Alcoholtest verplicht in auto – Wil je in Frankrijk rondrijden met een auto? Vergeet dan niet dat het in Frankrijk verplicht is om een aantal zaken in de auto aanwezig te hebben. Dit betreffen; – Lees verder Alcoholtest verplicht in auto