Vierkante Meter Berekenen Muur

Vierkante Meter Berekenen Muur
De wanden en plafonds kunnen opgemeten worden door eerst de breedte op te meten en vervolgens de lengte van het te stucen oppervlak. Deze getallen vermenigvuldig je vervolgens met elkaar om tot het totaal aantal m2 te komen.

Hoe bereken je de m2 van muren?

Hoe de juiste hoeveelheid verf berekenen? Met deze handige tips én een rekenmachine bereken je gemakkelijk de juiste hoeveelheid verf vóór je naar de winkel gaat. Volg onze 5 handige stappen om je kamer te meten, zodat je zeker de juiste hoeveelheid verf koopt voor je klus.

Tip: Vraag een vriend of familielid om je te helpen en alles op te meten, zodat jij rustig kan noteren. Stap 1: bereken de oppervlakte van de muren door breedte en hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Stap 2: bereken de oppervlakte van de ramen en deuren, opnieuw door breedte en hoogte met elkaar te vermenigvuldigen.

Stap 3: trek de oppervlakte van de ramen en deuren af van de oppervlakte van de muren.

oppervlakte muren – oppervlakte ramen en deuren = m

Stap 4: vermenigvuldig dat aantal m² met twee. Wij raden immers altijd twee lagen verf aan voor een perfect eindresultaat. Stap 5: deel het zo verkregen aantal m² door 10. Klaar! Met een liter muurverf kan je gemiddeld 10 m² verven, met deze formule zit je dus zeker goed.

Hou er wel rekening mee dat iedere soort verf een ander rendement heeft en dat ook de kwaliteit van de verf een rol speelt. Check de productpagina van deze site voor alle details. Je vindt er ook een handige verfcalculator bij ieder product. Tip: Wil je niet alleen je muren verven maar ook je deuren? Dan komt jouw berekening in stap 3 van pas.

Vermenigvuldig in dat geval opnieuw met twee en deel daarna door 12, want met lakverf voor deuren kan je gemiddeld 12 m² schilderen. : Hoe de juiste hoeveelheid verf berekenen?

Hoe bereken je Muuroppervlakte?

Oppervlakte berekenen: Hoe doe je dat? – Er zijn verschillende manieren waarop je het muuroppervlakte kunt berekenen zonder de ramen en deuren mee te nemen in het oppervlakte. De meest eenvoudige manier is om de lengte en hoogte van elke muur te meten en deze afzonderlijk te vermenigvuldigen.

Vervolgens kun je de metingen van alle muren bij elkaar optellen om de totale muuroppervlakte te berekenen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alleen de muuroppervlakte meet, zonder de ramen en deuren mee te nemen. Dit kan door de afmetingen van de ramen en deuren te onthouden en deze af te trekken van de totale muuroppervlakte.

You might be interested:  Zelf Energielabel Berekenen Tool

Zo kun je de juiste muuroppervlakte berekenen zonder dat de ramen en deuren worden meegeteld.

Hoeveel muurverf heb ik nodig per m2?

Gemiddeld verbruik per verfsoort – Het kan ook zo zijn dat je nog niet weet met welk product je aan de slag gaat. Om je toch een indruk te geven hoeveel liter verf per m² nodig is, hebben we onderstaande tabel voor je opgesteld.

Verfsoort Gemiddeld verbruik per liter verf
Transparante voorstrijk 14 tot 18 m²
Dekkende voorstrijk 8 tot 10 m²
Muurverf 8 tot 10 m²
Grondverf 10 tot 14 m²
Lakverf 10 tot 14 m²
Transparante beits 13 tot 15 m²
Dekkende beits 11 tot 13 m²

In bovenstaande tabel zie je dus onder andere dat je met één liter zo’n 8 tot 10 m² kunt schilderen. Dit betekent dus dat je met 10 liter muurverf zo’n 80 tot 100 m² kunt doen. Voor een gemiddelde woonkamer is 10 liter muurverf genoeg voor zeker één laag muurverf.

Let wel op: bovenstaande tabel betreft een gemiddeld verbruik, het werkelijke verbruik van een product kan hier dus van afwijken. Heb je nu nog vragen over hoeveel liter verf per m² je nodig hebt? Stel ze gerust aan onze verfspecialisten. Dit doe je door te bellen of een e-mail te sturen naar onze klantenservice.

We kunnen je tot in de puntjes adviseren over het verbruik van onze producten, zodat jij altijd een passende verf bij je klus ontvangt. : Hoeveel liter verf per m2?

Hoeveel verf per m2 muur?

Over het algemeen kun je met 1 liter verf ongeveer 6 tot 10 vierkante meter verven. Een emmer van 10 liter is dus goed voor ongeveer 70 m². En met een emmer van 5 liter kun je ongeveer 35 m² verven. Wil je berekenen hoeveel verf je precies nodig hebt? Lees dan verder.

Hoe bereken je m2 schilderwerk?

Hoe weet je hoeveel liter verf je nodig hebt? – Meten = weten! Om uit te rekenen hoeveel verf nodig is, heb je de vierkante meters nodig van het te schilderen oppervlak. Berekenen is heel eenvoudig. Het aantal vierkante meters reken je eenvoudig uit door de hoogte/lengte van de ondergrond x de breedte te doen.

 • Vervolgens bereken je op deze manier ook de oppervlakte van de aanwezige deuren en ramen.
 • Die trek je van het totaal van de ondergrond af.
 • Op deze manier weet je hoeveel vierkante meter je wil gaan schilderen en kun je de juiste hoeveelheid verf bestellen.
 • Bij onderhoudswerk is 1 laag meestal voldoende, mocht je toch meer lagen willen schilderen, houd dan rekening met de hoeveelheid verf die je nodig hebt.

Vermenigvuldig het eerder berekende oppervlakte met het aantal lagen dat je wilt gaan schilderen. Op deze manier kom je bij het totaal aantal vierkante meters uit dat je wilt gaan schilderen. Je kunt ook andersom het aantal liters verf berekenen door te kijken hoeveel m² je nodig hebt voor een emmer van 10 liter verf.

 • Dat deel je weer door het verbruik dat bij het product hoort dat je gekozen hebt.
 • Dit staat op Verfwinkel.nl bij het product vermeld of op het blik dat je al in huis hebt.
 • Nu weet je hoeveel liter verf je nodig hebt.
 • In het kort: Lengte/Hoogte x breedte van het te schilderen oppervlak = A A minus (oppervlakte ramen/deuren) = B B vermenigvuldigd met het aantal lagen dat je wil gaan schilderen = C C gedeeld door het verbruik van het gewenste product = D D = het aantal liter verf dat je in totaal nodig hebt.
You might be interested:  Auto Van De Zaak Berekenen

Ga je aan de slag met muurverf? Bereken met onze rekentool hieronder het gemiddeld aantal liters muurverf per m².

Hoeveel meter is 12m2?

Lengte x Breedte zijn de vierkante meters – Als u het juiste aantal vierkante meters ( m2 ) wilt berekenen of herberekenen van uw muren of de plafonds van uw bestaande huis of nieuwbouwwoning dan is de formule hiervoor vrij simpel. U meet de lengte op van de muur of plafond en de hoogte. Als u muur bijvoorbeeld 5 meter lang is en 2,50 hoog dan kunt u de berekening als volgt maken:

5 meter breed x 2,50 hoog = 12,5 m2 ( vierkante meter )

Het berekenen van vierkante meters is natuurlijk bij ronde getallen vrij simpel. Mochten de meters niet op ronde getallen uitkomen is het misschien verstandig om een calculator te gebruiken. Echter omdat wij zoveel vragen krijgen over het berekenen van de m2 ers hebben wij van de Stuc-Concurrent.nl een handige tool voor u gemaakt.

Hoeveel meter is 8 m2?

1. Bereken eerst het oppervlakte dat u van tegels wilt voorzien – Het oppervlakte berekent u door de lengte maal de breedte te doen. (LxB) Dus een vierkante ruimte van 4 meter breed en 2 meter lang heeft een oppervlakte van 4 x 2 = 8m2. Voorbeeld: Als uw ruimte niet een rechthoek of vierkant is, maar bijvoorbeeld L-vormig, dan is het handig de ruimte te verdelen in aangrenzende rechthoekige blokken en de oppervlakten van die blokken bij elkaar op te tellen. Voorbeeld:

Hoeveel schilder je met 1 liter muurverf?

Hoeveel m2 schilder ik met 1 ltr? Het theoretische rendement is per product verschillend. Deze vind je in de technische kenmerkbladen van het product, die weer te vinden zijn op onze website. Het praktische rendement kan wel altijd iets afwijken, dit komt onder andere door verschillende ondergronden en verwerkingsmethodes. Kleurenkiezer Online verf kopen Het uitkiezen van verf voor uw schilderklus kan lastig zijn. In onze online verfwinkel helpen we u graag met het maken van de juiste keuze. Kijk bij de productinformatie om verschillende verven met elkaar te vergelijken. We bieden onze producten tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan.

Hoe weet je hoeveel verf je nodig hebt?

Hoeveel verf nodig per m²: berekenen – Wanneer je wil berekenen hoeveel verf je nodig hebt, neem je het aantal berekende vierkante meter dat je wilt schilderen en deel je dit door 10, Breng je twee lagen aan, wat in de meeste gevallen zeker is aan te raden, dan vermenigvuldig je dit getal weer om de benodigde hoeveelheid verf te berekenen voor twee lagen.

You might be interested:  Benzine Verbruik Berekenen Anwb

Hoeveel m2 schildert een schilder per dag?

Hoeveel m2 schilderen per uur? – Het wordt geregeld aan onze verfspecialisten gevraagd: hoeveel m2 kun je per uur schilderen? Per uur kunnen professionele schilders gemiddeld 10 tot 15 m2 van verf voorzien. Bij doe-het-zelvers ligt de gemiddelde snelheid iets lager, maar dit verschilt van persoon tot persoon.

Wat kost 10 liter muurverf?

Wat kost 10 liter Sikkens muurverf?

Sikkens Alpha Projecttex 10 liter : € 90,24
Sikkens Alphatex SF 10 liter : € 139,95
Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean 10 liter : € 168,75
Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks 10 liter : € 167,96
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF 10 liter € 167,96

Wat is de beste muurverf?

Beste muurverf in kleur – De Sikkens muurverf, Sigma muurverf, Wijzonol muurverf, Flexa muurverf en alle andere muurverven kunnen keurig voor je op kleur gemengd worden. Zo kan ook de beste muurverf uit de test van de consumentenbond ‘’Sikkens Alphacryl Pure Mat SF” in bijna alle kleuren worden gemengd. De meest verkochte kleuren met de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF zijn:

Hoe bereken je m2 schilderwerk?

Hoe weet je hoeveel liter verf je nodig hebt? – Meten = weten! Om uit te rekenen hoeveel verf nodig is, heb je de vierkante meters nodig van het te schilderen oppervlak. Berekenen is heel eenvoudig. Het aantal vierkante meters reken je eenvoudig uit door de hoogte/lengte van de ondergrond x de breedte te doen.

Vervolgens bereken je op deze manier ook de oppervlakte van de aanwezige deuren en ramen. Die trek je van het totaal van de ondergrond af. Op deze manier weet je hoeveel vierkante meter je wil gaan schilderen en kun je de juiste hoeveelheid verf bestellen. Bij onderhoudswerk is 1 laag meestal voldoende, mocht je toch meer lagen willen schilderen, houd dan rekening met de hoeveelheid verf die je nodig hebt.

Vermenigvuldig het eerder berekende oppervlakte met het aantal lagen dat je wilt gaan schilderen. Op deze manier kom je bij het totaal aantal vierkante meters uit dat je wilt gaan schilderen. Je kunt ook andersom het aantal liters verf berekenen door te kijken hoeveel m² je nodig hebt voor een emmer van 10 liter verf.

 • Dat deel je weer door het verbruik dat bij het product hoort dat je gekozen hebt.
 • Dit staat op Verfwinkel.nl bij het product vermeld of op het blik dat je al in huis hebt.
 • Nu weet je hoeveel liter verf je nodig hebt.
 • In het kort: Lengte/Hoogte x breedte van het te schilderen oppervlak = A A minus (oppervlakte ramen/deuren) = B B vermenigvuldigd met het aantal lagen dat je wil gaan schilderen = C C gedeeld door het verbruik van het gewenste product = D D = het aantal liter verf dat je in totaal nodig hebt.

Ga je aan de slag met muurverf? Bereken met onze rekentool hieronder het gemiddeld aantal liters muurverf per m².