Verbruik Elektrische Kachel Berekenen

Verbruik Elektrische Kachel Berekenen
Hoe kan je de kosten per uur berekenen – Een kachel wordt gebruikt een een gesloten ruimte, zoals een kamer of kantoor, te verwarmen. Het kan elektrisch worden aangedreven of door brandbare brandstoffen. Het verbruik van een elektrische kachel of kamer verwarmer kan worden berekend door een simpele som.

Je kunt het verbruik van een elektrische kachel berekenen. Het stroomverbruik van een elektrische kachel varieert van 700 watt tot 3000 watt. Het verbruik van elektrische kachel is normaliter 2000w. Voer de watt die aangegeven staat bij jouw elektrische kachel, de gebruiksuren en kosten per kWh samen in een som.

Zet het vermogen van de kachel in watt om in kilowatt door het te delen door 1.000. Vermenigvuldig dit aantal met het aantal uren dat je jouw kachel op één dag gebruikt om een dagelijkse kilowattuur-telling te krijgen. Stel dat je kachel 1.500 watt verbruikt en je gebruikt hem 10 uur per dag.

Wat gebruikt een elektrische kachel van 2000 watt per uur?

Kosten en verbruik elektrische haard met verwarming – Een elektrische haard of kachel die beschikt over een verwarmingsfunctie is de ideale oplossing om een ruimte bij te verwarmen. Denk hierbij aan ruimtes zoals de woonkamer, keuken of serre. Deze haarden geven aangename warmte af, maar zijn niet geschikt voor het gebruik als hoofdverwarming.

Een elektrische haard of kachel verwarmt namelijk tot maximaal 2000 watt (2kW), wat genoeg is voor het verwarmen van en kleine ruimte. Wanneer u de warmtestand inschakelt bij een elektrische haard of kachel, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt. Omgerekend is dit ongeveer € 0,22 of € 0,39 per uur.

Om het voor u wat duidelijker te maken, maken we een voorbeeld rekensom en brengen we het verbruik van een elektrische haard in beeld. We gaan in dit geval uit van een toestel met een vermogen van 2000 Watt en dat een elektrische haard gemiddeld 3 uur per dag brandt.

Hoe bereken je het verbruik van een elektrische kachel?

Hoe bereken je het verbruik van je elektrische verwarming? – Het maandelijkse verbruik van je elektrische verwarming berekenen is vrij eenvoudig: vermenigvuldig het vermogen van je verwarming (in watt) met het aantal gebruiksuren per dag. Vermenigvuldig dat resultaat vervolgens met 30 om het maandelijkse gemiddelde te krijgen.

 1. Deel vervolgens door 1.000 en je krijgt het resultaat uitgedrukt in kWh.
 2. Stel dat jouw verwarming bijvoorbeeld een vermogen heeft van 1.500 W en je ze 6 uur per dag gebruikt.
 3. Dan bereken je het maandelijkse verbruik als volgt: (1.500 x 6 x 30)/1.000 = 270 kWh/maand.
 4. Wil je ook weten hoeveel je verwarmingsverbruik kost? Vermenigvuldig bovenstaand resultaat dan gewoon met de prijs per kWh die je betaalt bij je energieleverancier.

Waar vind je die informatie?

 • Het vermogen staat meestal aangeduid op de verpakking van je verwarmingstoestel;
 • De prijs per kWh staat vermeld in je energiecontract.

>> Lees ook: 5 praktische tips om je elektriciteitsverbruik in te schatten Dankzij Energie-Vergelijker.be profiteer je van promoties, kortingen en exclusieve voordelen!

Wat gebruikt een elektrische kachel van 3000 watt per uur?

Stroomverbruik in watt (w)

Vermogen in Watt (W) Kosten per uur Kosten per werkdag (8 uur)
1500 watt €0,60 €4,80
2000 watt €0,80 €6,40
2500 watt €1,00 €8,00
3000 watt €1,20 €9,60

Is een elektrische kachel goedkoper dan gas?

‘Stook geen elektrische of houtkachel om te besparen op energiekosten’ – Joop • • • • © cc-foto: Tony Webster Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal raadt de aanschaf en het gebruik van elektrische kachels en houtkachels af en waarschuwt zelfs voor een extra hoge energierekening door het gebruik van deze apparaten. “Mensen denken dat een elektrische kachel goedkoper is dan verwarmen op gas, maar niets is minder waar”, aldus energie-expert Marlon Mintjes van Milieu Centraal.

 1. De stroomprijs is, net als de gasprijs, de afgelopen tijd behoorlijk gestegen.
 2. En de elektrische kachel is een echte stroomvreter.
 3. Met zo’n kachel ben je voor dezelfde hoeveelheid warmte twee keer zoveel geld kwijt als voor warmte uit een cv-ketel op gas.
 4. Ook voor het klimaat is het geen goed idee: de CO2-uitstoot is eveneens ruim twee keer zo hoog.” Ook de houtkachel wordt vaak gezien als dé oplossing voor het verwarmen van het huis.

Maar ook dat is geen goed idee. “Allereerst is een houtkachel slecht voor de gezondheid, vanwege het vrijkomen van fijnstof en andere schadelijke stoffen. Bovendien is een houtkachel niet zuinig met energie: een groot deel van de warmte vliegt via de schoorsteen naar buiten.

 1. Om dezelfde hoeveelheid warmte te krijgen met een houtkachel betaal je bijna anderhalf keer zoveel als voor die warmte uit de cv-ketel.” Milieu Centraal stelt dat slim en zuinig omspringen met verwarming de beste methode is om de gasrekening te drukken.
 2. Bijvoorbeeld door deuren binnenshuis dicht te houden, kamers alleen te verwarmen als dat nodig is en de thermostaat niet hoger te zetten dan 19 graden.

“Thuiswerkers kunnen op een zuinige manier warm werken door een kleine elektrisch deken in de bureaustoel te leggen. Of door een infraroodpaneel aan het plafond of de muur of zelfs onder je bureau te bevestigen. Deze geeft stralingswarmte en hoeft niet de hele ruimte te verwarmen,” Meer over:,,,, Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Sorteren op: Nieuwste eerst Oudste eerst Beoordeling 30 sep.2022 – 7:01 vraag: wil de neppe houtblokken in mijn schouw met ruimte voor gelpotten (mag geen open vuur hebben) vervangen door infrarood haardblokken en bestaan die wel los, zonder dat ik ‘n hele nieuwe haard miet kopen, want ik kan ze niet vinden. (beetje digibeet) 30 sep.2022 – 6:55 vraag: kun je in ‘n bestaande hanglamp ook infraroodlampen (peertjes) voor de warmte gebruiken? hoeveel tegelijk? dit i.v.m. doorslaan van stoppen en welk type? 26 nov.2022 – 14:07 Heb jij infraroodlampen die in de fitting van je armatuur passen dan? Zo ja, de verlichting in je huis zit op algemene groepen, die ook het merendeel van de stopcontacten van stroom voorzien. Je moet kijken naar het wattage van je lampen, een groep kan tot 3500 watt aan. 3 sep.2022 – 10:31 Een moderne houtkachel heeft een gemiddeld rendement van 80% en een hele lage uitstoot. Bij goed stoken (droog hout) met een gloeibed kan het oplopen tot boven de 90%. En direct verwarmen in de verblijfsruimte, geen onnodig verlies in andere ruimtes. 2 sep.2022 – 19:39 Ik vind een open haard ook gewoon gezellig. Prima adresje voor gratis houdt. Bovendien, verminder ik zo de vraag (met anderen die stoken) om gas niet onnodig nog duurder te maken voor mensen die het nodig hebben. 2 sep.2022 – 15:48 Electrische airco zonder gebruik van zonnenpanelen is nog voordeliger dan gebruik van gas. De overheid moet zich kapot schamen, wij betalen het meeste voor een m3 gas, 2 sep.2022 – 14:52 A little bit of sunshine. Bij ons was het een kolenkachel. En de ijs sterren waren mooi om te zien. Maar dan gingen de ramen niet meer open. Vastgevroren. En het was zwaar klote.2 sep.2022 – 12:34 Wij hebben hier een Oost-Duitse tegelkachel staan en nog zo’n 100kg bruinkool van de Hornbach.2 sep.2022 – 16:22 Als je dat nou laat staan, er niets mee doet, is het iets om trots op te zijn.3 sep.2022 – 6:42 Ja van de bemt, en dan lekker onder de armoedegrens zitten.

Maar lekker trots zijn.5 sep.2022 – 8:34 @Wie o wie. Ik zie het niet zo voor me dat in de woningen van de mensen in armoede, een open haard is. Dit is een rijkeluisdiscussie. Danwel een goed genoeg inkomen voor een open haard.2 sep.2022 – 9:28 Wij hebben een airco aangeschaft om woonkamer en keuken te verwarmen.

Infrarood voor de badkamer. De slaapkamers verwarmden we toch al niet. Het stroomverbruik valt reuze mee en wordt volledig afgedekt met tien zonnepanelen. Geen dure verbouwing nodig. Heb wel dubbel glas en spouwmuurisolatie in een woning uit 1968.2 sep.2022 – 7:11 Ik heb serieus een waterpomp overwogen voor mijn oude vrijstaande huis met zonnepanelen.

 • Maar met zonne energie in de zomer ga ik in de winter mijn huis niet verwarmen.
 • Uiteindelijk gekozen voor het vervangen van de houtkachel en gratis hout stoken.
 • De badkamer gaan we elektrisch verwarmen.2 sep.2022 – 10:23 @bart Hier gaat het met een warmtepomp perfect.
 • Tot -20 kan hij warmte uit de lucht halen en alles wat er tekort is trekt deze stroom van het netwerk.
You might be interested:  Vermogen Radiator Berekenen Formule

Je hoeft ook je huis in de winter niet te verwarmen met zonnepanelen. Hetgeen je in de zomer (extra) opwekt streep je weg tegen het verbruik in de winter zolang de salderingsregeling er is. Een goede isolatie is wel een voorwaarde.2 sep.2022 – 5:28 A little bit of sunshine.

Consuminderen is een prima idee. Alleen het lager moeten zetten van verwarming door de hoge prijzen is verschrikkelijk. Als je uit de jaren vijftig komt verlang je niet terug naar alleen een woonkamer met warmte. En verder nergens. Wat was het overal koud. Nooit gedacht dat deze ellende ooit terug zou komen.2 sep.2022 – 6:53 @Nicotientje, ik ben opgegroeid in een huis met alleen een gashaard in de woonkamer.

Boven ijssterren op de ramen in de winter, maar goed te doen. Mijn ouders wonen daar overigens nog steeds met dezelfde haard, naar volle tevredenheid. En ja, het is klote, maar er zijn heel veel mensen waar de thermostaat echt wel iets lager kan, die een kamer minder kunnen verwarmen, die makkelijk wat kunnen isoleren, een infrarood lamp kunnen gebruiken, etc.

Laten we van de nood een deugd maken. En als het dan nog steeds echt niet lukt dan hoop ik maar dat er voor die mensen voldoende ondersteuning is/komt.1 sep.2022 – 23:05 Min energieboer zegt dat ie 100% duurzame stroom levert, dus geen CO2 uitstoot. Of moet ik die ook niet meer geloven? 2 sep.2022 – 7:03 Zeker niet geloven, is allemaal bedrog of tenminste bijzonder ongenuanceerd gebracht.2 sep.2022 – 13:08 Als je stroom 100% duurzaam is, is dat mooi.

Maar het betekent niet dat je maar onbeperkt veel stroom kunt gaan gebruiken. Het moet namelijk wel opgewekt EN verspreid worden. Als iedereen maar onbeperkt stroom ging gebruiken dat lukt dat schoon opwekken niet. En het verspreiden evenmin. Het netwerk moet het wel aan kunnen.1 sep.2022 – 20:49 Nood breekt wet.

Het milieu en de CO2-uitstoot zijn nu even niet relevant. Dat komt wel weer als we van het Russische gas en van Poetin af zijn. Het is zeer verstandig om alles te gebruiken om de boel warm te houden, zolang het maar geen gas is. Als daar is sloophout, snoeiafval, openhaardhout, pallets, houtbriketten, kolen, stookolie, zelfopgewekte stroom etc.2 sep.2022 – 13:25 Milieu en de CO2-uitstoot zijn in de steeds liberaler wordende wereld al NOOIT relevant geweest.

Daarom is is dat nu des te relevanter. Het is NIET verstandig je gedrag te baseren op 1 mening. En al helemaal niet als dat de mening van Eenmening3 is.2 sep.2022 – 19:18 @vdbemt In theorie heb je gelijk, maar er is ook nog de harde praktijk, waar nood wet breekt.

Wereldvreemd links luchtfietsen tegenover praktisch ingesteld rechts. Het gaat er nu om de komende winter door te komen. Daarvoor moeten we alles uit de kast halen. Nederland en Duitsland starten hun stilgelegde kolencentrales weer op. Duitse kerncentrales worden langer in de lucht gehouden. Zelfs de Duitse Grünen zijn van mening dat CO2-uitstoot nu even iets minder relevant is.

Mensen die over een houtkachel of openhaard beschikken gaan die vanwege de hoge kosten zeker gebruiken. En gelijk hebben ze.5 sep.2022 – 8:41 @Eenmening “Het gaat er nu om de komende winter door te komen. Daarvoor moeten we alles uit de kast halen.” Het is nog altijd niet zo, dat er maar uit 1 kast te halen is.

 1. Er valt nog steeds uit meerdere kasten te kiezen.
 2. Mensen die over een houtkachel of openhaard beschikken gaan die vanwege de hoge kosten zeker gebruiken” Die verleiding is er natuurlijk.
 3. Nu zijn dit in het algemeen toch de mensen met het betere inkomen.
 4. Die kiezen dan voor milieu/klimaat of geld.
 5. Aan je keuze laat je zien, wat voor mens je bent.1 sep.2022 – 20:29 Over CO2 gesproken, zijn er al getallen bekend tav de CO2 uitstoot door het affakkelen van wat Putin nu doet? Serieuze vraag.

Ik krijg steeds meer het idee dat de politiek het gehele plaatje niet wil bekijken.2 sep.2022 – 13:29 Al 50 jaar niet.1 sep.2022 – 20:15 Dat je anderhalf keer zoveel betaald voor een houtkachel stoken ten opzichte van gas, is aperte onzin. Ik heb drie handelaren in kachelhout gebeld, en die melden mij dat Alhoewel ook de houtprijs is gestegen, ik nog altijd snel en langzaam brandend hout kan komen halen tegen de prijzen van dit voorjaar.

 • Toen kocht ik voor 100 EUR hout, om in de tuin op te stoken.
 • En we hebben bijna dagelijks gestookt en het is nog lang niet op.
 • Nee, geen berekening, maar u levert die ook niet.
 • Maar ze moesten ook zo hard lachen om deze bewering 2 sep.2022 – 13:33 Dus de kosten van houtkachel stoken vallen best mee.
 • Hoe zit het met de rechten van de mens met astmatische handicap en/of andere longaandoeningen? Die negeren we met lekker veel hout stoken.

Trouwens niet die alleen. Iedereen krijgt de weer smeriger worden lucht ongemerkt op zich uitgestrooid.2 sep.2022 – 19:36 Vdbemt, vertel je dit verhaal ook tegen iedereen die benzine of diesel rijdt? We mogen geen haardkachel stoken als het goedkoper is? Wat een onzin.5 sep.2022 – 8:42 @Wie o wie.

Als je alleen maar aan geld kunt denken, is het inderdaad onzin.1 sep.2022 – 19:42 Die man heeft zeker aandelen in de gas sector. Ik stook gewoon mijn pellets, en lekker warm.2 sep.2022 – 13:34 Tuurlijk jongen. Samenleving? Natuur, klimaat? Schijt aan.3 sep.2022 – 6:47 Vdbemt, door de hoge gasprijs komen er veel mensen onder de armoedegrens.

Het is dan toch logisch dat mensen via houtstoken daaruit proberen te blijven. Je gaat toch ook niet in Bangladesh lopen roeptoeteren of ze niet willen stoken vanwege de mensen met astma. Met ongekende tijden nemen mensen ongekende maatregelen als zij toren hoge rekeningen krijgen en nog net (of niet) boven water kunnen blijven.5 sep.2022 – 8:46 @Wie o wie.

 1. Vdbemt, door de hoge gasprijs komen er veel mensen onder de armoedegrens”. Ja.
 2. Dat is een ernstige zaak.
 3. Ik heb het net ook elders gezegd: van die mensen zullen er weinig zijn dat ze zo wonen dat ze ook een open haard hebben.
 4. Dat is toch een luxe.
 5. Dit gaat aan hun voorbij.
 6. Het is een luxe-discussie.1 sep.2022 – 19:10 Elektrisch verwarmen is idd alleen rendabel bij het gebruik van een warmtepomp, dan kun je tot 8X meer warmte genereren dan je er aan elektriciteit in stopt, wél ervoor zorgen dat in het gebruik optimale instellingen worden nagestreefd.
You might be interested:  Kosten Koper Berekenen Rabobank

Thermostaat van 22 naar 17/18 levert sowieso enorme besparing en activering van metabolische processen die vetverbranding stimuleren, win/win 1 sep.2022 – 18:37 Tsja, de overheid heeft verzuimd om een betaalbaar en haalbaar energiebeleid te voeren. Waarom zouden mensen dan nog naar advies vanuit de overheid luisteren ? (Milieu centraal is voor 2/3 gefinancierd door de overheid).

 1. Mensen gaan nu zelf wel uitzoeken hoe te verwarmen zonder rekening te houden met overheid en milieu.2 sep.2022 – 13:36 Dat gebrek aan verantwoordelijkheid mag je de overheid terecht verwijten.
 2. Het ontneemt je niet van je eigen verantwoordelijkheid.3 sep.2022 – 6:48 Vd bemt, er gaan veel meer mensen onder de armoedegrens.

Het is toch logisch dat mensen alles aangrijpen om niet onder water te raken. Maar jij hebt weinig begrip voor die mensen.5 sep.2022 – 8:49 @Wie o wie. Nee hoor. Ik zie dat jij voor je klimaatonbereidheid een vals argument gebruikt. Zie mijn andere recties.1 sep.2022 – 17:59 Het gebruik van een elektrische kachel zorgt voor twee keer zoveel CO2 uitstoot als wanneer je gewoon je CV gebruikt.

Waarom moeten we dan allemaal van het gas af? 1 sep.2022 – 18:56 Omdat een warmtepomp wel efficiënt is, wist je dat echt niet? 2 sep.2022 – 12:06 @JasDon, het gaat mij om de claim dat het beter is om je huis met gas te verwarmen dan met elektriciteit. Dat trek ik in twijfel, want waarom wordt iedereen anders gestimuleerd om van het gas af te gaan? Snap je mijn eerste reactie nu beter? 5 sep.2022 – 8:55 Dar is andersom redeneren.

Het probleem is niet electriciteit. Het probleem is de fossiele brandstof, in dit geval gas. Dat moeten we afbouwen. En daar moeten we schone alternatieven voor vinden. Dat kan electriciteit zijn Behalve als we een apparaat pakken dat zoveel gebruikt dat het alsnog tot veel CO2 – uitstoot leidt.1 sep.2022 – 17:28 Inderdaad, consuminderen graag.

 • Hadden we veel eerder moeten doen voor het klimaat, nu moeten we noodgedwongen voor onze portemonnee.
 • Zie het als de een soort CO2 taks, de droom van GL.
 • Laten we wat leren van deze noodsituatie, dat het allemaal ook wel wat minder kan.1 sep.2022 – 17:24 Overdag als de zon schijnt op de panelen, de elektrisch kachel aan, kosten zijn al gemaakt, is goedkoper dan gas.

Terugleveren wordt straks ook amper beloont. Eens kijken wat een accu doet. S’avonds de houtkachel aan, hout is gratis bij snoeiwerk bij mensen die geen kachel hebben.1 sep.2022 – 18:54 Mijn zonnepanelen leveren veel meer op dan ik verbruik. Elektrischs kachels liggen dan voor de hand, het teruglevertarief van stroom stelt toch niks voor.1 sep.2022 – 17:23 De laatste alinea is ongetwijfeld weggevallen.

Hierin stond wellicht: ”bovenstaand geldt uiteraard niet als u / uw pand een zonne-systeem heeft die ervoor zorgt dat electrische kacheltjes (etc) lekker warmte kunnen geven zonder dat het u wat kost. U moet wel snel daar gebruik van maken want de geniale Minister van Energie zal de saldering van PV-systemen binnenkort stoppen zodat u alsnog in de kou komt te zitten.

“” 1 sep.2022 – 16:36 Wat een fantastisch eenzijjdig artikel is dit weer. Natuurlijk komt de beschreven situatie vaak voor,maar vaak ook niet. Ik zal hierbij mijn eigen situatie schetsen. Vanwege het volgende gebruik ik al 4 jaar geen gas meer en mijn huis is volgens de normen CO2 neutraal 6 jaar geleden heb ik (met gemeente-subsidie een moderne HR- houtkachel van Oostenrijkse makelij aangeschaft.

 1. Deze kachel heeft een rendement van 90+%.
 2. En door die bijna volledige verbranding is ook de uitstoot van fijnstof relatief beperkt.
 3. Voor m’n haardhout heb ik een vast levercontract met een Duits bosbouwbedrijf t/m 2024.
 4. Een open haard heeft idd maar een schamel rendement.
 5. Slechts 15 % en omdat de verbrandingstemperatuur relatief laag is is het ook nog eens extra vervuilend.

Gewone houtkachels hebben een rendement van 70 à 80% Fijnstof is dan ook nog steeds een probleem maar er zijn tegenwoordig katalysatoren voor in de schoorsteen op de markt. Die heb ik nog niet maar staat wel op m’n lijstje. Daarnaast heb ik sinds 4 jaar een overmaat van zonnepanelen op m’n huis.

 1. En ik heb 2 infrarood panelen en 2 kleine elektrische geisers; 1 voor de douche en 1 in de keuken.
 2. Ondanks dat laatste krijg ik ook dit jaar weer ruim 700€ terug van de energieleverancier.
 3. Mijn houtvoorraad kost me t/m 2024 ca 500€ per jaar.
 4. Ortom een tegenovergesteld verhaal.
 5. Ik weet dat een meerderheid niet in deze situatie zit maar toch heel veel mensen ook wel.

Dus voortaan iets genuanceerder graag.1 sep.2022 – 16:30 Volgens mij ben je met zonnepanelen zeker goedkoper uit als je daarop elektrisch verwarmt (temperatuur ruimtes, koken en bakken, en boiler) helemaal nu energiebedrijven de prijs van terug geleverde stroom, zoals voorspelbaar zou gebeuren, drastisch gaat afbouwen terwijl de gekochte stroom of energie uit gasgebruik naar astronomische hoogtes zal stijgen.1 sep.2022 – 15:17 Ik heb gratis hout en stook altijd al op hout, net zoals mijn ouders, hun ouders en de ouders voor hen en ga zo maar door.

Ik heb zowel een CV haard als een openhaard.1 sep.2022 – 15:07 Ik betaal helemaal niks voor mijn houtkachel, ik heb een “adresje” voor gratis hout. Daarnaast heb ik zonnepanelen binnenkort, dus ze kunnen me nog meer vertellen.1 sep.2022 – 16:39 Hoe kom je aan gratis hout? 2 sep.2022 – 4:50 @Marcus A.2 Familie in Drenthe.

Het gaat helaas maar om een paar bomen, dus kan het niet met je delen. Vrees dat ik het zelf hard nodig ga hebben.1 sep.2022 – 14:55 Toch was ik de afgelopen jaren minder aan hout kwijt dan aan gas. Aangezien ik nog wel voor een aantal jaar heb liggen zal het dus zeker deze winter goedkoper zijn.

Bovendien is er niks zo lekker als even voor de haard gaan staan als je buiten bent geweest op een koude winterdag.30 sep.2022 – 7:24 is dat dan niet hetzelfde gevoel als bij ‘n infraroodhaard met verschillende golflengten en ‘n blower? 1 sep.2022 – 14:46 Bij Welkoop kun je keramische lampen kopen van 100 Watt voor ca.10 euro.

Dit zijn infrarood stralers. Plaats deze in een lamp die schijnt op je lichaam en je blijft warm, zelfs in een tamelijk koude kamer. Ik gebruik zelf zo n lamp in een statief en richt deze dan op mijn schouders wanneer deze overbelast zijn. (Door het typen op joop.nl LOL). RSIN 8531 62 402 : ‘Stook geen elektrische of houtkachel om te besparen op energiekosten’ – Joop

Wat kost 2000 watt per uur 2023?

Wat kost het verbruik van een zuinige elektrische kachel? – Op de vraag naar het verbruik van een elektrische kachel van 2000 watt, is het antwoord in principe 2000 watt per uur, dit is 2 kW. Voor 40 cent per kWh is dit 80 eurocent per uur, Doordat de energiezuinige modellen een ingebouwde thermostaat hebben verbruiken ze per uur minder.

Wat verbruikt een elektrische kachel per maand?

Stroomverbruik elektrische kachel voorbeeld – Uiteraard zijn er veel verschillende elektrische kachel mogelijkheden. Zo hebben wij een kachel gekocht die 2000 watt is. Hierbij zijn er 3 standen:

750 watt1250 watt2000 watt

De laagste stand is 750 watt. Met deze stand verbruik je 0,76 kwh per uur. Dit komt neer op €0,68 per uur. De tweede stand is 1250 watt. Deze stand verbruikt 1,2 kwh per uur. Dit komt neer op €1,07 per uur. De laatste stand is 2000 watt. Deze stand is het warmste van allemaal en verbruikt 2 kwh per uur.

Welke elektrische kachel verbruikt weinig stroom?

Welke elektrische kachel gebruikt de minste stroom? – Welke elektrische kachel is het zuinigst in gebruik? – Infraroodverwarming is de zuinigste elektrische kachel. Doordat de warmte van een infraroodpaneel direct voelbaar is op de huid, is er minder wattage nodig om te verwarmen. Minder wattage is minder verbruik, dus is dit type elektrische kachel het zuinigst.

You might be interested:  Vo2 Max Berekenen Hardlopen

Welke elektrische kachel verbruikt de minste stroom?

Wat is de zuinigste elektrische kachel? – De zuinigste manier van verwarmen is infrarood verwarming. Doordat infrarood verwarming personen en objecten direct verwarmd gaat er geen onnodige warmte verloren aan de ruimte. Daarbij houden objecten warmte langer vast dan lucht wat dit type verwarming heel efficiënt maakt.

Wat zijn stille stroomvreters?

Wat zijn stiekeme stroomvreters? – Veel apparaten staan op stand-by, zoals de TV, de computer of de mediabox. Maar wist u dat deze apparaten ook op stand-by redelijk wat stroom verbruiken? Vaak bent u zich er niet bewust van dat sluipverbruik een hap uit uw energierekening is! Wij noemen sluipverbruik daarom de stiekeme stroomvreter.

 1. Om sluipverbruik te voorkomen, zet u apparaten zoveel mogelijk volledig uit.
 2. Desnoods kunt u de stekker uit het stopcontact trekken.
 3. Het is misschien een goed idee om de apparaten – die op stand-by staan – zoveel mogelijk op dezelfde groep of stekkerdoos met aan- en uitswitch aan te sluiten.
 4. Zo kunt u gemakkelijk alle stand-by apparaten – bijvoorbeeld rondom de tv – van de stroom afhalen.

Benieuwd hoeveel sluipverbruik u in uw woning heeft? U komt erachter in onderstaande video.

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische kachel van 1000 watt?

Elektrische kachel – Vooral elektrische kachels zonder thermostaat kunnen veel stroom verbruiken. Ze blijven namelijk de hele tijd dat ze aanstaan op vol vermogen werken. Kachels met thermostaat gebruiken een lager vermogen of gaan uit als de ruimte de gevraagde temperatuur heeft.

Is het verstandig om elektrisch te verwarmen?

Conclusie: elektrisch verwarmen is duurzamer en wordt de toekomst – Ondanks de stijgende energieprijzen in 2022 is verwarmen met gas momenteel nog steeds vaak de goedkopere optie. Maar door de thermostaat een paar graden lager te zetten en alleen de plek waar je werkt of zit bij te verwarmen met een elektrische kachel, bespaar je nog meer op de energierekening.

 1. En als je in een goed geïsoleerd huis met zonnepanelen op het dak woont, dan wordt ook infraroodverwarming als hoofdverwarming een interessante optie.
 2. Elektrisch verwarmen is een uitstekende keuze voor kleinere ruimtes, snelle warmte of om bij te verwarmen.
 3. Als je groene stroom hebt dan is elektrisch verwarmen bovendien heel duurzaam.

Elektrisch verwarmen wordt hoe dan ook de toekomst. Verwarmen met gas is niet duurzaam en in 2050 is iedereen van het aardgas af. Daarom is het verstandig om nu al over elektrisch verwarmen na te denken.

Kan een elektrische kachel een woonkamer verwarmen?

Elektrische verwarming is te gebruiken in de gehele woning en dus ook zeker in de woonkamer. De elektrische kachels zijn als hoofdverwarming te gebruiken, maar zeker ook als bijverwarming een goede aanvulling op de bestaande hoofdverwarming.

Wat is de goedkoopste manier om je huis te verwarmen?

Een pellet- of houtkachel. – De informatie uit de tabel hierboven vertelt ons dat de goedkoopste manier om te verwarmen, verwarmen met hout is. Het is bovendien ook de meest ecologische manier om te verwarmen. Er bestaan verschillende soorten houtkachels; zowel met pellets als met volledige houtblokken. Dit soort verwarming zorgt ten slotte ook voor een gezellige sfeer in huis.

Wat is de goedkoopste manier om bij te verwarmen?

1. Hout: het goedkoopst! – Hout is nog steeds de goedkoopste manier om te verwarmen, zeker voor wie op het platteland woont en er zelf voor kan zorgen. Net als pellets wordt hout lokaal geproduceerd, wat een zekere prijsstabiliteit garandeert. Weet echter op dat deze manier van verwarmen ook nadelen heeft.

 1. Zo is het moeilijk om de temperatuur constant en op een bepaalde hoogte te houden en zelfs onmogelijk om een cassette te programmeren,
 2. Bovenal is het noodzakelijk om een droge opslagruimte te hebben.
 3. En dan hebben we het niet over het vervelende onderhoud van een kachel gehad ✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak.

🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼

Hoeveel kost 1 kWh elektriciteit VREG?

Betaalt u meer voor pieken boven de 2,5 kW? – Nee, u betaalt voor elke kW evenveel,2,5 kW is de minimumbijdrage die iedereen betaalt en de vaste bijdrage voor wie nog een klassieke meter heeft. Zo betaalt iedereen solidair een stukje mee voor de aanleg en het onderhoud van de netinfrastructuur.

Het bedrag is uniform per kW: 1 kW komt per jaar gemiddeld over Vlaanderen overeen met 40,4 euro (excl. btw), 2 kW is 80,8 euro en 4 kW is 161,6 euro. Het exacte bedrag dat u betaalt per kW hangt af van het netgebied waar u woont. De nettarieven voor 2023 per netbeheerder vindt u hier, Die 2,5 kW is een minimumbijdrage, geen streefcijfer.

Een doorsnee gezin met de gebruikelijke huishoudtoestellen heeft typisch maandpieken die hoger zijn dan 2,5 kW. Dat betekent niet noodzakelijk dat ze nu meer nettarieven gaan betalen dan vroeger. Wist u dat

De gemiddelde maandpiek van Vlaamse gezinnen gemiddeld 4,37 kW is? Dat halen we uit de beschikbare piekvermogens van ongeveer 470.000 gezinnen en kleine bedrijven die al een jaar een digitale meter hebben. Meer daarover leest u op deze pagina, Uit die data zien we ook dat maar 6 à 7% van die afnemers altijd een maandpiek lager dan of gelijk aan 2,5 kW hebben. Ongeveer de helft van die groep zijn gezinnen, de andere helft zijn niet-residentiële afnemers (kmo’s, tweede verblijven, gemeenschappelijke delen, ).

Alle info over de nieuwe nettarieven vindt u hier,

Wat kost 1 kWh inclusief alles?

Gasprijs – Ook de gasprijs is eind 2021 omhoog geschoten. In augustus 2022 was het gemiddelde tarief €2,60 per kubieke meter (m 3 ) inclusief belasting. Inmiddels zijn de prijzen bij veel leveranciers al onder het prijsplafond gedoken.

Wat kost een elektrische kachel aan stroom?

Elektrische kachel – Vooral elektrische kachels zonder thermostaat kunnen veel stroom verbruiken. Ze blijven namelijk de hele tijd dat ze aanstaan op vol vermogen werken. Kachels met thermostaat gebruiken een lager vermogen of gaan uit als de ruimte de gevraagde temperatuur heeft.

Is het verstandig om elektrisch te verwarmen?

Conclusie: elektrisch verwarmen is duurzamer en wordt de toekomst – Ondanks de stijgende energieprijzen in 2022 is verwarmen met gas momenteel nog steeds vaak de goedkopere optie. Maar door de thermostaat een paar graden lager te zetten en alleen de plek waar je werkt of zit bij te verwarmen met een elektrische kachel, bespaar je nog meer op de energierekening.

En als je in een goed geïsoleerd huis met zonnepanelen op het dak woont, dan wordt ook infraroodverwarming als hoofdverwarming een interessante optie. Elektrisch verwarmen is een uitstekende keuze voor kleinere ruimtes, snelle warmte of om bij te verwarmen. Als je groene stroom hebt dan is elektrisch verwarmen bovendien heel duurzaam.

Elektrisch verwarmen wordt hoe dan ook de toekomst. Verwarmen met gas is niet duurzaam en in 2050 is iedereen van het aardgas af. Daarom is het verstandig om nu al over elektrisch verwarmen na te denken.

Wat is de goedkoopste manier om elektrisch te verwarmen?

Infrarood verwarming – Infrarood verwarming is een zeer comfortabele methode voor het elektrisch verwarmen van de diverse vertrekken in je woning. Infrarood verwarming wordt ook steeds populairder, doordat de verwarming efficiënt is en zuinig in gebruik.