Zakelijke Hypotheek Berekenen Online

Zakelijke Hypotheek Berekenen Online

Hoeveel kan ik zakelijk lenen hypotheek?

Hoogte van de risico-opslag – De bank beoordeelt of u de hypotheek kunt betalen. Hierbij kijkt de geldverstrekker naar uw kennis en ervaring als ondernemer, het aantal jaren dat uw bedrijf bestaat en de financiële buffer die u heeft. De bank berekent op basis van de beoordeling hoeveel risico-opslag u betaalt over de basisrente.

 1. Een goedlopend en winstgevend bedrijf dat al een tijd meegaat, betaalt bijvoorbeeld minder rente dan een startende ondernemer.
 2. De meeste banken financieren maximaal 70% van de marktwaarde (ook wel economische waarde genoemd) van een bedrijfspand.
 3. De marktwaarde is de waarde van het pand waarvoor het verkocht zou worden in een vrije markt.

Met een zakelijke hypotheek heeft u dus niet het volledige aankoopbedrag bij elkaar om het bedrijfspand te kopen. U heeft ook eigen geld nodig. Een voorbeeld: voor de koop van een bedrijfspand van € 250.000 moet u zelf minimaal € 75.000 inleggen. U kunt ook op andere manieren financiering regelen voor de hypotheek op uw bedrijfspand.

Zoals, en, Met alleen de aankoopprijs bent u er nog niet als u een bedrijfspand wilt kopen. U krijgt ook te maken met een aantal eenmalige kosten. Zoals de kosten voor het bepalen van de waarde van het pand (taxatie), overdrachtsbelasting en het vastleggen van de koop bij de notaris. De overdrachtsbelasting voor is vanaf 1 januari 2023 10,4%.

Tot die tijd is het 8%. Let hierbij op de uitzonderingen. Denk ook aan de jaarlijks terugkerende kosten, bijvoorbeeld voor onroerendezaakbelasting (ozb), opstalverzekering en onderhoud. Houd rekening met deze kostenposten, voordat u een bedrijfshypotheek afsluit.

Kun je zakelijk een hypotheek krijgen?

Een zakelijke hypotheek kun je gebruiken voor de aanschaf van een bedrijfspand, zoals een kantoor, magazijn of productieloods, een verbouwing of de aankoop van grond. Hier kun je online snel en eenvoudig: Een zakelijke hypotheek aanvragen. Checken of je in aanmerking komt voor groenfinanciering.

Hoeveel kan ik lenen met mijn BV?

Wat zijn de regels? – Er zijn een aantal regels die gelden voor het lenen van de BV:

Je mag een bedrag lenen, maar alleen als het bedrag wordt gebruikt om de bedrijfskosten te dekken en niet voor persoonlijke zaken. Het bedrag dat je mag lenen is beperkt en bepaald door de balans van de BV. Het bedrag dat je mag lenen mag niet hoger zijn dan de waarde van de zekerheden. Je moet het geleende bedrag met rente terugbetalen. De terugbetaling van het geleende bedrag en de rente moeten binnen een bepaalde periode worden verricht.

You might be interested:  Belasting Over Aandelen Berekenen

Hoeveel kan ik lenen als startende ZZP er?

ZZP Lening

Vergelijk meerdere aanbiedingen voor zzp’ers Makkelijk aangevraagd in enkele stappen 100% gratis en vrijblijvend

Wat is je leendoel? Voorraad Inventaris Machines Marketing Debiteuren Voertuigen Hypotheek Verbouwing Voorfinanciering Herfinanciering Overig Als zzp?er is een zakelijk geld lenen niet altijd eenvoudig. Dit komt onder andere omdat zzp’ers geen vast inkomen hebben.

Het risico voor de kredietverstrekker is hierdoor groter. Toch heb je liquide middelen nodig om te kunnen investeren in je bedrijf. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden voor (startende) zzp’ers om aan een financiering te komen. Het kan dus lastig zijn om als zzp’er een lening aan te vragen. De opties voor een zijn beperkter.

De voorwaarden zijn niet alleen verschillend per aanbieder, maar ook per soort bedrijfslening. Voor zowel zzp’ers als andere ondernemers werkt geld lenen hetzelfde. Hoe jouw bedrijfslening eruitziet, hangt af van jouw doelen en wensen. Als zzp’er kun je een zakelijke lening aanvragen. Een zakelijke ZZP lening is een lening van een bank aan een zelfstandige ondernemer. Met een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer. Kredietverstrekkers hanteren verschillende eisen voor het aanvragen van een zakelijke lening.

Tijdens het aanvragen van de zakelijke lening wordt het vastgesteld. De lening betaal je maandelijks in vaste termijnen terug. Het afgeloste bedrag kan niet opnieuw opgenomen worden. Voor zzp’ers zijn de voorwaarden anders dan voor andere ondernemers. Zo wordt er gevraagd naar meer papierwerk of extra gerantstelling.

Let wel, een zakelijke lening wordt vaak geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Vraag nu een lening aan als zzp’er!

100% gratis en vrijblijvend!

Een is een lening waarbij een bedrag flexibel opgenomen kan worden. Hierbij heb je te maken met een variabele en looptijd. Het bedrag dat je op kan nemen is een afgesproken kredietlimiet. Je kunt dus geld opnemen tot dit limiet. De rente betaal je over het opgenomen bedrag.

Aflossingen kunnen bij een zakelijk krediet wél vaker opgenomen worden. Ook met een zakelijk krediet krijg je in de meeste gevallen een BKR-registratie. Factoring is een vorm van financieren waarbij je het debiteurenbeheer uit handen geeft aan een factoringbedrijf. De openstaande facturen worden direct deels of helemaal door het factoringbedrijf betaald.

Dit biedt zelfstandigen een goede cashpositie, omdat je niet langer afhankelijk bent van betalingsverplichtingen. Lees meer over factoring. Je kunt als zzp’er in aanmerking komen met een microkrediet of een MKB-krediet. Dit is een klein krediet dat is bedoeld voor zzp’ers, midden- en kleinbedrijven.

 • Het zakelijke microkrediet verstrekt leningen tot €50.000.
 • Heb je meer zakelijk geld nodig dan €50.000, dan kom je in aanmerking met een MKB-krediet.
 • Een MKB-krediet is een zakelijke lening van €50.000 en €250.000.
 • Een borgstellingskrediet MKB is een bedrijfslening die door de overheid wordt gesteund.
 • Dit betreft een garantie die de overheid geeft aan aanbieders om een lening te verstrekken aan ondernemingen.
You might be interested:  Afschrijving Per Jaar Berekenen

Ondernemers die hiervoor in aanmerking komen, kunnen aanbieders onvoldoende zekerheid bieden met bijvoorbeeld een onderpand. Met een borgstellingskrediet kun je als zzp’er wel starten, groeien en uitbreiden. Als je zelfstandig ondernemer bent, maar niet beschikt over genoeg liquide middelen voor het aanschaffen van bedrijfsmiddelen, kan leasen een uitkomst bieden.

 • Met leasen wordt er geld geleend om bedrijfsmiddelen zoals auto’s, computers of machines te financieren.
 • Maandelijks betaal jij een bedrag voor het gebruik van het bedrijfsmiddel.
 • Hierdoor heb je geen grote investeringen, maar een maandelijks leasebedrag.
 • Je hebt de keuze uit financial lease en operational lease.

Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar. Dit betekent dat het bedrijfsmiddel op je balans terecht komt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de risico’s van het bedrijfsmiddel. Operational lease houdt in dat de leasemaatschappij eigenaar blijft van het bedrijfsmiddel. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert leningen. Zo registreren een aantal kredietverstrekkers zakelijke leningen bij het BKR. Dit biedt verstrekkers bescherming tegen te hoge leningen. Ook wordt er vaak gevraagd naar jaarcijfers. Dit voorkomt namelijk risico voor de aanbieders.

 • Met een negatieve BKR-registratie kan het lastig zijn om een lening aan te vragen.
 • Daarom is het van belang om na te gaan of een geldverstrekker een BKR-toetsing uitvoert.
 • Er zijn een die niet kijken naar jaarcijfers of een BKR-registratie.
 • In dat geval kunnen zij een minimale omzet eisen of vragen naar de cashflow.

Vraag nu een lening aan als zzp’er!

100% gratis en vrijblijvend!

Je kunt als zelfstandige ondernemer op twee manieren geld lenen bij een kredietverstrekker. Je hebt de keuze tussen een persoonlijke lening en een zakelijke lening. Zakelijke ZZP leningen zijn uitsluitend bedoelt voor zakelijke doeleinden. Dit betekent dat je het geld alleen mag gebruiken voor zakelijke bedrijfsmiddelen zoals een bedrijfsauto.

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet. Dat wil zeggen dat je het geleende geld gebruikt voor persoonlijke doeleinden, zoals het financieren van een nieuwe keuken. Alles wat je voor je bedrijf nodig hebt, financier je met een zakelijke ZZP lening. Als zelfstandig ondernemer wil je wellicht een lening aanvragen.

Het is dan belangrijk om een inschatting te maken of je kan voldoen aan de betalingsverplichtingen. De maandelijkse betalingsverplichting bestaat uit de aflossing, de rente en overige kosten. Er zijn tegenwoordig diverse aanbieders van zakelijke leningen, die elk andere voorwaarden hanteren.

You might be interested:  Lengte Kind Berekenen

· Looptijd · Flexibele rente of vaste rente · Minimale en maximale leenbedrag · Boetevrij aflossen · Bijkomende kosten

Geld lenen kost geld. Zorg dat je goed voor ogen hebt wat je wilt bereiken met je onderneming en waarom je financiële ruimte nodig hebt. Zoek samen met Finney naar een zakelijke lening die het beste bij jou past. : ZZP Lening

Hoeveel kan je lenen met 100 000 eigen inbreng?

Voortaan kan je nog maximum 90% van de waarde van een woning lenen. Anders gezegd: je moet 10% van de aankoopprijs zelf ophoesten. Die 90% is de uiterste grens, maar de Nationale Bank is in feite nog strenger. Ze adviseren banken namelijk om 80% te hanteren als maatstaf.

Hoeveel startkapitaal nodig eigen zaak?

Kies een vennootschapsvorm zonder startkapitaal – Kan je geen groot kapitaal investeren bij de opstart van je zaak? Kies dan voor een ondernemingsvorm waarbij dat niet nodig is. Bij een eenmanszaak is een startkapitaal bijvoorbeeld geen vereiste. Zie je het groter of ga je niet alleen ondernemen, dan richt je beter een vennootschap op.

de besloten vennootschap (BV) de naamloze vennootschap (NV) de coöperatieve vennootschap (CV) de maatschap

Voor een NV moet je sowieso het stevige bedrag van 61.500 euro kunnen inbrengen. Voor de BV en de CV daarentegen volstaat het dat de aandeelhouders bij oprichting een voldoende groot vermogen inbrengen, zodat de BV of CV minstens de volgende drie jaren operationeel kan blijven.

Afhankelijk van het soort activiteit dat je met je BV of CV wil uitoefenen, kan dat ‘voldoende groot vermogen’ dus groot of klein zijn. Ook voor de maatschap moet er een inbreng gebeuren, maar je hoeft niet aan te tonen dat je ingebracht vermogen voldoende groot is om de eerste drie jaar te kunnen overbruggen.

Pas wel op, want er kunnen nog andere vereisten zijn die kosten met zich meebrengen. De oprichting van sommige vennootschappen (BV, NV en CV) kan bijvoorbeeld enkel via notariële akte, waarbij je dan ook nog een gedetailleerd financieel plan moet voorleggen.

Is eigen inbreng verplicht?

Je eigen inbreng – Eigen spaarcenten op tafel kunnen leggen is een must als je graag een eigen woning koopt. Maar hoeveel is nu eigenlijk genoeg? Hoe meer, hoe liever natuurlijk, maar het is gangbaar om, Dat bedrag gaat niet volledig naar de bank, maar dekt ook andere bijkomende kosten. Voor een woning van 200.000 euro— 40.000 euro Voor een woning van 250.000 euro—50.000 euro Voor een woning van 300.000 euro— 60.000 euro Voor een woning van 350.000 euro—70.000 euro