Voedingswaarde Berekenen Programma Gratis

Voedingswaarde Berekenen Programma Gratis
1. Lifesum – Met een handige berekening op basis van jouw gegevens houdt de app bij hoeveel calorieën en macro’s jij mag eten. De app kan je ook helpen bij het volgen van een dieet en je kan je beweging en waterinname bijhouden. Daarbij kun je de app koppelen aan verschillende fitness apps.

Hoe bereken je de voedingswaarde van een recept?

Stap 3 – Calculeer de voedingswaarden per ingrediënt, per 100 gram gerecht – Wanneer we dus 100 gram van dit broodje eten, bestaat deze uit 36,59 gram pistolet. De voedingswaarden per 100 gram, zijn op te vragen bij de leverancier of producent van het product.

kJ 913
kcal 218
Vet 0,8 gram
waarvan verzadigd 0,2 gram
Koolhydraten 43,3 gram
waarvan suikers 0,3 gram
Eiwit 7,7 gram
Zout 0,88 gram

Op basis van de bovenstaande voedingswaarden, kunnen we berekenen wat de voedingswaarden per 100 gram gerecht zijn. Dat doen we in dit voorbeeld met de Eiwitten. Daarvoor is de volgende berekening van toepassing:

“Eiwitten per 100 gram ingrediënt” * “gewicht per ingrediënt per 100 gram gerecht” / 100 = eiwitten per ingrediënt per 100 gram gerecht

Dat resulteert in de volgende berekening:

7,7 * 36,59 / 100 = 2,8171 gram eiwitten per pistolet per 100 gram pistolet met gerookte zalm en roomkaas.

De bovenstaande berekening kan toegepast worden op alle ingrediënten en voedingswaarden van het gerecht. In onderstaande tabel zijn alle ingrediënten van het gerecht opgenomen met de corresponderende voedingswaarden per 100 gram bereid product en de totale voedingswaarden per 100 gram bereid product.

Is FatSecret gratis?

CalorieTeller door FatSecret is dé applicatie waarmee u eenvoudig informatie en voedingswaarden vind m.b.t. de voedingsmiddelen die u dagelijks eet. FatSecret is gratis.

Is de app Mijn Eetmeter gratis?

2. Helemaal gratis en zonder commercieel belang – Mijn Eetmeter is en blijft gratis. Het Voedingscentrum kan deze app gratis aanbieden omdat wij 100% door de overheid gefinancierd worden om mensen te helpen gezonder te eten. Omdat we geen commercieel belang hebben is onze informatie onafhankelijk en betrouwbaar. We zullen ook nooit je persoonlijke informatie delen met derden.

Is er een app om koolhydraten te tellen?

Koolhydraatkenner – De Koolhydraatkenner is een app voor Apple en Android mobiele telefoons en tablets en voor niet-smart mobiele telefoons met internetbundel. De app kost €2,29. De Koolhydraatkenner geeft voor meer dan duizend producten het aantal koolhydraten weer.

Hoe meten ze voedingswaarde?

Word je dik van winterse kost? Als het kouder wordt, krijg je vanzelf zin in stevige, voedzame winterkost. Kooktijdschriften vermelden bij recepten vaak het aantal calorieën. Maar hoe wordt dat eigenlijk gemeten? Hoeveel energie en daarmee hoeveel calorieën iets bevat, wordt gemeten door het eten te verbranden in een zogeheten bomcalorimeter. Een geïsoleerd vat wordt gevuld met een afgemeten hoeveelheid voedsel en zuivere zuurstof en ondergedompeld in water. Met een vonk wordt het voedingsmiddel aangestoken en als het verbrandt, warmt het water rond het vat op.

Is Noom gratis?

Door middel van de nieuwste technologie houdt deze app jouw afvalrace in de gaten en krijg je advies dat bij jou past. Dat advies komt van écht evoedingsdeskundigen die je altijd een berichtje kunt sturen. Daar hangt dan ook een prijskaartje aan: na een proefperiode van een week betaal je 45 dollar per maand.

Is Lifesum een gratis app?

Persoonlijk voedingsadvies en gezond eten binnen handbereik. Meer dan alleen calorieën tellen. Met Lifesum profiteer je van een voedzaam eetpatroon dat bij jou past. Bereik je gewichtsdoel en ontwikkel tegelijk duurzame gezonde eetgewoonten. Meer dan 50 miljoen mensen gebruiken Lifesum voor motivatie en inspiratie tijdens hun gezondheidstraject.

We hebben het bijhouden van eten gemakkelijk gemaakt, zodat je meer gezonde keuzes kunt maken voor zowel lichaam als geest. Zet je welzijn op de eerste plek met de innovatieve technologie van Lifesum en de expertise van artsen, voedingsdeskundigen en professionele koks. BESTE LIFESUM-FUNCTIES • Voedingsdagboek met handige barcodescanner • Calorieteller • Macrotracker (eiwitten, koolhydraten en vetten) en voedselwaardering • Watertracker • Dieetplannen voor afvallen en lichaamssamenstelling • Plannen voor periodiek vasten • Maaltijdplannen met boodschappenlijstjes om stress te verminderen • Integratie met fitnesstrackers om gezondheid uitgebreid te monitoren • Life Score-test voor gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen AFVALLEN EN GEZOND ETEN Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of je eetgewoontes wilt verbeteren, je voedingsplan moet er helemaal op toegespitst zijn je persoonlijke doelen te ondersteunen.

Vind het juiste dieet dat past bij jouw smaak en levensstijl: • Ketogeen dieet/koolyhydraatarm – om de inname van koolhydraten te verminderen. Je hebt de optie uit makkelijk, gemiddeld en moeilijk • Mediterraans dieet – om de consumptie van fruit en groenten te verhogen • Eiwitrijk dieet – om spiermassa op te bouwen • Schoon eten dieet – om meer gezond voedsel te eten • Scandinavisch dieet – om de vezelinname en gezonde vetten te verhogen • Klimaatdieet – om gezonder te eten voor jezelf en voor de aarde PERIODIEK VASTEN Bekijk onze plannen voor periodiek vasten als je de eetmomenten belangrijker vindt dan wat je eet, en vul je eetmomenten met voedzame en heerlijke maaltijden.

You might be interested:  Gordijnen Berekenen Kwantum

• 16:8 Maaltijdplan voor ochtendvasten • 16:8 Maaltijdplan voor avondvasten • 5:2 Vast 2 dagen per week • 6:1 Vast 1 dag per week MAALTIJDPLANNEN MET COMPLETE BOODSCHAPPENLIJSTEN • Vegan voor een week • Periodiek vasten • Afvallen in 3 weken • Suikerdetox • Keto Burn/koolhydraatarm • Paleo • Afvallen met eiwitten ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR EEN ERVARING OP MAAT • Calorieteller, met de optie om je dagelijkse calorieëndoel aan te passen en verbrande calorieën na beweging toe te voegen/uit te sluiten.

• Macro bijhouden en aanpasbare doelen voor koolhydraten, eiwitten en vetinname. • Je favoriete voedingsproducten, recepten, maaltijden en oefeningen aanmaken en opslaan. • Houd lichaamsafmetingen bij (gewicht, taille, lichaamsvet, borst, arm, BMI). • Een bibliotheek met duizenden recepten met slimme filters voor snelle resultaten.

  1. Een wekelijkse Life Score op basis van voedings- en trainingsmetingen, zodat je kunt zien waar je staat en wat je nog moet doen voor een gezondere levensstijl.
  2. Synchroniseer met gezondheids- en fitness-apps zoals Apple Health, Fitbit, Runkeeper en Withings om je stappen en beweging in realtime bij te houden.

Lifesum is gratis te downloaden en te gebruiken met beperkte functies. Voor de volledige Lifesum-ervaring bieden we Premium-abonnementen voor 1, 3 en 12 maanden aan die automatisch verlengd worden. De betaling wordt bij de bevestiging van de aankoop via je iTunes-account van je creditcard afgeschreven.

Is de app Food gratis?

Jazeker! De app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone gebruikers. Is de app gratis? Absoluut!

Hoe werkt de app Mijn Eetmeter?

Voedingscentrum: Mijn Eetmeter – Kassa – BNNVARA • • • Krijg jij dagelijks voldoende voedingsstoffen binnen? Met de app Mijn Eetmeter van Mijn Voedingscentrum kun je dit bijhouden in een dagboek. Je vult in wat je eet en drinkt tijdens het ontbijt, de lunch, het avondeten en tussendoor. Kassa test voor jou deze app en de bijbehorende website.

  • Mijn Dagboek Onder het tabblad ‘Mijn Dagboek’ houd je gemakkelijk jouw voeding van die dag bij.
  • Door boven rechts op het plusje te drukken kan je jouw producten invullen.
  • Per product kan je ook kijken welke voedingsstoffen er in het product zitten.
  • De voedingsstoffen die je kan zien zijn energie (calorieën), vet, verzadigd vet, koolhydraten, eiwit, vezels en zout.
You might be interested:  Berekenen Hoeveel Calorieën Jouw Lichaam Nodig Heeft

Bij ‘Mijn Grafiek’ krijg je een gemiddelde van de afgelopen 30 dagen wat je hebt binnengekregen aan voedingsstoffen. Wanneer de voedingsstoffen groen gekleurd zijn ben je goed bezig! Wanneer een voedingsstof rood is krijg je er te veel of te weinig van binnen.

  1. Mijn BMI-meter Onder het tabblad ‘Mijn BMI-meter’ kan je kijken of je een gezond BMI hebt.
  2. De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte.
  3. Je voert je leeftijd, lengte en geslacht in.
  4. Wanneer je een vrouw bent vraagt de app ook of je borstvoeding geeft of zwanger bent.

Je kunt hier ook je voortgang bij het afvallen bijhouden door bijvoorbeeld om de 2 weken jezelf te wegen. Mensen die niet per se willen afvallen, kunnen de app ook gebruiken om gezonder te gaan leven. Meer via website Voor uitgebreidere opties heb je de nodig.

Op de site kun je meer voedingsstoffen aan je overzicht toevoegen, een doel voor jezelf stellen en nog veel meer. De website is een fijne, volledige en goede uitbreiding van de app. De site is niet dagelijks nodig, maar wel leuk om wekelijks op te kijken. Mijn Caloriechecker Op de website kun je gemakkelijk bij ‘Mijn Caloriechecker’ kijken hoeveel calorieën bijvoorbeeld je tussendoortje bevat.

Twijfel je over wat een verstandigere keuze voor je is? Raadpleeg ‘Mijn Caloriechecker’! Wel jammer dat dit onderdeel niet in de app is terug te vinden. Bewaarwijzer ‘Met Bewaarwijzer’ kun je producten kiezen en kijken hoe lang je ze kan bewaren. Een gekookt ei kan je bijvoorbeeld 7 dagen in de koelkast bewaren en een rauw ei 28 dagen in de koelkast.

  1. Zo geeft ‘Mijn Eetmeter’ niet alleen de mogelijkheid om bij te houden wat je eet, maar ook of het nog goed is.
  2. Ies ik gezond Wil je iets eten maar weet je niet zeker of het goed voor je is? Raadpleeg dan ‘Kies ik gezond’.
  3. Je kan een product intypen en kijken welke kleur het product heeft.
  4. Is het product groen, dan heb je een voorkeursproduct te pakken.

Het woord zegt het al, deze hebben de beste samenstellingen in vergelijking met soortgelijke producten. Wanneer je een blauw product hebt, heb je een product te pakken met meer energie (calorieën) dan een groen product. Wil je gezond eten, gebruik dan niet te vaak de oranje producten.

  1. Oranje producten zijn de uitzonderingsproducten.
  2. Hierin zit het meeste verzadigde vet, toegevoegde suikers, zout en energie.
  3. Mijn doel Wil je iets minder snacken? ‘Mijn doel’ helpt hierbij! Bij Mijn Doel vul je 7 dagen in wat je eet en snackt.
  4. Na 7 dagen ga je terug naar het kopje ‘Mijn Doel’ en vul je de laatste vragen in.

In drie stappen wordt er een plan gemaakt hoe je met snacken om kan gaan. Er is bijgehouden wanneer jij snackte en waarom. Er wordt nu aan jou gevraagd om een oplossing te verzinnen om met jouw snacksituatie om te gaan. ‘Wat ga je voortaan doen in die situatie?’ Mijn Doel is echter alleen voor minder snacken.

  1. Wanneer je jouw doel hebt vastgesteld kan je voor de komende 7 dagen je doel uitvoeren.
  2. Jouw doel kan bijvoorbeeld zijn ‘Geen koekjes meer bij de thee’.
  3. In een schema kan je aangeven of je jouw doel hebt behaald.
  4. Na 7 dagen krijg je de uitslag.
  5. Ik had mijn doel niet gehaald en 1 keer gezondigd.
  6. Mijn Eetmeter geeft aan dat ik maar 1 keer de verleiding niet heb kunnen weerstaan en dat ik goed bezig ben! Nu is de keuze aan mij om mijn doel 100% te behalen of aan een ander snackmoment te werken.

Adviezen Bij adviezen staat wat je aan voedingsstoffen hebt gegeten op de door jou geselecteerde dag. Dit advies is dus gebaseerd op één ingevulde dag. Je krijgt hierbij advies hoeveel je mag eten en hoeveel je daadwerkelijk gegeten hebt. Wanneer je te veel of te weinig van een bepaalde voedingsstof binnen hebt gekregen, krijg je hierover advies.

You might be interested:  Netto Maandlasten Hypotheek Berekenen

Advies over welke producten je minderen of juist meer moet eten vind je hier!. Conclusie Mijn Eetmeter is een handige en mooie app. De website is een goede uitbreiding en erg overzichtelijk. Sommige dingen zoals ‘Mijn Caloriechecker’ is een gemis in de app. Je sportactiviteiten bijhouden is helaas ook niet mogelijk in Mijn Eetmeter,

Ondanks dat is de app mooi vormgegeven en makkelijk te gebruiken. Mijn Eetmeter is verkrijgbaar via en, Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief! RSIN 8531 62 402 : Voedingscentrum: Mijn Eetmeter – Kassa – BNNVARA

Hoe weet ik hoeveel koolhydraten ik mag eten?

Als je wilt weten hoeveel koolhydraten je binnenkrijgt kun je de de Eetmeter op Mijn Voedingscentrum invullen. In dit online eetdagboek houd je bij wat je eet en drinkt op een dag. De Eetmeter rekent vervolgens uit of je de aanbevolen hoeveelheden haalt.

Hoe bereken ik hoeveel koolhydraten per dag?

Gezonde volwassenen – De Gezondheidsraad adviseert om bij een gezond voedingspatroon 40-70 procent van de energie die je nodig hebt uit koolhydraten te halen. Gaan we uit van de energiebehoefte van een man (2500 kilocalorieën) en van een vrouw (2000 kilocalorieën) dan kom je globaal neer op 250 tot 436 gram voor een man en 200 tot 350 gram per dag voor een vrouw.

Wat is de beste keto app?

De ultieme Keto-dieet-toolkit – Tel je koolhydraten met Lifesum en verlies gewicht zonder honger te lijden. Stel je dagelijkse inname van koolhydraten in, of kies de aanbevolen hoeveelheid. De Keto-app van Lifesum biedt 3 verschillende keto voedingsplannen (strikt, medium, gemakkelijk) en 2 nieuwe maaltijdplannen, naast de ultieme Keto Dieet-toolkit om je te helpen slagen.

Wat is de beste gratis app om af te vallen?

Mijn Eetmeter Deze (gratis) app is afkomstig van het Nederlandse Voedingscentrum. De app laat je nauwkeurig bijhouden wat je eet en drinkt en geeft zo aan hoeveel mineralen, koolhydraten, suikers en andere dingen je tot je neemt. Daarnaast kun je bijhouden hoeveel je beweegt.

Wat wordt er bedoeld met voedingswaarde?

Wat is voedingswaarde? – Voeding in de Zorg Ons eten en drinken bevat verschillende voedingsstoffen: die optelsom noemen we de voedingswaarde. Deze waarde vertelt ons dus wat er in een voedingsmiddel zit. Maar welke stoffen in je eten bepalen samen de voedingswaarde en waar vind je die informatie?

Hoe bereken je de hoeveelheid energie in een voedingsmiddel?

De berekening – Het berekenen van het aantal kJ kan ook een stuk makkelijker worden berekend. Voor heel veel producten is al bepaald hoeveel energie het kan vrijgeven. Wanneer een product op de markt wordt gebracht en er duidelijk is welke stoffen zijn gebruikt voor het creëren van dit product kan er een optelsom plaatsvinden van de bepaalde energie van de verschillende producten.

Op deze manier krijg je ook een accurate benadering van de kJ of calorieën die een product bevat. Om zelf te bereken hoeveel kcal je van een product binnen krijgt kan vrij makkelijk. De energie hoeveelheid staat altijd aangeduid op de verpakking van een product, meestal per 100 gram. Gebruik je 75 gram van dit product, vermenigvuldig deze 75 gram met het aantal kcal per 100 gram en deel dit vervolgens door 100.

(75 x aantal kcal per 100 gram) / (100) = (aantal kcal) Fabrikanten zijn verplicht om de juiste gegevens te vermelden. Het is dus zeker niet zo dat ze maar gokken. Literatuur (1) http://wetenschap.infonu.nl/natuurkunde/12661-het-meten-van-energie.html : Hoe worden calorieën berekend in producten?

Wat is voedingswaarde verplicht?

U bent wettelijk verplicht op alle voorverpakte levensmiddelen de voedingswaarde te vermelden, tenzij sprake is van levensmiddelen die door ambachtelijke bedrijven worden geleverd. Op producten van ambachtelijke bedrijven zonder voedings- of gezondheidsclaim is vermelding van een voedingswaarde niet verplicht.