Verwarmen Met Airco Berekenen

Verwarmen Met Airco Berekenen
Hoeveel vermogen nodig is voor de ruimte die u wilt klimatiseren is met onderstaande formule in drie stappen uit te rekenen. –

 • Voor het koelen is standaard 30 tot 35 Watt vermogen nodig per kubieke meter
 • Voor het verwarmen is standaard 45 tot 50 Watt vermogen nodig per kubieke meter

Houdt u er wel rekening mee dat dit een vereenvoudigde capaciteitsberekening is. Mocht u twijfelen neem dan contact met ons op via 073 – 7979 001 of stuur een mail naar: [email protected], We helpen u graag verder.

 1. Bereken de inhoud van de te klimatiseren ruimte: Bereken de inhoud van de ruimte in kubieke meters. Bijvoorbeeld: de ruimte is 6 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog. De berekening wordt dan 6 x 5 x 3 = 90 m 3,
 2. Bepaal de vermenigvuldigingsfactor: Al naar gelang de kenmerken van de ruimte, gebruik je een vermenigvuldigingsfactor van 30 tot 50. Deze factor staat voor het benodigd aantal Watt vermogen per m3 inhoud. Enkel koelen: Factor 30: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een normaal glasoppervlakte, geen plat dak of schuin dak en weinig elektronische apparatuur hebben. Factor 35: Deze ruimtes zijn minder goed geïsoleerd, hebben bijvoorbeeld een groot glasoppervlakte en/of er staan veel elektrische apparaten. Koelen en verwarmen: Factor 45: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een normaal glasoppervlakte, geen plat dak of schuin dak en weinig elektronische apparatuur hebben. Factor 50: Deze ruimtes zijn minder goed geïsoleerd, hebben bijvoorbeeld een groot glasoppervlakte en/of er staan veel elektrische apparaten.
 3. Bereken het benodigd vermogen: Neem nu de berekende inhoud uit stap 1 en vermenigvuldig dat met de factor uit stap 2. Vermogen = Inhoud x Factor Bijvoorbeeld: 90 m3 inhoud vermenigvuldigd met factor 30 (Watt per m 3 ). Het benodigd koelvermogen is dan 2700 Watt. Dit komt overeen met 2,7 kW. Wenst U de warmtepomp in deze ruimte tevens te gebruiken als hoofdverwarming dan krijgt U de volgende berekening: 90 m3 inhoud vermenigvuldigd met factor 50 (Watt per m 3 ). Het benodigd verwarmingsvermogen is dan 4500 Watt. Dit komt overeen met 4,5 kW.

Een goede installatie begint bij een goed advies!

Hoeveel kW airco per m2 verwarmen?

Capaciteit airco berekenen – Verwarmen & Koelen Capaciteit airco berekenen Berekenen van de benodigde capaciteit Wanneer u kiest voor een airco is het van belang dat de capaciteit aansluit bij uw ruimte. Wanneer u een te geringe capaciteit heeft zal de airco niet optimaal het klimaat aanpassen, overcapaciteit daarentegen kan onprettig aanvoelen.

 1. Uiteraard kunnen wij u adviseren over welk koelvermogen bij uw ruimte past, echter kunt u ook het benodigde koelvermogen redelijk eenvoudig zelf berekenen.
 2. Capaciteit airco berekenen Hieronder rekent u in drie stappen uit wat uw beoogde koelvermogen zou moeten zijn.
 3. Stap 1: De inhoud van de ruimte Bereken de inhoud van de ruimte in kubieke meters (lengte x breedte x hoogte).

Bijvoorbeeld: De woonkamer is 6 meter lang, 4 meter breed en 2,5 meter hoog. De berekening wordt dan 6 x 4 x 2,5 = 60 m3. Stap 2: De Vermenigvuldigingsfactor Al naar gelang de kenmerken van de ruimte gebruikt u een vermenigvuldigingsfactor van 30, 40 of 50.

Vermenigvuldigingsfactor 30 : Deze factor staat voor goed geïsoleerde ruimtes met weinig ramen. De ruimte blijft in de zomer koel en er zijn weinig warmtebronnen aanwezig. Vermenigvuldigingsfactor 40 : Deze factor staat voor een redelijk geïsoleerde ruimte. De ruimte heeft veel ramen en er zijn warmtebronnen aanwezig.

Denk hierbij aan appratuur zoals computers en printers. Vermenigvuldigingsfactor 50 : Deze factor staat voor ruimtes als zolderverdiepingen, ruimtes met een plat of schuin dak. Veel ramen en veel apparatuur. Bij twijfel kiest u voor de hoogste factor. Stap 3: Vermenigvuldig de inhoud met de factor Neem nu het getal uit stap 1 en vermenigvuldig dit met de gekozen factor uit stap 2.

Bijvoorbeeld: De ruimte is 60 m3 en de ruimte staat gelijk aan factor 40.60m3 x factor 40 = 2400 W oftewel 2,4 kW. Om de ruimte goed te kunnen koelen heeft u een airco nodig met een vermogen van 2,4 kW. De vuistregel is dat u 30 tot 50 Watt koelvermogen per kubieke meter ruimte nodig heeft. Koelvermogen in BTU Naast het koelvermogen uitgedrukt in kilowatt is ook de term BTU gebruikelijk.

BTU staat voor ‘ Britisch Thermal Units’.1 kiloWatt is gelijk aan 3412 BTU.1 BTU komt overeen met de hoeveelheid energie die nodig is om 1 Engels pound (0,454 kg) water 1 graad Fahrenheit (0,56°C) in temperatuur te laten stijgen. : Capaciteit airco berekenen – Verwarmen & Koelen

Hoeveel kW airco verwarmen woonkamer?

Hoeveel BTU heb je nodig voor airco?

BTU Watt KW
7000 BTU 2.000 watt 2 kW
9000 BTU 2.600 watt 2,6 kW
12000 BTU 3.500 watt 3,5 kW
14000 BTU 4.100 watt 4,1 kW

Hoeveel gas besparen door verwarmen met airco?

Wat kunnen wij voor u betekenen ? – Wij zijn klimaatdienst, specialist in het plaatsen van single split airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen, We geven je graag advies en we ondersteunen bij het maken van een koellastberekening; deze berekening helpt de benodigde capaciteit en het type aircosysteem te bepalen. Wij helpen je graag aan een lagere energierekening. Een split airco is uitermate geschikt om gas te besparen. Door te verwarmen met een split airco kun je de cv ketel ontlasten waardoor je per jaar minimaal zo’n 30% gas kunt besparen. Kies er voor om in de woonkamer een airco te plaatsen om in de winter mee te verwarmen.

 • De woonkamer is de meest gebruikte ruimte van het huis waardoor hier de besparing het grootst is.
 • Wanneer je zonnepanelen hebt is het verwarmen bijna gratis bij voldoende stroom opbrengst.
 • Dit is lastig te beoordelen.
 • Dit hangt namelijk erg af van de grootte van de vloer.
 • Een airco is goed te combineren met vloerverwarming.
You might be interested:  Sde++ Subsidie Berekenen

Op deze manier kun je de temperatuur van de vloer omlaag zetten waardoor het gasverbruik omlaag gaat. Dit verschilt nogal per huishouden. Het gemiddelde gasverbruik is ongeveer 125 kubieke meter per maand. Zet de CV verwarming ook ‘s nachts op ongeveer 17 graden.

Het kost meer energie om ‘s ochtends de volledige ruimte weer helemaal op te warmen. Het advies is om de thermostaat overdag op 19 graden te zetten. Verwarm je je huis met een airco? Dan kun je de thermostaat op 17 graden zetten en kun je daarnaast je huis verwarmen met een airco. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van A-merk split airco systemen.

Onze split airco’s kunnen zowel voor koeling als verwarming worden toegepast. Wij denken graag met je mee om het optimale resultaat te realiseren. Klimaatdienst.nl Kalmarweg 18 9723 JG Groningen © 2023 • Klimaatdienst • Groningen Page load link

Is het verstandig om te verwarmen met airco?

Zomer én Winter – Zomers in Nederland worden de laatste jaren warmer. Hierdoor stijgt de vraag naar airco’s. Een airco onttrekt de warmte uit je woon- of slaapkamer en deze warmte wordt via het koelmiddel getransporteerd naar buiten. Er wordt dus geen koelte opgewekt, de warmte wordt simpelweg naar buiten verplaatst.

 • Wat veel mensen niet weten is dat je met een airco in de winter ook zeer rendabel kan verwarmen,
 • Zo rendabel dat het zelfs goedkoper is als verwarmen met een CV-ketel.
 • Door het omkeren van de pomprichting kan de warmte van buiten ook naar binnen worden verplaatst.
 • Zo kan de airco dus ook als verwarming werken.

Zelfs bij temperaturen onder het vriespunt kan er aan de buitenlucht voldoende warmte onttrokken worden. Merken als Daikin, Mitsubishi, Eurom, Toshiba, Inventum of LG nemen vaak het voortouw in deze vernieuwende technieken.

Hoeveel m3 kan een 5kW airco verwarmen?

Vermogen van de airco Ruimtes tot 90 m3: Airco’s met een vermogen tot 2,5 Kw. Ruimtes tot 120 m3: Airco’s met een vermogen tot 3,5 Kw. Ruimtes tot 180 m3 : Airco’s met een vermogen tot 5 Kw.

Wat verbruikt een 5 kW airco om te verwarmen?

Verwarmen – Alle Daikin airco’s kunnen naast koelen, ook verwarmen, ontvochtigen en ventileren. Het voordeel van verwarmen met airco is de bijna onmiddellijke warmte die je verkrijgt. Heel wat gezinnen gebruiken een airco tijdens de tussenseizoenen om wat bij te warmen, maar ook als primaire verwarming ter vervanging van accumulatieverwarming.

 • Een vloermodel is een populaire keuze aangezien het toestel de warme lucht langs onder uitblaast.
 • Verwarmen verbruikt ongeveer 6 keer meer dan koelen,
 • Verwarm je je living bijvoorbeeld primair met een 5kW model, dan verbruik je 1.368kWh per jaar of ongeveer 300 euro aan elektriciteit.
 • Heb je zonnepanelen, dan kan je wel goedkoop verwarmen en ben je allicht beter af dan met verwarmen met gas.

Een binnentoestel hoeft geen hoger vermogen te hebben om te verwarmen. Heb je meerdere airco’s die zijn aangesloten op een multisplit systeem, dan zou het best kunnen dat je een zwaardere buitenunit nodig hebt. Dit artikel vergelijkt airco met en zonder buitenunit.

Is verwarmen met airco duurder dan gas?

Airco versus CV – In het grootste gedeelte van het stookseizoen is een airco als verwarming veel goedkoper dan de traditionele gasgestookte hr cv ketel. Dat komt omdat het rendement ver boven de 400% stijgt terwijl een cv ketel niet verder kan komen dan 96% (werkelijk maximaal rendement).

 1. Vergelijk airco’s wel op een hoge COP of SCOP waarde.
 2. Tegenwoordig halen airco’s gemakkelijk een COP waarde van 4 of hoger.
 3. Hoe hoger die waarde hoe minder energie het verwarmen / koelen kost, dus goedkoper de airco / verwarming in het gebruik is.
 4. Alleen in hartje winter als de temperatuur onder -15 ⁰C zakt is de hr cv ketel zuiniger.

De meeste single split airconditioning systemen welke wij in het assortiment hebben zijn uitgerust met energielabel A++ en een SCOP van 4,0 of hoger. Stroom verbruik Het fabel dat airco een dure stroom verbruiker is met recht een fabel, een airco van 3,5 kw koel of verwarming vermogen neemt maximaal ongeveer 1300 watt stroom per uur dit maximale opgenomen vermogen zal de airco bijna nooit gebruiken omdat de airco voorzien is van warmtepomp techniek.

De warmtepomp zal naar gelang er warmte of koel vraag is zijn compressor stapsgewijs aansturen en zo laag mogelijk in toeren draaien. Hierdoor wordt het stroomverbruik drastisch ingeperkt Ter vergelijking; een Senseo koffie machine of stofzuiger gebruiken tegenwoordig al snel 2000 watt en een elektrisch verwarming element van 3,5 kw neemt ook daadwerkelijk 3500 watt aan stroom af.

Indien u beschikt over een woning met PV zonnepanelen dan zijn de besparingen echter heel groot. Wilt u dus in de winter een warm huis en het aangenaam warm hebben? Dan is het verwarmen met een Airco een goede oplossing. Ook voor in uw boot, caravan, zolder, schuur, chalet, werkplaats, aanbouw, serre of welke binnenruimte dan ook.

Welke airco voor verwarmen 100 m3?

De juiste airco op de juiste plaats – Omdat iedere ruimte of woonsituatie anders is, heeft AircoGarant gezorgd voor een breed assortiment. We bieden een ruime selectie van de beste split-unit airconditioning systemen met uiteenlopende capaciteit. De A-merken in ons assortiment, zoals Chigo en Panasonic, voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen en bieden airco’s met een vermogen van 2,5 kW, 3,5 kW, 5 kW of zelfs 7 kW.

Kan airco woonkamer verwarmen?

Een airco is een warmtepomp die op het principe lucht-lucht werkt en kan vaak zowel koelen als verwarmen. Het is dus mogelijk om je huis te verwarmen met airco. Er is wel één groot verschil ten opzichte van traditionele (centrale) manieren om je huis te verwarmen.

Wat is goedkoper verwarmen op gas of airco?

Hoge gasprijs? Verwarmen met airco bespaart kosten Het valt niet te negeren; de gasprijzen zijn enorm gestegen. De hoge gasrekening is voor veel gezinnen een groot probleem. Zeker als je vaak thuis bent, is het verwarmen van je huis naar een aangename temperatuur, haast onbetaalbaar.

 • Je bent namelijk al snel € 5.000 of meer per jaar aan kwijt.
 • An dat ook anders? In dit artikel laten we je zien hoe je tot wel € 3.500 per jaar kunt bezuinigen op gas.
 • Daarnaast is verwarmen met een airco ook beter voor het milieu en kun je bij CHIGO Airco snel en gemakkelijk een betaalbare airco laten installeren.
You might be interested:  Eenmalige Aftrekbare Kosten Eigen Woning Berekenen

Koelen en verwarmen met een airco Veel mensen weten niet dat een airco kan verwarmen en koelen. Vaak als ze denken aan een airco, denken ze aan een apparaat dat koude lucht blaast. Hoewel deze functie erg handig is in de zomer, kan een airco dus ook fijn zijn in de winter.

De prijs van een airco en verwarming in 1 ligt wat hoger, maar je hebt er het hele jaar profijt van. Daarnaast kun je bij het verwarmen met een airco duizenden euro’s bezuinigen op gas. Die airco heb je dus binnen no-time terugverdient. Hoeveel bespaar je bij het verwarmen met airco? Hoeveel je precies bespaart bij verwarmen met airco, hangt af van je energiecontract en hoe warm je het thuis wilt hebben.

om een goed beeld te geven van de besparing, laten we de kosten van verwarmen met een airco t.o.v. gas zien in een rekenvoorbeeld;, terwijl de kosten van elektriciteit rond de 40 cent per KW liggen. Verwarmen met een airco kost nog geen 1 KW per uur, waarbij je ongeveer 30 cent per uur betaalt.

Om een tussenwoning te verwarmen, worden vaak 3 aircosystemen gebruikt. In totaal zijn de kosten van verwarmen met airco dus 90 cent per uur. Een gemiddelde cv-ketel gebruikt 1 a 2 kuub, waardoor je dus tussen de 3 en 6 euro per uur kwijt bent. Hoeveel bespaar je per jaar met een airco? Een gezin van vier personen gebruikt ongeveer,

Dit komt neer op een bedrag van € 5.100 per jaar. Wanneer dit gezin gebruik zou maken van 3 AC-systemen, zou dit bedrag € 1.530 zijn. Dit is een besparing van € 3.570 per jaar! Thuiswerken en airco Aangezien velen tegenwoordig thuiswerken, moet thuis ook de verwarming aan.

Hoewel veel werknemers hier een vergoeding voor krijgen, blijft het duur om de hele dag de kachel aan te hebben. Daarnaast is het zonde om het hele huis te verwarmen, terwijl je alleen een kleine, specifieke ruimte hoeft te verwarmen. Bijvoorbeeld alleen een werkkamer op zolder, of praktijk aan huis. Met een airco kan je kachel uit staan en verwarm je alleen de specifieke ruimte waar jij een aangename temperatuur wilt hebben.

Warmte van cv-ketel combineren met verwarmen met airco Je kunt er ook voor kiezen om het verwarmen met een airco te combineren met het verwarmen door een cv-ketel. Kies er bijvoorbeeld voor om de woonkamer te verwarmen naar een aangename temperatuur met een airco.

De rest van je huis kun je vervolgens verwarmen naar een lagere temperatuur met de cv-ketel. Met deze manier van verwarmen, kun je tot wel 30% bezuinigen op gas. Is verwarmen met een airco beter voor het milieu? Het gebruik van een airco is altijd duurzamer dan het gebruik van een cv-ketel. Gas is een fossiele brandstof die bij verbranding een flinke hoeveelheid CO2 uitstoot.

Dit is slecht voor het milieu. Hoewel grijze stroom ook niet goed is voor het milieu, blijft ook dan het gebruik van een airco duurzamer. Een airco verbruikt namelijk minder stroom, dan een cv-ketel gas verbruikt. Wat betreft duurzaamheid is groene stroom de beste oplossing.

 1. De airco verbruikt dan schone energie waarbij geen sprake is van CO2-uitstoot.
 2. Verwarmen met airco en zonnepanelen Het verwarmen met een airco is al helemaal voordelig in combinatie met zonnepanelen.
 3. Wanneer je zonnepanelen hebt, hoef je namelijk niet te betalen voor de stroom van de airco.
 4. Gratis je huis verwarmen dus! Bij CHIGO Airco helpen we je graag om een airco aan te sluiten in combinatie met zonnepanelen.

Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie. Advies kiezen van een airco Bij CHIGO Airco kun je terecht voor fluisterstille en betaalbare airco’s. We geven je ook graag een vrijblijvend advies bij het uitkiezen van een airco. We luisteren naar je wensen en zorgen voor een praktische, tijdbesparende en betaalbare oplossing CHIGO is een full service bedrijf dat jou graag helpt met adviseren, uitkiezen, installeren en repareren van airco’s. : Hoge gasprijs? Verwarmen met airco bespaart kosten

Wat is de zuinigste airco voor verwarmen?

Welke energie zuinige airco is geschikt voor mij? – Wilt u een duurzame, energie zuinige airco? Wij adviseren dan altijd een split airco A+++. Een split-unit is vergeleken met een mobiele airco stiller, energiezuiniger en biedt meer koelcapaciteit. Een split airco is een vast wandmodel dat bestaat uit één buitenunit en één of meer binnenunits.

 • We spreken van een single split-airco bij een model met een enkele binnenunit en we spreken van een bij een model met meerdere binnenunits.
 • Split-airconditionings filteren de lucht en reguleren de binnentemperatuur.
 • Er is bij split airco’s geen open raam of deur nodig voor de afvoerslang en het neemt ook geen ruimte op de grond in.

Alleen maar voordelen! De split airco’s van NuKoel bevatten standaard grotere koelcapaciteit. Met ons cool-in-one airco-concept garanderen we vijf jaar lang perfecte koelprestaties. Dit bieden we aan tegen een vast laag maandtarief, inclusief topservice en periodiek onderhoud.

Hieronder verstaan we bijvoorbeeld capaciteitstesten en software-updates. Wilt u een duurzame, energie zuinige airco? Dan raden wij vanzelfsprekend onze split airco’s met energielabel A+++ aan. Energielabel G is het minst zuinig en A+++ het zuinigst. Let op! De energielabels van mobiele airco’s en vaste split airco’s zijn niet met elkaar te vergelijken.

De zuinigheid van een mobiele airco met label A, kan dus bij een split airco energielabel C hebben. Kies daarom altijd voor een split airco en het liefst voor een split airco A+++.

Kun je met een airco verwarmen als het vriest?

Vorstbeveiliging tijdens de winter – Vorstbeveiliging is een modus die uw airco beschermt tegen negatieve temperaturen. Een functie die van pas kan komen tijdens onze Belgische winters. Het is mogelijk om uw huis te verwarmen met een airco tot buitentemperaturen van -15°C.

Wanneer de buitentemperatuur laag en de relatieve vochtigheid hoog is, kan er ijsvorming ontstaan op de buitenunit. Hierdoor vermindert de verwarmingscapaciteit en de airco zal na een bepaalde periode de automatische ontdooiing inschakelen. De verwarmingsfunctie van de airco zal dan zo’n tiental minuten uitgezet worden.

Na het ontdooiingsproces hervat de verwarmingsfunctie automatisch.

You might be interested:  Positief Voorspellende Waarde Berekenen

Waarom steeds meer mensen hun huis verwarmen met airco?

Dat komt omdat verwarmen op gas nu een stuk minder populair is vanwege de energiecrisis. Met een airco verwarmen velen hun huis tot 40 procent goedkoper tijdens de crisis.’ Met één airco kan je natuurlijk niet je hele huis verwarmen, maar wel een deel. ‘Het voordeel van airco’s is dat je decentraal kan verwarmen.

Wat is goedkoper verwarmen met airco of elektrische kachel?

Wat kost een airco? – Moderne systemen zijn allang niet meer de energieslurpers van weleer. Hoewel er evengoed nog best wat stroom wordt verbruikt, is een airco een stuk goedkoper dan een elektrische kachel. Bedenk wel dat je een airco nog moet aanschaffen, wat al snel meer dan 2.500 euro gaat kosten.

En wil je grotere ruimtes verwarmen, dan heb je meer vermogen nodig, wat het apparaat nog duurder maakt. Het systeem moet je bovendien nog laten installeren door een vakman, waar uiteraard ook een prijskaartje aan hangt. Verder moet je de airco goed onderhouden. In het gebruik is een airco dus beduidend goedkoper, zeker nu de gasprijzen fors zijn gestegen in het afgelopen jaar als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Het kan zeker enkele euro’s per uur schelen. Zo kost een kuub gas momenteel rond de 4 euro, terwijl de kosten van elektriciteit nog onder een euro per KW liggen. Volgens Chigo, een leverancier van airconditioningsystemen, kost het verwarmen met een airco nog geen 1 KW per uur.

Is verwarmen met airco comfortabel?

Comfort verwarmen met een airco De opgewarmde lucht stijgt omhoog en verspreidt zich door de ruimte. Bij het verwarmen met een airco werkt dit echter anders. Een airco ‘blaast’ middels een ventilator geforceerd warme lucht de ruimte in en straalt geen warmte af.

Kan een 5kW airco op 1 groep?

Nee, voor één airco is er geen aparte groep nodig. Om rekening te houden met de belasting op de groep kunt u het volgende aanhouden: 2,5kW  700Watt 3,5kW  900Watt 5kW 1,4kW.

Welke airco voor 150m3?

Vermenigvuldigingsfactor voor isolatie – De vermenigvuldigingsfactor wordt gebruikt door bedrijven die gespecialiseerd zijn in koudetechniek. Deze factor geeft verschillende categorieën van isolatie weer. De vermenigvuldigingsfactor 30 wordt gehanteerd wanneer een ruimte goed geïsoleerd is en er weinig ramen of deuren in zitten.

 • Is er warmte afgevende apparatuur, zoals printers en computers, aanwezig in de ruimte? Dan wordt de factor 40 meegegeven.
 • Slecht geïsoleerde ruimtes zoals garages of zolders krijgen vermenigvuldigingsfactor 50.
 • In het geval van een ruimte van 150m3 met een goede isolatie, wordt de berekening dus als volgt: 150m3 x 30 = 4500 Watt (of 4,5 kW).

Voor deze ruimte heb je dus een airco nodig van 5 kW. Ook als je een airco voor 250m3 zoekt, vind je die bij AircoGarant.

Hoeveel zonnepanelen voor 5 KW airco?

Hoeveel zonnepanelen voor 5 KW airco? – U kunt ook zelf het aantal benodigde zonnepanelen berekenen. Neem hiervoor uw jaarlijkse stroomverbruik in kWh en vermenigvuldig het met 1,1. Vervolgens deelt u dit door het aantal wattpiek van het zonnepaneel. Dit geeft u een indicatie van de hoeveelheid zonnepanelen.

Hoeveel kWh per dag airco verwarmen?

Verschil in verbruik mobiele airco en split airco – Hoe zit het dan met het verbruik van een mobiele airco? Veel mensen verbazen zich over dit feit, maar een mobiele airco is minder energiezuinig dan een vaste airco. Omdat een mobiele airco de warmte lucht met een slang naar buiten leidt, komt er ook altijd weer warme lucht naar binnen.

Daarbij koelt een split airco veel efficiënter dan een mobiele airco en verbruikt een mobiele airco dus meer stroom. Lees hier alles over de verschillende soorten airco’s. De kosten voor het koelen worden voor een mobiele airco liggen per uur op iets meer dan 1 kWh per uur. Dat wil zeggen dat wanneer deze 8 uur aanstaat er ongeveer 8 á 9 kWh aan stroom wordt gebruikt.

Dat komt uit op een bedrag van 9 x €0,77 = €6,93 per dag.

Wat is goedkoper verwarmen met airco of warmtepomp?

Wat is goedkoper: verwarmen met airco of cv? – De airconditioning is qua verbruik in veel gevallen voordeliger als warmtebron in huis dan de cv. Dat geldt zeker wanneer die aardgas gebruikt en warmtepompen een vrij hoge investering zijn. Airco vs cv? Dan levert de airco energie op een voordeligere en duurzamere manier.

Welke airco voor verwarmen 100 m3?

De juiste airco op de juiste plaats – Omdat iedere ruimte of woonsituatie anders is, heeft AircoGarant gezorgd voor een breed assortiment. We bieden een ruime selectie van de beste split-unit airconditioning systemen met uiteenlopende capaciteit. De A-merken in ons assortiment, zoals Chigo en Panasonic, voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen en bieden airco’s met een vermogen van 2,5 kW, 3,5 kW, 5 kW of zelfs 7 kW.

Hoeveel kW verwarming airco?

Stap 3: vermenigvuldig de inhoud met de factor – Neem nu het getal uit stap 1 en vermenigvuldig dat met de door jou gekozen factor uit stap 2. Bijvoorbeeld: 60 m3 vermenigvuldigd met factor 40 (een gemiddeld warme ruimte) wordt 2400 Watt oftewel 2,4 kW.

Wat is goedkoper verwarmen met airco of verwarming?

Airco versus CV ketel – Het rendement van het verwarmen met de airco kan oplopen tot over de 400% terwijl de CV ketel niet boven de 96% komt. De meeste airco split units hebben het energielabel A++ waardoor het bijna het hele jaar een goedkopere manier is om je huis te verwarmen.

 1. Hierdoor verbruikt de airco weinig stroom, in tegenstelling tot vroeger.
 2. Daarnaast is de airco voorzien van een warmtepomp waardoor het nog zuiniger is.
 3. De airco is bijna altijd goedkoper dan de CV ketel, op één uitzondering na.
 4. Als de temperatuur buiten zakt tot onder de 15 graden, is de CV ketel goedkoper.

Je kunt naast je huis ook andere objecten verwarmen met een airconditioning, namelijk de boot, loods, caravan, schuur of chalet.

Is verwarmen met airco comfortabel?

Comfort verwarmen met een airco De opgewarmde lucht stijgt omhoog en verspreidt zich door de ruimte. Bij het verwarmen met een airco werkt dit echter anders. Een airco ‘blaast’ middels een ventilator geforceerd warme lucht de ruimte in en straalt geen warmte af.