Tol Naar Spanje Berekenen

Tol Naar Spanje Berekenen

Hoeveel tol betaal je om naar Spanje te rijden?

Tolwegen in Spanje – Je hebt geen autovignet nodig in Spanje, maar je moet wel tol betalen op autosnelwegen.

  • In Spanje betaal je 16 euro om vanaf de grens naar Barcelona te rijden,
  • Wie naar Valencia rijdt, moet rekenen op ongeveer 47 euro tol,
  • Reizigers naar Madrid moeten ongeveer 27 euro tol betalen om vanaf het Baskenland naar de hoofdstad te rijden.

Wie de tolwegen wil vermijden, kan ook de kleinere autovías nemen, Die lopen vaak parallel met de autosnelwegen. Je bent dus meestal bijna even snel op je bestemming, maar hoeft geen tol te betalen.

Hoeveel tol betaal je in Frankrijk naar Spanje?

Richting de ‘costa’s’

traject klasse 1
Franse grens – Barcelona 16
Franse grens – Tarragona 21
Franse grens – Valencia 51
Franse grens – Cartagena 54

Hoe betalen Tolweg Spanje?

Het betalen van tol in Spanje – Het betalen van tol kan op verschillende manier op de tolwegen in Spanje. Zo kan je gewoon contant betalen, in euro’s natuurlijk, maar creditcards doen het ook. Betalen kan bij tolstations in Spanje kan vaak ook gewoon met een Nederlandse bankpas, dat herken je aan de borden met het Maestro logo.

  1. Echter kan dit verschillen per tolmaatschappij.
  2. Zorg er daarom altijd voor dat je contant geld of een creditcard achter de hand te hebt als back-up.
  3. Heb je geen zin om onderweg elke keer te stoppen om tol te betalen? Dan is een tolbadge de oplossing! Met deze tolbadge kun je elektronisch tol betalen op de snelwegen.
You might be interested:  Maximale Hypotheek Berekenen 2023

De tolbadge is een handig kastje die je bevestigt achter je voorruit. Als je de daarvoor bestemde tolpoort kiest, gaat de slagboom automatisch omhoog. Zo sta je dus niet meer in die lange rij voor de tolpoort. De kosten worden achteraf automatisch afgeschreven.

Wat ben je kwijt aan tol van Nederland naar Spanje?

De route & kosten via Reims (A9 route) – Met de auto naar Spanje via de A9. Helaas heb ik geen ervaring met deze route, maar aangezien die nauwelijks langers is als de vorige twee zet ik hem er graag bij. Hier gaan je ook via Breda de grens over richting Antwerpen, Brussel om via de A304 de grens over te gaan.

Je bent ongeveer qua kosten €31 (met caravan €41) aan tol kwijt en €180 aan benzine. Samen zal dat €211 voor alleen de heenreis zijn.

Route via Reims naar Spanje

Waarom hoef je in Spanje geen tol meer te betalen?

MADRID – In Spanje zijn meerdere tolwegen, vooral in Catalonië, gratis geworden. Het einde van de tol, na een halve eeuw, is het gevolg van het aflopen van concessies die Spaanse overheden aan exploitanten hadden gegeven. Belangrijkste wijziging voor veel toeristen die de auto pakken, is het einde van de tol op de AP7.

Wat kost het om met de auto naar Barcelona te gaan?

Beste autoroute van Nederland naar Barcelona – De route via Millau wordt door Michelin als beste route naar Barcelona aanbevolen. Tussen Amsterdam en Barcelona (1.547 km afstand) zou het ongeveer €200 kosten en 14,18 uur tijd. Ik zelf heb via Route du Soleil naar Barcelona met de auto gereisd en dat beviel heel goed. Mijn ervaring lees je hier terug,

You might be interested:  Mean Arterial Pressure Berekenen

Wat kost tol naar Alicante?

Tol Spanje – Veel snelwegen in Spanje zijn tolwegen. Het Spaanse hoofdwegennet bestaat uit autopistas (autosnelwegen, meestal tol) en autovías (tolvrije autowegen, expreswegen). De snelweg van de Franse grens via Girona naar Alicante is helemaal tolvrij.

Is er nog péage in Spanje?

Tolwegen in Spanje –

Ook in Spanje zal je op het overgrote deel van de autosnelwegen tol moeten betalen, In totaal ligt er hier zo’n 3000 kilometer aan ‘autopistas’. De meeste andere wegen, zoals de ‘autovias’ (bv. expreswegen) zijn tolvrij. Een van de bekendste tolwegen van Spanje is toch wel de AP-7 snelweg in het noordoosten,

Hoeveel péage?

Bestemming vanuit België* Tarieven (2023) op basis van de afstand op de snelweg*
Dijon Van € 15,60 tot € 50,60 (via E411: € 15,60)
Grenoble Van € 50,30 tot € 80,80
Lyon Van € 35,00 tot € 65,50
Marseille Van € 61,90 tot € 92,40

Is een milieusticker verplicht in Spanje?

Conclusie: u heeft geen milieusticker nodig in Spanje. Maar let goed op de borden die aangeven dat u een milieuzone inrijdt. Meer informatie over de Spaanse milieuzones kunt u lezen op onze landeninformatie.

Hoe hard mag je op snelweg Spanje?

Auto met caravan/aanhanger Let op: Op autosnelwegen en expreswegen (snelwegen met twee rijstroken) per richting en een middenberm) die door bebouwd gebied lopen, geldt een maximumsnelheid van 80 km/h, tenzij anders wordt aangegeven. De minimumsnelheid op autosnelwegen (autopistas/autovías) bedraagt 60 km/h.

Wat kost tol naar Alicante?

Tol Spanje – Veel snelwegen in Spanje zijn tolwegen. Het Spaanse hoofdwegennet bestaat uit autopistas (autosnelwegen, meestal tol) en autovías (tolvrije autowegen, expreswegen). De snelweg van de Franse grens via Girona naar Alicante is helemaal tolvrij.