Zilveren Kruis Premie Berekenen

Zilveren Kruis Premie Berekenen

Wat kost premie Zilveren Kruis?

De premie van de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis, de Basis Zeker, is in 2023 € 138,95 per maand (2022 € 131,45). Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: ‘Een verhoging van de premie is helaas onvermijdelijk. De zorgkosten blijven stijgen.

Hoeveel korting bij jaarbetaling Zilveren Kruis?

Betaal uw premie per jaar of half jaar en krijg korting De korting is 1% bij een jaarbetaling en 0,5% als u per half jaar betaalt. Dat is mooi meegenomen! U kunt in Mijn Zilveren Kruis kiezen op welke dag we afschrijven.

Welk pakket heb ik Zilveren Kruis?

Log dan in op Mijn Zilveren Kruis. Hier kunt u zien welk pakket u heeft. Geen DigiD? Vraag aan.

Wat zit er in basis zeker Zilveren Kruis?

U kunt met Basis Zeker gewoon terecht in alle ziekenhuizen U krijgt met Basis Zeker in 2023 100% vergoed (u betaalt wel eigen risico). Met onze zorgverzekering Basis Budget kunt u terecht in een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen. Mogelijk kunt u niet meteen in het ziekenhuis van uw eerste keus terecht.

Wat is de rekenpremie?

Stap 1: de rekenpremie – De rekenpremie is het bedrag dat zorgverzekeraars volgens de overheid aan hun verzekerden moeten vragen om ongeveer de helft van de zorgkosten van het komende jaar uit de basisverzekering te dekken. De andere helft van de zorgkosten komt via werkgevers en de overheid. Elk jaar maakt de overheid de rekenpremie op Prinsjesdag bekend.

Hoe hoog is de premie van zorgverzekering?

Hoogte zorgpremie 2023 De gemiddelde premie in 2023 is € 1657. Dit is gemiddeld € 138,11 per maand. Dat is ongeveer € 12 per maand meer dan in 2022.

Hoeveel gaat Zilveren Kruis omhoog 2023?

In 2023 is de premie van de Basis Zeker €138,95 per maand. De Basis Zeker is de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis. De premies van de andere basisverzekeringen stijgen ook. We zetten het even voor je op een rij:

Basis Zeker wordt € 138,95 per maand. Een stijging van € 7,50. Basis Budget wordt € 131,95 per maand. Een stijging van € 8,50. Basis Exclusief wordt € 152,75 per maand. Een stijging van € 8,80.

Zilveren Kruis mag wettelijk vanaf 1 januari 2023 geen collectieve korting meer geven op hun basisverzekeringen. Daarom is de basispremie dan voor iedereen met dezelfde basisverzekering gelijk. De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 2,4%.

You might be interested:  Stage 1 Tuning Berekenen

Wat vergoed Zilveren Kruis niet?

Bij sommige problemen krijgt u geen vergoeding – U krijgt geen vergoeding voor behandelingen van:

psychische klachten als u (nog) geen psychische stoornis heeft problemen op het werk, zoals burn-out of overspannenheid relatieproblemen een ouder-kind-relatieprobleem, mishandeling, rouwreactie, studieprobleem, identiteitsprobleem, acculturatieprobleem, religieus probleem of levensfaseprobleem aanpassingsstoornissen verstandelijke beperking slaapstoornissen premenstruele stemmingsstoornis communicatiestoornissen, bijvoorbeeld stotteren of een taalstoornis leerstoornissen, bijvoorbeeld dyscalculie of dyslexie een fobie, behalve als het om een situatie gaat die vaak voorkomt en begeleiding van de huisartsenpraktijk helpt niet genoeg of wanneer u bang bent voor bijvoorbeeld bloed of injecties verzamelstoornis, behalve als deze heel ernstig is lichte eetbuistoornis huidpulkstoornis, behalve als er ernstige lichamelijke complicaties zijn seksuele disfuncties, bijvoorbeeld erectieproblemen verslaving aan nicotine, bijvoorbeeld aan sigaretten beperkte neurocognitieve stoornis coördinatieontwikkelingsstoornis hechtingsstoornissen misofonie.

Hoeveel vergoed tandarts Zilveren Kruis?

U krijgt maximaal € 1.000 voor alle behandelingen samen – Als het bedrag op is, betaalt u de rest van de kosten zelf. In het nieuwe jaar krijgt u opnieuw € 1.000 vergoed.

Hoeveel fysio in basispakket Zilveren Kruis?

U krijgt 12 behandelingen voor 100% vergoed bij een gecontracteerde fysiotherapeut. Een gecontracteerde fysiotherapeut is een fysiotherapeut met wie wij afspraken hebben. Kiest u voor een niet-gecontracteerde fysiotherapeut? Dan krijgt u een lagere vergoeding per behandeling.

Wat zit er in de aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is een verzekering voor zorg die niet in de basisverzekering zit. Bijvoorbeeld voor brillen of lenzen. Of voor meer fysiotherapie dan het basispakket vergoedt. Een aanvullende verzekering is niet verplicht.

Hoeveel fysio bij 3 sterren Zilveren Kruis?

Opbouw vergoeding

Basisverzekering geen vergoeding
Aanvullend 3 sterren maximaal 27 behandelingen per kalenderjaar (waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie per indicatie)
Eigen risico U betaalt geen eigen risico
Collectiviteitsvoordeel Bekijk of u een extra vergoeding krijgt uit uw collectief. Zoek collectief

Is fysiotherapie verzekerd in basisverzekering?

Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket? Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

 • Jongeren tot 18 jaar krijgen maximaal de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed.
 • Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan kan de zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden.
 • Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen.

In de Zorgverzekeringswet staan deze aandoeningen opgesomd in de zogenaamde, Deze lijst bevat veel medische termen. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of u een aandoening heeft die op deze lijst staat.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

De goedkoopste zorgverzekering voor 2023 De allergoedkoopste zorgverzekering voor volgend jaar is opnieuw in handen van zorgverzekeraar Zekur. De budgetpolis met beperkte ziekenhuiskeuze kost €122,95 met het standaard eigen risico van €385 of €102,95 met het maximale eigen risico van €885.

Wat wordt vergoed vanuit de basisverzekering?

Wat zit er in de basisverzekering? – De basisverzekering, of het basispakket, vergoedt de belangrijkste zorg. Dit is onderdeel van de Zorgverzekeringswet (Zvw). In Nederland bepaalt de overheid welke vergoedingen in de basisverzekering opgenomen worden. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, ambulancevervoer, ziekenhuiszorg en medicijnen. Maar daarnaast ook:

You might be interested:  Bijtelling Auto Ouder Dan 15 Jaar Berekenen

Tandartskosten t/m 18 jaarKraamzorg en verloskundige hulpFysiotherapie: tot 18 jaar en voor chronische aandoeningenGeneesmiddelenPsychologische hulpWijkverplegingKosten voor de apotheek

Lees meer over de vergoedingen uit de basisverzekering. Wil je een uitgebreidere zorgverzekering die bijvoorbeeld ook fysiotherapie en tandartskosten vergoedt? Sluit dan, naast de basisverzekering, ook een aanvullende verzekering af. In ons vergoedingenoverzicht zorgverzekering zie je per verzekeraar wat er vergoed wordt.

Waarom is de zorgpremie zo hoog?

Gemiddeld 8 procent gestegen – Vergelijkingssite Zorgwijzer heeft berekend dat de basisverzekering in 2023 gemiddeld 138,45 euro per maand gaat kosten bij een eigen risico van 385 euro. Dit jaar is dat gemiddeld 128,30 euro per maand. De zorgverzekering wordt volgend jaar dus gemiddeld 10,15 euro per maand duurder, een toename van bijna 8 procent.

Waarom zorgverzekering zoveel duurder?

Hogere kosten, hogere premie – Dat de prijzen dit jaar fors stijgen, komt niet helemaal als een verrassing. Met Prinsjesdag schatte het kabinet in dat de premies gemiddeld met een euro of 11 zouden stijgen per maand. In de praktijk blijkt die stijging dus vaak iets lager uit te pakken. Lees ook: Treuzelende verzekeraars laten slachtoffers letselschade jaren wachten, SP wil boetes Toch zitten er flinke verschillen tussen verzekeraars. De één verhoogt maar met enkele euro’s, de ander tot wel 18 euro per maand. Dat komt doordat verzekeraars er voor kunnen kiezen om een deel van hun reserves in te zetten om de premiestijging te drukken.

Waarom wordt de zorg steeds duurder?

Ruim een derde van alle Nederlanders bezorgd om zorgkosten – Zorgverzekeringslijn 8 maart 2023 Uit de Nationale Monitor Geldzorgen blijkt dat Nederlanders zich meer zorgen zijn gaan maken over hun zorgkosten, zoals kosten voor medicijnen, medische behandelingen en de zorgverzekering. In december 2022 maakten 36% van de Nederlanders zich hier zorgen over. In september was dit nog 33%. Meeste zorgen om energierekening gevolgd door zorgkosten De, een initiatief van Universiteit Leiden en Wijzer in Geldzaken, onderzoekt ieder kwartaal over welke geldzaken Nederlanders zich zorgen maken. Uit de meting van december blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders (48%) zich zorgen maakt over de energierekening.

 1. Na de energierekening zijn Nederlanders het meest bezorgd over de zorgkosten (36%), gevolgd door huishoudelijke uitgaven, zoals eten en drinken (27%).
 2. De zorgen over zorgkosten zijn het hoogst bij Nederlanders met een laag inkomen (49%).
 3. Maar ook Nederlanders met een middeninkomen maken zich hier steeds meer zorgen over.

Stijgende kosten en hogere zorgpremies De zorg wordt steeds duurder. Dit komt onder andere door vergrijzing, een toename van het aantal chronisch zieken, duurdere behandelingen en duurdere medicijnen. Ook de energiecrisis en stijgende inflatie spelen een rol.

 • Deze leiden tot hogere energie- en materiaal kosten en tot hogere salarissen.
 • De consument merkt dit direct in de portemonnee.
 • Zo zijn we allemaal meer zorgpremie gaan betalen.
 • Zie ook het artikel op Skipr,
 • In 2023 gemiddeld ruim 10 euro meer per maand dan het jaar ervoor.
 • Zorgen over hoge kosten kunnen leiden tot zorgmijding Zorgen over hoge kosten kunnen leiden tot zorgmijding, uit angst voor het niet kunnen betalen van bijvoorbeeld het eigen risico of de eigen bijdrage.
You might be interested:  Nod Berekenen Online

Ook kunnen consumenten keuzes maken, die op de korte termijn de kosten drukken, maar op de lange termijn voor problemen kunnen zorgen. Bijvoorbeeld het opzeggen van de aanvullende verzekering, hoewel er sprake is van een hoge zorgvraag. Of het kiezen voor een maximaal vrijwillig eigen risico, zonder voldoende financiële buffer.

 1. Geldzorgen hebben een negatief effect op gezondheid Langdurige financiële zorgen en een gebrek aan perspectief leiden tot chronische stress, wat een negatief effect heeft op iemands (mentale) gezondheid.
 2. Ook komen door stress,
 3. Hierdoor kun je minder goed aan je problemen werken.
 4. Dus geldzorgen leiden tot een hogere zorgvraag.

Maar tegelijkertijd leiden financiële zorgverzekeringsproblemen tot een beperking van de toegang tot zorg. Pak financiële zorgverzekeringsproblemen aan Het is dus van groot belang dat financiële zorgverzekeringsproblemen worden aangepakt. Door het herkennen en oplossen van betalingsachterstanden.

Hoe bereken je de hoogte van de premie?

Aantal polissen/deelnemers * kans op schade (in %) * het gemiddelde schade bedrag Dus hier een voorbeeld: Als er 20.000 mensen een verzekering afsluiten voor hun fiets.1 op de 1.000 fietsen wordt gestolen. Gemiddelde schade per geval is 200 euro.1 op de 1.000, 20 op de 20.000.

Hoe wordt de premie berekend?

Hoe wordt de premie berekend? – Verzekeraars berekenen de premie op basis van verschillende zaken. Denk aan je leeftijd, de schadevrije jaren, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en je woonplaats. Sommige autoverzekeraars kijken naar je huisnummer voor de autopremie (en zelfs naar de huisnummertoevoeging).

Hoe wordt een premie berekend?

De hoogte van uw verzekeringspremie wordt aan de hand van een aantal factoren bepaald. Welke factoren dit zijn, verschilt vervolgens per verzekeraar. Deze factoren zijn voor verzekeraars namelijk een middel om het risico zo specifiek mogelijk in te schatten.

Wat kost zorgverzekering per maand?

Hoeveel bedraagt bijdrage ziekenfonds? – Hoeveel je moet bijdragen aan je ziekenfonds is afhankelijk van het ziekenfonds waarbij je aangesloten bent. Het bedrag schommelt tussen 81,60 en 102,48 euro per jaar. Je vindt een overzicht per ziekenfonds in de tabel bovenaan.

Wat kost een basisverzekering per jaar?

Gemiddeld betalen mensen 1.491 euro per jaar (124,25 euro per maand) voor een basisverzekering in 2022 (Bron: Vektis). Maar het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering is groot. In 2023 bedraagt de minimale premie voor een basisverzekering € 122.95 en de maximale premie € 156.50.

Hoeveel betaal je voor een basisverzekering?

Wanneer u een eigen risico betaalt – U betaalt een eigen risico als u 18 jaar of ouder bent en gebruikmaakt van zorg uit het basispakket, Behalve als het over zorg gaat waarvoor geen eigen risico geldt, zoals bijvoorbeeld de huisarts. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385. U betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen.

Hoe duur is een basisverzekering?

Hoeveel kost een zorgverzekering per maand? – Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De kosten voor een basisverzekering verschillen per verzekeraar. De premie ligt ongeveer tussen de 110-134 euro per maand. Bij elke verzekeraar kun je een basisverzekering afsluiten en betaal je niet extra als je bijvoorbeeld oud of ziek bent.