Tweede Hypotheek Berekenen Ing

Tweede Hypotheek Berekenen Ing

Hoe wordt een tweede hypotheek berekend?

Berekenen van de 2e hypotheek – Bij het berekenen van een 2e hypotheek zijn er drie zaken van belang voor het bepalen van de maximale lening:

De waarde van de woning De waarde van de woning moet hoog genoeg zijn om een tweede hypotheek op te kunnen verstrekken. Je dient meer dan voldoende overwaarde te hebben. Zonder overwaarde kan er geen 2e hypotheek worden verstrekt. De inschrijving van de hypotheek Bij het afsluiten van een tweede hypotheek wordt ook naar de hoogte van de inschrijving van de hypotheek gekeken. Meestal is er ten tijde van het afsluiten van de eerste hypotheek een hogere inschrijving opgenomen. Hierdoor hoef je niet nogmaals naar de notaris indien je een extra bedrag nodig hebt voor bijvoorbeeld een verbouwing. Een zogenaamde verhoogde inschrijving kan tot 50% hoger zijn dan het hypotheekbedrag. De hoogte van je inkomen Vanzelfsprekend is de hoogte van je inkomen van belang voor het berekenen van een tweede hypotheek. Omdat elke hypotheekverstrekker andere voorwaarden hanteert met betrekking tot het inkomen, wordt de hoogte van je inkomen niet meegenomen in bovenstaande berekening.

Een 2e hypotheek wordt berekend door 75% tot 80% (afhankelijk van de hypotheekverstrekker ) van de marktwaarde van de woning te nemen minus het totale inschrijvingsbedrag van de huidige hypotheek minus 30% van het inschrijvingsbedrag. Maximale tweede hypotheek is dus (75%/80 * marktwaarde woning) – (130% * inschrijvingsbedrag) Terug naar de berekeningen Deze berekening is een indicatie.

Wat zijn de kosten bij een 2e hypotheek?

Kosten tweede hypotheek – Je betaalt geld voor het afsluiten van een tweede hypotheek. Je betaalt bijna altijd advieskosten. Hiervoor ben je tussen de €1000 en €2000 kwijt. Je hebt ook vaak een recente taxatie van je woning nodig. Die kosten hangen af van de taxatie die de hypotheekverstrekker eist,

Is een tweede hypotheek verstandig?

Waar sluit ik mijn tweede hypotheek af? – Een tweede hypotheek op je woning hoef je niet per se bij de bank of hypotheekverstrekker waar je al een hypotheek hebt lopen. In de praktijk is het verstandig om dit wel te doen omdat je hier doorgaans de beste voorwaarden kunt verwachten. De kans is groot dat een nieuwe hypotheekverstrekker een hogere rente rekent.

Wat zijn de voorwaarden voor een tweede hypotheek?

Tweede hypotheek bij overwaarde huis Een tweede hypotheek afsluiten is vrijwel alleen mogelijk als er overwaarde op het huis zit. Dat betekent dat het huis meer waard is dan het bedrag dat nog openstaat aan hypotheek. Bovendien moet je genoeg inkomen hebben om de tweede hypotheek te kunnen financieren.

Waarom nemen mensen een tweede hypotheek?

Een tweede hypotheek is een hypotheek die je bovenop je bestaande hypotheek afsluit. Bijvoorbeeld om te gaan verbouwen. Als de waarde van de woning en het inkomen het toelaten, kun je een tweede hypotheek afsluiten op je huis.

Wat kost 50.000 euro extra hypotheek?

Wat kost 50.000,- extra hypotheek – Overzicht van bruto maandlasten.

Verhoging hypotheek 50.000 Annuïteiten hypotheek Aflossingsvrije hypotheek
Rente 2,0% 184,82 83,33
Rente 2,5% 197,57 104,17
Rente 3,0% 210,80 125,00
Rente 3,5% 224,52 145,83
Rente 4,0% 238,70 166,67
Rente 4,5% 253,35 187,50
Rente 5,0% 268,42 208,33

Wat kost 30.000 euro extra hypotheek?

Als je op dit moment een lening van € 30.000,- afsluit betaal je minstens 4,5% rente.

Wat kost 10.000 euro extra hypotheek?

Stel, je sluit een persoonlijke lening af van 10.000 euro met een looptijd van 5 jaar. De te betalen rente is hoger in vergelijking met een tweede hypotheek en hetzelfde geldt voor de aflossing. Iedere maand los je in dat geval af: 10.000 / 60 maanden = 167 euro.

Hoe lang duurt aanvraag 2e hypotheek?

Hoe lang duurt een goedkeuring van een Hypotheek Hoelang duurt het afsluiten van een hypotheek? Het is een vraag die ongetwijfeld bij je opkomt bij het kopen van een huis. Je hebt geruime tijd gezocht naar een woning en nu heb je eindelijk je droomhuis gevonden.

 • Toch heb je geen idee hoelang het duurt voor de financiering van je nieuwe huis helemaal rond is.
 • Wat is eigenlijk de gemiddelde tijd van een hypotheekaanvraag en wat kan jij doen om het proces te versnellen? We vertellen je graag meer over een hypotheek afsluiten en hoelang het duurt voordat je bij de notaris zit.

Hypotheek afsluiten: hoelang duurt het? Het aanvragen van een hypotheek duurt gemiddeld tussen de 4 en 8 weken. Dit betreft de periode tussen het adviesgesprek met een hypotheekadviseur en het uiteindelijke akkoord van de geldverstrekker. Soms is een aanvraag in 1 week rond en soms duurt het wat langer, bijvoorbeeld bij een echtscheiding.

 • Hoewel het hypotheektraject uit diverse fases bestaat, kan jij het proces positief beïnvloeden.
 • Hier komen we later op terug.
 • Daarnaast ben je echter ook afhankelijk van externe factoren en zit het er soms niet anders op dan geduldig te wachten.
 • Wij als hypotheekadviseur doen er uiteraard alles aan het proces te bespoedigen.

Voor de financiering van de woning breng je je financiële gegevens in kaart. Dit doe je middels een adviesgesprek bij ons als onafhankelijk hypotheekadviseur. Naar aanleiding van ons advies kies je een hypotheek inclusief overlijdensrisicoverzekering die het beste bij je past en dienen wij de aanvraag in.

We zijn hier gemiddeld een week aan kwijt. Je ontvangt een rente-aanbod van de hypotheekverstrekker van jouw voorkeur. Zet pas definitief je handtekening na controle door ons als hypotheekadviseur. Binnen 2 weken moet het akkoord van jou als koper binnen zijn bij de hypotheekverstrekker. Een geldverstrekker wil natuurlijk graag weten of jij in staat bent de hypotheeklast te dragen.

Hij neemt je financiële situatie daarom onder de loep en heeft hiervoor een aantal documenten nodig. Stuur deze tijdig naar je hypotheekadviseur. Voor het aanleveren van de documenten en het beoordelen staat een tijdsbestek van 4 weken. Na beoordeling van de documenten voor de hypotheek, ontvang je van de geldverstrekker een definitieve offerte.

 1. Controleer de stukken met ons als jouw hypotheekadviseur en stuur ze ondertekend terug.
 2. Na definitief akkoord van de geldverstrekker is je hypotheek geregeld.
 3. Hiervoor staat eveneens een periode van 2 weken.
 4. Als al het papierwerk geregeld is, ga je langs de notaris voor de overdracht.
 5. Je ondertekent de hypotheekakte en de akte van levering van je huis.
You might be interested:  Verbruik Apparaat Berekenen

De notaris verricht natuurlijk ook het nodige werk. Trek hiervoor zo’n 8 dagen uit. Voor de financiering van de woning breng je je financiële gegevens in kaart. Dit doe je middels een adviesgesprek bij ons als onafhankelijk hypotheekadviseur. Naar aanleiding van ons advies kies je een hypotheek inclusief overlijdensrisicoverzekering die het beste bij je past en dienen wij de aanvraag in.

We zijn hier gemiddeld een week aan kwijt. Je ontvangt een rente-aanbod van de hypotheekverstrekker van jouw voorkeur. Zet pas definitief je handtekening na controle door ons als hypotheekadviseur. Binnen 2 weken moet het akkoord van jou als koper binnen zijn bij de hypotheekverstrekker. Een geldverstrekker wil natuurlijk graag weten of jij in staat bent de hypotheeklast te dragen.

Hij neemt je financiële situatie daarom onder de loep en heeft hiervoor een aantal documenten nodig. Stuur deze tijdig naar je hypotheekadviseur. Voor het aanleveren van de documenten en het beoordelen staat een tijdsbestek van 4 weken. Na beoordeling van de documenten voor de hypotheek, ontvang je van de geldverstrekker een definitieve offerte.

 • Controleer de stukken met ons als jouw hypotheekadviseur en stuur ze ondertekend terug.
 • Na definitief akkoord van de geldverstrekker is je hypotheek geregeld.
 • Hiervoor staat eveneens een periode van 2 weken.
 • Als al het papierwerk geregeld is, ga je langs de notaris voor de overdracht.
 • Je ondertekent de hypotheekakte en de akte van levering van je huis.

De notaris verricht natuurlijk ook het nodige werk. Trek hiervoor zo’n 8 dagen uit. Hoelang duurt je hypotheekaanvraag? Draai het om en ontdek wat jij kan doen om het traject te versnellen. We geven je een aantal hypotheek tips :

Zorg voor een goede voorbereiding. Door je vooraf goed te oriënteren, ben je in het aanvraagtraject minder tijd kwijt.Vertraging in de aanvraag voorkom je door eerlijk te zijn over een eventuele studieschuld, BKR-registratie, rood staan op je betaalrekening of een ander krediet dat je hebt uitstaan.Stuur het rentevoorstel van de hypotheekverstrekker zo snel mogelijk terug. Hiervoor staat 2 weken, maar deze tijd kan je dus flink inkorten door snel en adequaat te reageren.Benodigde documenten voor een aanvraag lever je zo snel mogelijk aan. Hoe sneller je aanlevert, hoe eerder je een definitief akkoord krijgt.Wil je gebruikmaken van de Starterslening? Een hypotheekadviseur vraagt dit niet voor je aan. Start de aanvraag voor een Starterslening bij het tekenen van je koopcontract.

Heb je een woning op het oog en wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Kom langs bij ons als hypotheekadviseur en ontdek of jij je droomwoning kan financieren. Zowel starters als ondernemers zijn welkom, maar ook mensen die vanuit een bestaande koopwoning overstappen naar een nieuwe koopwoning.

Is een tweede hypotheek aftrekbaar?

Is een hypotheek voor een tweede huis aftrekbaar? Nee, in tegenstelling tot de hypotheek op de eerste woning is de rente op de hypotheek van de tweede woning niet fiscaal aftrekbaar. Ook niet wanneer je de overwaarde van het eerste huis gebruikt voor de aankoop van de tweede woning.

Kan ik mijn overwaarde gebruiken voor een tweede huis?

Tweede huis kopen met overwaarde – Je kunt een tweede huis of vakantiewoning ook gedeeltelijk of volledig financieren met de overwaarde op je eerste woning. Je verhoogt dan je huidige hypotheek met het bedrag dat je hebt aan overwaarde. Vervolgens kun je dit extra geld gebruiken voor de aankoop van een tweede woning.

Is lenen voor een tweede woning interessant?

Heb je plannen om te investeren in een tweede woning om te verhuren? Of droom je ervan een vakantiehuis te kopen? Een tweede verblijf kopen, ligt meer en meer binnen handbereik. Tegenwoordig is het aanbod zo uitgebreid dat er voor elk budget wat wils is. Weeg dan wel eerst goed de voor- en nadelen tegen elkaar af. 1. Vakantiewoning Heb je zin in een lang weekend of een welverdiende break? Dan staat je vakantiehuis gewoon voor je klaar, hoe en wanneer jij dat wilt.2. Studio voor studenten Proeven je kinderen binnenkort van het studentenleven? Dan is het een optie om een studio te kopen.

 • Om ze eerst zelf te gebruiken en nadien te verhuren aan andere studenten.3.
 • Tweede verblijf Een huis of een appartement kopen om het daarna te verhuren? Zeker een goed idee.
 • Denk maar aan een 3-6-9-contract.
 • Met die inkomsten betaal je je lening af en met wat geluk houd je zelfs nog een leuk extraatje over.

Bovendien is een tweede woning een uitstekende investering voor de toekomst. Later profiteren je kinderen of kleinkinderen ervan. Of je verkoopt ze wanneer je met pensioen gaat. Om zorgeloos van je oude dag te genieten. Goed om te weten: de lening voor je tweede woning kan je een fiscaal voordeel opleveren.

 1. Geef ze in onder het luik langetermijnsparen.
 2. De kapitaalaflossingen ten belope van 2.350 euro (inkomstenjaar 2020) leveren een belastingvoordeel tot 30% op, als je aan een aantal voorwaarden voldoet.
 3. Het belastbare onroerend inkomen mag je bovendien verminderen met de betaalde interesten.
 4. Een tweede verblijf gaat ook met heel wat kosten gepaard: verzekeringen, onderhoud, water en verwarming.

En als je een appartement koopt, betaal je ook mee voor het onderhoud van de lift en de inkomhal. Tik je een buitenverblijf in een vakantiepark op de kop? Dan kunnen de jaarlijkse kosten – afhankelijk van de faciliteiten die het park aanbiedt en de grootte van je woning – oplopen tot 5.000 euro.

 • Liever een appartement met uitzicht op zee? Houd er dan rekening mee dat de wind en het zout de onderhoudskosten de hoogte in kunnen jagen.
 • Heel wat steden en gemeenten heffen een belasting op een tweede verblijf,
 • Daarbovenop komt mogelijk ook een provinciale belasting en een forfaitaire milieubelasting.

Bovendien krijg je geen korting (bv. voor kinderen ten laste) op de onroerende voorheffing die je elk jaar moet betalen voor je tweede woning. En nu we het toch over belastingen hebben: een extra eigendom moet je altijd aangeven, zelfs als je die niet verhuurt.

 • Je wordt belast op het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen, verhoogd met 40 procent.
 • Hangt ervan af of je met je hart of je rekenmachine koopt.
 • Bepaal op voorhand precies wat je wilt en verwacht.
 • En wees vooral realistisch.
 • Een duur appartement op de dijk kopen om het te verhuren, zal waarschijnlijk niet genoeg opbrengen om de aankoop te rechtvaardigen.

Maar koop je een leuk huis aan zee om er jarenlang van te genieten met de hele familie en het nadien weer te verkopen? Dan doe je sowieso een slimme investering. Of je nu een tweede verblijf koopt als belegging of om zelf van te genieten tijdens de vakantie, neem geen overhaaste beslissing en informeer je eerst grondig over alle voor- en nadelen.

You might be interested:  Omslagpunt Diesel Berekenen Anwb

Welke banken financieren tweede woning?

Een tweede huis kopen: wie wil dat nou niet? Misschien droom je daar al tijden van. Een vakantiewoning kopen in Frankrijk, een strandhuis op Vlieland of een leuk appartement in de stad, je ziet jouw tweede huis al helemaal voor je. Helaas is een tweede huis niet voor iedereen weggelegd, want een hypotheek tweede huis afsluiten is een stuk lastiger dan een hypotheek afsluiten voor je eerste huis. Hypotheek tweede huis Wil je een tweede huis kopen, dan kom je erachter dat er slechts een paar banken zijn die jouw 2e woning willen financieren. En je kunt ook geen volledige hypotheek krijgen, dus je hebt meer eigen geld nodig. Waarom dat zo is? Omdat de regels voor een 2e hypotheek berekenen anders zijn.

Je mag niet permanent in het huis wonen (het mag niet je hoofdverblijf zijn). Het huis moet op een fundering staan en gebouwd zijn met steen of beton. Voor een tweede huis dat verplaatsbaar is kan je geen hypotheek krijgen. Je kunt slechts een bepaald percentage van de woning financieren met een hypotheek, vaak zo’n 60 tot 80 procent. De looptijd van je hypotheek is korter, maximaal 25 jaar.

Welke banken financieren een tweede woning? Er is slechts een beperkt aantal banken dat een hypotheek voor een tweede huis wil financieren. De meeste kans op een hypotheek voor een tweede huis maak je bij de ABN AMRO, BLG Wonen, Rabobank, NIBC en ING.

Hypotheek tweede huis berekenen Een vakantiehuis kopen is dus lastig vanwege de financiering. Daarom is er geen standaard tool om je hypotheek tweede huis te berekenen. Je kunt het beste contact opnemen met één van bovenstaande banken om te bepalen wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Tweede huis kopen met eigen geld Als een geldverstrekkers jouw vakantiewoning al wil financieren, is dat dus niet volledig.

Hoeveel geld je mag lenen verschilt per bank. Meestal is dat maximaal 60 tot 80 procent van de woningwaarde. De rest moet je op een andere manier betalen. Dat kan met spaargeld, via een persoonlijke lening of door je hypotheek te verhogen. Heb je overwaarde op je eerste huis? Dan kunt je dat geld wellicht gebruiken om een tweede woning te kopen.2e huis kopen in buitenland Ook de locatie van je tweede huis heeft invloed op de hypotheek.

 • Je maakt de meeste kans op een hypotheek voor een vakantiehuis in Nederland.
 • Een hypotheek voor een huis in het buitenland financieren is een stuk lastiger, omdat de bank meer risico loopt.
 • Mocht jij de hypotheek niet betalen, dan is het voor jouw geldverstrekker moeilijker om een vakantiehuis in het buitenland op te eisen.

Dit maakt het erg lastig om een 2e huis te kopen buiten Nederland. Tweede huis verhuren of vakantiewoning? Ook wat je met je tweede huis gaat doen beïnvloedt jouw hypotheek. Misschien ben jij van plan lekker heen en weer te reizen en regelmatig te genieten van je vakantiewoning.

 • Dan is er niks aan de hand.
 • Maar wil jij het huis te verhuren? In dat geval gelden er andere regels voor je maximale hypotheek.
 • De woningwaarde van een huis dat wordt verhuurd is namelijk lager, waardoor je minder hypotheek kunt krijgen.
 • Bovendien heb je toestemming nodig van de hypotheekverstrekker om jouw tweede huis te verhuren.

Als je zelf niet veel tijd hebt om van je vakantiehuis te genieten, is verhuren een goede optie. Je kunt daar behoorlijk wat geld mee verdienen. Bovendien hoef je geen belasting te betalen over de huurinkomsten, zolang je het huis niet voor meer dan 70 procent van de tijd verhuurt.

 • De Belastingdienst kan je vertellen hoe dat precies werkt.
 • Hypotheekrenteaftrek tweede huis Mocht het lukken om een hypotheek af te sluiten om een tweede huis te kopen, dan is de hypotheekrente die je betaalt voor je 2e huis niet fiscaal aftrekbaar.
 • Ook niet als je de woning meefinanciert door de hypotheek op je eerste huis te verhogen.

Een tweede woning wordt namelijk gezien als vermogen in box 3, en een hypotheek tweede huis ziet de Belastingdienst daarom als een consumptieve lening. Aflossingsvrije hypotheek Omdat je met een hypotheek tweede huis niet in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek, hoef je ook geen volledig annuïteiten – of lineaire hypotheek te kiezen.

 1. Je mag vaak 50 tot 65 procent van je tweede woning financieren met een aflossingsvrije hypotheek.
 2. Op die manier kun je een tweede woning kopen met lage maandlasten.
 3. Advies 2e woning kopen Voor advies over het kopen van een tweede huis kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met één van de volgende hypotheekverstrekkers: ABN AMRO, BLG Wonen, Rabobank, NIBC of ING.

Doe dat altijd vóór je een bod doet op een tweede huis, zodat je precies weet wat jouw mogelijkheden zijn.N.B. : Hanno kan je helaas niet adviseren over het kopen van een tweede woning. Wij sluiten geen hypotheken voor beleggingspanden of buitenlandse vakantiehuizen af.

Is het slim om je hypotheek te verhogen?

Als je woning in waarde is gestegen, kan het slim zijn om je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten als je een verbouwing of grote uitgave wilt financieren. Vraag advies aan een hypotheekadviseur en doe een hypotheekberekening om te zien of je de extra lasten kunt dragen.

Kan een tweede hypotheek aflossingsvrij?

Tweede hypotheek aflossingsvrij – Als tweede hypotheek kun je kiezen voor een, Houdt er wel rekening mee dat je bij deze hypotheekvorm geen fiscale voordelen hebt. Vooral vijftig- en zestigplussers kiezen vaker voor aflossingsvrij bij een tweede hypotheek.

Wat kost 100.000 euro hypotheek?

Een hypotheek kost netto ca. € 2.500 bij het afsluiten en € 250 per maand per geleende € 100.000.

Waar mag je extra hypotheek voor gebruiken?

Overwaarde opnemen – Als je alweer enige tijd in je koophuis woont, heb je misschien overwaarde op je huis. Dat betekent dat de waarde van je woning hoger is dan je hypotheek. Oftewel: je hebt ‘geld in de stenen’. Dit is ook het geval als je helemaal geen hypotheek meer hebt.

Door je huis te verkopen, komt er een bedrag vrij. Dit bedrag kun je gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning. Maar ook als je niet wilt verhuizen, zijn er mogelijkheden om geld uit de stenen op te nemen. Zo kun je op basis van je overwaarde een extra hypotheek aanvragen. Hiermee krijg je een bedrag dat je vrij kunt besteden.

Bijvoorbeeld om je woning te verbouwen of aan te passen, je kinderen financieel te ondersteunen, een grote aankoop te doen of om maandelijks extra bestedingsruimte te creëren.

You might be interested:  Warmteverlies Berekenen Online

Kan ik extra hypotheek opnemen?

Meer over hypotheek verhogen – Je kunt je hypotheek alleen verhogen als jouw woning overwaarde heeft of als je jouw woning gaat verbouwen en deze daardoor meer waard wordt. Je hypotheek mag na verhoging niet meer zijn dan 100% van de waarde van je woning. Hypotheekrenteaftrek is mogelijk als je de hypotheek gebruikt om je woning te verbouwen of te verduurzamen.

Kan een 2e hypotheek bij andere bank?

Tweede hypotheek afsluiten – De tweede hypotheek hoef je niet per se bij je huidige hypotheekverstrekker af te sluiten. Je kunt zonder dat je eerste hypotheek verandert, een 2e hypotheek afsluiten bij een andere bank. Je tweede hypotheek heeft een eigen looptijd, eigen voorwaarden en een eigen rentepercentage.

Hoe werkt een 2e hypotheek voor verbouwing?

Een tweede hypotheek afsluiten – Met een tweede hypotheek kun je je bestaande hypotheek ophogen voor de verbouwing. Je sluit als het ware een extra verbouwingshypotheek af. Extra bijlenen op je hypotheek doe je doorgaans bij dezelfde bank of hypotheekverstrekker als je eerste hypotheek.

Hoeveel telt tweede inkomen mee hypotheek?

Inkomen tweeverdieners telt volledig mee – Bij tweeverdieners mogen hypotheekverstrekkers vanaf 1 januari 2023 het tweede inkomen volledig meenemen bij de bepaling van de maximale hypotheek. Beide inkomens worden voor 100% (was 90% van het tweede inkomen in 2022) meegeteld bij het bepalen de financieringslast.

Hoeveel kan ik lenen voor een tweede woning?

Een tweede huis kopen: wie wil dat nou niet? Misschien droom je daar al tijden van. Een vakantiewoning kopen in Frankrijk, een strandhuis op Vlieland of een leuk appartement in de stad, je ziet jouw tweede huis al helemaal voor je. Helaas is een tweede huis niet voor iedereen weggelegd, want een hypotheek tweede huis afsluiten is een stuk lastiger dan een hypotheek afsluiten voor je eerste huis. Hypotheek tweede huis Wil je een tweede huis kopen, dan kom je erachter dat er slechts een paar banken zijn die jouw 2e woning willen financieren. En je kunt ook geen volledige hypotheek krijgen, dus je hebt meer eigen geld nodig. Waarom dat zo is? Omdat de regels voor een 2e hypotheek berekenen anders zijn.

Je mag niet permanent in het huis wonen (het mag niet je hoofdverblijf zijn). Het huis moet op een fundering staan en gebouwd zijn met steen of beton. Voor een tweede huis dat verplaatsbaar is kan je geen hypotheek krijgen. Je kunt slechts een bepaald percentage van de woning financieren met een hypotheek, vaak zo’n 60 tot 80 procent. De looptijd van je hypotheek is korter, maximaal 25 jaar.

Welke banken financieren een tweede woning? Er is slechts een beperkt aantal banken dat een hypotheek voor een tweede huis wil financieren. De meeste kans op een hypotheek voor een tweede huis maak je bij de ABN AMRO, BLG Wonen, Rabobank, NIBC en ING.

 1. Hypotheek tweede huis berekenen Een vakantiehuis kopen is dus lastig vanwege de financiering.
 2. Daarom is er geen standaard tool om je hypotheek tweede huis te berekenen.
 3. Je kunt het beste contact opnemen met één van bovenstaande banken om te bepalen wat jouw financiële mogelijkheden zijn.
 4. Tweede huis kopen met eigen geld Als een geldverstrekkers jouw vakantiewoning al wil financieren, is dat dus niet volledig.

Hoeveel geld je mag lenen verschilt per bank. Meestal is dat maximaal 60 tot 80 procent van de woningwaarde. De rest moet je op een andere manier betalen. Dat kan met spaargeld, via een persoonlijke lening of door je hypotheek te verhogen. Heb je overwaarde op je eerste huis? Dan kunt je dat geld wellicht gebruiken om een tweede woning te kopen.2e huis kopen in buitenland Ook de locatie van je tweede huis heeft invloed op de hypotheek.

Je maakt de meeste kans op een hypotheek voor een vakantiehuis in Nederland. Een hypotheek voor een huis in het buitenland financieren is een stuk lastiger, omdat de bank meer risico loopt. Mocht jij de hypotheek niet betalen, dan is het voor jouw geldverstrekker moeilijker om een vakantiehuis in het buitenland op te eisen.

Dit maakt het erg lastig om een 2e huis te kopen buiten Nederland. Tweede huis verhuren of vakantiewoning? Ook wat je met je tweede huis gaat doen beïnvloedt jouw hypotheek. Misschien ben jij van plan lekker heen en weer te reizen en regelmatig te genieten van je vakantiewoning.

 1. Dan is er niks aan de hand.
 2. Maar wil jij het huis te verhuren? In dat geval gelden er andere regels voor je maximale hypotheek.
 3. De woningwaarde van een huis dat wordt verhuurd is namelijk lager, waardoor je minder hypotheek kunt krijgen.
 4. Bovendien heb je toestemming nodig van de hypotheekverstrekker om jouw tweede huis te verhuren.

Als je zelf niet veel tijd hebt om van je vakantiehuis te genieten, is verhuren een goede optie. Je kunt daar behoorlijk wat geld mee verdienen. Bovendien hoef je geen belasting te betalen over de huurinkomsten, zolang je het huis niet voor meer dan 70 procent van de tijd verhuurt.

 • De Belastingdienst kan je vertellen hoe dat precies werkt.
 • Hypotheekrenteaftrek tweede huis Mocht het lukken om een hypotheek af te sluiten om een tweede huis te kopen, dan is de hypotheekrente die je betaalt voor je 2e huis niet fiscaal aftrekbaar.
 • Ook niet als je de woning meefinanciert door de hypotheek op je eerste huis te verhogen.

Een tweede woning wordt namelijk gezien als vermogen in box 3, en een hypotheek tweede huis ziet de Belastingdienst daarom als een consumptieve lening. Aflossingsvrije hypotheek Omdat je met een hypotheek tweede huis niet in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek, hoef je ook geen volledig annuïteiten – of lineaire hypotheek te kiezen.

 • Je mag vaak 50 tot 65 procent van je tweede woning financieren met een aflossingsvrije hypotheek.
 • Op die manier kun je een tweede woning kopen met lage maandlasten.
 • Advies 2e woning kopen Voor advies over het kopen van een tweede huis kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met één van de volgende hypotheekverstrekkers: ABN AMRO, BLG Wonen, Rabobank, NIBC of ING.

Doe dat altijd vóór je een bod doet op een tweede huis, zodat je precies weet wat jouw mogelijkheden zijn.N.B. : Hanno kan je helaas niet adviseren over het kopen van een tweede woning. Wij sluiten geen hypotheken voor beleggingspanden of buitenlandse vakantiehuizen af.

Kun je een hypotheek krijgen voor een tweede huis?

Kan ik een tweede hypotheek afsluiten? Bij de meeste geldverstrekkers is een tweede hypotheek mogelijk, als de eerste hypotheek daar ook is gesloten. Dit is wel afhankelijk van je inkomen en de waarde van je woning. Sommige geldverstrekkers kijken ook naar het doel van de financiering (voor de eigen woning of voor andere doeleinden).