Vermogen Bestaande Radiator Berekenen

Vermogen Bestaande Radiator Berekenen
De capaciteit voor uw radiator berekenen – Om te beginnen moet u weten hoe groot uw ruimte is in kubieke meters. Dit berekent u door de lengte maal de breedte maal de hoogte te doen. Dit getal vermenigvuldigt u daarna met de wattage die past bij de ruimte.

Hoe weet ik wat voor radiator Ik heb?

Waar staan de types van een radiator voor? Waar staan de types 10, 11, 20, 21, 22 en 33 voor? Een type radiator wordt aangegeven middels een code van 2 cijfers. Een type radiator wordt aangegeven middels een code van 2 cijfers. Het eerste cijfer staat voor het aantal platen en het tweede cijfer staat voor het aantal convectoren. Een plaat van een radiator is de zijde waar het water doorheen stroomt en kan aan de binnenzijde of achterzijde worden voorzien van convectoren. Het vermogen (Watt) wordt bepaald door de afmeting en de combinatie van het aantal platen en convectoren. Hoe hoger het typenummer, hoe hoger de warmteafgifte en het vermogen van de radiator.

Hoeveel warmte geeft mijn radiator af?

75/65/20°C – Alle moderne ketels stoken vaak niet hoger dan 75°C. Het water minder heet stoken kost minder energie en is beter voor het milieu. De warmteafgifte 75/65/20°C is een normwaarde waarbij de radiator een aanvoertemperatuur heeft van 75°C, een retourwatertemperatuur van 65°C bij een omgevingstemperatuur van 20°C.

Hoeveel m2 verwarmt 2000 watt?

Stap 5: Je nieuwe elektrische radiator kiezen – Je hebt nu uitgerekend hoeveel vermogen (watt) je nieuwe elektrische radiator nodig heeft om de ruimte goed te verwarmen. Als één radiator qua vermogen niet in de buurt komt van het aantal watt dat je nodig hebt, dan moet je meerdere radiatoren aanschaffen.

Hoeveel kW per m3 verwarming?

Vermogenindicatie

Ruimte Goed geïsoleerd Slecht geïsoleerd
100 m3 6,0 kW 10 kW
120 m3 7,2 kW 12 kW
140 m3 8,4 kW 14 kW
160 m3 9,6 kW 16 kW

Wat is vermogen radiator?

Ben je klaar om nieuwe radiatoren te kiezen? Bereken eerst over welke capaciteit ze moeten beschikken om de kamers van jouw woning optimaal te verwarmen. Zo ben je zeker dat je de warmste keuze maakt! We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je te werk gaat.

Cruciaal voor een lekker warme kamer Het vermogen van een radiator bepaalt in hoeverre die in staat is om een bepaalde kamer te verwarmen. Die capaciteit verschilt van kamer tot kamer, en hangt onder meer af van de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur. Daarom bereken je het vermogen het best voor elke ruimte apart.

Hoe het vermogen van je radiator berekenen? Bereken om te beginnen het volume van elke kamer door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte en de hoogte van de ruimte. Het resultaat is de grootte van de ruimte in kubieke meters. Bepaal vervolgens de gewenste temperatuur voor elke kamer en leid af wat het vereiste wattage per kubieke meter is.

woonkamer en bureau: 22 °C / 85 Watt slaapkamer: 18 °C / 70 Watt keuken: 20 °C / 77 Watt badkamer: 24 °C / 93 Watt

Eens je het volume van alle kamers en het nodige wattage per kubieke meter hebt achterhaald, vermenigvuldig je het aantal kubieke meters van alle kamers met de hoeveelheid Watt per vierkante meter. Het resultaat is een benadering van de capaciteit van je radiator.

You might be interested:  Rente Per Dag Berekenen

Wanneer je een hogere of lagere temperatuur wil, kun je het vermogen corrigeren door er tien procent bij te tellen of af te trekken per twee graden Celsius. Product Configurator Kun je nu eindelijk een radiator kiezen? Hou er rekening mee dat er nog meer factoren meespelen zoals het isolatieniveau van je woning, de oriëntatie, het type woning en het aantal vensters.

Om nog preciezer te werk gaan kun je daarom altijd gebruik maken van de Product Configurator van Vasco. Dat bespaart je meteen heel wat rekenwerk! De tool laat namelijk toe om zowel de benodigde wattage per ruimte te berekenen, als het selecteren van radiatoren die passen bij dat vermogen.

Wat is type 33 radiator?

Type 33 radiatoren. Een type 33 radiator is voorzien van drie platen met aan drie platen convectoren. Radiatoren type 33 staan bekend om hun hoge vermogen in combinatie met een relatief beknopte uitvoering. Een radiator type 33 is circa 15 cm dik en uitermate geschikt voor een kleine ruimte.

Welk type radiator geeft de meeste warmte?

Welk type radiator geeft de meeste warmte? – Des te meer platen en convectoren een radiator heeft, des te meer warmte deze kan afgeven. Daarnaast speelt de grootte van de radiator een belangrijke rol: hoe groter de radiator, des te meer warmte-afgifte.

Waarom blijft 1 radiator koud?

De radiator blijft koud, wat nu? – Het komt met regelmaat voor dat een (nieuwe) radiator niet warm wordt. Maar aan een koude radiator heb je natuurlijk niets. Wordt de radiator niet in zijn geheel warm, dan kan het zijn dat er lucht in de leidingen zit.

Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

#3 Grootte woning – Om er zeker van te zijn dat het vermogen van de cv-ketel voldoende is, is het raadzaam het aantal kubieke meters van de woning te berekenen en te vermenigvuldigen met een gemiddelde van 65 Watt. De berekening is hiervoor: Lengte x breedte x hoogte x ± 65 Watt.

Hoeveel watt per m2 radiator?

2. De gewenste kamertemperatuur – Zoals gezegd heeft niet iedere kamer dezelfde temperatuur nodig. Je woonkamer is vaak warmer dan je slaapkamer of toilet. Hieronder staan de richtlijn temperaturen waar je je op kunt baseren om het vermogen van de nodige radiatoren te berekenen. Deze richtlijn gaat uit van het aantal graden dat de kamer moet worden bij een buitentemperatuur van -10°C.

Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigd aantal Watts per m 3
Badkamer 24°C 85 W
Woonkamer 22°C 77 W
Studeerkamer 22°C 77 W
Keuken 20°C 65 W
Slaapkamer 18°C 60 W
Toilet 18°C 60 W
Hal 18°C 60 W

Natuurlijk hoef jij je niet aan deze temperaturen te houden. Reken het zelf het aantal Watts uit dat je nodig hebt. Vermenigvuldig de gewenste temperatuur maal 3,86. Je hebt dan het aantal Watt per kubieke meter. Dit moet je uiteraard nog vermenigvuldigen met het aantal kubieke meter waaruit de desbetreffende kamer bestaat en tadaa: je hebt het benodigde aantal Watts voor die kamer.

Hoeveel m2 verwarmt 1500 watt?

Voorbeeldtabel

Verwarmbare oppervlakte Verwarmbaar volume Benodigd vermogen
12-18 m² 30-45 m³ 1.500 Watt
16-22 m² 40-55 m³ 2.000 Watt
20-26 m² 50-65 m³ 2.500 Watt
24-32 m² 60-80 m³ 3.000 Watt

Hoeveel KW per m2 verwarmen?

Kengetallen benodigd verwarmingsvermogen per m2 (hoogte 2,4 meter) – 40 W/m 2 – Een erg goed geïsoleerde ruimte en andere gunstige factoren zoals minimum ventilatieverlies, oriëntatie op het zuiden. Het gebouw komt overheen met een passief huis of energieklasse A+, A++.60 W/m 2 – Een erg goed geïsoleerde ruimte en andere gunstige factoren zoals minimum ventilatieverlies, oriëntatie op het zuiden.

Het gebouw komt overheen met een energieklasse A.80 W/m 2 – Een goed geïsoleerde woning. Dit kan een nieuwbouw of renovatie zijn. Er is een gemiddeld verlies aan warmte en ventilatie.100 W/m 2 – Een ruimte met gemiddelde bouw isolatie, maar met een groot verlies van warmte o.a. door ventilatie.120 W/m 2 – Een ruimte met lage isolatie.

Bijvoorbeeld een oud gebouw met nieuwe ramen en lichte isolatie in de muren.140 W/m 2 – Ruimte met slechte isolatie. Bijvoorbeeld een oud gebouw met enkel glas. Elektrische wandverwarming is een eenvoudige manier om zonder gas een ruimte te verwarmen. De elektrische convectoren verwarmen de lucht in de ruimte.

Omdat de lucht warm is, ervaart u comfort. De ruimte heeft een bepaalde hoeveelheid energie nodig om dit niveau van comfort te bereiken. Aan de hand van de benodigde warmte vraag kunt u zo de (elektrische) verwarmings opties selecteren. Een hoger vermogen kachel kan net zo zuinig zijn als een lager vermogen kachel.

Dit betekent namelijk dat de kachel sneller in staat is om de benodigde verwarming te leveren. Indien uw verwarming over een elektrische thermostaat beschikt zal deze zichzelf uitschakelen zodra de beoogde temperatuur bereikt is. Als de kamer bijvoorbeeld 2 kWh aan warmte nodig heeft voor uw wens temperatuur, kunt u een kachel van 2 kW een uur laten branden, of een kachel met een vermogen van 1 kW voor de duur van 2 uur.Als u over een grote kamer beschikt is het verstandig om verschillende kleinere kachels in plaats van een enkele grote kachel te plaatsen.

 • Hierdoor verspreidt de warmte zich beter door de ruimte, en heeft u meer controle over de temperatuur.
 • Ter afsluiting, elektrisch verwarmen is erg energie intensief.
 • Denk altijd goed na over de juiste toepassing.
 • Een grote schuur middels elektrische ruimte verwarming te verwarmen is geen goede oplossing.

Een slaap- of studeer kamer juist wel. Selecteer bovendien een kachel met een goede thermostatische aansturing, zodat u maximaal comfort ervaart. Bekijk ons assortiment van bij de Groene Hoed Duurzaam. : Hoeveel verwarming heb ik nodig voor een ruimte?

Hoeveel m3 scheelt 1 graad verwarming?

Besparen op een hoge energierekening – Afhankelijk van hoe goed je huis geïsoleerd is, kan de temperatuur in huis –zonder verwarming– zakken tot 5 graden. Voor de meeste Nederlandse huishoudens betekent het stookseizoen dan ook een behoorlijke aanslag op de energierekening, vooral, Download onze gratis gids met de 20 beste tips om energie te besparen in huis! Leer hoe je eenvoudig stroom & gas bespaart en krijg praktische tips in begrijpelijke taal. Zet je jouw thermostaat één graadje lager dan dat je gewend bent, dan bespaart een gemiddeld gezin daar zo’n 120 m3 gas per jaar mee, dat komt neer op ongeveer 170 euro*! Verwarm je daarnaast alleen ruimtes waar je ook echt bent en houdt je de deuren dicht, dan scheelt dat gemiddeld €450 per jaar! Natuurlijk wil je niet met een ijspegeltje aan je neus aan de eettafel zitten, maar je kan prima de verwarming een graad lager te zetten zónder dat dit ten koste gaat van je wooncomfort.

Hoeveel kW voor 50m2?

Altijd het juiste aantal kW

Grote van de kamer Aantal kW
30 m3 3
40 m3 4
50 m3 5
60 m3 6

Hoeveel kW kachel berekenen?

Hoeveel kW heeft mijn kachel per m3 nodig? – Zoals hierboven beschreven, houdt de algemene rekenformule te weinig rekening met andere factoren dan het aantal m3 van het vertrek waarin de kachel komt. Daarom hebben wij onderstaande tabel opgesteld, waarin u bij benadering kunt zien hoeveel vermogen in kW passend is voor uw woonkamer.

Hoeveel vermogen heb ik nodig?

Benodigd vermogen berekenen – Het vermogen moet voldoende zijn voor het inkomen tijdens de rest van je leven. Een stelregel is dat je 25 keer je jaarlijkse uitgaven moet hebben. Geef je jaarlijks €30.000 uit, dan moet je €750.000 opbouwen. Liggen je uitgaven rond de €50.000, dan stijgt het bedrag naar €1.250.000.

De stelregel gaat er van uit dat je gaat beleggen, Bij een neutraal risicoprofiel is het verwachte rendement ongeveer 5%. Dit rendement zorgt voor een opbrengst die vergelijkbaar is met de uitgaven. Op die manier hou je het vermogen min of meer in stand. Invloed van pensioen, box 1 en box 3 In de praktijk zijn er verschillende factoren die het toch lastig maken om het benodigde bedrag te berekenen.

Denk bijvoorbeeld aan je pensioen. Als je pensioen opbouwt, kun je daarmee al een deel van je inkomen verzorgen. De manier waarop je vermogen opbouwt, bepaalt de belastingdruk. In box-3 betaal je vermogensrendementsheffing en in een BV vennootschapsbelasting.

Hoeveel watt is?

Ampère naar watt – Soms staat er op (de verpakking van) een apparaat alleen het aantal ampère, Het aantal ampère geeft de eenheid van elektrische stroomsterkte aan. Dit kan lastig zijn als je wilt weten wat het vermogen van het apparaat is. Als je het aantal watt wilt berekenen, gebruik je de formule voltage (230) * ampère.

 • Zo weet je exact hoeveel energie jouw apparaat verbruikt.
 • Je kunt natuurlijk ook watt naar ampère omrekenen.
 • Dit doe je door het aantal watt te delen door het voltage (230).
 • Als je wilt weten hoeveel een apparaat verbruikt aan energie, kun je het aantal watt omrekenen naar kWh.
 • Voorbeeld: 3.200 watt staat gelijk aan 3,2 kWh.

Doe deze 3,2 maal de prijs van stroom en je hebt de kosten voor dit apparaat per uur.

Wat is Type 20 radiator?

Radiator type 20 kopen | 10 jaar garantie Een type 20 radiator is voorzien van twee platen en is niet uitgerust met convectoren. Dit heeft als gevolg dat een type 20 radiator een gemiddeld verwarmingsvermogen hebben. Radiatoren type 20 zijn vanwege hun compacte vormen en afmetingen geschikt voor elke ruimte, variërend in grootte.

Wat is de zuinigste radiator?

Jaga Low-H2O radiatoren: de zuinigste van Nederland Met de superzuinige Low-H2O radiatoren zoals Jaga Strada en Jaga Tempo speelt het bekende merk Jaga perfect in op de vraag naar duurzame verwarming in huis. Slimme technologie resulteert in onovertroffen prestaties op het gebied van energie besparen. Niet voor niets is de Jaga Low-H2O radiator onlangs door het KIWA Instituut verkozen tot zuinigste radiator van Nederland.

Welke maat radiator heb ik nodig?

De gewenste temperatuur van de kamer

Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigd aantal watts per m3
Keuken 20 °C 65 W
Studeerkamer 21/22 °C 77 W
Woonkamer 21/22 °C 77 W
Badkamer 24 °C 85 W

Wat is de meest efficiente radiator?

Elektrische kachel – Elektrische radiatoren kunnen worden beschouwd als een ‘100% efficiënt’ apparaat. (Soms noemt men het ook wel elektrische kachel ) Dit komt omdat bijna alle elektriciteit die wordt gebruikt om ze van stroom te voorzien, wordt omgezet in warmte.

 • Hierdoor kunnen elektrische radiatoren in veel opzichten worden beschouwd als de ‘meest efficiënte radiatoren’.
 • Een elektrisch radiatorsysteem of kachel in uw huis kan ook andere efficiëntie opleveren in vergelijking met traditionele systemen.
 • Vaak gebruik men dit ook als Elektrische bijverwarming In een centraal verwarmingssysteem moet het water door een aantal leidingen lopen om de radiatoren te bereiken.

De hele tijd dat het door deze leidingen gaat, zal het warmte verliezen, wat de efficiëntie vermindert. Bij een centrale verwarming wordt water naar alle radiatoren in uw huis gepompt, zelfs naar kamers die u niet gebruikt. Met elektrische radiatoren kun je ze aanzetten en zullen ze snel opwarmen wanneer en wanneer je ze nodig hebt.

Wat voor soort radiatoren zijn er?

Type radiatoren – Een type 11 radiator heeft 1 plaat en 1 convector. Een type 20 radiator heeft 2 platen maar geen convector. Een type 21 radiator heeft 2 platen en 1 convector. Een type 22 radiator heeft 2 platen en 2 convectoren. Een type 33 radiator heeft 3 platen en 3 convectoren.

Hoe weet ik of ik lage temperatuur radiatoren heb?

Wat kost lage temperatuur verwarming? – Met de 50 graden test kom je erachter of je woning in de winter warm blijft met lage temperatuur. Lukt het om je huis warm te krijgen met je huidige afgiftesysteem (radiatoren)? Dan is je verwarmingssysteem geschikt voor een lage temperatuur verwarming en hoeft je geen kosten te maken.

Uitbreiding en/of vervanging van het bestaande afgiftesysteem (radiatoren). De prijzen van lage temperatuur radiatoren variëren van zo’n € 300 tot € 2200, exclusief montage. De prijs is afhankelijk van het benodigde vermogen, het model en de kleur van de radiator. Voor de aanschaf krijg je mogelijk een regionale subsidie, Uitbreiding van het afgiftesysteem met vloer- of wandverwarming. Voor het aanleggen van vloer- of wandverwarming kost je al gauw zo’n € 5.000 exclusief het vernieuwen van de vloer- of wandbedekking. Ook dat is afhankelijk van het benodigde vermogen en de grootte van de ruimte(s). Extra isolatie. Voor isolatiemaatregelen krijg je mogelijk  subsidie,