Tolkosten Frankrijk Berekenen

Tolkosten Frankrijk Berekenen

Hoeveel tol betaal je naar Zuid Frankrijk?

Hoeveel kost de péage? –

De tolkosten verschillen per traject en er is dus geen standaardprijs die je bij een tolpoort moet betalen. Zo beginnen de prijzen op de A26 van Calais naar Lens voor personenauto’s bij 7,60 euro terwijl je voor de A10 van Parijs naar Orléans al 10,90 euro betaalt.

 • Klasse 1: Personenauto’s, busjes en campers tot 2 meter hoog. Dakkoffers en dergelijke worden daarbij niet meegerekend, het gaat enkel om de hoogte van het voertuig zelf.
 • Klasse 2: Mobilhomes, auto’s met een aanhangwagen en voertuigen tussen de 2 tot 3 meter hoog.
 • Klasse 3: Vrachtwagens en bussen met 2 assen
 • Klasse 4: Vrachtwagens en bussen met 3 of meer assen
 • Klasse 5: Motoren

Om een beeld te krijgen van de totale kosten van je reis kan je op de website van de ASFA uitrekenen wat je tolkosten zullen zijn.

 1. Wat kost tol door Frankrijk naar Spanje?

  In Frankrijk betaal je in totaal ongeveer 70 euro tol langs de Route du Soleil. Je kan de tolwegen vermijden door op de kleinere Routes Nationales en Routes Departementales te rijden, maar dan ben je wel al snel 3 uur langer onderweg.

  Wat kost het om met de auto naar Spanje?

  De route & kosten via Reims (A9 route) – Met de auto naar Spanje via de A9. Helaas heb ik geen ervaring met deze route, maar aangezien die nauwelijks langers is als de vorige twee zet ik hem er graag bij. Hier gaan je ook via Breda de grens over richting Antwerpen, Brussel om via de A304 de grens over te gaan.

  Je bent ongeveer qua kosten €31 (met caravan €41) aan tol kwijt en €180 aan benzine. Samen zal dat €211 voor alleen de heenreis zijn.

  Route via Reims naar Spanje

  Welke tolpoort Frankrijk met creditcard?

  Betaalmiddelen tol Frankrijk – De Franse tol is via verschillende betaalmethodes te betalen. Contant, met creditcard of via de elektronische tolbadge. Contant betalen wordt aangegeven met een blauw verkeersbord met muntjes erop. Let wel op, bij sommige tolpoorten kun je alleen betalen met munten vanaf 10 cent en biljetten tot 20 euro.