Zon Maan Ascendant Berekenen

Zon Maan Ascendant Berekenen

Wat is mijn maan en zon?

Verschil Sterrenbeeld en Maanteken – Volgens astrologen zegt je maanteken iets over jouw ware aard. Je zonneteken (sterrenbeeld) staat voor je ego en je Ascendant voor jouw manier van doen, terwijl je maanteken in onzekere situaties of bij de mensen die het dichtst bij je staan naar voren komt. Het is dus wie jij diep van binnen bent en gaat ook over wat zich onbewust in jouw binnenste afspeelt!

Hoe kun je je ascendant berekenen?

Ascendant berekenen – Tijd om erachter te komen wat jouw ascendant is! Hiervoor heb je een paar gegevens nodig: je geboortedatum, je geboortetijd en de plaats waar je bent geboren. Let erop dat je jouw geboortetijd zo precies mogelijk invult. Je ascendant verschilt namelijk elke twee uur.

 • Ga naar deze pagina op astro.com en vul daar de benodigde informatie in,
 • Vervolgens krijg je een soort cirkeldiagram te zien. Dit is je geboortehoroscoop! Hier staat nog veel meer in dan alleen je ascendant. Wil je daar meer over weten, verwijs ik je graag door naar dit artikel waarin ik uitleg hoe je geboortehoroscoop er precies uitziet.
 • Maar voor nu zoeken we alleen die ascendant! Die vind je door de pijl te zoeken die vanaf het midden van de cirkel naar de linkerkant loopt, alsof het negen uur is. Links van de cirkel zie je tevens de letters ‘AC’ staan. Gevonden? Dit teken is jouw ascendant! Mocht je de symbooltjes van de sterrenbeelden nog niet herkennen, no worries. Links in het schema kun je het bijbehorende sterrenbeeld ook terugvinden. Zoek daarvoor weer naar de letters ‘AC’. Daarachter staan de eerste letters van het bijbehorende sterrenbeeld. Dit is jouw ascendant!

Een voorbeeld om het net wat makkelijker te maken: op onderstaande afbeelding zie je een voorbeeldhoroscoop. Start in het midden en trek dan een denkbeeldige streep naar links, richting de ‘AC’ letters aan de linkerkant. Het teken dat in de buitenste ring staat, is in dit geval de ascendant.

Herken je het rode pijltje niet? Dit is het symbool van het sterrenbeeld Boogschutter. Als dit iemands horoscoop was, was zijn ascendant dus Boogschutter. Maar dit kan makkelijker! Check het schema links van de horoscoop en zoek daarin weer de letters ‘AC’. Daarachter staan wat cijfers en ‘Sag’, wat staat voor Sagittarius.

Dit is Engels voor Boogschutter. astro.com

You might be interested:  Compensatie Energie Berekenen

Wat zegt je ascendant over je?

Je ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees vanaf de plaats en het moment waarop je geboren werd. Volgens de astrologie bepaalt het compleet hoe jij je naar de buitenwereld toe presenteert en met andere mensen omgaat. Je karakter en persoonlijkheid, dus.

Hoe weet je wat je Moon Sign is?

Wat is een moon sign? – In tegenstelling tot je normale ‘sun sign’, die iets zegt over hoe je denkt, is je moon sign de emotionelere kant van je persoonlijkheid. De diepe en donkerdere kant van jezelf die niet iedereen te zien krijgt. Wat je in de eerste instantie denkt en welke emoties daarbij opspelen. Onze moon sign laten we vaak niet tot expressie komen bij anderen.

Welk sterrenbeeld is het minst trouw?

Bewezen: dit is het meest trouwe sterrenbeeld in een relatie Hinterhaus Productions Getty Images Dat je sterrenbeeld veel kan zeggen over je liefdesleven is al eerder gebleken. Zo zou je sterrenbeeld niet alleen veel verklappen, maar bijvoorbeeld ook welk sterrenbeeld, Inhakend op dit laatste gegeven is nu ook uit onderzoek gebleken welk sterrenbeeld het meest trouw is in een relatie.

 • Nieuwsgierig? De Australische datingsite Victoria Milan (speciaal voor getrouwde mensen) bleek erg nieuwsgierig te zijn naar de relatie tussen sterrenbeelden en (on)trouw.
 • Om dit te onderzoeken ondervroegen ze duizenden gebruikers met betrekking tot hun trouwe of juist ontrouwe gedrag ten aanzien van hun partner én vroegen naar hun geboortedatum.

Het sterrenbeeld dat zich volgens dit onderzoek het meest trouwe sterrenbeeld mag noemen is. De Boogschutter, geboren tussen 22-11 en 21-12. Yes, De Boogschutter heeft met een percentage van ‘slechts’ 6,5% het minst aantal inschrijvingen op de dubieuze datingsite.

Schorpioenen (tussen 23-10 en 21-11) en Leeuwen ( tussen 23-7 en 22-8) doen het echter ook goed. Wat volgens de onderzoekers een opvallend gegeven is gezien dit één van de meest sexuele sterrenbeelden zijn in de dierenriem. Overigens kwam in dit onderzoek ook naar voren welk sterrenbeeld het minst trouw is: de Waterman, geboren tussen 20-1 en 19-2.

You might be interested:  Auto Verzekering Berekenen

Volgens de onderzoekers van Victoria Milian zijn Watermannen ” hot blooded, sexual characters and can’t be blamed for what’s written in the stars. ” Oftewel: mocht je worden bedrogen door een Waterman, dan zou dit volgens de onderzoekers niet hun schuld zijn.

 1. Niet écht. Juist.
 2. Ben je nog op zoek naar een nieuwe liefde? Wij kunnen op basis van dit onderzoek van harte aan te bevelen om een Boogschutter, Schorpioen of Leeuw aan de haak te slaan.
 3. Al is natuurlijk nog maar de vraag hoe betrouwbaar dit onderzoek is.
 4. Mocht jij een fantastisch, lieve Waterman naast je op de bank hebben zitten, geef hem of haar dan vooral een hele dikke knuffel.

Jij weet wel beter. : Bewezen: dit is het meest trouwe sterrenbeeld in een relatie

Welk sterrenbeeld is het meest eigenwijs?

Schorpioen ♏ Standvastig, koppig, eigenwijs en eigenzinnig. Mensen met dit sterrenbeeld weten over het algemeen precies wat ze willen en passen niet zo snel iets aan.

Welke sterrenbeelden gaan het minst vreemd?

Het trouwste sterrenbeeld dat bijna nooit vreemdgaat is de Boogschutter (22 november – 21 december). Een kenmerkende eigenschap van de Boogschutter is eerlijkheid. Ook zijn deze mensen vaak optimistisch en open.

Wat is Ascendant van Kreeft?

Kreeft ascendant Ze willen iemand daten die nuchter is en niet ‘harteloos’, iemand die ze diep kunnen vertrouwen. Ondanks dat zij extreem gevoelig en zachtaardig van hart zijn, is Kreeft ascendant voorzichtig met daten om het hart te beschermen.

Wat betekent Ascendant ram?

Ram Ascendant – de eerste indruk – AstroLogisch Ram Ascendant Heb je een Ram-Ascendant dan ben je actief, spontaan en verfrissend, en je streeft naar vrijheid van meningsuiting. Je denkt onafhankelijk en wilt alles op je eigen manier doen. In relaties ben je hartstochtelijk en meestal trouw.

 • Je kan lange vriendschappen hebben, maar door je ongeduld en behoefte aan afwisseling en vrijheid, ook snel opeenvolgende korte relaties.
 • In contacten met anderen ben je een betere prater dan luisteraar.
 • Trots verdedig je je eigen ideeën met veel vuur.
 • In gesprekken met anderen ben je bij voorkeur direct, simpel en eerlijk.

Door vrijheidsdrang en het weinige geduld om problemen uit te praten, kun je nog weleens scherp en tactloos overkomen en anderen daarmee onbedoeld kwetsen. Je neigt naar impulsief en gejaagd handelen, doen zonder denken. Vaak is het al gezegd of gedaan, zonder dat het eerst goed overdacht is.

 • In het gunstigste geval ben je moedig, in het slechtste geval roekeloos.
 • Je bent in ieder geval wel eerlijk en rechtstreeks.
 • Je hebt veel energie en komt voor jezelf op.
 • Je kan krachtig en zelfbewust overkomen en je krijgt veel bewondering van anderen voor je moed, durf en weerbaarheid in het leven.
 • Anderen mogen je heel graag, omdat jij positieve energie uitstraalt.
You might be interested:  Energieverbruik Berekenen 1 Persoon

Was is de Ascendant? Een van de belangrijkste punten in de horoscoop is de Ascendant. Dat is het dierenriemteken dat op het exacte geboortemoment opkwam aan de oostelijk horizon, gezien vanuit de geboorteplaats. De Ascendant in de horoscoop geeft aan hoe wijzelf naar buiten toe reageren en hoe onze persoonlijkheid op anderen overkomt.

 1. En hoe we anderen op een persoonlijke manier binnenhalen of tot ons toelaten.
 2. De Ascendant is de manier waarop we ons tonen, dus zegt ook iets over ons lichaam, hoe we eruit zien, onze houding, hoe we reageren op anderen, hoe we onze energie uiten, en op welke manier we ons direct en spontaan uitdrukken.

Kortom: wat laat je wel en wat laat je niet zien? De Ascendant is de manier waarop we ons ‘aankondigen’, maar het teken waar de Zon in staat, is waar we naar toegroeien. De Ascendant is met andere woorden het pad dat naar de Zon leidt. De Zon geeft weer waarom we hier zijn, de Ascendant hoe we dat doel bereiken.

 1. Hoe jouw Ascendant uitwerkt is o.a.
 2. Afhankelijk van welke verbindingen het maakt met andere planeten in je horoscoop.
 3. Nieuwsgierig naar jouw eerste indruk en hoe jij overkomt? Laat het me weten, dan reken ik jouw Ascendant snel voor je uit! Laat een reactie achter en ik neem snel contact met je op.
 4. Ik vertel het je graag! Maak nu kennis met je horoscoop en boek een inspiratieconsult.

Wil je, net als de RAM, als EERSTE op de hoogte zijn van alle AstroLogische blogs, video’s, tips en nieuws? en ontvang mijn e-boek Ontmoet & Groet jezelf. Cadeau, voor jou van AstroLogisch. : Ram Ascendant – de eerste indruk – AstroLogisch

Wat was de maan op mijn verjaardag?

Volle Maan – Wanneer het volle maan is op je verjaardag, betekent dit dat het komende jaar gevuld wordt met beloningen. Al je harde werk gaat nu zijn vruchten afwerpen. Energiek gezien zal je in volle bloei staan en helder schijnen voor de hele wereld om je te zien.