Vermogen Elektrische Verwarming Berekenen

Vermogen Elektrische Verwarming Berekenen
Voorbeeldtabel

Verwarmbare oppervlakte Verwarmbaar volume Benodigd vermogen
8-14 m² 20-25 m³ 1.000 Watt
12-18 m² 30-45 m³ 1.500 Watt
16-22 m² 40-55 m³ 2.000 Watt
20-26 m² 50-65 m³ 2.500 Watt

Nog 1 rij

Hoeveel Watt per m3 verwarming elektrisch?

2. De gewenste kamertemperatuur

Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigd aantal Watts per m 3
Woonkamer 22°C 77 W
Studeerkamer 22°C 77 W
Keuken 20°C 65 W
Slaapkamer 18°C 60 W

Hoe bereken je elektrische verwarming?

Hoe bereken je hoeveel vermogen je radiator moet hebben? Geschreven door Leonie 4 januari 2022 08.28 Bereken hier hoeveel vermogen een radiator nodig heeft om een ruimte te verwarmen. Het vermogen in aantal watt is een belangrijke graadmeter voor de geschikte radiator voor jou.

Heeft een radiator namelijk te weinig vermogen, dan wordt het niet warm genoeg in je ruimte. Heeft een radiator meer vermogen dan je nodig hebt, dan is dat zonde van het geld en van de extra ruimte die het apparaat inneemt. Het benodigde vermogen hangt van 3 factoren af, namelijk de afmeting van de kamer die je wilt verwarmen in m3, de gewenste kamertemperatuur en in hoeverre je huis geïsoleerd is.

Stap 1. Doe de lengte x breedte x hoogte van je ruimte en daar komt een getal in m3 uit. Stap 2. Check het benodigde aantal watt per m3 voor de ruimte. Stap 3. Vermenigvuldig de inhoud in m3 met dit aantal watt. Stap 4. Een correctiefactor? Tel deze op of trek deze af van het totale wattage. Hoe groter de kamer die je wilt verwarmen, hoe meer vermogen je nodig hebt. Dat is geen hogere wiskunde. De afmeting van de kamer bereken je door een meetlat te pakken en lengte x breedte x hoogte in meters te doen. De aanbevolen kamertemperatuur in een bepaalde kamer is een algemeen gegeven.

You might be interested:  Zzp En Loondienst Berekenen
Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigde aantal watt per m3
Badkamer 24 graden 93 watt
Woonkamer 22 graden 85 watt
Studeerkamer 22 graden 85 watt
Keuken 20 graden 77 watt
Slaapkamer 18 graden 70 watt

Ieder huis is anders. Je hebt nieuwbouwhuizen die goed geïsoleerd zijn of oude huizen vol met kieren en scheuren in de isolatielaag. Dit heeft effect op hoeveel vermogen je nodig hebt om het warm te krijgen in een kamer. Hoek- en vrijstaande woningen vragen om meer capaciteit.

Correctiefactor Percentage correctie
2°C hogere temperatuur +10%
Goed geïsoleerde muren -10%
Slechte muurisolatie +15%
Hoek- en vrijstaande woning +10%

Je hebt een slaapkamer van 20m3 waar je een radiator wilt monteren. Hoeveel vermogen heb je nodig om een aangename temperatuur in je slaapkamer te krijgen? Stap 1. Doe lx b x h van je ruimte en daar komt een getal in m3 uit. We hebben het hier over een ruimte van 20m3.

Stap 2. Check het benodigde aantal watt per m3 voor de ruimte. Stap 3. Vermenigvuldig de inhoud in m3 met dit aantal watt. Een slaapkamer heeft een aanbevolen temperatuur van 18 graden en een benodigd aantal watt per m3 van 70 watt. Gewenste wattage = 20 x 70 watt = 1400 watt. Stap 4. Een correctiefactor? Tel deze op of trek deze af van het totale wattage.

Je woont in een nieuw appartement met goed geïsoleerde muren. Correctiefactor is dus -10% van het totale aantal watt.1400 watt – 10% = 1260 watt Stap 5. Je hebt nu het benodigde vermogen in aantal watt voor je nieuwe radiator. Tijd om een mooi exemplaar uit te zoeken.

Hoeveel KWH voor elektrische verwarming?

Hoeveel energie verbruikt een elektrische kachel? – Ze verbruiken behoorlijk wat stroom en zijn niet erg zuinig.,Een gemiddelde elektrische kachel heeft een verbruik van tussen de 1000 en 2000 watt per uur, oftewel 1 of 2 kilowattuur per uur”, zegt energie-expert Joris Kerkhof van energievergelijker Independer.

Hoeveel kW per M3 radiator?

De capaciteit voor uw radiator berekenen – Om te beginnen moet u weten hoe groot uw ruimte is in kubieke meters. Dit berekent u door de lengte maal de breedte maal de hoogte te doen. Dit getal vermenigvuldigt u daarna met de wattage die past bij de ruimte.

Hoeveel watt infrarood paneel heb ik nodig?

Hoeveel infrarood panelen heb ik nodig? – Dit hangt af van het vermogen van de panelen en de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen wordt 1000 watt aanbevolen per 10 vierkante meter, dus je kunt het aantal panelen berekenen door het benodigde vermogen te delen door het vermogen per paneel.

Welke elektrische verwarming gebruikt het minste stroom?

Wat is de zuinigste elektrische kachel? – De zuinigste manier van verwarmen is infrarood verwarming. Doordat infrarood verwarming personen en objecten direct verwarmd gaat er geen onnodige warmte verloren aan de ruimte. Daarbij houden objecten warmte langer vast dan lucht wat dit type verwarming heel efficiënt maakt.

Hoeveel kW om 1m3 water te verwarmen?

De hoeveelheid energie die nodig is om warm water te maken, wordt uitgedrukt in Giga Joule (GJ). Uit bovenstaande tabel leest u af hoeveel energie er nodig is voor de opwarming van 1 m3 water. Dit is 0,21 GJ of te wel 57 KwH (de eenheid die uw warmtemeter aangeeft).

Hoeveel kW heb je nodig om een woonkamer te verwarmen?

Beste cv kiezen voor verwarming – Hieronder ziet u een leidraad aan kW vermogen van de ketel voor uw woning:

  • benodigd vermogen appartement: 11-23 kW
  • benodigd vermogen tussenwoning: 16-28 kW
  • benodigd vermogen hoekwoning: 16-30 kW
  • benodigd vermogen vrijstaand huis: >30 kW