Vloerverwarming Kosten Berekenen

Vloerverwarming Kosten Berekenen
Wat kost vloerverwarming?

Hoofdverwarming (H.O.H. afstand 10 cm) Uitgebreide Bijverwarming (H.O.H. afstand 15 cm) Gemiddelde kosten
tot 10 m 2 tot 15 m 2 € 850
tot 20 m 2 tot 30 m 2 € 1.600
tot 30 m 2 tot 45 m 2 € 2.400
tot 40 m 2 tot 60 m 2 € 3.200

Nog 4 rijen

Wat kost 100 vierkante meter vloerverwarming?

Veelgestelde vragen – Wat kost 50 vierkante meter vloerverwarming? Voor 50 vierkante meter vloerverwarming die als hoofdverwarming wordt gebruikt, betaal je gemiddeld €4.000. Als je de vloerverwarming als bijverwarming wilt gebruiken, zijn de kosten slechts ongeveer €3.750.

Is vloerverwarming duur in gebruik? Vloerverwarming is niet duur in het gebruik, omdat je niet zo hoog hoeft te verwarmen om het toch aangenaam te houden. De vloerverwarming kan een paar graden lager dan de radiatoren, wat scheelt in het energieverbuik. Wat kost 100 m2 vloerverwarming? Voor 100 m2 vloerverwarming die je als bijverwarming gebruikt, zijn de kosten gemiddeld €7.500.

Als je de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken, kost de aanleg €8.000. Wat kost vloerverwarming als hoofdverwarming? Vloerverwarming als hoofdverwarming kost gemiddeld €5 per vierkante meter meer. Gemiddeld zul je dan €75 tot €80 per vierkante meter kwijt zijn, inclusief vloer egaliseren.

Wat kost vloerverwarming kosten per m2?

Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van 30 à 45 euro per m², inclusief plaatsing en materialen en exclusief btw. De totale kosten worden dan als volgt: 20 m² tot 40 m² € 850 à 1.000.40 m² tot 80 m² € 1.100 à 1.200.

Wat kost vloerverwarming inclusief leggen?

Kosten vloerverwarming De kostprijs van vloerverwarming kan best lastig zijn om te berekenen. Want waar moet je nu allemaal rekening mee houden? En hoeveel kun je besparen op verwarmingskosten met vloerverwarming? 123Vloerverwarming in Huizen neemt je mee in het kostenplaatje van, Zo weet jij precies waar je aan begint én hoe je kosten kunt besparen. Vloerverwarming is beschikbaar in allerlei soorten en maten. Er zijn veel systemen waar je uit kunt kiezen en deze komen met hun eigen kostenplaatje. Welke het best bij jou past, is helemaal afhankelijk van de ruimte waar je de vloerverwarming in wilt plaatsen.

Wanneer je bezig bent met een verbouwing of een renovatie, dan kan een natbouw vloerverwarmingssysteem een goede keuze zijn. Hierbij worden krimpnetten of platen met noppen gebruikt om de verwarming aan te leggen. Hier overheen wordt een ‘natte’ dekvloer aangebracht. Zo worden de verwarmingsbuizen volledig bedekt met een specie van zandcement.

Hierbij kan het zijn dat de vloer een stuk hoger wordt, tenzij je daar vooraf rekening mee hebt gehouden. Bij leg je het systeem juist boven op een bestaande vloer. Dit is een methode waarbij de vloer minder hoog wordt dan bij natbouw. En dan zijn er ook nog twee soorten vloerverwarming waar je uit kunt kiezen: elektrisch of watergedragen.

Welke installatiemethode en welk type vloerverwarming het wordt, is medebepalend voor de kostprijs van vloerverwarming. Lees je daarom goed in of win professioneel advies in bij 123Vloerverwarming. Wil je meer eerst meer weten over de voor- en nadelen? Lees hier dan alles over de of de, De prijs van vloerverwarming is het beste per vierkante meter te bepalen.

Bij 50 m 2 heb je vaak vijf groepen nodig. De gemiddelde vloerverwarmingskosten inclusief montage zijn dan ongeveer € 1200,-. Vloerverwarming is duurder in aanschaf en installatie dan radiatoren. De installatie is ook even een flinke verbouwing. Je kunt vloerverwarming dus het beste zien als een investering die je in de jaren erna gaat terugverdienen.

 1. Radiatoren zijn altijd goedkoper in aanschaf, maar verbruiken wel meer energie.
 2. Ga je voor vloerverwarming die is aangesloten op de cv-installatie? Dan ben je bij een vloeroppervlakte van 100 m 2 tussen de € 1.700,- en € 2.200,- kwijt.
 3. Dit is inclusief materialen, montage en eventuele freeswerkzaamheden.

Het infrezen van vloerverwarming zal gemiddeld zo’n € 40,- kosten voor een ruimte van 40 m 2, Hierbij wordt ook de vloer geëgaliseerd. Gebruik je vloerverwarming niet als hoofdverwarming? Dan kost dat natuurlijk minder. Wat kost vloerverwarming nu precies? Vloerverwarming is, zeker nu, een investering die je in de loop der jaren zal terugverdienen.

Wat kost 50m2 vloerverwarming Infrezen?

Vloerverwarming infrezen kosten per m2

Aantal m2 Aantal groepen Indicatie kosten (ALL-IN)
tot 20m2 3 €1300,-
tot 30m2 4 €1500,-
tot 40m2 5 €1700,-
tot 50m2 6 €1900,-

Is er subsidie voor vloerverwarming?

FAQ over subsidies voor centrale verwarming –

Bestaan er gemeentelijke subsidies voor werken aan de centrale verwarming? Ben je van plan een nieuwe verwarmingsinstallatie of andere werken aan de centrale verwarming te laten uitvoeren? Vraag dan ook zeker bij je eigen gemeente na of je in aanmerking komt voor een renovatiepremie voor verwarming. Sommige gemeenten en regio’s voorzien namelijk extra maatregelen en subsidies voor duurzame verwarming. Let op, de maatregelen en subsidiebedragen verschillen van gemeente tot gemeente. Raadpleeg daarom de Energiesubsidiewijzer om na te gaan welke maatregelen voor jouw regio van toepassing zijn. Daarnaast kan je je ook laten informeren en adviseren door een deskundig installateur, Kan ik een subsidie voor vloerverwarming krijgen? In Nederland kan je geen subsidie voor vloerverwarming krijgen. Voor een warmtepomp, zonneboiler of bepaalde cv-ketels, waarmee je de vloerverwarming laat werken, kan je wel subsidies of andere financiële voordelen krijgen. Lees er meer over in dit artikel, Welke subsidies kan ik krijgen voor een nieuwe cv-ketel? Een subsidie voor een een elektrische CV-ketel, HR, HR++, HR-ketel of ander type verwarmingsketel kan je in Nederland niet meer krijgen. Je kan jouw investering in een nieuwe verwarmingsketel wel goedkoper financieren dankzij de Energiebespaarlening. Deze is beschikbaar voor particulieren en Verenigingen van eigenaren (VvE). Lees er meer over in het artikel over de cv-ketel subsidies, TIP : ook zonder subsidie is het interessant om een nieuwe cv-ketel te plaatsen. Een nieuwe condensatieketel verbruikt namelijk 10% tot 30% minder. Zo geniet je van een beter warmtecomfort én bespaar je op de energiefactuur waardoor je de investering snel terugverdient. Ontvang vrijblijvend offertes op maat, Is een nieuwe verwarmingsinstallatie ook interessant zonder premies? Er bestaan verschillende manieren om de kostprijs voor het vernieuwen of verbeteren van je centrale verwarming te drukken. De lokale en nationale overheden verlenen namelijk heel wat interessante steunmaatregelen onder de vorm van subsidies en goedkope leningen. Zo blijft het een interessante investering, zowel voor het milieu als voor jouw portemonnee. Ook als je niet in aanmerking komt voor een subsidie of goedkope lening is het interessant om te investeren in duurzame verwarming. Een nieuwe verwarmingsinstallatie is een pak energiezuiniger. Is je ketel ouder dan 10 jaar? Dan is het sowieso slim om te investeren in een nieuwe ketel of een groen alternatief als een warmtepomp of zonneboiler. Zo geniet je van een beter warmtecomfort en lager energieverbruik. TIP : benieuwd of het interessant is om te investeren in een nieuwe verwarmingsinstallatie? Dan laat je je best adviseren door een verwarmingsexpert. Deze kan je informeren over de mogelijkheden en adviseren over de meest geschikte verwarmingsmethode voor jouw project. Ontvang vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van vakmannen actief in jouw buurt via de offertepagina,

You might be interested:  Bruto Netto Uitkering 2023 Berekenen

Meer informatie over bovenstaande subsidies en financiële maatregelen vind je in het artikel over cv-ketel subsidies of op deze overheidswebsites:

Investeringssubsidie duurzame energie Energiebespaarlening Regeling groenprojecten

Wat kost vloerverwarming 2023?

Wat kost vloerverwarming per m² in 2023? – Het kost gemiddeld € 30 tot 70 per m² om vloerverwarming aan te leggen. De exacte prijs van vloerverwarming hangt af van diverse factoren, waaronder:

 • Soort vloerverwarming : warmwater vloerverwarming is doorgaans goedkoper dan elektrische of infrarood vloerverwarming.
 • Moeilijkheidsgraad van de werken : hoe moeilijker de werken, hoe meer arbeidsuren er nodig zijn, wat de prijs de hoogte kan injagen.
 • Toepassing : vloerverwarming als hoofdverwarming kost meer per m² dan vloerverwarming als bijverwarming.
 • Vloerafwerking: welke vloerbedekking je bovenop je vloerverwarming plaatst, heeft een grote invloed op het totale kostenplaatje.

Wat kost vloerverwarming voor jouw woning? Laat de exacte prijs berekenen door een ervaren vloerverwarming installateur. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

Wat is het goedkoopst vloerverwarming of radiatoren?

Wat is zuiniger? – Over het algemeen geldt dat het verwarmen met vloerverwarming 10% tot 20% energiezuiniger is dan met radiatoren. Dit komt doordat een vloerverwarmingssysteem het water van de ketel niet constant tot een hoge temperatuur (90 graden) hoeft te verwarmen.

Bij vloerverwarming hoeft dit slechts tot 50 graden, waardoor je dus minder veel minder gas verbruikt. Daarnaast blijft het water in de ketel bij vloerverwarming ook beter op temperatuur dan bij radiatoren. Hierdoor kost het minder energie en gas om het water opnieuw te verwarmen. Let wel op! Wanneer je vloerverwarming volledig heeft uitgestaan, duurt het wel iets langer tot deze weer warm is.

Radiatoren warmen dan weer stukken sneller op dan vloerverwarming. In onze blog ‘ Hoe werkt vloerverwarming ‘ gaan we dieper in op hoe vloerverwarming werkt. Conclusie: vloerverwarming is energiezuiniger dan radiatoren.

Hoeveel gas verbruik je met vloerverwarming?

Hoeveel gas verbruikt vloerverwarming? – De hoeveelheid gas die vloerverwarming verbruikt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de isolatie van de woning, de gewenste temperatuur en de efficiëntie van de ketel.

Is vloerverwarming zuinig?

Ja, vloerverwarming is zuiniger dan radiatoren. En dat heeft verschillende redenen: Met vloerverwarming kan je jouw gewenste temperatuur ongeveer 2°C lager instellen dan bij radiatoren. Het geeft immers een hogere gevoelstemperatuur omdat de warmte via de vloer langs je lichaam ‘glijdt’.

Waarom is vloerverwarming zo duur?

Vloerverwarming is duur – Vloerverwarming is duurder dan het plaatsen van radiatoren. Dat komt doordat de werkzaamheden, vooral in een al bestaande woning, veel arbeidsintensiever zijn. Toch is het laten plaatsen van vloerverwarming waarschijnlijk goedkoper dan je dacht.

 • Hoe meer vierkante meters je aanlegt, hoe goedkoper de prijzen per vierkante meter.
 • Zo kun je in een woonkamer van 50 vierkante meter al vloerverwarming laten plaatsen voor €25 – €30 per vierkante meter.
 • Neem je je hele benedenverdieping van 100 vierkante meter mee, dan is deze prijs €20 per vierkante meter.

Kies je voor vloerverwarming als bijverwarming, dan kan dit nog goedkoper zijn. En nadat de verwarming is geplaatst zal je je woning op een goedkopere manier kunnen verwarmen.

Is vloerverwarming het waard?

Vloerverwarming is een investering die de moeite waard is. Dit type verwarming verbruikt namelijk tot wel 20% minder energie dan een traditionele verwarming met een radiator. De cv-ketel hoeft namelijk geen hoge temperatuur te leveren waardoor het rendement heel gunstig is.

You might be interested:  Besparing Nieuwe Cv-Ketel Berekenen

Wat is de levensduur van vloerverwarming?

Welke levensduur heeft vloerverwarming? – Vloerverwarming gaat gemiddeld 50 jaar mee. De meeste fabrikanten geven 10 jaar waarborg op de leidingen. Het risico op lekken is vrij klein. De cv-ketel moet natuurlijk eerder worden vervangen, als dat nodig is door zijn toestand of als uit de verplichte periodieke controles blijkt dat zijn rendement te sterk is afgenomen.

Is vloerverwarming energiebesparend?

Elektrische vloerverwarming is niet energiezuinig en is daarom vooral handig als tijdelijke verwarming van een klein oppervlak, bijvoorbeeld in de badkamer. Als we het over vloerverwarming hebben, bedoelen we de watervoerende vloerverwarming. Hierbij wordt warm water door buizen in de vloer gepompt.

Wat is goedkoper vloerverwarming Infrezen of matten?

1. Vloerverwarming infrezen of matten? – Naast sleuven frezen in je dekvloer kan je op die vloer ook matten leggen als noppenplaten of tackerplaten. Daarop komen dan de verwarmingsbuizen te liggen. Het gaat om geïsoleerde matten, waardoor je minder warmteverlies hebt in vergelijking met vloerverwarming frezen.

Is vloerverwarming energiebesparende maatregel?

Nadelen van vloerverwarming – Vloerverwarming is energiezuinig en daarmee voordeliger in gebruik. Is het dan alleen maar goed nieuws als het gaat om de vloerverwarming? Nee, er zijn ook wel nadelen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk duurder om aan te leggen.

 1. Als je vloerverwarming wilt laten plaatsen, dan ben je voor een gemiddelde woonkamer van 38 vierkante meter zo’n 1.100 euro kwijt.
 2. Bovendien is het een vrij ingrijpende klus, die over het algemeen alleen wordt uitgevoerd in combinatie met nieuwbouw of een grondige renovatie.
 3. Je kunt vloerverwarming financieren met eigen geld, een persoonlijke lening of vanuit een bouwdepot of verhoogde hypotheek.

Je krijgt er helaas geen subsidie voor; het valt niet onder de energiebesparende maatregelen. Daarnaast kan vloerverwarming ook een praktisch nadeel hebben: het duurt wat langer voor een ruimte via vloerverwarming is opgewarmd. Maar: als je een beetje vooruit denkt, hoeft dat geen probleem te zijn en kun je – zéker met de huidige energietarieven – je investering al binnen een paar jaar terugverdienen.

Is vloerverwarming duurder dan radiator?

Wat is energiezuiniger? – Vloerverwarming is energie zuiniger dan verwarming met radiatoren. Dat zit zo: een radiator moet het water van de ketel verwarmen tot 90°C. Daarna wordt het rondgepompt in de radiatoren. Dit zorgt ervoor dat het afgekoeld wordt tot zo’n 70°C.

 1. Het water moet vervolgens weer worden opgewarmd tot 90°C, iets wat veel energie kost.
 2. De ketel warmt het water bij vloerverwarming maar op tot 50°C en koelt het af tot 40°C.
 3. Het kost dus een stuk minder energie om het water weer op te warmen.
 4. Echter, vloerverwarming duurt erg lang om op te warmen en wordt in veel gevallen dan ook niet uitgezet overdag omdat de opwarmtijd te lang duurt.

Vloerverwarming is ook een stuk minder energiezuinig wanneer het niet op een optimale vloer wordt gebruikt. Wanneer vloerverwarming de hele dag aanstaat is het energieverbruik dan ook nagenoeg gelijk wanneer we vloerverwarming en radiatoren met elkaar vergelijken.

Is vloerverwarming duur in verbruik?

Kosten elektrische vloerverwarming Was möchten Sie beheizen? Er zijn een aantal kosten waar je rekening mee dient te houden bij het toepassen van elektrische vloerverwarming. Welke kosten brengt elektrische vloerverwarming met zich mee? > > > Het valt je op dat hier geen onderhoudskosten tussen staat. Dit klopt! Wanneer elektrische vloerverwarming eenmaal geïnstalleerd is, is het geen onderhoud meer nodig. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere vloerverwarmingssystemen. Daarnaast zijn de kosten van elektrische vloerverwarming afhankelijk van:

 • > Eigen energieopwekking door middel van zonnepanelen
 • > Isolatie van de woning (energielabel)
 • > Mogelijk om elektrische vloerverwarming zelf aan te leggen
 • > Weersomstandigheden / klimaat
 • > Ingestelde temperatuur op de thermostaat
 • > Het gebruik van de vloerverwarming

De aanschafkosten van elektrische vloerverwarming is sterk afhankelijk van het aantal vierkante meters. Ook is het type elektrische vloerverwarming bepalend voor de aanschafkosten. De prijs per vierkante meter ligt ongeveer tussen de 60 en de 120 exclusief BTW,

 • Dit is afhankelijk of de elektrische vloerverwarming verplaatst wordt in de: Dit zijn verschillende verwarmingsmatten, waar bij elke verwarmingsmat een ander prijskaartje aanhangt.
 • De elektrische vloerverwarming wordt op de afwerkvloer gemonteerd.
 • Hierdoor heb je geen kosten voor het frezen in de vloer.

Daarnaast moet elektrische vloerverwarming geregeld worden met een thermostaat. De kosten van een variëren tussen de 125 en de 200 euro exclusief BTW, Ook het vermogen van de verwarmingsmat heeft invloed op de prijs. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe lager het vermogen, hoe lager de aanschafkosten en verbruikskosten.

OFFERTE AANVRAGEN VLOERVERWARMING. Overweeg jij om elektrische vloerverwarming toe te passen? Iedere woning is anders en heeft een persoonlijk advies nodig. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing! Vertel ons wat je plannen zijn en wij zoeken altijd naar de beste oplossing. ETHERMA werkt samen met premium partners die ook de gehele installatie voor jou kunnen verzorgen! Van gas naar gasloos,

Met het ETHERMA totaal concept. Ben jij op zoek naar een duurzame en toekomstbestendige manier van wonen? ETHERMA heeft hiervoor een totaal concept ontwikkelt. Gasloos wonen met ETHERMA! Kies voor een veilige en milieuvriendelijke manier van verwarmen.

 1. > Is het een koude winter met veel dagen temperaturen onder het vriespunt?
 2. > Heb je de thermostaat constant op 21 °C ingesteld of constant op 23 °C?
 3. > Schakel je de verwarming ‘s avonds terug of laat je deze op een constante temperatuur staan?
You might be interested:  Pensioenaangroei Factor A Berekenen

Zo zijn er nog vele factoren welke afhankelijk zijn en direct invloed hebben op je verbruikskosten. Verbruikskosten is en blijft een lastig begrip. Wel kunnen wij je meer uitleggen over wat elektrische vloerverwarming per uur kost. Dit lees je in de volgende alinea. Stel, je hebt een badkamer van 5,0 m². Hier kan gemiddeld 4,0 m² vloerververwarming gemonteerd worden. Er zit altijd marge tussen het bruto oppervlak en netto oppervlak. De woning is matig tot goed geïsoleerd. Hier adviseren wij een verwarmingsmat van 160 W/m².4,0 m² x 160 W/m² = 640 watt. Er is 640 watt aan vermogen geïnstalleerd in je badkamer. Gemiddeld betaald een Nederlander € 0,70 per kWh. Dit betekent dat je € 0,80 betaald voor 1 kW (1000 watt) aan stroom. Je verwarming heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van 640 watt. Dit betekent dat je vloerverwarming € 0,448 per uur kost. Wek je je eigen energie op met zonnepanelen? Dan is elektrische vloerverwarming in de badkamer de oplossing! Dit is een kleine ruimte, waar weinig opbrengst van de zonnepanelen voor nodig is. Daarnaast hoef je niet je hele huis te verwarmen om een badkamer warm te krijgen. Een ander voorbeeld. Het verwarmen van een woonkamer/keuken 50,0 m² in een goed geïsoleerde situatie. Elektrische vloerverwarming onder een verlijmde PVC vloer, verwerkt in de egaline. Adviesvermogen 90 W/m². Er kan ongeveer 42,0 m² elektrische vloerverwarming gemonteerd worden.42,0 m² x 90 W/m² = 3780 watt.3,78 kW x € 0,70 kWh = € 2,646 verbruikskosten per uur. ETHERMA elektrische vloerverwarming is 40 jaar geleden ontwikkeld. Continu worden onze klanten op de proef gesteld. Hierdoor kunnen wij onze elektrische vloerverwarming continu optimaliseren en verbeteren. We houden er rekening mee dat het product eenvoudig en snel te monteren moet zijn. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als renovatie. Elektrische vloerverwarming is simpelweg een minder gecompliceerde, goedkopere en efficiëntere verwarming. Wederom een aantal voordelen om te kiezen elektrische vloerverwarming. > Kan ik elektrische vloerverwarming zelf installeren? Ja, deels kan dit. Het is mogelijk om zelf de voorbereidingen te doen, maar de elektrische aansluitingen dienen door een bevoegde installateur te worden uitgevoerd. Op de montagevideo is te zien hoe elektrische vloerverwarming gemonteerd wordt. Deze vloerverwarmingsmat wordt vaak toegepast in badkamers onder tegels en in de egalisatie. : Kosten elektrische vloerverwarming

Wat is het voordeligst met vloerverwarming?

Vier tips om efficiënt om te gaan met vloerverwarming Vier tips om efficiënt om te gaan met vloerverwarming Geplaatst op 11-12-2018

Kies de juiste temperatuur. Waar de temperatuur van het water in een reguliere centrale verwarming de 70 graden gemakkelijk overschrijdt, is voor vloerverwarming meestal 40 graden het maximum. Zeker wanneer u in uw woning alleen vloerverwarming heeft en geen traditionele radiatoren meer, is dit een manier om veel energie te besparen. Zorg voor goede isolatie, Om een optimaal rendement uit uw vloerverwarming te halen, is goede isolatie van groot belang. Er kan dan geen warmte ‘weglekken’ en alle warmte die de vloerverwarmingsbuizen bereikt, gaat naar de plaats waar die heen moet: de ruimte boven de buizen. Zo gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van de ondervloer. Houd het gelijkmatig, Wanneer u overstapt van radiatoren naar vloerverwarming, heeft u misschien nog steeds de neiging om de temperatuur ‘s nachts en op vakantie een stuk lager te zetten dan op de momenten dat u wel thuis bent. Houd er rekening mee dat het op temperatuur komen van vloerverwarming meer tijd én energie kost dan bij centrale verwarming. Het beste kunt u dus kiezen voor een constante temperatuur, met slechts minimale verschillen. Dan stookt u het efficiëntst en verbruikt u de minste energie. Plaats een pompschakelaar. Het is zonde wanneer uw vloerverwarmingsverdeler continu water rondpompt, terwijl de ruimtes die verwarmd moeten worden, al op temperatuur zijn. Om te voorkomen dat u daar energie en dus geld aan verspilt, kunt u een pompschakelaar toevoegen aan uw vloerverwarmingssysteem. De pomp draait dan niet op de momenten dat het niet nodig is. Overigens hebben de meeste schakelaars wel een beveiliging, die ervoor zorgt dat de pomp elk etmaal een paar minuten draait. Zo voorkomt u dat de pomp in de zomermaanden helemaal niet meer draait. Vloerverwarming-Direct biedt u de, die u snel in huis heeft en vervolgens eenvoudig zelf kunt plaatsen.

Hoeveel gas verbruikt vloerverwarming per m2?

Hoeveel gas verbruikt vloerverwarming? – De hoeveelheid gas die vloerverwarming verbruikt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de isolatie van de woning, de gewenste temperatuur en de efficiëntie van de ketel.

Wat kosten vloerverwarming in bestaande woning?

3. Kosten vloerverwarming infrezen – Bij kleine renovatiewerken is het mogelijk om vloerverwarming te integreren in de bestaande vloer door middel van frezen. Het infrezen van vloerverwarming kost gemiddeld 30 tot 45 euro per m² (excl. btw), uitgaande van een ruimte van 40 m².

 • Dit is inclusief het egaliseren van de vloer.
 • Gaat het om vloerverwarming als bijverwarming, dan betaal je gemiddeld 5 euro per vierkante meter minder.
 • Dit komt omdat de totale lengte van de verwarmingsleidingen dan korter is.
 • Gezien de plaatsing van vloerisolatie niet onbelangrijk is bij grondige renovaties, geniet vloerverwarming met een nat systeem wel de voorkeur.

Ontvang offertes op maat.

Is vloerverwarming zuinig?

Ja, vloerverwarming is zuiniger dan radiatoren. En dat heeft verschillende redenen: Met vloerverwarming kan je jouw gewenste temperatuur ongeveer 2°C lager instellen dan bij radiatoren. Het geeft immers een hogere gevoelstemperatuur omdat de warmte via de vloer langs je lichaam ‘glijdt’.