Wandelroute Berekenen Google Maps

Wandelroute Berekenen Google Maps
Methode 1 –

Ga naar: maps.google.com Klik links onderaan het scherm op de link: Labs-functies voor Maps. Als je deze link niet kunt vinden, ga dan via: maps.google.nl/maps?ftr=0, Schakel het: Hulpmiddel voor het meten van afstand in. Klik op: Wijzigingen opslaan (links onderaan). Klik links onderaan de kaart op het pictogrammetje met de liniaal (naast schaal). Je kunt nu een afstand bepalen. Ga via de zoekbalk naar het gebied waar je de lengte van je loopafstand wilt bepalen. Bijvoorbeeld: Sloterplas. Via de verticale schuifbalk kan je inzoomen en uitzoomen. Door te klikken op de kaart wordt de afstand berekend. Hoe vaker je klikt hoe nauwkeuriger de afstand wordt berekend. Als je een foutje hebt gemaakt, klik op: Laatst punt verwijderden, Helemaal opnieuw beginnen, klik op: Herstellen, Betekenis van de eenheden: Metrisch (kilometers) en Engels (mijlen). Werkt het een en ander niet: klik nogmaals op het pictogrammetje met de liniaal. Het beginpunt en eindpunt kan je ook verplaatsen. Vooral nuttig wanneer je het eindpunt niet kan bereiken. Verplaats het beginpunt. Plaats het eindpunt en zet het beginpunt weer terug. Voorbeeld: Rondje Sloterplas

Hoeveel kilometer heb ik gewandeld?

Je bevindt je hier: Home Beweging Hoeveel kilometer heb je gewandeld? Bij wandelen en hardlopen is het fijn om een route te kunnen plannen óf om achteraf terug te kunnen kijken hoeveel je eigen gelopen hebt. Dat lukt heel goed met de website AfstandMeten.nl, Met behulp van een Google Maps kaart zoom je net zo lang in tot je de straten herkent waar je hebt gelopen.

Wat is een fijne Wandelapp?

Strava – 1169 Voor wie de afstand van zijn wandelingen graag vastlegt, is Strava een ideale app. Strava is een fitnesstracker, waarmee je uiteenlopende sportieve prestaties registreert, waaronder wandelen. Ik vind het één van de meest eenvoudige apps om de afstand te meten van mijn wandelingen. Je stelt de app in op wandelen, drukt op de playknop en gaat wandelen. Strava toont je vervolgens:

AfstandTijdHoogteverschilGemiddelde tempoKaartje met de afgelegde route

Zodra je de opname stopt, krijg je een samenvatting van je wandeling die je aan kunt vullen met een beschrijving en foto’s. Dit kun je vervolgens ook weer delen via social media. Strava is gratis beschikbaar voor Android en iPhone en Windows Phone,

Welke app om wandelafstand te meten?

Wandelen met Strava – De blaren staan op je voeten en je broek en schoenen zitten onder de modder. Zo, dat was een flinke tocht! Voor iedereen die graag ver wandelt én dit bij wil houden, is daar Strava. In deze wandel app kun je precies zien welke route je op een dag gelopen hebt.

Zie hoe lang je onderweg bent geweest en hoeveel kilometer je afgelegd hebt. Ideaal als je van afstand meten houdt en het bijhouden ervan leuk vindt. Na het wandelen, zie je op een kaartje zelfs het rondje dat je gelopen hebt. Trots op je prestatie? Met één klik deel jij je route zo op social. Ideaal voor de kilometertellers en liefhebbers van een loopafstand inzien.

Tijd om die friends van hun sokken te blazen. Track your active life in one place and share the journey with friends. Stap je liever je stalen ros op? Check dan deze fiets apps voor Android en de iPhone.

You might be interested:  Kosten Verdelen Berekenen

Hoe bereken je kilometers?

Voorbeelden omrekenen snelheid – Vaak moet je de snelheid omrekenen naar de gevraagde eenheden. Bijvoorbeeld van kilometer per uur naar meter per seconde. In het verlengde van uur wordt de minuut en de seconde vaak afgekort tot ‘min’ en ‘sec’. Ga de volgende voorbeelden één voor één na: snelheid = 16 m/uur = 16 x 100 = 1 600 cm/uur snelheid = 15000 m/sec = 15000 : 1000 = 15 km/sec (Van m naar cm is keer 100; en van m naar km is delen door 1000.) snelheid = 4 km/uur = 4 x 1000 = 4000 m/uur snelheid = 7200 m/uur = 7200 : 3600 = 2 m/sec (Van km naar m is keer 1000; en van per uur naar per sec is delen door 3600.) Let goed op wanneer je bij het omrekenen moet vermenigvuldigen of delen.

Hoeveel km is 10 000 stappen?

Stappenindex – In 2004 introduceerden wetenschappers Tudor-Locke and Bassett een stappenindex voor gezonde volwassenen. Hoe actief ben jij?

 • 0-5.000 stappen per dag. Je zit veel en loopt een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
 • 5.000-7.500 stappen per dag. Je beweegt matig en niet meer om je dagelijks te verplaatsen, dit is nog niet voldoende.
 • 7.500-10.000 stappen per dag. Je beweegt voldoende, maar dit is nog niet genoeg om van een gezonde leefstijl te spreken. Volgens bewegingswetenschapper Thea Kooiman zijn 8000 stappen al een goede richtlijn. Maar dat is nog niet actief.
 • Vanaf 10.000 stappen per dag. Yes, je hebt een actieve leefstijl. Ga zo door!

Hoe lang duurt het om 1 km te wandelen?

Hoe lang loop je over 1.5 km? – Hoe lang doe je over anderhalve kilometer als je snel wandelt? Ideaal gezien tussen de 11 en 15 minuten. Als je op een meer ontspannen tempo wandelt, pas begonnen bent of wat ouder bent, ligt de gemiddelde tijd voor anderhalve kilometer eerder rond de 20 minuten.

Hoe hard loop je volgens Google Maps?

Help ons versnellen De routeplanner Google Maps rekent met een gemiddelde fietssnelheid van 16 km/u. Op een elektrische fiets ben je een stuk sneller. En op een speed pedelec bijna drie keer zo snel.

Hoelang lopen berekenen?

Een rekenvoorbeeld voor de wandeltijd – Stel: je route is 12 kilometer lang, met 600 meter stijging. Dat kost je dan 12/4 = 3 uur als de route vlak zou zijn, en 600/300 = 2 uur extra om te corrigeren voor het hoogteverschil. Naar schatting ben je dan ongeveer 2 + 3 = 5 uur onderweg.

Vergeet niet dat je in die vijf uur ook een aantal keren moet pauzeren en dat lastig begaanbare en technische stukken route extra tijd kosten. Bereken voor elke etappe maar ook voor stukken stijgen en dalen op de route hoe lang je daar ongeveer over denkt te gaan doen. Reflecteer onderweg vervolgens hoe accuraat dat is.

Doe je er standaard langer over? Dan kun je je gemiddelden uitrekenen en die de volgende dagen gebruiken voor je inschatting. Je kunt ook een online rekenhulp gebruiken waar je de gegevens in kunt vullen. Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.

You might be interested:  Bruto Naar Netto Loon Berekenen

Hoe lang duurt het om 5 km te wandelen?

Neem regelmatig pauzes – Voldoende pauzes houden tijdens het wandelen, is bij kinderen heel belangrijk. Kies hiervoor bij voorkeur een leuke plek uit waar iets te zien of te beleven valt. Trek voor een wandeling met kinderen twee keer zoveel tijd uit dan wanneer je zelf deze afstand zou afleggen. Voor een wandeling van 5 kilometer kun je dus over het algemeen rekenen op twee uur.

Hoe lang duurt het om 30 km te wandelen?

Tip 1: Plan je rustmomenten – Maak voor de start van je wandeltocht altijd een planning. Waar en wanneer ga je rusten? Bepaal aan de hand van de routebeschrijving, je loopsnelheid en van de tijdslimiet (bij georganiseerde tochten) waar je precies gaat rusten. Gebaseerd op een gemiddeld wandeltempo van 5 kilometer per uur kun je aan een volgend ritme denken:

Een tocht van 30 kilometer: 2 keer een half uur rusten Een tocht van 40 kilometer: 2 keer een half uur rusten Een tocht van 50 kilometer: 3 keer een half uur rusten

Aan het begin van je tocht ben je nog fit en fris en hoef je minder te rusten dan in het tweede deel. Houd hier rekening mee bij het plannen van je rustpauzes. Loop je een georganiseerde tocht, dan zijn er meestal op bepaalde punten van de route rustposten.

Welke app voor route uitstippelen?

Plan routes met uw vinger en Footpath wordt uitgelijnd met de wegen en paden. Meet afstanden en hoogtes in enkele seconden en navigeer dan samen met de stembegeleiding. Footpath is de ultieme begeleider voor het plannen en navigeren van aangepaste routes.

 1. Sluit je aan bij meer dan een miljoen avonturiers en plan je perfecte route.
 2. UITLIJNEN OP KAART Meet snel afstanden door met je vinger of Apple Pencil een kaart te tekenen.
 3. Footpath wordt uitgelijnd met de wegen en paden op de kaart.
 4. MEET AFSTAND EN HOOGTE Weet precies hoe ver en hoe hoog je reist met hoogteprofielen.
You might be interested:  Kosten Op Jezelf Wonen Berekenen

Plan routes die bij je doelen passen. BEWAAR ROUTES VOOR LATER Plan uw week of reis. Sla tot 5 routes tegelijk op, of sla onbeperkte routes op met Footpath Elite. DEEL ROUTES Stuur uw routes naar vrienden of trainingspartners om ze op hun apparaat te openen.

Footpath is ontworpen om te werken voor vrijwel elke activiteit of avontuur, in elk land: – Lopend – Fietsen en mountainbiken – Wandelen en bergbeklimmen – Motorrijden en autorijden – Langlaufen – Kajakken en standup paddleboarden – Zeilen – En nog veel meer! FOOTPATH ELITE Klaar om de extra mijl te gaan? Upgraden naar Footpath Elite biedt de volgende krachtige functies: STEMBEGELEIDING – Footpath vertelt u wanneer u de audiorichtingen op uw iPhone en Apple Watch stap-voor-stap op uw iPhone en Apple Watch moet afslaan.

– Sla uw route op voorhand op voor stembegeleiding die volledig offline werkt. – Tik tweemaal op uw AirPods of gebruik de afspeelknop op uw hoofdtelefoon om uw volgende instructie opnieuw af te spelen. PREMIUM KAARTEN – 3D- en topografische kaarten, waaronder Footpath Outdoors, OpenCycleMap, en nog veel meer.

 • Fietspaden, lawinehellingen en hoogtelijnen.
 • ORGANISEREN – Onbeperkt aantal opgeslagen routes – Bewerken van opgeslagen routes – Routes organiseren en sorteren in aangepaste lijsten ANALYSEREN – Kalenderlogboek en wekelijkse samenvatting van uw activiteit – Analyseren snelheid, hoogte en hartslag – Snelheidskaarten EXPORTEREN – GPX import en export – TCX- en FIT-cursus exporteren voor afslagbegeleiding op Garmin- en Wahoo GPS-apparaten – Exporteer draai-instructies naar een spreadsheetapplicatie voor aanpassing en afdrukken – Exporteren van routes en trainingen naar Apple Health U kunt een Footpath Elite-abonnement kopen via uw iTunes-account.

Uw abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij het ten minste 24 uur voor het einde van de huidige periode wordt opgezegd. Automatische verlenging kan op elk moment worden uitgeschakeld door naar de pagina Abonnementen beheren te gaan in de instellingen na aankoop, en uw functies blijven actief tot het einde van de abonnementsperiode.

 1. TIPS VOOR HET IN KAART BRENGEN VAN ROUTES – Voor langere routes zoomt u in op de kaart en brengt u uw route in meerdere segmenten in kaart.
 2. Tik op de kaart en houd deze ingedrukt om snel tussen punten te routeren.
 3. Is Footpath met de verkeerde wegen verbonden? Traceer over het verkeerde segment om te bewerken, of gebruik het gummetje.

– Zet een klik uit op wegen (magneetpictogram) en zoom in om de kaart handmatig te traceren. (Probeer over te schakelen naar een satellietlaag). – Het weergeven van kaarten en continu werkende GPS op de achtergrond kan de levensduur van de batterij drastisch verkorten.

Is My Maps gratis?

Met de gratis dienst My Maps van Google kun je je eigen kaarten maken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een wandelroute wilt uitstippelen of een roadtrip wil voorbereiden. Hoe je routes kunt maken in My Maps, leggen we uit in dit artikel.