Wattage Berekenen Led Lamp

Wattage Berekenen Led Lamp

Hoeveel watt LED lamp heb ik nodig?

Hoeveel Watt heeft een TL buis? – Nu we hebben gezien hoeveel efficiënter LED lampen zijn in vergelijking met gloeilampen, vraag je jezelf misschien af hoe het zit met TL buizen. En ook voor deze traditionele lampen geldt dat de LED variant stukken zuiniger is.

 • Met LED TL verlichting bespaar je gemiddeld 50% aan energiekosten.
 • Maar dat is niet het enige voordeel, want fluorescentiebuizen bevatten kwikdamp.
 • En deze giftige stof is niet bevorderlijk voor het milieu.
 • Ook kan het flikkerende licht van opstartende of defecte TL buizen hoofdpijn en migraine veroorzaken.

LED TL buizen zijn vrij van giftige stoffen en flikkeren niet, Bovendien zijn ze verkrijgbaar in meerdere kleurtemperaturen en gaan ze effectiever om met hun lichtopbrengst, omdat het licht niet 360 graden rond schijnt, maar in een smallere gradenbundel die alleen naar beneden en de zijkanten is gericht.

Hoeveel is 60 watt in LED?

Vergelijk het vermogen van de lamp – De onderstaande vergelijkingstabel verduidelijkt met welke spaarlamp of led u uw oude gloeilamp of halogeenlamp kan vervangen om evenveel licht te krijgen. Dit staat voor het vermogen van de lamp uitgedrukt in watt,

Klassieke gloeilamp 1 Halogeenlamp 2 Spaarlamp Led
25 watt 15 watt 6 watt 2 watt
40 watt 25 watt 10 watt 5 watt
60 watt 40 watt 18 watt 7 watt
75 watt 45 watt 18 watt 9 watt
100 watt 60 watt 25 watt 12 watt

1) verdwenen sinds 1 september 2012 (2) geleidelijk verdwenen sinds 1 september 2018

Hoeveel is 10 watt LED?

Lumen naar watt tabel – In onderstaande tabel ziet u de verschillen in wattage met een normale gloeilamp. Het grote voordeel van led verlichting is dat u dezelfde lichtopbrengst produceert met minder wattage wat zorgt voor een lamp die zuiniger is. Meer voor minder dus.

Wattage gloeilamp Wattage ledlamp Aantal lumen
15 watt 1 – 2 watt 100 – 150 lumen
25 watt 2 – 3 watt 200 – 300 lumen
40 watt 4 – 8 watt 400 – 500 lumen
60 watt 9 watt 700 – 800 lumen
75 watt 10 watt 900 – 1100 lumen

U weet nu waar u op moet letten als u op zoek bent naar de gewenste lichtopbrengst, maar hoeveel lumen heeft u nu daadwerkelijk nodig voor uw led lamp?

Hoeveel is 150 watt in LED?

150 Watt vervangen door LED – Een 150 Watt gloeilamp is vergelijkbaar met een 1500 lumen LED lamp en kan dan ook door een, Watt LED lamp worden vervangen. : LED gloeilampen

Hoeveel licht geeft 6 watt LED?

Lichtopbrengst van een LED lamp bepalen – Het aantal watt van traditionele verlichting is niet te vergelijken met het aantal watt van verlichting. Wanneer beide soorten verlichting namelijk eenzelfde hoeveelheid licht afgeven, verschilt het aantal watt enorm.

 1. Een traditionele lamp zal dan ook veel meer watt verbruiken dan een.
 2. Om toch duidelijk te maken hoeveel licht een uitstraalt wordt het aantal watt van een weergegeven, het aantal watt van een traditionele lamp en het aantal van de lamp.
 3. Voorbeeld Een 6-60 lamp betekent dat de LED 6 Watt verbruikt en evenveel licht geeft als een halogeenlamp van 60 Watt.
You might be interested:  Kosten Verdelen Berekenen

Het elektriciteitsverbruik wordt dus gedeeld door 10 voor dezelfde lichtopbrengst. De daadwerkelijke lichtopbrengst bedraagt 600 lumen bij een 6-60 watt lamp.

Welke LED lamp heb ik nodig?

– LED downlights hangen in plafonds en moeten hun lichtcapaciteit overbrengen op een groter oppervlak. Daarom is een hoge lichtopbrengst bij deze LED verlichting wat meer van belang. Bij Lampdirect ben je op het juiste adres voor het kopen van de juiste LED downlight.

 1. Deze hebben we beschikbaar in diverse kleurtemperaturen en afmetingen.
 2. Een gradenbundel vertelt iets over de hoek van de lichtbundel die een lichtbron uitstraalt.
 3. LED lampen met een smalle gradenbundel (4° – 19°) zijn vooral geschikt als accentverlichting en om objecten/producten in de spotlights te zetten.

Daarbij is 4000 Kelvin een geschikte kleurtemperatuur. LED lampen met een medium gradenbundel (24° – 40°) dienen vooral als algemene verlichting in onder andere woningen, restaurants en de retail. Hierbij raden wij de lichtkleur 2700 Kelvin aan. Ook is er nog onderscheid tussen een brede gradenbundel (60° – 150°) en een zeer brede gradenbundel (160° – 360°).

Hoeveel licht geeft 50 watt LED?

Hoeveel lumen produceert een 3 watt LED-spot? – is de eenheid die gebruikt wordt voor het uitdrukken van lichtopbrengst. LED-spotjes van 3 watt en 50 watt halogeenspots leveren beide 300 lumen licht op. Voor de beeldvorming: 300 lumen is iets meer dan de gemiddelde sfeerverlichting en wordt vaak gebruikt als accentverlichting voor voorwerpen die dichtbij staan of als taakverlichting.

Heeft u nu al halogeenspots van 50 watt, dan heeft u wel een idee hoeveel licht 300 lumen ongeveer is. U kunt uw spots dan gerust door LED-spotjes vervangen, want u krijgt dezelfde hoeveelheid licht. Het verschil is dat uw nieuwe LED-spots van hogere kwaliteit zijn en een stuk minder elektriciteit verbruiken.

: Hoeveel watt LED gebruik ik om 50 watt halogeen te vervangen?

Hoeveel is 25w in LED?

De kleurtemperatuur helpt verschillende sferen te creëren. LED lampen met een lage Kelvin waarde genereren warm geel licht, Deze zorgen voor een ontspannen en gezellige sfeer in huis. LED Lampen met een hoge Kelvin waarde produceren koel blauw licht, Deze hebben een stimulerende werking en zijn ideaal voor taken die concentratie vereisen, zoals bijvoorbeeld kantoorwerkzaamheden.

Voor extra warmwit is <2700K de juiste keuze. Voor warmwit is 3000-3200K de juiste keuze. Voor neutraal wit is 5000K de juiste keuze. Voor koelwit is >8000K de juiste keuze.

Een ander criterium waaraan de kwaliteit van een ledlamp kan worden ontleend, is de levensduur. Een indicatie voor de levensduur is de temperatuur die een ledlamp bereikt. LED lampen worden minder warm dan gloei- en spaarlampen. Maar zijn wel gevoelig voor hoge temperaturen.

Hoewel LED lampen van buitenaf niet warm aanvoelen, kan de temperatuur in de behuizing tot wel 50 graden oplopen. Om warmte af te voeren worden LED lampen voorzien van een aluminium koellichaam (printplaat). Als de kwaliteit van dit materiaal onvoldoende is wordt de warmte niet goed afgevoerd. Hierdoor gaat de levensduur van de ledlamp aanzienlijk achteruit.

LED lampen met printplaatjes van slechte kwaliteit kunnen bij blootstelling aan hoge temperaturen krimpen en uitzetten met als gevolg dat een van de onderdelen loslaat en de lamp het niet meer doet. De meest voorkomende oorzaak van het kapot gaan van een ledlamp is oververhitting van het materiaal.

Wat is 75 watt in LED?

Waarom zou u 75 watt halogeen lampen vervangen door LED? – Zoals u al kunt zien aan het verschil in (watt)vermogen, gebruiken LED-spots veel minder stroom om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als een halogeenlamp. Doordat LED-lampen minder warmte produceren ten opzichte van halogeen, kunnen zij de elektriciteit effectiever omzetten in licht.

Hoeveel licht geeft 20 watt LED?

Hoeveel watt led moet ik kiezen om een 20 watt halogeenspot te vervangen? Heeft u op dit moment halogeenspots en wilt u deze vervangen door LED-spots, dan vraagt u zich waarschijnlijk af welke spotjes u het beste kunt kiezen.20 watt halogeenspots kunt u vervangen door LED-spotjes van 1 watt. Deze spotjes hebben een lage lichtintensiteit, die zorgt voor een gezellige sfeer in uw woning.

You might be interested:  Besparing Nieuwe Cv-Ketel Berekenen

Hoeveel licht geeft 5 watt LED?

Hoeveel watt is 5 watt led? – 5 watt led is vergelijkbaar met een gloeilamp van ongeveer 50-60 watt.

Hoeveel is 1000 watt in LED?

Wat voor bouwlamp moet ik nemen? – Hoe hoog de lichtopbrengst is die u nodig heeft bij het gebruik van een bouwlamp is afhankelijk van het type werkzaamheden en de ruimte. In de meeste gevallen volstaat een lamp vanaf 1000 lumen (ongeveer 10W LED of 50W halogeen) maar er zijn gevallen waarin je echt een hogere hoeveelheid lumen nodig hebt en bijvoorbeeld moet gaan voor een LED-bouwlamp van 100 Watt of zelfs een LED-bouwlamp van 200 Watt.

Donkere muren. Zwart en andere donkere kleuren absorberen veel licht. Daardoor kan een sterkere bouwlamp nuttig zijn Schilders moeten goed oneffenheden kunnen vinden op de muren. Een felle verlichting is daarvoor noodzakelijk Grote ruimtes of open lucht. De benodigde lichtsterkte is afhankelijk van het gebied dat je wilt verlichten. In grotere ruimtes of in de open lucht is vaak een hoge lichtopbrengst gewenst

Hoeveel is 200 watt in LED?

200 Watt in Lumen > Vervanger voor 200 watt

Type lamp 200-300 Lumen 300-500 Lumen
Gloeilamp 25-30 Watt 40 Watt
Halogeenlamp 18-25 Watt 35 Watt
Spaarlamp 5-6 Watt 8 Watt
LED-lamp 2-4 Watt 3-5 Watt

Welke LED lamp voor 40 watt?

Lumen vergelijken met watt – Om makkelijker te wennen aan lumen, vergelijken we de lichtstroom in lumen van een lamp met het vermogen in watt van een gloeilamp. Dat doen fabrikanten ook. Op het doosje van een ledlamp staat bijvoorbeeld dat hij 470 lumen is en dat dat overeenkomt met een gloeilamp van 40 watt. In de tabel hieronder hebben we lumen vergeleken met watt.

Gloeilamp wattage Lichtopbrengst
15 watt 100 tot 150 lm
25 watt 200 tot 300 lm
40 watt 400 tot 500 lm
60 watt 700 tot 800 lm
75 watt 900 tot 1000 lm
100 watt meer dan 1300 lm

Om je een idee te geven: met 800 lumen kun je makkelijk een kamer verlichten.200 lumen is meer iets voor een schemerlamp. Meerdere sfeerlampjes bij elkaar (bijvoorbeeld kaarsjes in een kroonluchter) moeten niet veel meer dan 100 lumen per stuk zijn. Het kan lastig zijn om in de winkel een ledlamp te vinden die echt weinig licht geeft.

 1. Bijvoorbeeld 50 lumen, vergelijkbaar met een gloeilampje van een watt of 5.
 2. Maar ze zijn er wel degelijk.
 3. Via internet is er veel keuze in bijvoorbeeld ledlampen van 0,5 watt.
 4. Je kunt die als sfeer- of nachtlampje gebruiken.
 5. Let op : De tabel geldt voor rondschijnende lampen (peertjes), niet voor spots (reflectorlampen).

In de lichtbundel van een spot is het licht feller. Daarom hoeft een spot minder lumen te hebben dan een peertje om op de plek waar het licht valt hetzelfde effect te hebben. Bij spots geldt de volgende vuistregel:

als je een 35 watt halogeenspotje vervangt, heb je zo’n 250 lumen nodig voor een 50 watt halogeenspot zo’n 350-400 lumen.

Vaak staat op de verpakking van een ledspot ook welk wattage halogeenspot hij vervangt.

Hoeveel licht geeft 12 watt LED?

Hoeveel lumen is 12 watt LED? Een LED lamp van 12 watt per meter geeft ongeveer 1260 lumen af. Dit komt overeen met een gloeilamp van ongeveer 120 watt en een halogeenlamp van 100 watt of een Spaarlamp van 20 watt. Hierdoor is een LED verlichting de meest energiezuinige oplossing.

Hoeveel licht geeft 60 watt?

40 Watt = 400 tot 500 Lumen.60 Watt = 700 tot 900 Lumen.80 Watt = 1000 tot 1200 Lumen.100 Watt = meer dan 1300 Lumen.

You might be interested:  Zakelijke Hypotheek Berekenen Online

Is 60 watt veel?

Watt zeg je? De juiste lichtopbrengst. Hoe zit het nou precies met die lichtopbrengst? 60 watt is net te veel en dus niet gezellig boven de keukentafel. En bij 10 watt in de schemerlamp kan je net dat ene puzzelstukje niet er in leggen zoals dat hoort.

Gloeilamp Spaarlamp LED-lamp
15 watt 100 – 150 Lumen
25 watt 5-7 watt 200 – 300 Lumen
40 watt 8-10 watt 300 – 500 Lumen
60 watt 12-15 watt 500 – 800 Lumen
75 watt 14-20 watt 700 – 1000 Lumen
100 watt 20-25 watt > 1000 Lumen

Even belangrijk om te vermelden is dat deze tabel alleen geldt voor rondschijnende lichtbronnen, niet voor spots. De lichtbundel van een spot is feller, daarom zal deze minder lumen nodig hebben om hetzelfde effect te hebben. Vaak staat er op de verpakking van de lichtbron hoeveel wattage gloeilamp of spaarlamp deze vervangt voor lumen.

Hoeveel watt is 8 watt LED?

Een LED lamp die veel licht geeft – Wanneer je op zoek bent naar een LED lamp die veel licht geeft dan is een 8 Watt lamp een hele goede optie. Het is ongeveer vergelijkbaar met een ouderwetse gloeilamp van 60 Watt of 75 Watt. Maar dan stukken goedkoper in gebruik.

 • Wil jij goed licht hebben boven je eettafel om de krant goed te kunnen lezen? Of zoek je een goede LED lamp voor boven je een bureau tijdens het thuiswerken? Dan is een 8 Watt lamp een goede keuze.
 • Deze LED lampen zijn voorzien van spiraal (filament).
 • Dus zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens prachtig uit.

: Waarom kiezen voor een 8 Watt LED lamp?

Hoeveel is 806 lumen in watt?

‘Watt’ ten opzichte van ‘Lumen’

Lichtopbrengst in Lumen
15 watt 90 136
25 watt 220 249
40 watt 415 470
60 watt 710 806

Hoeveel licht geeft 5 watt LED?

Hoeveel watt is 5 watt led? – 5 watt led is vergelijkbaar met een gloeilamp van ongeveer 50-60 watt.

Hoeveel watt licht in woonkamer?

Het wattage van een lamp geeft aan hoeveel energie de lamp verbruikt. Welk wattage je nodig hebt voor jouw lamp is afhankelijk van de hoogte van de ruimte, het oppervlakte van de ruimte en hoe fel je de ruimte wil verlichten. Tegenwoordig zijn vrijwel alle lampen LED lampen.

 • Dit zijn energiezuinige lampen met een laag wattage.
 • In een gemiddelde woning zorgt een LED lamp met een wattage tussen de 3w en 6w vermogen voor voldoende licht.
 • Hierbij is het zo dat je wanneer je de lamp hoog hangt je kiest voor een lichtbron met sterker licht en dus een hoger wattage.
 • Ies voor de eettafel bijvoorbeeld voor een 3w tafellamp en een 6w plafondlamp.

Voor het verlichten van echt hoge ruimtes, zoals een magazijn, zijn lampen verkrijgbaar tot wel 250w. Bij het kiezen van de juiste lichtbron wordt er ook gekeken naar de lichtopbrengst die nodig is voor een ruimte. De lichtopbrengst wordt uitgedrukt in lumen.

Hoeveel licht geeft 3 watt LED?

Hoeveel lumen produceert een 3 watt LED-spot? – is de eenheid die gebruikt wordt voor het uitdrukken van lichtopbrengst. LED-spotjes van 3 watt en 50 watt halogeenspots leveren beide 300 lumen licht op. Voor de beeldvorming: 300 lumen is iets meer dan de gemiddelde sfeerverlichting en wordt vaak gebruikt als accentverlichting voor voorwerpen die dichtbij staan of als taakverlichting.

 1. Heeft u nu al halogeenspots van 50 watt, dan heeft u wel een idee hoeveel licht 300 lumen ongeveer is.
 2. U kunt uw spots dan gerust door LED-spotjes vervangen, want u krijgt dezelfde hoeveelheid licht.
 3. Het verschil is dat uw nieuwe LED-spots van hogere kwaliteit zijn en een stuk minder elektriciteit verbruiken.

: Hoeveel watt LED gebruik ik om 50 watt halogeen te vervangen?