Vastgoed Hypotheek Berekenen

Vastgoed Hypotheek Berekenen

Hoeveel kan ik lenen vastgoed hypotheek?

Meer informatie over de vastgoed hypotheek? – Wil je weten wat er echt mogelijk is in jouw situatie? Bel ons op voor een gratis informatiegesprek of laat jouw naam en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bel ons op of plan een gratis oriënterend gesprek.

 1. Weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bel ons op of plan een gratis oriënterend gesprek.
 2. De meeste gangbare looptijd voor een vastgoed hypotheek is 30 jaar.
 3. Looptijden tussen 5 en 20 jaar zijn ook mogelijk, afhankelijk van jouw situatie.
 4. Looptijden voor rentevaste periodes variëren van 1 tot 10 jaar.
 5. De rente van een vastgoed hypotheek ligt in de regel hoger dan bij een woonhuishypotheek.

Ga daarom uit van rentes tussen de 5 en 8%. Je kunt al een vastgoed hypotheek krijgen vanaf € 50.000. Afhankelijk van jouw financiële cijfers kan vastgoed tot meerdere miljeonen worden gefinancierd. Een vastgoed hypotheek kan worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

Residentieel vastgoed: Commerciële panden: winkelpanden, kantoorgebouwen, industriële panden, hotels, land- of projectgrond Garages

Belangrijke factoren die van invloed zijn op de haalbaarheid, rente, looptijden en hoofdsom bij het aanvragen van een vastgoed hypotheek zijn:

Soort onderpand (residentieel, commercieel verhuurd vastgoed) Loan to value Wel of geen kamerverhuur Locatie object Hoeveel ruimte heb je om de rente en aflossing te betalen Aankoop in BV of CV of alleen in privé

Om de beste rentes en offertes voor een vastgoed hypotheek te kunnen krijgen, is het daarom belangrijk dat een partij jouw situatie beoordeelt, die goed is met cijfers en verder kijkt dan alleen banken. De adviseurs van FinaForte kunnen jou helpen bij het aanvragen van een vastgoed hypotheek. Wil je meer informatie?Plan een gratis oriënterend geprek. Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, maximale hypotheek, rente en voorwaarden. Onze hypotheekadviseurs kennen de voorwaarden en uitzonderingen van de banken als geen ander en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

Na akkoord vragen wij de definitieve hypotheekofferte op bij de bank en kun je deze tekenen bij de notaris. Nu kun je genieten van jouw nieuwe woning. Een vastgoed hypotheek is een zakelijke hypotheek waarmee je een bedrijfspand kan kopen, verbouwen of herfinancieren. Ook is deze hypotheek bedoeld voor een financiering voor (commercieel) te verhuren onroerend goed.

Deze hypotheek is niet bedoeld voor een huis voor eigen bewoning, maar bied je de mogelijkheid om te investeren in verhuurde of te verhuren woningen en commercieel vastgoed. Door de lage spaarrente op een spaarrekening is het kopen van beleggingsvastgoed een interessantere manier om je vermogen te laten groeien.

 • De hoogte van de vastgoedlening is afhankelijk van de voorwaarden van de geldverstrekker.
 • De meeste geldverstrekkers financieren maximaal tussen de 70% en de 85% van de verhuurde staat lenen.
 • Er is één geldverstrekker die tot 90% van de waarde in verhuurde staat financiert.
 • Hiervoor zitten wel strengere voorwaarden aan verbonden dan de andere geldverstekkers.

Met deze hypotheek kun je zakelijk vastgoed financieren. Onder zakelijk vastgoed valt woningen en appartementen voor de verhuur, bedrijfspanden en winkels. FinaForte is gespecialiseerd in hypotheken voor vastgoed en is aangesloten bij méér dan 20 banken en financiers.

 1. Onze adviseurs kennen de voorwaarden en uitzonderingen van deze geldverstekkers als geen ander en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de grootste slagingskans voor jouw financiering te creëren.
 2. De rente van een hypotheek voor vastgoed varieert tussen de 1,9% en de 4,6%.
 3. De hoogte van de rente is afhankelijk van de geldverstrekker en jouw situatie, denk aan soort onderpand, LTV, locatie en positie.

In een gratis gesprek met een adviseur kom je snel achter jouw rente.9,9 – bron: advieskeuze “Analytisch vermogen, ervaring en kennis van zaken, parate hulp en adequate acties. Neemt initiatief om buiten gebaande paden te gaan. Door doorzettingsvermogen de onwaarschijnlijke eindstreep toch gehaald.” Sem – Ondernemer ” Ben zeer tevreden en (achteraf) goede keuze om mijn hypotheek via FinaForte te regelen.

 1. Vanaf eerste moment al volledig vertrouwen ingehad dat ik hier in goede handen was.
 2. Communicatie was heel duidelijk, strak, kort en professioneel.
 3. Wouter – Ondernemer Méér dan 10.000 tevreden klanten gingen je voor.
 4. Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom vastgoed beleggers voor FinaForte kiezen.
You might be interested:  Radiator Type 22 Vermogen Berekenen

De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die beleggers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van FinaForte. FinaForte begrijpt je als belegger of ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen.

Hoeveel geld heb je nodig voor een beleggingshypotheek?

Regels voor het afsluiten van een beleggingshypotheek – Voor het afsluiten van een beleggingshypotheek gelden een aantal regels die bij elke bank nagenoeg hetzelfde zijn:

Je kunt tot 70% van de waarde in verhuurde staat financieren middels een beleggingshypotheek. Je moet dus zorgen voor 30% eigen geld als de minimale eigen investering. Dit bedrag kan bestaan uit eigen vermogen, maar ook een lening van een naaste of door een samenwerking met een beleggingspartner zoals vastgoedbeheerders, een aannemer of een collega-ondernemer. Een beleggingspand hypotheek heeft een theoretische looptijd van 30 jaar. De rente die je betaalt is hoger dan die van een reguliere hypotheek voor een eerste woning. Gemiddeld tussen de 3,15 – en 5,4%, maar nog altijd voordelig. Vergeet dus niet om je rente mee te nemen in de berekening van je verwachte opbrengsten en uitgaven. Daarnaast kan het interessant zijn om het beleggingspand tegen een hogere rente te kopen en later om te zetten naar een andere hypotheek, indien het pand een waardevermeerdering mogelijk maakt. Je investeert zelf minimaal 30% eigen geld en lost vervolgens in de eerste 10 jaar nog eens maximaal 20% af. Tot 50% van de waarde in verhuurde staat; De huurinkomsten uit het beleggingspand moeten vanaf het begin de totale exploitatie (rente, aflossing en andere kosten voor eigendom en beheer van het pand) het liefst voor 125% dekken.

Hoe werkt een vastgoed hypotheek?

Wat is een vastgoed hypotheek? – Een vastgoed hypotheek is een zakelijke lening waarmee zakelijk vastgoed kan worden aangekocht. Met deze vastgoed hypotheek kunt u uw huidige vastgoedportefeuille uitbreiden of herfinancieren. Deze hypotheekvorm is uitsluitend bedoeld voor vastgoedbeleggers en -professionals.

Hoeveel moet je verdienen om 2 ton te lenen?

Hoeveel moet ik verdienen voor een hypotheek van € 200.000? – Voor een hypotheek van €200.000 is een minimaal brutojaarinkomen van €49.000 nodig. Let wel, het benodigde inkomen voor de hypotheekaanvraag kan afwijken en is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, actuele rente en voorwaarden. Exact weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Hoeveel eigen vermogen nodig voor vastgoed?

Vastgoed financieren met vreemd vermogen: hoe pak ik dat aan? Investeren in vastgoed klinkt voor sommige mensen iets wat lastig is om in werkelijkheid uit te voeren. Het lijkt soms een onmogelijke opgave. In deze column legt Daan Snoek uit welke mogelijkheden er zijn om toch te kunnen financieren.

 • Er zijn banken en kredietverstrekkers die specifiek gericht zijn op het financieren van beleggingspanden.
 • Gezien er op spaargeld momenteel zeer weinig rendement te behalen valt, kan investeren in vastgoed een interessante belegging zijn.
 • Bovendien investeer je niet alleen in de toekomst, maar levert het je maandelijks al huurinkomsten op.

Gespecialiseerde organisaties Instanties die krediet verstrekken om vastgoed te financieren schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Maar er zijn ook gespecialiseerde organisaties die al jaren op dit gebied actief zijn. Denk aan RNHB en Credion.

 1. Daarnaast isook altijd mogelijk bij de gevestigde grootbanken in Nederland zoals ING, Rabobank en ABN Amro.
 2. Hoe kun je een beleggingspand financieren? Als je een beleggingspand wil financieren, moet je er rekening mee houden dat je minimaal 30% van de investering met eigen vermogen moet financieren.
 3. Eigen vermogen in de vorm van spaargeld is dus in veel gevallen een vereiste.

De resterende 70% kan dus met een lening worden gefinancierd. Tegenwoordig is de aanschaf van beleggingspanden een hot item. Beleggingspanden worden vaak geassocieerd met snel en veel geld verdienen op een eenvoudige manier. Echter is deze context in de loop der tijd uit zijn verband getrokken.

 1. In de praktijk loopt de financiering veelal anders dan wat de meeste mensen voor ogen hebben.
 2. Zo zijn er talloze voordelen als nadelen bij het financieren in beleggingspanden.
 3. Daarom is het van belang om een goede inschatting te maken in hoe rendabel de financiering daadwerkelijk voor jou is.
 4. Meerdere mogelijkheden Zo bestaan er meerdere mogelijkheden om vastgoed te financieren met vreemd vermogen.

Allereerst bestaat de mogelijkheid van een persoonlijke lening. Deze leningvorm kenmerkt zich door een vast leenbedrag en en een constant rentetarief. Daarnaast bestaat het doorlopend krediet, waarbij het kredietbedrag meerdere malen – na aflossing – weer kan worden opgenomen bij een fluctuerend rentepercentage.

Geld lenen om vastgoed te financieren kan dus op meerdere manier manieren. Bij de persoonlijke lening, waarbij je een vast bedrag leent, is het niet mogelijk om extra krediet bij te lenen. Daardoor loopt men met deze lening een stuk minder risico. Je lost hierbij iedere maand een bedrag af met rente aan de kredietverstrekker.

De persoonlijke lening is een leenvorm die veruit het populairst is in Nederland. Het aanvragen van doorlopend krediet is een meer flexibele vorm van lenen. Zo spreek je wel een kredietlimiet van te voren af, maar heb je vervolgens de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot het afgesproken limiet is bereikt.

Hierbij is er sprake van een variabele rente, waardoor van te voren niet bekend is wat de specifieke maandlasten zijn. Maar je betaalt alleen de rente over het opgenomen bedrag. Het maximale leenbedrag blijft bij deze twee soorten leningen gelijk. Ben je in bezit van een openstaande lening? Dan is een gedeelte van het kredietlimiet waarschijnlijk al verstreken.

De openstaande leningen trek je van het maximale leenbedrag af, zodat zichtbaar is wat je maximaal kunt lenen.

You might be interested:  Compound Interest Berekenen

Alle financieringsmogelijkheden bekijken Voor meer informatie over het kiezen van een kredietverstrekker kun je onder andere terecht bij Foto is van

Om meer inzicht te verkrijgen in de leningsmogelijkheden die bij je passen, kun je je laten informeren bij een eventuele bank of kredietverstrekker. Ook is mogelijk om verschillende kredietvormen met looptijden, aflossingen en rentepercentages met elkaar te vergelijken.

Hoe vastgoed kopen zonder geld?

Beleggen in vastgoed met de overwaarde van mijn huis – De enige manier om te beleggen in vastgoed zonder eigen geld is door een beleggingshypotheek aan te vragen met de meerwaarde van je eigen woning of beleggingspand, Zo hoeft er geen eigen inleg te worden ingezet.

Met gemiddeld €60.000,- overwaarde op je eigen huis kun je al een courant beleggingspand kopen. Daarom is beleggen in vastgoed met de overwaarde van je eigen huis een slimme manier om je eerste beleggingspand mee te kopen. Bovendien is de rente van een hypotheek op je eigen woning een stuk lager dan de rente van een vastgoedhypotheek.

Zo maak je dus een flink hoger rendement door de overwaarde van je eigen huis op te nemen voor een vastgoedbelegging. Hoe succesvol beleggen in vastgoed? Door beleggingshypotheken is beleggen in vastgoed meer toegankelijk voor de gemiddelde mens dan wat men denkt.

 1. In plaats van te sparen voor de auto waar je al jaren naar verlangt die €40.000 euro kost en ongetwijfeld in waarde zal dalen, kan je met hetzelfde bedrag al een goede belegging doen wat alleen nog maar meer geld oplevert.
 2. Zo kan je later de auto rijden die je wilt en behoud je wat extra zakgeld op je spaarrekening.

Hoe beleg je dan in vastgoed met zo min mogelijk risico’s? Hieronder staan belangrijke stappen en tips die je wilt volgen als je gaat beleggen in vastgoed. Ten eerste is het belangrijk om te onderzoeken waar je gaat beleggen en in wat je gaat beleggen.

 • Erg belangrijk is om van tevoren te kijken hoe de staat van het pand is, of het pand op een goede locatie, in een goede buurt staat en of er voorzieningen in de buurt zijn als supermarkten en scholen.
 • Zorg ervoor dat er veel vraag is in die buurt en dat je dus snel een huurder of een koper vindt.
 • Bij beleggen in vastgoed moet er gekeken worden of de woning ook in economisch slechte tijden het gehele jaar verhuurd zal zijn.

Indien dit het geval zal zijn dan is het pand geschikt om toe te voegen aan je vastgoedportefeuille. Verder is het belangrijk om te weten voor hoeveel omliggende panden worden verkocht of verhuurd. Vraag jezelf ook af of het pand in de sociale- of vrije sector valt.

 • In de vrije sector kan je namelijk de huurprijzen zelf bepalen en in de sociale sector gaan de huurprijzen tot een bepaald maximum.
 • Een beleggingspand moet dus altijd in de vrije sector uitkomen.
 • Dit kun je aan de hand van het puntensysteem achterhalen.
 • Ook moet er gekeken worden naar de regelgeving en bestemmingsplan in het gebied? Mag er verhuurd worden en zo ja tegen welke voorwaarden? Ten tweede is het handig om een plan te trekken.

Ga eens bij het pand dat je op het oog hebt kijken en bedenk voor jezelf welke kosten je gaat krijgen. Denk aan VvE, OZB, rioolheffing, waterschapsbelasting, verzekeringen, onderhoud, etc. Hou ook rekening met onvoorziene kosten. Wat moet er eventueel gelijk vervangen worden voordat je gaat verhuren en kan je meerwaarde creëren door een extra kamer toe te voegen, of door renovatie. Ten derde wil je op zoek gaan naar een bank die jou een beleggingshypotheek wilt verstrekken. Het komt voor dat een bank je verzoek afwijst. Ga daarom langs bij verschillende banken zodat je gegarandeerd de financiering van het pand rond kan krijgen. Ook bieden verschillende banken een andere hypotheek aan.

De een financiert 70%, terwijl de ander tot wel 80% financiert. Tip: De meeste banken willen cijfers zien. Vaak willen ze weten hoe lang je in loondienst bent, je salaris stroken inzien, als je vanuit een bedrijf gaat beleggen wat de jaarcijfers zijn, etc. Ga eens bij verschillende banken op gesprek, zo kom je precies te weten wat ze van je verwachten en kan je ervoor zorgen dat je aan alle eisen voldoet.

Echter werken de meeste banken met een tussenpersoon. Wilt u meer weten over de tussenpersonen waar wij mee werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ten vierde is het belangrijk ervoor te zorgen dat er altijd een huurder is. Bij leegstand betaal je de huurkosten zelf.

Ga dus van tevoren netwerken en ga op zoek naar potentiële huurders. Zorg ervoor dat de huurders betrouwbaar zijn. Richt je dus op de juiste doelgroep, stel eisen aan de huurder en ontmoet geïnteresseerde huurders face-to-face. Let wel op dat zelf verhuren wordt gezien als inkomen in box 1 omdat je ‘arbeid’ verricht.

Ook zal je regelmatig een bezoek aan het pand moeten brengen voor en inspectie en de huurpenningen moeten innen. Je bent zelf verantwoordelijk voor alles. Tip: Het is ook mogelijk om het beheer uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. Deze partijen kunnen het beheer volledig overnemen, zoals onderhoud, zowel het vinden van een huurder als het incasseren van de huurinkomsten, het inschakelen van monteurs, etc.

You might be interested:  Inruilwaarde Auto Berekenen

Vaak vragen ze 0,75 – 1 maand huur + BTW voor werving en selectie. Tot slot als alles goed is verlopen kan je genieten van je extra huurinkomsten. Je hebt het beroemde “passieve inkomen” opgebouwd en je geld werkt nu voor jou. De vraag is wat je er mee gaat doen. Ben je al tevreden met de inkomsten van één pand, of ga je de extra inkomsten verder uitbreiden? Het is namelijk mogelijk door de hefboomwerking, om met de huurinkomsten of meerwaarde van het pand nog een belegging te doen.

Zo kan je het passieve inkomen zover uitbreiden als je wilt, voor zover je er tijd voor hebt. Deze stappen zijn dus altijd te herhalen. Wat zijn de voordelen van beleggen in vastgoed? Vastgoed is iets wat altijd zal blijven bestaan. De vraag om te wonen in er altijd. Je investeert met het huis als onderpand wat tastbaar is en altijd iets waard blijft. Het biedt bescherming tegen inflatie.

Investeren in onroerende goederen is niet inflatie gevoelig. Er kan een hoger rendement worden behaald ten opzichte van andere beleggingen. Vooral in vergelijking met de spaarrente. Het levert een (extra) inkomensstroom op. Ook wel een passief inkomen genoemd. Maandelijkse inkomsten waar je, bij een goed onderhouden pand, heel weinig tijd aan hoeft te besteden.

Je vastgoedportefeuille uitbreiden met de hefboomwerking. Met de inkomsten of meerwaarde van het beleggingspand kan je een nieuwe belegging doen. Op deze manier breid je je vastgoedportefeuille uit en creëer je steeds meer rendement en inkomsten. Wat zijn de nadelen van beleggen in vastgoed? Er dient een eigen inbreng van ongeveer 20% of meer ingelegd te worden.

Reken hiernaast ook op onderhoudskosten en onvoorziene kosten die er bij komen kijken. Mocht er iets kapot gaan, ben jij er verantwoordelijk voor. Ook zal je het pand moeten onderhouden, wat tijd kost. De staat van het pand moet regelmatig gecontroleerd worden. Je zal ervoor moeten zorgen dat er altijd een huurder is en dat je maandelijks de huurkosten incasseert.

Bij leegstaand van het pand, blijven de hypotheekkosten natuurlijk doorlopen. Meer informatie Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u graag zelf beleggen in vastgoed. Vraag dan geheel vrijblijvend een vastgoed adviesgesprek bij ons aan. In dit gesprek kunnen wij u een uitgebreid advies geven, en als vervolgstap het vinden van een courant beleggingspand.

Hoeveel spaargeld voor vastgoed?

Het richtbedrag aan hoeveel spaargeld je nodig hebt voor een huis is ongeveer 5 tot 10% van het aankoopbedrag voor een bestaande woning.

Hoeveel hypotheek op huurinkomsten?

80% van de huurinkomsten minus de hypotheeklasten meenemen Je kunt 80% van de huurinkomsten min de hypotheeklasten meenemen. Wanneer er dus op het verhuurde huis een verhuurhypotheek zit, dan heeft die verhuurhypotheek hypotheeklasten. Dit zijn de aflossing en rente van de verhuurhypotheek.