Wattage Berekenen Fietsen

Wattage Berekenen Fietsen
Het relatieve vermogen – Naast absoluut vermogen heb je ook relatief vermogen. Dit vermogen is net iets anders. Het is namelijk de wattage die een wielrenner aan het trappen is gedeeld door het totale lichaamsgewicht van de wielrenner, uitgedrukt in watt/kg.

Hoeveel watt moet ik kunnen fietsen?

Welke vermogens trappen de profs? – Om een plekje te bemachtigen in een profploeg, zou dat getal boven de 6 watt per kilogram moeten liggen. Beginnende fietsers zitten tussen de 2,5 en 3,2 voor mannen en 2,1 en 2,8 voor vrouwen. Snelle recreatieve fietsers produceren een vermogen tussen de 3,7 en 4,4 watt voor mannen en 3,2 tot 3,8 watt voor vrouwen.

Als je op 2,9 uitkomt en naar 3,9 wilt, kijk dan eerst naar je gewicht. Dat is meestal hetgeen je vrij makkelijk kunt veranderen. Als je gewicht aan de hoge kant is, kun je gebruik maken van trainingen die gericht zijn op afvallen en gebruikmaken van een voedingsplan. Als je gewicht goed is, werk dan aan je kracht.

Regelmatige krachttraining, met name squats, legpresses en step-ups kunnen uitkomst bieden en dat is precies wat je vindt in onze video-cursus Krachttraining voor Wielrenners, De kracht vervolgens vertalen naar snelheid op de fiets vraagt om het doen van intervaltraining.

Hoeveel watt voor km per uur?

Op vlak terrein – Op vlak terrein maakt een aantal kilo meer of minder niet zo’n verschil. Om 30 km/uur te fietsen (uitgaande van geen tegenwind) moet een renner van 70 kg met een fiets van 9 kg ongeveer 172 watt fietsen. Weegt deze renner 80 kg dan komt dit neer op 176 watt en voor iemand van 95 kg 183 watt.

Of, anders gesteld: met hetzelfde wattage (172 watt) gaat de lichtere renner 0,3 km/uur harder dan iemand van 80 kg. Wordt het terrein bochtiger dan ontstaan er meer verschillen. Een zwaardere renner zal eerder moeten remmen om op tijd vaart te verminderen (zijn remweg is door het extra gewicht langer) en hij moet na de bocht meer kracht leveren om weer op gang te komen.

De lichtere renner kan iets later in zijn remmen knijpen en heeft minder power nodig om weer op snelheid te komen.

Hoe hoger de watt hoe beter?

Het is de snelheid waarmee het apparaat energie verbruikt. Hoe meer watt, hoe meer energie per seconde het apparaat nodig heeft om zijn werk te doen. Het verband tussen een watt en een kilowatt is hetzelfde als dat tussen een meter en een kilometer: één kilowatt is duizend watt.

Hoe hard is 250 watt?

De Mate 250W gaat 25 kilometer per uur en is daarom ook toegestaan op de openbare weg.

Hoeveel watt is goed?

Hoeveel watt op 1 groep? Verschil bij 220 en 230 volt – Een vuistregel voor het handhaven van de hoeveelheid stroom door één groep luidt als volgt: 3500 Watt is de standaard, wat altijd goed is. Echter, als u deze waarde preciezer wilt weten, zal u onderscheidt moeten maken tussen 220 en 230 Volt.

 1. Door één groep mag maximaal 16 Ampère aan stroom lopen.
 2. Nu kan u het vermogen uitrekenen door middel van de spanning en de stroom, waarbij u de stroom, 16 Ampère, vermenigvuldigt met de spanning, dat ofwel 220 Volt ofwel 230 Volt is.
 3. Hierbij is de uitkomst 16 Ampère x 220 Volt = 3520 Watt.
 4. Zoals u ziet ligt dit dicht de waarde van de vuistregel.

Uit 16 Ampère x 230 Volt volgt 3680 Watt. Als u een grotere spanning heeft betekent dat dus dat het vermogen ook groter is. Echter kunt u niet meer gebruiken dan deze waarde, aangezien door een te hoge spanning het maximale vermogen kan worden overschreden.

You might be interested:  Aflossingsvrije Hypotheek Berekenen Hypotheker

Hoe snel is 350 watt?

Productbeschrijving – Maak kennis met de nieuwste elektrische step; dit model beschikt over achteraandrijving met een krachtige 350watt motor. Door deze krachtige motor accelereer je nog sneller met een topsnelheid van 30 km/per uur. Daarnaast beschikt de step over een 10,4ah accu waarmee je een actieradius hebt van 40 kilometer.

 • Deze E-step is voorzien van voor- en achterlicht, inclusief remlicht en een geïntegreerde bel.
 • De step is eenvoudig in te klappen middels een inklapsysteem om vervolgens mee te nemen in de metro of om achter in de auto te leggen.
 • De banden van de elektrische step van Essential Goods zijn 8,5 inch, anti lek banden, welke niet lek raken en extra comfort geven voor de ultieme rijervaring.

De elektrische step beschikt over een anti-diefstal functie, waarmee je de step overal kunt volgen. De step is waterdicht is waterdicht op IP54 niveau, hierdoor kan je door de regen en waterplassen rijden. Accu De elektrische step beschikt over een kwalitatieve LG accu.

Met een 18650 lithium-ion accu met een accucapaciteit van 10.4AH als voeding kan deze scooter op cruise snelheid een maximale actieradius van 40+km bereiken! Gebruik De E step heeft een breed scala aan luxe eigenschappen. Zo beschikt dit model over 8,5 inch massieve banden (22cm) die ervoor zorgen dat je comfortabel over de weg rijdt en geen lekke band krijgt en heeft de E step ook 3 rij standen — 15 km/u, 20 km/u en 32km.

Specificaties : ✠350 watt ✠Inklapbaar ✠12,5 kg ✠Antilek banden ✠Onboard Computer met snelheid en batterij range ✠Voor- en achterlicht ✠Remlicht ✠Schijfrem Garantie : Bij elke E-Step wordt een garantie van 1 jaar gegeven. In de doos: – 1x Elektrische Step – Oplader (eu) – Inbussleutel – 4 schroeven – Gebruiksaanwijzing

Hoeveel watt op hometrainer?

Voordelen hometrainers met een ergometer functie: –

De Wattage is instelbaar per 5 Watt, Omdat het niveauverschil tussen bijvoorbeeld 35 & 40 Watt niet groot is, is het ideaal om je kracht, spieren & beweging terug op te bouwen. Zo kan je week na week verbeteren.Wie als eens heeft moeten revalideren zal al wel gehoord hebben dat je moet fietsen op 60 Watt, Bij het grote deel van de ergometers kan je instellen dat je continu op 60 Watt blijft fietsen.Bij Hartslag-gestuurde trainingen kan je accurater trainen dankzij de kleine niveauverschillen. Zowel voor vetverbranding, conditieverbetering als revalidatie zijn hartslagtrainingen op je hometrainer interessant.Wil je een aantal keer per week trainen, of heb je snel last van je gewrichten? Dan zal je versteld staan hoe soepel een ergometer fietst. Inductie zorgt voor een aangename overbrenging die je de beste fietservaring zal geven.

Hoe wattage verhogen fietsen?

Simuleer klimtrainingen op een ergometer – Als je niet in de heuvels of bergen kunt trainen en je wilt beter leren klimmen, dan zou je ook op een ergometer klim trainingen kunnen simuleren. Dit kun je doen door blokken van een paar minuten met een trapfrequentie van 70-80 rpm te doen.

 • Tijdens deze blokken blijft je hartslag of vermogen onder je omslagpunt.
 • Deze intensiteit van deze blokken kun je langzaam opbouwen.
 • Als je basisconditie niet in orde is dan hebben deze trainingen geen zin en kunnen er zelfs voor zorgen dat je klimcapaciteiten minder worden.
 • Begin met een aantal korte blokken van 2 min net onder je omslagpunt en maak de blokken iedere twee weken iets langer.

Let er wel op dat het herstel van dit soort trainingen 24-48 uur in beslag neemt.

Is 200 watt veel?

Net als een auto verbruikt een gebouw energie. Maar: het grote verschil is: als je je auto niet gebruikt, verbruikt hij niets. Je huis wel! Best zonde, want je betaalt dus voor energie die je niet gebruikt. Deze ‘altijd aan’ elektriciteit kunnen we onderverdelen in twee delen: Rustverbruik: Elektriciteitsverbruik dat je nog hebt als je (voor je gevoel) alles hebt uitgezet.

Vaak zal dit je verbruik in de nacht zijn. Een deel van het rustverbruik is sluipverbruik. De rest is nodig om je huis ‘s nachts te laten draaien (bijv. je koelkast, ventilatie, cv etc). Dit verbruik is dus wel nuttig. Voor een klein gezin in een appartement is het mooi als je rustverbruik onder de 100 watt zit.

Heb je een grotere woning, met meer apparaten? Dan komt het voor dat je boven de 300 watt zit. Sluipverbruik: Onnodig rustverbruik. Bijvoorbeeld veroorzaakt door een te oude koelkast, of een lampje dat altijd in de kelder aan blijft staan. Weggegooide energie dus! Sluipverbruik wil je terugbrengen tot 0.

You might be interested:  Netto Vakantiegeld Berekenen 2016

Hoeveel watt moet ik kiezen?

Hoeveel Watt heeft een TL buis? – Nu we hebben gezien hoeveel efficiënter LED lampen zijn in vergelijking met gloeilampen, vraag je jezelf misschien af hoe het zit met TL buizen. En ook voor deze traditionele lampen geldt dat de LED variant stukken zuiniger is.

 • Met LED TL verlichting bespaar je gemiddeld 50% aan energiekosten.
 • Maar dat is niet het enige voordeel, want fluorescentiebuizen bevatten kwikdamp.
 • En deze giftige stof is niet bevorderlijk voor het milieu.
 • Ook kan het flikkerende licht van opstartende of defecte TL buizen hoofdpijn en migraine veroorzaken.

LED TL buizen zijn vrij van giftige stoffen en flikkeren niet, Bovendien zijn ze verkrijgbaar in meerdere kleurtemperaturen en gaan ze effectiever om met hun lichtopbrengst, omdat het licht niet 360 graden rond schijnt, maar in een smallere gradenbundel die alleen naar beneden en de zijkanten is gericht.

Hoeveel watt trapt een gemiddelde wielrenner?

Geleverd vermogen gemeten tijdens een eindsprint bij het wielrennen

 • samenvatting
 • ·
 • Geactualiseerd: 28-02-2020
 • ·
 • Publicatiedatum: 7-10-2015
 • ·
 • 2 min

De laatste 10 minuten voorafgaand aan een fietssprint loopt het vermogen dat profwielrenners leveren op van ruim 300 W tot bijna 500 W op een minuut voor de sprint. Tijdens de sprint ligt het piekvermogen van de sprinters ongeveer rond de 1250 W waarbij de snelheid richting de 70 km/u gaat. Het is de climax van menig wielrenkoers, de massasprint om de eindzege. Voordat het zover is moeten de wielrenners eerst urenlang koersen. Tijdens de laatste kilometers nemen de spanning en snelheid toe en komen de sprintersploegen naar voren om hun sprinters in een goede positie in de finishstraat af te leveren.

 1. De sprinters moeten dan, na een urenlange duurinspanning, nog 1 keer alles geven tijdens de sprint.
 2. Menaspà en collega’s hebben data van 6 topsprinters verzameld om onder andere inzicht te krijgen in hoeveel vermogen zij voor en tijdens de sprint leverden.
 3. Zes sprinters die lid waren van WorldTour teams zijn 2 jaar lang tijdens hun wedstrijden gevolgd.

Door middel van een SRM-systeem op hun fiets zijn de vermogensdata verzameld van de koersen die zij gefietst hebben. De onderzoekers hebben alleen naar de data gekeken als de koersen vlak waren, in een sprint eindigden en als de sprinters minimaal in de top-5 beland waren.

Naast het geleverde vermogen is ook de snelheid gemeten waarmee de sprinters fietsten. De onderzoekers hebben de data verzameld onder andere 10 minuten voor de sprint, 1 minuut voor de sprint en tijdens de sprint. In totaal zijn er 17 koersen geanalyseerd die aan de gestelde criteria voldeden. Uit de SRM-data bleek dat de sprinters 10 minuten voor de sprint gemiddeld ruim 300 W leverden, terwijl dit op 1 minuut voor de sprint opliep tot gemiddeld bijna 500 W.

Het piekvermogen tijdens de sprint lag gemiddeld rond de 1250 W terwijl de pieksnelheid tijdens de sprint gemiddeld 66 km/u was. Uiteraard is het geleverde vermogen niet allesbepalend in een massasprint. Ook de tactiek speelt een belangrijke rol. Vooral het moment van “aangaan” is daarbij belangrijk.

 1. Een sprinter moet er voor zorgen dat hij niet te vroeg op kop komt.
 2. Toch geeft deze studie een goed beeld van wat er fysiek nog gevraagd wordt van een sprinter aan het eind van een etappe.
 3. Het lijkt erop dat een lange duurinspanning zijn weerslag heeft op het vermogen dat een topsprinter nog kan leveren gelet op het feit dat 1250 W niet hoog is voor een topsprinter.
You might be interested:  Wia Excedent Verzekering Premie Berekenen

Vanuit dat oogpunt is het belangrijk om een talentvolle sprinter niet alleen te beoordelen op het piekvermogen dat hij kan leveren vanuit rust maar om ook te bepalen waar hij fysiek nog toe in staat is na een lange duurinspanning.

Menaspà P, Quod M, Martin DT, Peiffer JJ, Abbiss CR (2015) Physical demands of sprinting in professional road cycling. Int.J. Sport Med., In Press, DOI: 10.1055/s-0035-1554697

Dit artikel is ook getoond op Meld je aan voor de maandelijkse kennis-update van Allesoversport.nl en mis nooit meer iets over sport en bewegen. : Geleverd vermogen gemeten tijdens een eindsprint bij het wielrennen

Hoeveel watt op hometrainer?

Voordelen hometrainers met een ergometer functie: –

De Wattage is instelbaar per 5 Watt, Omdat het niveauverschil tussen bijvoorbeeld 35 & 40 Watt niet groot is, is het ideaal om je kracht, spieren & beweging terug op te bouwen. Zo kan je week na week verbeteren.Wie als eens heeft moeten revalideren zal al wel gehoord hebben dat je moet fietsen op 60 Watt, Bij het grote deel van de ergometers kan je instellen dat je continu op 60 Watt blijft fietsen.Bij Hartslag-gestuurde trainingen kan je accurater trainen dankzij de kleine niveauverschillen. Zowel voor vetverbranding, conditieverbetering als revalidatie zijn hartslagtrainingen op je hometrainer interessant.Wil je een aantal keer per week trainen, of heb je snel last van je gewrichten? Dan zal je versteld staan hoe soepel een ergometer fietst. Inductie zorgt voor een aangename overbrenging die je de beste fietservaring zal geven.

Hoeveel watt trapt Evenepoel?

De indrukwekkende cijfers van Remco Evenepoel in de Clasica San Sebastian | Remco Evenepoel ging net als in 2019 ook deze keer als eerste over de streep in de Clasica San Sebastian. De Belg zette een zeer puike prestatie neer en dat werd heel duidelijk aan de hand van enkele cijfers. Gepubliceerd op 01.08.22 1min © Imago Evenepoel maakte het verschil op het steilste stuk van de Erlaitz. De jonge Belg stak daar een tandje bij en niemand kon hem volgen, De renner van Quick Step-Alpha Vinyl reed ruim een uur alleen aan kop, waardoor hij voor de tweede keer deze wedstrijd kon winnen.

Het was niet zijn langste rit die hij alleen aan kop reed, maar deze prestatie mag zeker als één van zijn beste tot nu toe worden aanzien. Evenepoel was duidelijk veel te sterk voor de rest en dat bleek heel duidelijk bij de aankomst. De Fransman Pavel Sivakov kwam als tweede aan de finish, maar dat gebeurde maar liefst 1 minuut en 58 seconden na Evenepoel.

Dit gat van 1 minuut en 58 seconden is het grootste verschil in 10 jaar tijd in een eendaagse World Tour-race. Om dergelijk verschil terug te vinden in de Spaanse klassieker, moeten we al teruggaan naar 1990. Toen wist de legendarische wielrenner Minguel Indurain met een voorsprong van 2 minuten en 24 seconden zijn eerste achtervolger in de vernieling te rijden. © Iconsport Als er in het moderne wielrennen één statistiek is waar iedereen naar kijkt om het vermogen van fietsers te begrijpen, dan is het die van het wattage. Hoe hoger deze statistiek, hoe harder de rijder trapte. En hoe hoger het gemiddelde, hoe langer de inspanning.

Evenepoel tikte af op een gemiddelde van 315 watt, oftewel 5 watt per kilogram, en dat over een afstand van 225 kilometer. Beter nog, tijdens zijn aanval in de Erlaitz ontwikkelde de Belg 460 watt gedurende 10 minuten, ofwel 7,3 watt per kg. Zeer indrukwekkende cijfers, maar Evenepoel kan naar eigen zeggen nog beter.

“Ik denk dat ik nog beter kan zijn aan de start van de Vuelta. Ik ben nog niet in topvorm.” © Iconsport Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt. : De indrukwekkende cijfers van Remco Evenepoel in de Clasica San Sebastian