Vloerisolatie Kosten Berekenen

Vloerisolatie Kosten Berekenen
Zelf de prijs berekenen – Wilt u berekenen wat de exacte kosten zijn voor het plaatsen van een vloerisolatie? U kunt de gemiddelde prijzen berekenen met behulp van de volgende formule: vloeroppervlak (m2) + (de omtrek van de kruipruimte x 0.30. Vermenigvuldig dit met de kosten (gemiddeld €30,- ) van de vloerisolatie per vierkante meter.

Wat kost 50m2 vloerisolatie?

Vloer isoleren kosten:

Type woning Gemiddeld oppervlak kosten
Appartement 50 m2 € 1.450,-
Tussenwoning 55 m2 € 1.675,-
2-onder-1-kap 60 m2 € 1.725,-
Vrijstaande woning 75 m2 € 2.200,-

Wat kost een vloerisolatie per m2?

Het best kunt u rekenen met een prijs van € 49,- tot € 57,- per vierkante meter. De precieze hangt met name af van het materiaal en de arbeidsuren. Maar ook de dikte van de isolatielaag heeft invloed op de prijs, en bij isolatie bovenop de vloer is de huidige vloer leidend voor de kosten.

Wat kost tonzon vloerisolatie per vierkante meter?

Inclusief BTW en installatie

Oppervlak Basis richtprijs
55 m² € 2.320,-
60 m² € 2.495,-
61-100 m² € 41,60/m²
vanaf 101 m² € 41,30/m²

Hoeveel subsidie krijg je voor vloerisolatie?

Hoeveel bedraagt de vloerisolatie subsidie? Voor vloerisolatie kan je een subsidie krijgen van € 5,50 per m², voor het isoleren van de zoldervloer bedraagt de subsidie € 4 per m². Je moet dan wel minimum 20 m² aan vloer isoleren.

Is vloerisolatie rendabel?

Welke vorm van isolatie bespaart het meest? – In grote lijnen draait het isoleren van uw woning om de vloer- of bodemisolatie, de spouwmuurisolatie en de dakisolatie, Hoewel alle drie deze isolatievormen belangrijk zijn om toe te passen levert de een wel een hoger rendement dan de ander.

 • Van deze drie levert spouwmuurisolatie u het hoogste rendement.
 • Met goede spouwmuurisolatie zal het gasverbruik per jaar verminderen met 9 tot 11 m3 per m2.
 • Daardoor is de terugverdientijd het kortste met ongeveer 3 tot 5 jaar.
 • Daarna volgt dakisolatie met 9 m3 per m2 per jaar.
 • Door de hogere kosten van het aanbrengen van dakisolatie is de terugverdientijd zo’n 10 jaar.

Kruipruimte isolatie door vloerisolatie of bodemisolatie levert u een besparing van 5 m3 per m2 op. De terugverdientijd komt daarmee op 7 tot 10 jaar. Uiteraard zijn dit gemiddelden en kan dit per gezin en woonsituatie verschillen. Hoewel spouwmuurisolatie het hoogste rendement oplevert wil dit niet zeggen dat u met alleen spouwmuurisolatie de hoogste energiebesparing behaalt.

Wat is de beste isolatie voor de kruipruimte?

Hoge kruipruimte? Isoleer de onderkant van je vloer – Heb je een kruipruimte van minstens 35 cm hoog? Dan kun je het beste vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal aanbrengen tegen de onderkant van de vloer. Bijvoorbeeld thermoskussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS, schuim, glas- of steenwol.

Wat kost 40 m2 vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie per m2 – De prijs per m2 ligt tussen €35 en €40 per vierkante meter afhankelijk van het gebied, de arbeid en de materialen die worden gebruikt om de vloer te isoleren. Huiseigenaren kunnen de installatiekosten de komende jaren terugverdienen door de verlaging van de energiekosten.

Hoe dik moet vloerisolatie zijn?

Degelijke vloerisolatie: tot 15% besparing op uw energie – Een stevige betonnen uitvullingslaag vormt de ideale basis voor de vloeropbouw. Hierop voorziet u best een degelijke vloerisolatie, Deze bewijst zijn nut op 2 manieren: enerzijds houdt het de koude uit de bodemgrond tegen, anderzijds laat het de eventuele vloerverwarming optimaal renderen.

 • Een performante isolatielaag is 8 à 10 centimeter dik.
 • Past dit niet in uw berekende vloeropbouw, dan voorziet u best een minimale isolatielaag van 3 à 4 cm om de thermische isolatiewaarde van uw vloer op te krikken.
 • Doorgaans wordt dit gedaan met geslotencellig PUR-schuim,
 • Belangrijk is evenwel dat dit PUR-schuim telkens in lagen van 2 à 3 cm wordt aangebracht: hierdoor sluit je verzakkingen uit.
You might be interested:  Buitengerechtelijke Kosten Berekenen

Correct aangebracht PUR-schuim heeft een druksterkte van meer dan 15.000 kg per m².

Hoeveel scheelt vloer isolatie?

Besparing vloerisolatie – In de tabel zie je wat je bespaart als je van geen naar goede vloerisolatie gaat (Rc = 3,7). Door vloerisolatie wordt de vloer van de begane grond iets warmer. Dit is comfortabel en kan er toe leiden dat je je verwarming een graadje lager zet. Dat geeft een extra besparing. Deze mogelijke extra besparing is hier niet meegeteld.

Soort woning Besparing gas per jaar (m3) Besparing per jaar bij gasprijs 3 euro/m3 Besparing per jaar bij gasprijs 1,20 euro/m3
Tussenwoning 80 m3 250 euro 100 euro
Hoekwoning 130 m3 390 euro 160 euro
2-onder-1-kap 170 m3 500 euro 200 euro
Vrijstaande woning 250 m3 750 euro 300 euro

De kosten en de subsidie zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. Het aantal vierkante meter vloer verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minste aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest.

Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van maart 2022. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen.

Vloerisolatie vanuit de kruipruimte -Zo doe je dat zelf | Ecobouwschool

Het subsidiebedrag in deze tabel gaat uit van 2 of meer maatregelen, bij 1 maatregel is de subsidie de helft. De gasbesparing is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je bespaart, hangt ook af van hoe je je huis verwarmt.

 • Als je bijna nooit thuis bent en de verwarming nauwelijks aan hebt, bespaar je minder dan wanneer je elke dag thuis bent en altijd de verwarming hoog zet.
 • De berekening gaat uit van 20 graden overdag, 16 graden in de nacht en bij afwezigheid, en 60 procent van de ruimtes in huis onverwarmd.
 • De besparingen in euro zijn berekend met 2 gasprijzen: 1,20 euro en 3 euro.

De gasprijs van 1,20 euro geldt voor de lange termijn, en is gebaseerd op een prognose voor 2030. De huidige gasprijs is voor veel mensen hoger: 1,50 tot 3,00 euro. Daardoor zijn de besparingen op korte termijn (denk aan: komend jaar) hoger.

Wat is beter vloer of bodemisolatie?

Bodemisolatie: als vloer isoleren niet kan Isolatie heeft veel voordelen: je huis is prettiger warm en je verbruikt minder energie. Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een hogere besparing dan bodemisolatie (uitgaande van dezelfde isolatiewaarde).

Kun je vloerisolatie zelf doen?

Soorten vloerisolatie – Kan ik het zelf of laat ik het doen?  Vrijwel alle soorten vloerisolatie kan je zelf doen, maar kan je ook laten doen. Soms gebruikt een professional wel ander materiaal dat beter isoleert maar lastig werkbaar is voor de doe-het-zelver, zoals pur. Door de stappenplannen en klusvideo’s te volgen merk je dat het isoleren van je vloer goed zelf te doen is!  Hoe ingrijpend is het? Waar moet ik aan denken? In de meeste gevallen isoleer je de vloer vanuit de kruipruimte.

Dit is dus iets ingewikkelder dan bijvoorbeeld dakisolatie en kost gemiddeld een dag. Een hoogte van 50 cm werkt het prettigst en is dan ook vereist als je de klus uitbesteed. Zorg anders voor een minimale werkhoogte van 35 cm in de kruipruimte. Als er (af en toe) grondwater in de kruipruimte staat kan je de vloer gewoon isoleren.

Op de bodem kan je dan daarvoor bestemde folie leggen.

Wat kost vloerisolatie met korrels?

De kosten en subsidies – Voor het isoleren van je kruipruimte met isolatieparels kun je rekenen op een gemiddelde kostprijs van €20 – €25 per vierkante meter. De parels worden tot 30 centimeter diep aangebracht en kunnen zelfs in de kleinste kruipruimtes gespoten worden.

 • De prijzen verschillen per leverancier en per isolatiebedrijf, dus het is altijd goed om verschillende offertes op te vragen voordat je een specialist uitkiest.
 • Helaas zijn er in Nederland geen landelijke subsidies meer beschikbaar voor het isoleren van de kruipruimte.
 • Het budget dat daarvoor was vrijgemaakt is volledig benut.

Misschien is het mogelijk dat je op gemeentelijk- of provinciaal niveau nog een subsidiepotje vindt, maar dit verschilt per regio. Over de arbeidskosten van isolatiewerkzaamheden betaal je maar 6 procent btw en dit wordt al op de eindfactuur verrekend.

Hoeveel kuub gas scheelt vloerisolatie?

Vloerisolatie levert per jaar al snel een besparing op van 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter geïsoleerde vloer. Dit betekent in veel gevallen een besparing van 10 tot 15% op de gasrekening. En naast het besparen op uw energierekening levert vloerisolatie u nog meer voordelen op.

 1. Door de vloer van uw woning te isoleren krijgt u een gelijkmatigere temperatuur in huis waardoor het comfort omhoog gaat.
 2. Ook bent u verlost van overmatig vocht dat via uw kruipruimte de woning binnen kwam.
 3. Vloerisolatie is een weinig ingrijpende maatregel die grote effecten heeft op uw woning en wooncomfort.

Elk jaar bespaart u kosten via uw energierekening. Daarmee heeft u binnen 7 tot 10 jaar uw investering terugverdiend. Maar de levensduur van uw vloerisolatie is langer, dus ook daarna blijft u jaarlijks besparen op uw energiekosten.

Welke vorm van vloerisolatie is het beste?

Beste vloerisolatie door hoge isolatiewaarde Isolatiefolie of -kussens, glaswol en PUR-schuim * leveren allemaal een goede isolatiewaarde en zijn prima materialen om de vloer mee te isoleren.

Welke isolatie scheelt het meest?

Bespaar tot wel € 800,-* aan energiekosten met spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is één van de snelste en makkelijke manieren om uw woning te isoleren. De investering heeft u ook redelijk snel terugverdiend. Na het isoleren gaat u namelijk direct energie en geld besparen.

Heeft het zin om kruipruimte te isoleren?

Heeft u last van koude voeten of voel t u de wind door de vloer komen? Of heeft u vloerverwarming en een ongeïsoleerde vloer? Het isoleren van de kruipruimte is dan een slimme oplossing. Het zorgt voor een flinke besparing op uw stookkosten en het comfort in huis neemt flink toe.

U kunt de kruipruimte isoleren door de onderkant van de begane grondvloer (bovenkant van de kruipruimte) te isoleren of de bodem van de kruipruimte. Maar hoe weet u of uw kruipruimte geschikt is voor isolatie? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen bodem- en vloerisolatie? Welke isolatiematerialen worden gebruikt om de kruipruimte te isoleren? Een kruipruimte of kruipkelder is de lage ruimte onder de begane grondvloer van de woning.

Woningen die gebouwd zijn op palen, in tegenstelling tot woningen die gebouwd zijn op zand, hebben vrijwel allemaal een kruipruimte. De kruipruimte is toegankelijk via een kruipluik die zich meestal onder de vloermat bij de voor- of achterdeur bevindt.

Hoeveel subsidie op kruipruimte isolatie?

Tarieven subsidie: vanaf 1 januari 2023 – Het RVO hanteert een minimum en maximum aantal vierkante meters voor subsidie. Voor de zolder of vliering isoleren bedraagt de subsidie 8 euro per vierkante meter met een minimum van 20 vierkante meter en een maximum van 130 vierkante meter.

 • U kunt voor vloerisolatie voor de begane grond een subsidie van 11 euro per vierkante meter ontvangen.
 • De minimum en maximum oppervlakte voor vloerisolatie is gelijk aan de eisen voor de zolder / vlieringvloer.
 • De subsidie kruipruimte isolatie (bodemisolatie) bedraagt, zoals eerder genoemd, 6 euro per vierkante meter.

Ook hier is dezelfde oppervlakte-eis van toepassing.

Kun je zelf je kruipruimte isoleren?

Je kan heel goed zelf je kruipruimte isoleren. Als de kruipruimte begaanbaar is (hoger dan 50 centimeter) kan je kruipend en liggend werken. (Dan moet je wel bestand zijn tegen kleine ruimtes). Glaswol is een isolatiemateriaal dat veel gebruikt wordt voor het isoleren van kruipruimtes.

Wat kost 40 m2 vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie per m2 – De prijs per m2 ligt tussen €35 en €40 per vierkante meter afhankelijk van het gebied, de arbeid en de materialen die worden gebruikt om de vloer te isoleren. Huiseigenaren kunnen de installatiekosten de komende jaren terugverdienen door de verlaging van de energiekosten.

Wat is de beste vloerisolatie voor een betonnen vloer?

Beste vloerisolatie betonvloer Bij een nieuw te storten vloer kunt u als eerste de vloer isoleren en vervolgens het beton storten. Hiervoor is EPS een goed materiaal. Ligt de betonvloer al en heeft u geen kruipruimte, dan kunt u bovenop de vloer isoleren. Met bijvoorbeeld PIR kunt u een dunne isolatielaag aanbrengen.

Hoe dik moet vloerisolatie zijn?

Degelijke vloerisolatie: tot 15% besparing op uw energie – Een stevige betonnen uitvullingslaag vormt de ideale basis voor de vloeropbouw. Hierop voorziet u best een degelijke vloerisolatie, Deze bewijst zijn nut op 2 manieren: enerzijds houdt het de koude uit de bodemgrond tegen, anderzijds laat het de eventuele vloerverwarming optimaal renderen.

 • Een performante isolatielaag is 8 à 10 centimeter dik.
 • Past dit niet in uw berekende vloeropbouw, dan voorziet u best een minimale isolatielaag van 3 à 4 cm om de thermische isolatiewaarde van uw vloer op te krikken.
 • Doorgaans wordt dit gedaan met geslotencellig PUR-schuim,
 • Belangrijk is evenwel dat dit PUR-schuim telkens in lagen van 2 à 3 cm wordt aangebracht: hierdoor sluit je verzakkingen uit.

Correct aangebracht PUR-schuim heeft een druksterkte van meer dan 15.000 kg per m².

Hoeveel procent bespaar je met vloerisolatie?

Vloerisolatie levert per jaar al snel een besparing op van 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter geïsoleerde vloer. Dit betekent in veel gevallen een besparing van 10 tot 15% op de gasrekening. En naast het besparen op uw energierekening levert vloerisolatie u nog meer voordelen op.

Door de vloer van uw woning te isoleren krijgt u een gelijkmatigere temperatuur in huis waardoor het comfort omhoog gaat. Ook bent u verlost van overmatig vocht dat via uw kruipruimte de woning binnen kwam. Vloerisolatie is een weinig ingrijpende maatregel die grote effecten heeft op uw woning en wooncomfort.

Elk jaar bespaart u kosten via uw energierekening. Daarmee heeft u binnen 7 tot 10 jaar uw investering terugverdiend. Maar de levensduur van uw vloerisolatie is langer, dus ook daarna blijft u jaarlijks besparen op uw energiekosten.