Verbruik Hybride Auto Berekenen

Verbruik Hybride Auto Berekenen
Alles draait om afstand

Lengte rit Elektrisch Verbruik
100 km 50 km 1 op 29,6
150 km 50 km 1 op 22,4
200 km 50 km 1 op 19,9
250 km 50 km 1 op 18,7

Nog 3 rijen

Wat verbruikt een hybride auto aan KWH?

Hoe zuinig kan er nou echt met een Plug-in Hybride gereden worden als u goed laadt en rijstijl aanpast? We krijgen regelmatig de opmerking `Ja, maar het stroomverbruik moet ook meegenomen worden, immers stroom opwekken kost ook CO2`. Terechte opmerking, dus we zijn gaan uitrekenen wat het verbruik in CO2 en in Euro’s is van een Volvo V60 Plug-in Hybrid. We kunnen op 2 manieren tegen de waarden aankijken. Immers het verbruik is ongeveer 18 Kwh / 100 km, maar 1 lading waar circa 45 km ver mee wordt gereden kost 11 Kwh uur (accu’s laden kost namelijk ook energie). Laten we het helemaal zuiver doen en er van uit gaan dat met 2 ladingen á 11 Kwh 100 km gereden wordt.

  1. Hierbij wordt ook geregenereerde energie benut.
  2. Nu wordt het leuk, want welke waarde voor CO2 uitstoot gaat u gebruiken? Ik ga uit van het SKAO handboek van de CO2 prestatieladder, voor grijze stroom mogen we rekenen met 455 gram CO2 / Kwh en voor Groene stroom met 300 gram ( 455 gram voor grijze stroom ) CO2 / Kwh.

Als u thuis en op de zaak zonnepanelen heeft, kunnen we uitgaan van 300 gram CO2 / Kwh. Voor diesel gaan we uit van 3.135 gram CO2 per liter. Eveneens een waarde uit de CO2 prestatieladder. Dit zijn de praktijkverbruikscijfers: 100 Km rijden op diesel verbruik 5,5 l/100 km = 5,5 ltr x 3,135 kg CO2 = 17,24 Kg CO2 100 Km rijden op stroom verbruik 22 Kwh / 100 km = 22 kwh x 0,3kg CO2 = 6,6 Kg CO2 in Euro’s incl.

BTW: 5,5 liter diesel a Euro 1,45 incl. BTW = Euro 7,97 22 kwh stroom a Euro 0,23 incl. BTW = Euro 5,06 Zelfs als we met de waarde voor grijze stroom rekenen komen we qua CO2 uitstoot fors lager uit. Nu nog even een vergelijking met een hybride auto en een niet hybride auto, uitgaand van de 40 laatste ritten.

En uitgaand van een vergelijk baar model qua gewicht en motorinhoud. Afstand: 3.509 km Brandstof: 95,9 l (2,7 l/100km) 95,9 x 3.135 kilo = 300,64 Kg Stroomverbruik: 397,5 Kwh 397,5 x 0,3 kilo = 119,25 Kg Geregenereerde stroom: 61,6 Kwh minus 61,6 x 0,3 kilo = 18,48 Kg Totale CO2 uitstoot 401,41 Kg / 3.509 km Vergelijk met een “normale” V60 D5, 7,6 l/100 km volgens http://www.werkelijkverbruik.nl Dus die zou 3.509 km / 100 x 7,6 = 268 l x 3,135 kilo CO2 = 840 Kg CO2 / 3.509 km hebben verbruikt.

You might be interested:  Direct Ingaande Lijfrente Berekenen

Is hybride echt zuiniger?

Bij hybride auto’s werken een benzine- en elektromotor naadloos samen. De elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor zodat er minder brandstof wordt verbruikt. Daarmee rijd je veel zuiniger dan alleen op benzine of diesel.

Hoe rijd je het meest zuinig met een hybride?

7 tips voor zuinig rijden –

Laad de accu vaak op. Doe het thuis, onderweg, op het werk of tijdens een (werk)afspraak. Aan het normale stopcontact of bij een openbaar oplaadpunt. Zorg wel voor de juiste laadkabel! Meer informatie over welke laadkabel bij jouw auto past, leest je hier. Rem zo min mogelijk. Althans, probeer tijdens het rijden zoveel mogelijk op de motor te remmen. Hiervoor moet je goed kunnen anticiperen. Deze manier van rijden wordt ook wel one pedal driving genoemd: er wordt alleen gebruik gemaakt van het gaspedaal. Door een auto in de Brake stand te zetten, remt de auto met de elektromotor op het moment dat het gas wordt losgelaten. De elektromotor werkt dan als een generator om energie terug te winnen. Natuurlijk wordt er ook energie gegenereerd bij gebruik van het rempedaal, maar om een afgeremde auto weer te laten versnellen kost altijd meer energie dan tijdens het remmen is opgewekt. Houd de bandendruk op peil. Een goede bandendruk is essentieel. Houd de druk altijd bovenaan de range die de fabrikant aangeeft. Dit verlaagt de rolweerstand en scheelt al gauw een paar procent in het energieverbruik. Let op: voer de bandendruk niet verder op dan het aangegeven aantal Bar. Een hogere bandenspanning betekent namelijk ook een langere remweg. Rij rustig. Hoewel we tegenwoordig op de snelweg af en toe lekker mogen doorrijden, is dit voor je energieverbruik niet verstandig. Een hogere snelheid betekent doorgaans een hoger verbruik –en meestal maar een kleine tijdswinst. Doe het dus rustig aan! Een snelheid van 90 km/h is veilig en zuinig. Maak je daarbij gebruik van de cruise control, dan houd je ook nog eens je snelheid constant en zit je qua energieverbruik helemaal goed. Rij achter anderen. Wielrenners, schaatsers, Formule 1-coureurs: allemaal kennen ze het belang van het verminderen van de luchtweerstand. Als achter andere auto’s wordt gereden, blijf je in hun slipstream, waardoor minder luchtweerstand wordt ervaren en minder energie wordt verbruikt. Kies op de snelweg gerust voor de slipstream van een vrachtwagen: hoe groter het voertuig, hoe beter! Houd wel minimaal 2 seconden afstand, voor jouw eigen en andermans veiligheid. Neem de kortste route. Op de navigatie kan gekozen worden tussen de snelste en kortste route. Hoewel de kortste route in eerste instantie vaak langer lijkt te duren, hoeft dit in de praktijk niet altijd zo te zijn. Bekijk de kortste route eens: bevat deze minder stoplichten? Omzeil je hiermee files? Perfectioneer deze route. Vaak scheelt het in energieverbruik. Verlaag de verwarming, Het gebruik van airco en verwarming in de auto kost energie. Ga dus bewust om met deze verbruikers.

Natuurlijk zijn er nog tal van kleine dingen die gedaan kunnen worden om de luchtweerstand te verminderen en het energieverbruik terug te dringen. Maar bovenal geldt: ken je auto. Leer het dashboard kennen en wéét wanneer je zuinig rijdt. Voor veel plug-in rijders is het een sport om zo zuinig mogelijk te rijden.

You might be interested:  Bruto Salaris Inclusief Vakantiegeld Berekenen

Hoe zuinig is een hybride auto op de snelweg?

Hybride auto’s hebben een laag brandstofverbruik – Een hybride auto heeft als grootste voordeel het relatief lage brandstofverbruik. Vaak is dat vergelijkbaar met dat van een auto van één of twee klassen lager. Op de snelweg is de hybride auto echter niet op zijn best, doordat hij dan weinig energie kan terugwinnen en veel brandstof nodig heeft om hogere snelheden aan te houden.

Welke hybride auto rijdt 100 km elektrisch?

2. Mercedes C300e – De nieuwe Mercedes C300e blaast de concurrentie omver als het gaat om elektrisch rijden. Deze plug-in hybride komt maar liefst 100 kilometer ver. Ruim voldoende voor de meeste mensen om woonwerkverkeer, misschien wel meerdere dagen in de week, volledig elektrisch te kunnen rijden.

Kan een hybride auto ook alleen op benzine rijden?

Kun je met een hybride auto lange afstanden rijden? – Bij een auto op brandstof wordt de actieradius berekend per volle benzine- of dieseltank. Met een hybride auto kom je extra ver. Je kunt zowel rijden op benzine als op de batterij. De batterij drijft de elektrische motor aan. Rem je of vertraag je de auto? Dan wordt de vrijgekomen (kinetische) energie opgeslagen in deze batterij.

Wat is zuiniger hybride of elektrisch?

Hybride auto – Voordelen

Hybride auto’s verbruiken minder brandstof dan traditionele auto’s. Je kunt tot wel 50% op je brandstofkosten besparen. Hybride rijden is beter voor het milieu. De meeste hybride auto’s zijn automaat.

Nadelen

Voor het onderhoud van een hybride auto moet je naar een specialist. Tip: sluit een goede autoverzekering af! Een hybride auto is minder zuinig dan een elektrische auto. Bij de aanschaf van een hybride auto kom je niet in aanmerking voor een subsidie.

Heeft een hybride auto nog toekomst?

Hybrides mogen nog tot 2035 verkocht worden, maar alleen als die ‘een aanzienlijke afstand kunnen rijden zonder uitstoot uit de uitlaat’. In 2035 moet de brandstofmotor dan als het goed is helemaal uit het nieuwe aanbod verdwenen zijn.

Is een hybride auto duurder in verzekering?

Autoverzekering voor hybride auto’s – Je vraagt je vast af, wat betekent dit voor de autoverzekering van een hybride auto? Betaal je meer of minder? Momenteel betaal je nu nog een hogere premie voor een hybride auto. Een hybride auto premie is duurder dan een auto met diesel- of benzinemotor.

Wat is het verschil tussen een hybride en plug-in hybride auto?

Verschil Hybride en Plug-in Hybride| Toyota.nl

You might be interested:  Gemiddelde Boekhoudkundige Rentabiliteit Berekenen

Een hybride auto wisselt automatisch tussen de twee brandstofbronnen: benzine en een zelflopladend elektrisch accupakket. Bij een plug-in hybride kun je het accupakket opladen via het stopcontact of een laadpaal. Een plug-in hybride zoals de RAV4 Toyota Plug-in Hybrid kan zo tot 75 kilometer volledig elektrisch rijden. Daarna schakelt hij over op brandstof en rijd jij comfortabel verder.

Vraag je je nog steeds af wat het verschil is tussen een hybride en een plug-in hybride? Lees hieronder de antwoorden op andere veelgestelde vragen over hybride auto’s en vind de Toyota Plug-in Hybrid die het best bij je past. Van de pionier op het gebied van hybride-aandrijving, de Prius, tot de RAV4: ons gamma plug-in hybrides zorgt voor een opwindende rijervaring, of je nu op zoek bent naar zuinigheid of juist naar prestaties.

Welke auto fiscaal interessant 2023?

Vanaf 1 januari 2023 veranderde de fiscale aftrekbaarheid rond plug-inhybrides (PHEV) voor de eerste keer. Het belastingvoordeel op fossiele brandstoffen werd met 50% verminderd voor nieuwe PHEV’s. Dat betekent: voor wagens die worden besteld vanaf 1 januari 2023.

Wat is goedkoper elektrisch of hybride?

Welke auto is het goedkoopst? – De plug-in hybride is in aanschaf goedkoper dan de volledig elektrische auto. Vanaf 2020 zijn de belastingvoordelen voor hybride auto’s echter afgebouwd omdat in de praktijk bleek dat hybride auto’s vervuilender waren dan oorspronkelijk verwacht.

Hoeveel stroom verbruikt hybride?

Een hybride warmtepomp verbruikt per jaar gemiddeld tussen de 2.000 kWh en 3.000 kWh stroom. Dat is behoorlijk wat, maar toch ben je goedkoper uit. Stroom is namelijk veel goedkoper dan gas.

Wat kost het om een hybride auto op te laden?

De maandelijkse kosten op een rijtje

Post Benzine Hybrid
Onderhoud carrosserie en diversen € 25 € 25
Variabele kosten € 307 € 290
Variabele afschrijving € 66 € 74
Brandstof/elektriciteit € 175 € 152

Wat is zuiniger hybride of elektrisch?

Hybride auto – Voordelen

Hybride auto’s verbruiken minder brandstof dan traditionele auto’s. Je kunt tot wel 50% op je brandstofkosten besparen. Hybride rijden is beter voor het milieu. De meeste hybride auto’s zijn automaat.

Nadelen

Voor het onderhoud van een hybride auto moet je naar een specialist. Tip: sluit een goede autoverzekering af! Een hybride auto is minder zuinig dan een elektrische auto. Bij de aanschaf van een hybride auto kom je niet in aanmerking voor een subsidie.

Hoeveel kWh heb je nodig om een auto op te laden?

Het opladen van een elektrische auto duurt gemiddeld 30 minuten tot 21 uur. Dat enorme verschil zit ‘m in de manier van opladen: via het stopcontact (langzaam), een laadpaal (gemiddeld) of een snellader (snel). De laadtijd van een elektrische auto is bovendien afhankelijk van de grootte en het soort accu, en van de temperatuur.

21 uur via het stopcontact (2,3 kW) 4,5 tot 13 uur via een laadpaal thuis (11 – 3,7 kW) 2 tot 4,5 uur via een openbare laadpaal (22 – 11 kW) 12 tot 58 minuten via een snellader (250 – 50 kW)