Uitgerekende Datum Berekenen Onregelmatige Cyclus

Uitgerekende Datum Berekenen Onregelmatige Cyclus
De duur zwangerschap berekenen doe je zo: –

 • Bij een regelmatige cyclus van 28 dagen kun je het aantal weken dat je zwanger bent tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.
 • Pak er een kalender bij en tel gewoon door tot vandaag, dan heb je het aantal weken (en dagen) dat je vandaag zwanger bent.
 • Bij een onregelmatige cyclus of een cyclus die langer of korter dan 28 dagen is, tel je eerst 40 weken terug vanaf je uitgerekende datum.

Stel je uitgerekende datum valt op woensdag in week 43, dan bereken je hoeveel weken je nu zwanger bent duur vanaf woensdag in week 3 (43 minus 40) het aantal weken en dagen te tellen tot vandaag. Dat is hoever je nu zwanger bent.

Hoe weet je of je zwanger bent met onregelmatige cyclus?

Hoe ovulatie berekenen bij onregelmatige cyclus – Wanneer je een onregelmatige cyclus hebt, is het lastiger je ovulatie te berekenen. De ene keer duurt je menstruatiecyclus immers langer dan de andere keer. Het doen van een ovulatietest kan dan een uitkomst zijn om te checken wanneer je vruchtbare dagen zijn.

Hoeveel weken zwanger op basis van uitgerekende datum?

Hoe berekent Nutricia jouw uitgerekende datum? – Wij tellen 40 weken op bij de eerste dag van je laatste menstruatie. De ovulatiedatum is afhankelijk van je menstruatiecyclus, dus corrigeren wij de berekende datum nadat we 40 weken hebben opgeteld bij de eerste dag van je laatste menstruatie.

Hoe vaak seks bij onregelmatige cyclus?

Vruchtbare week – Vrij in je vruchtbare week om de dag, dan ligt er altijd een voorraad zaadcellen klaar als de eisprong plaatsvindt. Bij een cyclus van vier weken (= 28 dagen) ben je het meest vruchtbaar tussen de negende en veertiende dag (= eisprong) van je cyclus.

Heb je een cyclus van vijf weken, dan is je vruchtbare periode een week later. Als je op deze manier vrijt, heb je een behoorlijke kans om binnen een half jaar zwanger te zijn. Bij een onregelmatige cyclus (= de ene keer een cyclus van 27 dagen, dan weer een cyclus van 31 dagen) is het moeilijker om je vruchtbare periode te bepalen.

Als je drie keer per week vrijt, zit je goed.

Kan ik zwanger worden met een onregelmatige cyclus?

Als je onregelmatig of helemaal niet ongesteld bent, is het lastiger om zwanger te worden. Je hebt dan minder vaak of helemaal geen eisprong. Meestal kunnen we een eisprong opwekken met medicijnen. Dit heet ook wel ovulatie-inductie.

You might be interested:  Omloopmaat Caravan Berekenen

Hoe testen bij een onregelmatige cyclus?

Welke urine voor zwangerschapstest en meer tips voor het testen: –

 • Gebruik ochtendurine, zeker als je vroeg test, omdat dit de hoogste concentratie hCG bevat.
 • Drink van te voren niet teveel, dit verdunt je urine waardoor de concentratie hCG lager is en de kans aanwezig is dat je negatief test terwijl je wel zwanger bent.
 • Gebruik bij voorkeur een potje waar je in plast en de stick in steekt, dan weet je zeker dat de stick voldoende in contact is geweest met je urine.
 • Een zwangerschapstest doen is geen rocked sience, maar toch: lees altijd, vóór het gebruik, de gebruiksaanwijzing. Per test kan het verschillen hoelang de stick in contact moet zijn geweest met je urine of hoe lang je moet wachten tot de uitslag in beeld komt.
 • Gebruik geen test die over de datum is, die datum is er echt niet voor niets. Na die datum is de test niet zo betrouwbaar meer.
 • Geen streepje? Kijk niet na een half uur nog een keer want dan kan er toch een vaag streepje te zien zijn, maar die wijst niet op een zwangerschap maar op een indrooglijntje.

Het beste advies is om voor het eerst te testen op de dag je ongesteld had moeten worden. Dan is, normaal gesproken, de hoeveelheid hCG in je urine hoog genoeg om de test positief uit te laten slaan. Ben je heel onregelmatig ongesteld, dan kun je het beste de langste cyclus van de afgelopen maanden als leidraad nemen en testen op de dag dat je in die langste cyclus ongesteld werd.

Er zijn ook vroege testen verkrijgbaar, deze zijn iets gevoeliger voor hCG waardoor ze iets eerder positief kunnen testen. Maar of dat verstandig en betrouwbaar is? Dit lees je verderop in dit artikel. Schrijf je in en ontvang ons nieuwste magazine, het 9 maanden plan, het handboek Gezond zwanger en nieuws omtrent jouw zwangerschap in je e-mail.

Wij zetten ze voor je op een rij en vertellen bij iedere soort de voor- en nadelen. Ook vind je bij iedere soort een link waar je deze soort online kunt bestellen.

 • : de goedkoopste en simpelste zwangerschapstest.
 • Je doopt een papieren stick in je bekertje urine (let op dat je de stick niet te diep in de urine duwt, echt niet verder dan aangegeven) en na een paar minuten verschijnen er 1 of 2 streepjes, waarbij 2 streepjes betekent dat je zwanger bent.
 • : je plast in een bekertje en zuigt wat urine op met een pipetje.

Vervolgens druppel je wat urine in het rondje van de test en na een paar minuten krijg je de uitslag. Ook hier moeten 2 streepjes zichtbaar worden als je zwanger bent. : waarschijnlijk de bekendste en super makkelijk om af te nemen. Je houdt de stick gewoon in je urine terwijl je plast, dus niks geen gezeur met plassen in een (schoon) potje. Het enige waar je op hoeft te letten is dat je echt over de stick plast en niet over de display. Ook bij deze test lees je na een aantal minuten de streepjes af. : Net als bij de midstream plas je hier gewoon over de stick. Het grote voordeel is dat er geen streepjes verschijnen, maar door middel van een + of – teken, zwanger of niet zwanger, of hCG+ of hCG- (- is uiteraard niet zwanger). Streepjes willen nog wel eens twijfel zaaien, zie ik nu wel of niet een vaag streepje is de twijfel die vaak voorkomt.

 • Door digitaal te testen is er geen twijfel mogelijk.
 • Er zijn ook digitale testen die erbij zetten hoeveel weken je zwanger bent, maar dat is niet heel betrouwbaar.
 • De hoeveelheid hCG wisselt per persoon waardoor je niet heel betrouwbaar kunt zeggen bij x hoeveelheid hCG ben je x weken zwanger.
 • Fabrikanten willen je graag laten geloven dat hun dure merken beter zijn dan de huismerken, maar dat is zeker niet zo.
You might be interested:  Kosten Koper Berekenen 2021

Alle, goedkoop of duur, zijn even betrouwbaar, zo’n 99% als je test vanaf de dag dat je ongesteld had moeten worden. Vaak zit de prijs in het gemak en het budget aan advertentiekosten. Waar het ene bedrijf volop reclame maakt zie je van een ander merk nooit een reclame voorbij komen.

Uiteraard moet jij als klant die advertenties betalen. Voor gemak wil je misschien wel wat meer betalen en zekerheid over de uitslag, dus geen twijfel of je nu wel of niet een streepje ziet, is je misschien ook wat waard. Natuurlijk popel je van ongeduld en wil je heel graag weten of het deze maand gelukt is om zwanger te worden.

Ongesteld of zwanger

Fabrikanten spelen hier op in door zwangerschapstesten te ontwikkelen die lagere hCG waardes kunnen meten. Hierdoor kun je al een paar dagen voordat je ongesteld zou moeten worden testen. Toch zouden we je willen aanraden om NIET voor de dag dat je ongesteld had moeten worden te testen.

Hoe vaak klopt de uitgerekende datum?

Feitjes uitgerekende datum –

Maar 4% van de vrouwen bevalt daadwerkelijk op de uitgerekende datum. Toch is het een goede indicatie om de ontwikkeling van een baby bij te houden. Bij ongeveer 40% van de zwangere vrouwen is de ‘280 dagen optellen bij de eerste dag van de laatste menstruatie’-methode niet betrouwbaar. De voornaamste reden is een onregelmatige menstruatiecyclus of dat niet helemaal duidelijk is wanneer de eerst dag van de laatste menstruatie nou was. De uitgerekende datum kan bij de 13/14 weken termijnecho aan de hand van de hoofdomtrek en de lengte van het kindje ook berekend worden. Na de 14 weken is dit niet meer mogelijk omdat iedere baby dan anders groeit. Ruim 90% van alle baby’s worden geboren tussen 3 weken voor en 2 weken na de uitgerekende datum. Wat een gemiddelde zwangerschap tussen de 37 en 42 weken doet duren.

Wat voor buikpijn heb je als je zwanger bent?

Menstruatie achtige buikpijn in zwangerschap. Menstruatieachtige buikpijn wordt in de zwangerschap meestal veroorzaakt door de korte banden (soort spiertjes) waarmee de baarmoeder vastzit aan het schaambot en het stuitje. Deze banden kunnen overrekt raken door de groei van je baarmoeder.

Dit geeft dat nare gevoel wat vaak wordt omschreven als het gevoel wat je hebt als je ongesteld moet worden. Menstruatieachtige buikpijn komt vooral vroeg in de zwangerschap voor. Je hebt er meer last van als je moe bent. Menstruatieachtige buikpijn wordt in de zwangerschap meestal veroorzaakt door de korte banden (soort spiertjes) waarmee de baarmoeder vastzit aan het schaambot en het stuitje.

Deze banden kunnen overrekt raken door de groei van je baarmoeder. Dit geeft dat nare gevoel wat vaak wordt omschreven als het gevoel wat je hebt als je ongesteld moet worden. Menstruatieachtige buikpijn komt vooral vroeg in de zwangerschap voor. Je hebt er meer last van als je moe bent.

 • Menstruatieachtige buikpijn is meestal volkomen onschuldig, neem een warm bad of ga even liggen met een warme op de zere plek.
 • Dit doet vaak wonderen.
 • Een warmwaterkruik zit het lekkerst en blijft lang warm.
 • Veel zwangeren zijn bang dat het een eerste teken van een is.
 • Gelukkig is dat meestal niet zo.
 • Door een aantal vragen te beantwoorden kunnen we gericht advies geven waar je buikpijn door veroorzaakt kan worden en wat je kunt doen.
You might be interested:  Bijtelling Berekenen Elektrische Auto 2023

Wanneer je buikpijn in je zwangerschap hebt wat voelt alsof je ongesteld moet worden, is dat vaak juist een goed teken. De banden van je worden immers opgerekt, je hebt groeipijn. En die groei is juist goed. Later in de zwangerschap kun je last krijgen van pijn aan de zijkant van de buik.

Deze pijn wordt veroorzaakt door de lange banden. Hierover lees je meer bij, Een enkele keer kan een aanhoudende, zeurderige pijn in je onderbuik ook wijzen op een, Heb je continu een zeurderige pijn in je onderbuik, (branderige) pijn bij plassen en moet je vaak plassen? Ga dan even langs bij je huisarts om je urine na te laten kijken.

Omega-3 is essentieel voor moeder en baby Juist tijdens de zwangerschap is. Het belang ervan is nog niet zo algemeen bekent. DHA, een omega-3 vetzuur, speelt een belangrijke rol bij de hersen- en oogontwikkeling van je baby. Recent onderzoek laat zien dat voldoende omega-3 het risico op een vroeggeboorte kan verlagen.

Kun je na 2 dagen al merken dat je zwanger bent?

Gevoelige borsten Al na één of twee weken na de bevruchting kunnen je borsten gevoelig aanvoelen en misschien zelfs al wat gezwollen zijn. Bij sommige vrouwen kan het zelfs pijnlijk voelen. Dit is één van de zwangerschapssymptomen die al vroeg merkbaar is.

Kun je in de eerste week voelen dat je zwanger bent?

Vermoeidheid – Voel je je opeens continu moe, ben je niet vooruit te branden? Een week na de bevruchting kun je je al moe voelen, je menstruatie is nog niet uitgebleven en je merkt nu al dat je eigenlijk alleen maar wilt slapen, de hele dag door. Het wordt veroorzaakt door het hoge niveau van het hormoon progesteron.