Totale Kosten Lening Berekenen

Totale Kosten Lening Berekenen

Hoe bereken je de lening?

Vervolgens berekenen je het bedrag dat je maandelijks aan rente en aflossing betaalt. De formule hiervoor is: (Leenbedrag * rentevoet * (1 + rentevoet) ^ looptijd in maanden / ((1 + rentevoet) ^ looptijd in maanden – 1)).

Wat zijn de kosten van een lening?

Wat kost een persoonlijke lening? Het is geen alledaagse bezigheid: het aanvragen van een persoonlijke lening. U weet inmiddels echter wel – geld lenen kost geld. Het is alleen nog de vraag hoeveel geld dit dan precies is. Daarom gaan we hieronder in op verschillende aspecten, maar voornamelijk het kostenplaatje en het berekenen van een persoonlijke lening.

 1. Doe er uw voordeel mee! Uw maandelijkse kosten bij een persoonlijke lening bestaan uit de aflossing van uw lening en de kosten oftewel de rente die u over het geleende bedrag betaalt.
 2. Dit verschilt per lening en situatie omdat de hoogte van het bedrag en de rente anders kunnen zijn.
 3. Het is daarom lastig een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de maandelijkse kosten zijn.

Laten we eerst uitleggen waarop de maandelijkse aflossing is gebaseerd: dat is namelijk altijd een percentage van het leenbedrag. Welk percentage hangt af van de afspraak, maar het ligt meestal tussen de 1,5% en 2%. Met andere woorden: wie een bedrag van duizend euro leent, lost gemiddeld tussen de honderdvijftig en tweehonderd euro per maand af op zijn lening.

Nee, dat niet. Een deel van de maandelijkse betaling is aflossing en het andere deel dat u betaalt is rente. Bij een persoonlijke lening is ook dit rentepercentage vooraf vastgelegd. De rente die u betaalt, is gebaseerd op onze inkoopprijs van het geld; dat is de marktrente die wij betalen. In onze rekenvoorbeelden ziet u de rente die u per jaar betaalt, altijd terug in de kolom “Debetrentevoet op jaarbasis”.

Daarnaast betaalt u bij sommige kredietverstrekkers nog andere kosten. Die vindt u terug in de kolom “Jaarlijkse kostenpercentage”. Bij Santander Consumer Finance zijn de percentages in de kolom “Debetrentevoet op jaarbasis” en “Jaarlijkse kostenpercentage” altijd hetzelfde, wat betekent dat u géén extra kosten betaalt.

 • Dit is iets waarop u kunt letten wanneer u leningen van diverse kredietverstrekkers vergelijkt.
 • De lening is in z’n geheel is terugbetaald, wanneer het einde van de looptijd is bereikt.
 • Dat wil zeggen, als er geen achterstanden in uw betalingen zijn ontstaan wanneer wij niet op tijd hebben kunnen incasseren.

Maar daarover later meer. Interesse in een lening aanvragen? Houd dan rekening met de volgende kosten, hieronder weergegeven in een rekenvoorbeeld*:

Kredietbedrag Termijnbedrag per maand Debetrentevoet (vast)* Jaarlijkse kostenpercentage Duur kredietovereenkomst Totaal te betalen bedrag
€1.500 €28,85 12,0% 12,0% 72 maanden €2.077,15
€2.500 €48,08 12,0% 12,0% 72 maanden €3.461,90
€5.000 €69,72 11,90% 11,90% 120 maanden €8.366,01
€12.500 €167,90 10,90% 10,90% 120 maanden €20.148,44
€25.000 €355,81 10,90% 10,90% 120 maanden €40.296,88
€37.500 €503,71 10,90% 10,90% 120 maanden €60.445,40
€50.000 €671,62 10,90% 10,90% 120 maanden €80.593,88

Dit zijn slechts voorbeelden, andere bedragen zijn ook mogelijk. * Rente per 14 april 2023. Dit betreft een persoonlijke lening (niet-doorlopend geldkrediet). Toetsing en registratie bij BKR. Bij de bepaling van het jaarlijks kostenpercentage, duur kredietovereenkomst en totaal door u te betalen bedrag, zijn wij er vanuit gegaan dat u geen extra aflossingen doet en de termijnen op tijd betaalt. Vooraf spreken we met u af wat u per maand betaalt. Dit is een bedrag waarbij de rente is inbegrepen. Dit bedrag incasseren wij iedere maand automatisch van uw betaalrekening zoals we dat afgesproken hebben in de kredietovereenkomst. We incasseren zo lang als de looptijd van uw lening is.

Is de looptijd verstreken en hebben wij alle maanden het afgesproken maandbedrag kunnen incasseren? Dan is de Persoonlijke lening helemaal afgerond. Ja, dat kan. Financiële tijden veranderen voortdurend en zijn niet altijd met elkaar te vergelijken. Het kan daarom zo zijn dat uw huidige vorm van lenen niet meer past bij uw financiële status.

In dat geval is uw lening oversluiten wellicht een mogelijkheid. Kort gezegd houdt het oversluiten van een lening in dat u opnieuw geld leent – om hiermee een andere lening af te lossen. U verandert daarbij mogelijk van leenvorm en kunt er vaak mee besparen.

Hoeveel rente u over uw lening betaalt, is gebonden aan de specifieke kenmerken van deze lening en aan de marktrente. De marktrente is de inkoopprijs van het geld dat u leent. Daarnaast letten kredietverstrekkers doorgaans op verschillende factoren, waaronder de hoogte van het te lenen bedrag of naar het risicoprofiel en bijvoorbeeld de aanwezigheid van een overlijdensrisicoverzekering.

Uiteindelijk komt daar een bedrag uit dat mede is gebaseerd op uw persoonlijke situatie en uw zogenoemde risicoprofiel. Santander doet dat overigens niet. Iedereen krijgt bij ons een gelijke behandeling. Klik hier voor onze rentetarieven bij een persoonlijke lening.

Uw maandelijkse kosten bij een persoonlijke lening bestaan uit de aflossing van uw lening en de kosten (oftewel de rente) die u over het geleende bedrag betaalt. Dat samen maakt het maandbedrag. De rente die u betaalt is gebaseerd op onze inkoopprijs van het geld; dat is de marktrente die wij betalen.

In onze rekenvoorbeelden ziet u de rente die u per jaar betaalt, altijd terug in de kolom “Debetrentevoet op jaarbasis”. Daarnaast betaalt u bij sommige kredietverstrekkers nog andere kosten. Die vindt u terug in de kolom “Jaarlijkse kostenpercentage”.

Waar bestaan kredietkosten uit?

Krediet kosten Wanneer je geld leent moet je altijd meer betalen dan dat je hebt geleend. Alles wat je meer terugbetaald dan het bedrag wat je hebt geleend noemen we kredietkosten. Deze kredietkosten bestaan voor het grootste gedeelte uit rente maar ook andere kosten vallen hier onder. Je ziet de volgende advertentie voor een mobiele telefoon. Wat zijn de kredietkosten wanneer je besluit om de telefoon in termijnen te betalen? kredietkosten = (12 × €125) − €1.200 = €300 ( 12 × 125 ) − 1200 = 300 Test jezelf vraag 1 Een auto kost €10.000 maar je kan hem ook in 35 termijnen van €400 betalen.

Wat kost een lening van 70000 euro?

Looptijd: 10 jaar – 70.000 euro lenen met een looptijd van 10 jaar (120 maanden)? Bij een rente van 4,4% kost dat €722 per maand. De totale kosten van de lening na 10 jaar zijn €86.651*. * de exacte kosten van uw lening zijn afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie.

Wat kost een lening van 40000 euro?

Lening van 40000 euro aanvragen – Bij Frisia kunt u verantwoord en snel (standaard binnen 1 tot 2 werkdagen) een lening van 40000 euro aanvragen. Met name bij verbouwingen is dit uiteraard ontzettend handig. Liever nu uw lening aanvragen, maar op een later tijdstip in laten gaan? Ook dat is mogelijk met de alom geprezen service van Frisia Financieringen (9,0 op basis van 550 reviews!).

Vraag direct vrijblijvend uw (maximale) lening aan of bereken en vergelijk uw lening wanneer u dat uitkomt. Hoeveel kost het om 40000 euro te lenen? We berekenen twee voorbeelden, op basis van een looptijd van 5 of 10 jaar: Looptijd: 5 jaar 40000 euro lenen met een looptijd van 5 jaar (60 maanden)? Bij een rente van 4,1% kost dat €738 per maand.

De totale kosten van de lening na 5 jaar zijn €44.227*. Looptijd: 10 jaar 40000 euro lenen met een looptijd van 10 jaar (120 maanden)? Bij een rente van 4,1% kost dat €406 per maand. De totale kosten van de lening na 10 jaar zijn €48.655*. *de exacte kosten van uw lening zijn afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie.

Benieuwd naar een andere looptijd als u een lening van 40000 euro afsluit? U kunt online de voor iedere keuze. Let op: kijk goed naar de rente die u betaalt om het bedrag te lenen. Een lagere rente zorgt voor lagere maandlasten en lagere totale kosten. Bij Frisia helpen we u de verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Heeft u aan 40000 euro genoeg of zou u liever nog iets meer lenen? U kunt online berekenen, Aan de hand van een paar duidelijke vragen geven we u een goede indicatie van wat er mogelijk is. Benieuwd hoe we berekenen wat u kunt lenen? We vragen naar uw (netto) inkomen en dat van uw eventuele partner.

Daarnaast zijn we benieuwd naar uw financiële (woon)situatie. Op die manier kunnen we goed inschatten wat er mogelijk is. En of u misschien meer of minder dan 40000 euro kunt lenen voor de verbouwing die u van plan bent. Veelgestelde vragen over geld lenen Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur.

Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten, Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

 • Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de,
 • Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening.
 • Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon.

De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken. Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Nadat je de aanvraag heeft verstuurd ontvang je in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kun je de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen jouw documenten in de regel binnen 24 uur.

Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer. Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is, Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject. Ja, het is mogelijk om een lening af te sluiten zonder partner. Dit hangt wel af van verschillende factoren, zoals jouw inkomen, kredietgeschiedenis en de specifieke voorwaarden van de lening.

Je mag dan niet getrouwd of geregistreerd partner in gemeenschap van goederen zijn. Wel wil de bank je partner toetsen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je partner mag geen negatieve coderingen hebben. Als je voldoet aan de vereisten van de kredietverstrekker, kun je in zonder dat je partner hiervoor medeverantwoordelijk hoeft te zijn.

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 584 7,4 % 7,4 % 120 maanden € 70.161
€ 40.000 € 442 6,1 % 6,1 % 120 maanden € 53.135
€ 30.000 € 347 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 41.748
€ 20.000 € 234 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 28.114
€ 10.000 € 119 8,0 % 8,0 % 120 maanden € 14.383

Voor de laagste rente geldt dat dit alleen geboden kan worden bij het leendoel verduurzaming woning. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren.

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 68.560
€ 25.000 € 375 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 34.280
€ 15.000 € 225 8,9 % 8,9 % 93 maanden € 20.769
€ 10.000 € 150 8,6 % 8,6 % 91 maanden € 13.646

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand.

Hoe zet je een lening in de boekhouding?

Boekhoudkundige verwerking van leningen – In de boekhouding worden leningen vaak ingeschreven met de toevoeging o/g of met de toevoeging u/g. Een lening u/g slaat op uitgeleend geld, te noteren op de debetzijde van de balans. Een lening o/g is opgenomen geld en dit staat dan weer aan de creditzijde van de balans.

Waar bestaat een lening uit?

Lening – Wikipedia Een lening is een dat door een partij wordt verstrekt aan een andere partij op voorwaarde dat het later terug wordt betaald. De uitlener krijgt daarmee een op de lener en wordt, De lener krijgt een en wordt, Het aangaan van een lening is een, namelijk een leenovereenkomst, die zelf ook wel lening wordt genoemd.

 1. Als gesproken wordt over de aan- of verkoop van een lening wordt met lening de vordering bedoeld; de schuldenaar krijgt dan een andere schuldeiser.
 2. Veelal wordt bij een leenovereenkomst een vergoeding geregeld in de vorm van en eventueel andere kosten.
 3. Om het onderscheid te benadrukken tussen het oorspronkelijk geleende bedrag enerzijds en de rente en kosten anderzijds, wordt het eerste ook wel de hoofdsom genoemd.

Afhankelijk van de afspraken kan een lening inclusief rente en kosten in een keer of in gedeelten worden afgelost. Het gedeelte van de hoofdsom dat nog niet is afgelost, wordt de pro resto hoofdsom genoemd. Degene die de lening verstrekt wordt geldschieter genoemd.

Wat is interest op lening?

4 componenten van rente De interest is de prijs die de kredietnemer aan de kredietgever betaalt om gedurende een bepaalde periode over een geldbedrag te mogen beschikken. Meestal wordt de interest uitgedrukt in een jaarlijks procent. De interest bestaat uit vier componenten die instaan voor de vergoeding van de kosten van de bank en voor de vergoeding van de aandeelhouders.

Wat is het jaarlijks kosten percentage van een krediet?

Jaarlijks kostenpercentage (JKP) – Dit percentage omvat alle verplichte kosten om een lening te verkrijgen, dat wil zeggen: de nominale rentevoet, de doorberekening van de dossierkosten, de doorberekening van de kosten voor premies of verplichte verzekeringsbijdragen.