Verbruik Auto Berekenen L/100Km

Verbruik Auto Berekenen L/100Km
Brandstofverbruik auto berekenen –

Zet direct na het tanken de teller van je trip computer op nul. Zo weet je bij de volgende tankbeurt precies hoeveel kilometer je in de tussentijd hebt gereden. Kijk op de pomp of je bon hoeveel liter benzine of diesel je vervolgens hebt bijgetankt. Belangrijk is dat je de tank vult tot het moment waarop de pomp zelf automatisch stopt. Vermenigvuldig het aantal getankte liters met 100 en deel het resultaat door de gereden kilometers. Het resultaat is je brandstofverbruik in liter per 100 kilometer. Wil je weten hoeveel kilometer je met één liter benzine of diesel kan rijden? Dan deel je het aantal kilometers uit de vorige stap door het aantal liter wat je bijgetankt hebt. De brandstofprijs per kilometer krijg je door de prijs per liter vervolgens door het aantal kilometer per liter te delen.

Hoeveel liter verbruikt een auto per 100 km?

Gemiddeld verbruik is 6,5 liter – In 2017 verbruikte de gemiddelde kleine benzinewagen 6,5 liter per 100 kilometer, tegenover 7,7 liter in 2010. Lees ook: Tips om minder te betalen voor brandstof

Hoeveel verbruik per 100 km?

Het verbruik van elektrische auto’s – Net als bij auto’s op benzine of diesel, is het verbruik van een elektrische auto afhankelijk van een aantal punten, bijvoorbeeld het gewicht en het vermogen van de motor. De meeste elektrische auto’s verbruiken tussen de 8 kWh per 100 kilometer en 30 kWh per 100 kilometer.

You might be interested:  Jaarsalaris Berekenen Inclusief Vakantiegeld

Om je een beeld te geven van hoeveel stroom dat is: stel dat je 10.000 kilometer per jaar rijdt, dan verbruik je met een auto die 15 kWh per 100 kilometer rijdt, 1.500 kWh per jaar. Een gemiddeld gezin verbruikt per jaar ongeveer 3.300 kWh per jaar, Wil je weten hoeveel je voor die stroom betaalt, vermenigvuldig dan het aantal kWh met de prijs die je per kWh betaalt.

Bijvoorbeeld: 1.500 kWh x € 0,40 = € 600 per jaar, of € 50 per maand. Die € 0,40 is overigens een voorbeeld van een standaard stroomtarief, gebaseerd op het prijsplafond dat nu geldt.

Hoeveel liter benzine per km berekenen?

Benzinekosten berekenen Als je regelmatig met de auto rijdt, is het handig om een idee te hebben van hoeveel je aan benzinekosten kwijt bent. Door de benzinekosten te berekenen, kun je beter bepalen hoe duur of goedkoop het is om met de auto te reizen in vergelijking met andere vervoersmiddelen. Hieronder geven we enkele tips voor het berekenen van je benzinekosten:

Bepaal het verbruik van je auto. Dit staat meestal vermeld in het instructieboekje van de auto of op het typeplaatje onder de motorkap. Het verbruik wordt meestal aangegeven in kilometers per liter (km/l) of in liters per 100 kilometer (l/100 km).Bepaal hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Dit kun je bijhouden door een ritboekje bij te houden of door gebruik te maken van een app die het aantal gereden kilometers bijhoudt.Bereken het verbruik per jaar. Dit doe je door het aantal kilometers per jaar te vermenigvuldigen met het verbruik in liters per kilometer. Als het verbruik in km/l is, deel je het aantal kilometers per jaar dan door het verbruik in km/l.Bereken de benzinekosten. Dit doe je door het verbruik per jaar te vermenigvuldigen met de gemiddelde benzineprijs. De gemiddelde benzineprijs kun je opvragen bij de ANWB of online op websites als,

Bijvoorbeeld: Als je auto 1 op 15 rijdt (dit is hetzelfde als een verbruik van 6,7 l/100 km) en je rijdt 15.000 kilometer per jaar, verbruik je ongeveer 1000 liter benzine per jaar (15.000 km / 1 op 15 = 1.000 l). Als de gemiddelde benzineprijs 1,50 euro per liter is, zijn de benzinekosten voor een jaar ongeveer 1.500 euro (1.000 l x 1,50 euro/l = 1.500 euro). : Benzinekosten berekenen

You might be interested:  Eigen Vermogen Berekenen Balans

Hoeveel l verbruik per km?

Hoeveel verbruikt mijn auto? – U hoort het wellicht wel vaker: “mijn auto rijdt 1 op,”. Een auto is zuinig wanneer het zo min mogelijk brandstof verbruikt per kilometer. Als u gaat kijken naar wat zuinig is om te rijden, dan is 1 liter brandstof op 20 kilometer zuinig en 1 liter brandstof op 3 kilometer onzuinig.

Hoe bereken je hoeveel benzine je verbruikt?

Meten is weten – Hoe ga je nu aan de slag om zelf je benzineverbruik te meten? Simpel, als je volgende stappen volgt. Om te beginnen vul je de benzinetank helemaal vol aan het tankstation (tot de eerste klik van de tankpomp). Reset de tripmeter zodat die op nul staat en gebruik de auto zoals normaal.

Wat is normaal verbruik?

Het gemiddelde energieverbruik per type woning – Het gemiddelde energieverbruik in Nederland ligt rond de 3.500 kWh elektriciteit en 1.500 m³ gas. Het energieverbruik verschilt enorm per type woning en gezinssamenstelling. Eén persoon verbruikt immers minder elektriciteit dan een gezin met drie kinderen, en er wordt in een vrijstaande woning natuurlijk gemiddeld meer gas verbruikt dan in een appartement.

Wat is normaal verbruik benzine?

Is 1 op 18 zuinig? – Waar het vroeger normaal was dat een benzineauto 1 op 10 reed en dat als zuinig bevonden werd, beschouwen we dat tegenwoordig als niet meer zo zuinig. Het gemiddelde verbruik voor een benzineauto ligt zo rond de 1 op 15, dus één liter benzine op 15 kilometer.